QUOTE(Vedlio norai @ 2012 03 14, 12:58)
Kaip supratau, kad su storais nepatogu siūti?, nes kaip tik norėjau i "Senukus" nušokti nusipirkti kaproninės virvutės.
Kadaise nusipirkau pora špulių "Gutermann" siūlų, esu jais labai patenkintas (dar liko truputi), jie nera labai ploni, tačiau visvien du kartus perlenkiu, man gražesnė siūle gaunasi, kai yra "masės". Pardavėja minejo, kad buriuotojei perka šiuos siūlus burėms siūti (plikomis rankomis aš nepertraukdavau). Anksčiau ta siūlų parduotuvytė buvo Konarskio ir Raseinių gatvių sankirtoje, darbar ten kepyklėlė. Šiuo metu jau nebežinau kur jų gauti. "Danesoje" kai teiravausi siūlų odai, tai visus pertarukiau, tarpkitko ir "Gutermann" kažkokių siūlų turėjo didelėje špūlėje, tačiau jie ir silpni buvo.
Aš suprantu, kad ir silpno siūlo nepertrauksi kai perlenksi ji du kartus ir ši tema nėra gal aktuoali, tačiau tik norėjau pasidalinti patirtimi.
Jūsų parodyti Gutermann siūlai greičiausiiai skirti džinsams.Tokiu galite nusipirkti
Kaividoje audiniu parduotuvėje prie Kalvarijų turgavietes.Gariūnuose audiniu angare
galima pasirinkti ir siūlų ir metalo furnitūros už humaniška kainą.Kapronine virvute
iš Senuku tikrai netinkamas variantas.Kiekvienai odai ir odos gaminiui reikalingas
savo siūlas. Siūlu pasirinkimas tikrai yra tik geri siūlai gerai kainuoja.
http://www.baltictri...Zwilon-715.html
Dėl siūlo stiprumo.Odiniu detaliu kraštai pradžiai klijuojami o po to siuvami todėl
to stiprumo ar super įtempimo kaip ir nereikia. Svarbiausia kad siūlo storis ir siūlė atrodytu proporcingai ir dekoratyviai.