Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

QUOTE(mezgejyte @ 2012 03 24, 22:44)
Labai atsiprasau  ax.gif  ateinu su kvailais klausimais

Gal jus gali te ka nors pan protingo pasiulyti, man reikia ant dirbtines odos uzdeti spalvota zenkliuka (but idelu kad keliu spalvu).
tai ia reiktu pasiaryti koki trafateta ir dazu tam reikalu ar kaip?

Užduotis su daug nežinomuju. Nežinomas ženkliuko formatas ir eksploataciniai
reikalavimai.I jūsų pateikta klausima siūlomi du variantai sprendimo:
a) Ant paviršiaus piešiami busimo ženkliuko/emblemos kontūrai ir ir spalvinami
rankiniu būdu.
cool.gif Ženkliukas,emblema,logotipas maketuojamas kompiuteryje ir spausdinamas
paprastu spausdintuvu ant 180-200 gr.popieriaus masteliu 1:1. Kopijų skaičius turi atitikti spalvų skaičiui. Iš kiekvieno lapo darote atskiros spalvos trafaretą Kiekviena sekanti spalva dengiama per savo trafaretą.Priklausomai nuo parinktu dažų ir dažymo budo galimas net vienos spalvos dengimas keliais sluoksniais todėl kiekvienas sekantis sluoksnis arba sekanti spalva dengiama tik pilnai išdžiuvus ankstesniai
Tai iš principo tiek o instrumentu,medžiagų pasirinkimas savo nuožiūra 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2012 03 25, 15:38)
Užduotis su daug nežinomuju. Nežinomas ženkliuko formatas ir eksploataciniai
reikalavimai.

Labai aciu uz atsakyma 4u.gif
Supratau kad logotipui reika kazka paprastesnio sugalvoti g.gif nes relus zenkliukas tai 12 raidziu ir virs ju 8-10 spalvotu figureliu doh.gif tai sutokiu tikrai prazusime
viso reikalo dydis mazdaug 9x15cm. naudojama gana intensyviai. tai dazu geru reiku...
tai ideja tik viena figurele palikti ir kaip nors ta zodi inkoponuoti g.gif

Atsakyti
QUOTE(mezgejyte @ 2012 03 28, 20:36)
Labai aciu uz atsakyma  4u.gif
Supratau kad logotipui reika kazka paprastesnio sugalvoti  g.gif  nes relus zenkliukas tai 12 raidziu ir virs ju 8-10 spalvotu figureliu  doh.gif  tai sutokiu tikrai prazusime
viso reikalo dydis mazdaug 9x15cm. naudojama gana intensyviai. tai dazu geru reiku...
tai ideja tik viena figurele palikti ir kaip nors ta zodi inkoponuoti  g.gif

Kada logotipas perkraunamas vaizdine informacija jis automatiškai tampa neįdomus
ir neįsimintinas.Tai dirba tik prie labai trumpos,paprastos ir įsimintinos informacijos.
Kaip pvz. prekybos centru pavadinimai.Kada Adi (Adolfas )Dassler pavadino savo firma
ADIDAS jo brolis Rudolfas savo firma pavadino "Puma" trumpai ir lakoniškas logotipas.
Augustas Horchas auto koncerno "Horch" ikurėjas dėl biznio problemų privalėjo
įkurti kita firmą bet vėl pavadino savo pavarde tik kita kalba. Nes Horch - vokiškai reiškia "Klausyk" o lotiniškai tai skamba -AUDI . smile.gif Kaip matote mažinti ir trumpinti
ne visada blogai.
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
krita, gražios sagės, kaip visada. thumbup.gif

na išbandžiau ir aš tą cuir bouilli, su augaline oda, ir likau sužavėta. visai nedaug, nesigilindama ir nepasiruošus, ir nieko ypatingo nedariau, tiesiog reikėjo daikto horoskopiniam akmenukui nešiotis, apyrankė man pasirodė neįdomu, tai pabandžiau dar kažkokią nešiojamą dėžutę padaryt, tai pasitaikė puiki proga išbandyt tą techniką. matricai greituoju pritaikiau vaiko medinius žaislus ir šampano kamštį. nenaudojau jokio parafino anei vaško anei klijų (manau jie reikalingi ne dėl sukietinimo, o dėl apsaugos nuo vandens poveikio ir/arba vandens nepralaidumui užtikrinti), po verdančio vandens vonelių augalinė oda sukietėja kaip medinė, o jei gauna per daug karščio (pvz per ilgai virinama, arba prisiliečia prie indo dugno) tai ir per daug sukietėja, pasidaro tiesiog trapi, duriant ar lenkiant iškarto skyla/lūžta.
žodžiu, galimybės mane sužavėjo, dabar tereiktų įdirbio ir normalių matricų (formų) biggrin.gif

user posted image

user posted image

tik dar neišmąstau (pati to teksto neskaičiau doh.gif blush2.gif ) ar oda geriau pirma verdančian vandenin ir tada traukti ant formos, ar merkti su visa forma. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 03 balandžio 2012 - 12:07
Atsiktinai ir aš kažkada užplikiau karštu vandeniu odą, bet mano tikslas tuo metu buvo išsiaiškinti koks kiekis dažų išeina iš odos (odos storis buvo apie 3mm) išdžiūvusi oda i kaulą sukietėjo, dar tuo metu nenutuokiau ar tai chromu išdirbta ar veg-tanned... , bet ką aš norėjau pasakyti... dabar mano turima veg-tanned oda nesukietėja, vyrti dar nebandžiau, tačiau užplikunus per daug kažkas ir nepasikeičia.

Beja, "Trr", kaip taip grąžiai sugebi odos kraštus kita oda užtempti? Čia užklijuota labai plona juostelė ar koks velnias? gaila nesimato kitos puse šio darbelio.
Atsakyti
QUOTE(Vedlio norai @ 2012 04 03, 14:49)
dabar mano turima veg-tanned oda nesukietėja, vyrti dar nebandžiau, tačiau užplikunus per daug kažkas ir nepasikeičia.

tai arba reiktų ilgiau pavirti, arba oda kombinuoto rauginimo, gal kitaip ir reaguoja, nu arba ji ne augalinė. g.gif bet greičiausiai ilgiau pavirti reikia, nes būtent nuo trukmės ir temperatūros tas rezultatas priklauso.

Beja, "Trr", kaip taip grąžiai sugebi odos kraštus kita oda užtempti? Čia užklijuota labai plona juostelė ar koks velnias? gaila nesimato kitos puse šio darbelio.

tai dvi detalės (storos ir dar storesnės odos), o tarp jų T formos įsiuvas, padarytas iš plonos drabužinės odelės, kad paslėpti tuos "žalius" storos odos kraštus. štai brėžinukas, tas žalias ir yra tas įsiuvas, viduje jo yra (storoko) popieriaus juostelė, kad palaikytų formą ir kad paslėptų (nepakartotų) to kraštelio nelygumus. bet svarbiausia suklijavus detales ilgai "glosčiau" su kauliuku, kol klijai neišdžiūvo, tada ir apglunda gražiai viską, išlygina, užpildo kaip molis ar glaistas, net nežinau kaip pasakyti.

user posted image

user posted image

user posted image

siūlės kokybe beigi riaudona virvele visai nesididžiuoju, bet reikėjo virvelės standžios, turėjau tik tokią, manau jei savininkui nepatiks, nesunkiai pasikeis. ax.gif

p.s. ko tais pirmą nuotrauką tai rodo tai nerodo.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 03 balandžio 2012 - 17:10
Na taip, pirmo paveiksliuko (esminio) nerodo man, vis dar bandau įsigilinti kaip čia padaryta...

Grįžęs namo išbandžiau kaip veg-tanned elgiasi ją verdant, na ir rezultatas toks:
Pirmiausia užvirinau vandenį ir įmečiau jau prieš tai suformuota odą 2mm storio (turėjau iš ankstesnių bandimų jau išdžiuvusią)...
Maždaug per 30sek.oda prarado suformuota formą (išsitiesė nuo karščio), patamsėjo.
Ištraukus ji kaip gumos gabalas tapo, šiek tiek susitraukė, bandžiau dar karšta formuoti, bet nepasidavė, atšaldžius leidosi formuojama, bet paviršius trūkinėja, truputi plėšosi viršutinis sluoksnis (gal per stipriai formuoju, gal netinkama įrankį naudoju).
Dabar laukiu kol išdžius, bet tenka pripažinti, kad tai gan grubus kietinimo metodas man gavosi.
Atsakyti
QUOTE(Vedlio norai @ 2012 04 03, 19:22)
Na taip, pirmo paveiksliuko (esminio) nerodo man, vis dar bandau įsigilinti kaip čia padaryta...

Grįžęs namo išbandžiau kaip veg-tanned elgiasi ją verdant, na ir rezultatas toks:
Pirmiausia užvirinau vandenį ir įmečiau jau prieš tai suformuota odą 2mm storio (turėjau iš ankstesnių bandimų jau išdžiuvusią)...
Maždaug per 30sek.oda prarado suformuota formą (išsitiesė nuo karščio), patamsėjo.
Ištraukus ji kaip gumos gabalas tapo, šiek tiek susitraukė, bandžiau dar karšta formuoti, bet nepasidavė, atšaldžius leidosi formuojama, bet paviršius trūkinėja, truputi plėšosi viršutinis sluoksnis (gal per stipriai formuoju, gal netinkama įrankį naudoju).
Dabar laukiu kol išdžius, bet tenka pripažinti, kad tai gan grubus kietinimo metodas man gavosi.

nu man dabar rodo tą pirmą paveiksliuką, o tiesa sakant, ir nežinau ką galėčiau padaryti, kad jis veiktų normaliai.. doh.gif g.gif

g.gif dėl virinimo, žinoma verdančiam vandeny jis tą formą pames, aš atvirkščiai, merkiu reikiamą gabalą į verdantį vandenį o tik paskui ištraukus tempiu ant formos, kaip tik būtent tuo metu, kai jis būna "kaip gumos gabalas" bigsmile.gif thumbup.gif o tada ant tos formos ir palieku džiūti. šitoj vietoj dar galimą išbandyti kaitinimą su statybiniu fenu, bet manau atsargiai biggrin.gif man neteko. o kad sutrūkinėjo, tai greičiausiai dėl to, kad prieš tai jau buvo bandyta ir vieną kartą jau "išsausinta" (kaskart virinant ji netenka tam tikro procentėlio riebalų, o jos struktūrai jie labai reikalingi). o gal kažkaip per staigiai atšaldyta buvo g.gif man netrūkinėjo ir nesiplėšė, tik vėliau, kai visai išdžiūvo ir sukietėjo, trapus/lūžtantis pasidarė (kaip tik tas, kuris ilgiau virintas buvo)..
o kokius ten įrankius tam naudojat? aš kol kas tik pirštus, gal dar kauliuką galiu įsivaizduoti.. g.gif gal dar kažką, bet nieko geležinio ir aštraus.. schmoll.gif

p.s. beje, augalinė oda išsausėti ir sutrūkinėti gali ir paprasčiausiai nuo senumo bei dulkių. o ir nuo odos išdirbimo kokybės daug priklauso, kuri įvairių gamintojų gali būti labai skirtinga, ir nuo laikymo aplinkos sąlygų ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 03 balandžio 2012 - 19:41
Norėčiau pasiūlyti jums nedidelių atraižų veg-tanned raugimo odos
15lt už pusė kilogramo (šiuo metu kiekis tikrai labai ribotas)
Spalvą ir storį stengiausi pavaizduoti nuotraukose.

user posted image

Storis apie 1,5 mm (kažkodėl nuotraukoje atrodo storesnė), spalvos ryškiai sodrios rusvos spalvos ir juoda.

user posted image

Oda kokybiškai išdirbta, viena jos pusė dažyta, labai gerai formuojasi, gerai išlaiko iškaltą raštą, tačiau kaip patys žinote su oda reikia susidraugauti ir ją pažinti.
Atsakyti
QUOTE(Vedlio norai @ 2012 04 03, 21:54)
Storis apie 1,5 mm (kažkodėl nuotraukoje atrodo storesnė), spalvos ryškiai sodrios rusvos spalvos ir juoda.

ar kaip tik tokią ir virinot? nes jei taip, tada viskas aišku iš kur tie skirtumai - čia dažyta, o pas mane nedažyta oda. ypač tas paviršinis dažymas neabejotinai turi kitaip reaguoti į karštį..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 03 balandžio 2012 - 21:44
QUOTE(trr @ 2012 04 03, 22:42)
ar kaip tik tokią ir virinot? nes jei taip, tada viskas aišku iš kur tie skirtumai - čia dažyta, o pas mane nedažyta oda. ypač tas paviršinis dažymas neabejotinai turi kitaip reaguoti į karštį..

Ne, ne, būtent šitos nevirinau, virinau 3mm nedažytos odos suformuota skiautę.
Atsakyti