Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

QUOTE(Vedlio norai @ 2012 03 14, 11:58)
Kaip supratau, kad su storais nepatogu siūti?, nes kaip tik norėjau i "Senukus" nušokti nusipirkti kaproninės virvutės...

Na kapi čia pasakyt nepatogu, nera didelio skirtumo. Tiesiog kai neesu patyręs tai nesukontroliuoju ir gaunasi taip, kad storas siūlas lanksto odą, o plonas nors ir dvigubas jis vistiek mikstešnisir manau tų pabangavimų jau nebeturėtų būti.
Kažkada pyniau vytelėmis tai panašus efektas būdavo kai pynimui paimi perstorą vytelę, tada ne ji lankstosi apie karkaso statinius, bet statiniai linksta ir gaminys gaunasi "kontūzytas" smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Vedlio norai @ 2012 03 14, 12:58)
Kaip supratau, kad su storais nepatogu siūti?, nes kaip tik norėjau i "Senukus" nušokti nusipirkti kaproninės virvutės.
Kadaise nusipirkau pora špulių "Gutermann" siūlų, esu jais labai patenkintas (dar liko truputi), jie nera labai ploni, tačiau visvien du kartus perlenkiu, man gražesnė siūle gaunasi, kai yra "masės". Pardavėja minejo, kad buriuotojei perka šiuos siūlus burėms siūti (plikomis rankomis aš nepertraukdavau). Anksčiau ta siūlų parduotuvytė buvo Konarskio ir Raseinių gatvių sankirtoje, darbar ten kepyklėlė. Šiuo metu jau nebežinau kur jų gauti. "Danesoje" kai teiravausi siūlų odai, tai visus pertarukiau, tarpkitko ir "Gutermann" kažkokių siūlų turėjo didelėje špūlėje, tačiau jie ir silpni buvo.
user posted image
Aš suprantu, kad ir silpno siūlo nepertrauksi kai perlenksi ji du kartus ir ši tema nėra gal aktuoali, tačiau tik norėjau pasidalinti patirtimi.

Jūsų parodyti Gutermann siūlai greičiausiiai skirti džinsams.Tokiu galite nusipirkti
Kaividoje audiniu parduotuvėje prie Kalvarijų turgavietes.Gariūnuose audiniu angare
galima pasirinkti ir siūlų ir metalo furnitūros už humaniška kainą.Kapronine virvute
iš Senuku tikrai netinkamas variantas.Kiekvienai odai ir odos gaminiui reikalingas
savo siūlas. Siūlu pasirinkimas tikrai yra tik geri siūlai gerai kainuoja.
http://www.baltictri...Zwilon-715.html
Dėl siūlo stiprumo.Odiniu detaliu kraštai pradžiai klijuojami o po to siuvami todėl
to stiprumo ar super įtempimo kaip ir nereikia. Svarbiausia kad siūlo storis ir siūlė atrodytu proporcingai ir dekoratyviai.
Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2012 03 14, 17:29)
... Odiniu detaliu kraštai pradžiai klijuojami o po to siuvami ...

Norit pasakyt kad visokios striukės, rankinės, piniginės yra pirma suklijuotos ir poto persiūtos? Bent jau piniginę ne vieną esu suplėšęs, ir priklijuotą rasdavau tik pamušalą.
Atsakyti
jeigu siūnant banguojas, tai vadinas įtempta per daug. o klausimas kaip siūnate, su viena adata, ar su dviejom? kartą per tv rodė, kaip vienas batsiuvys siūna, tai jis naudoja dvi adatas, verias jas vienu metu į tą pačią skylutę priešingomis kryptimis, tada gaunas suveržimas vienodas ir siūlė labai graži (iškarto dvipusė siūlė gaunas). kol taip nebandžiau, gražios siūlės man niekaip nesigaudavo.
o klijai ištiesų šiek tiek kietina, oda praranda dalį lankstumo, drabužiuose gal ir nenaudojami, bet kitais atvejais visai verta paklijuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 14 kovo 2012 - 18:52
QUOTE(trr @ 2012 03 14, 18:48)
... o klausimas kaip siūnate, su viena adata, ar su dviejom? kartą per tv rodė, kaip vienas batsiuvys siūna, tai jis naudoja dvi adatas, verias jas vienu metu...

Aga dviem, tik ne vienu metu (nesinchroniska), o pakaitom wink.gif antraip cia rasyciau su nosim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2012 03 14, 18:29)
Jūsų parodyti Gutermann siūlai greičiausiiai skirti džinsams.Tokiu galite nusipirkti
  Kaividoje audiniu parduotuvėje prie Kalvarijų turgavietes.Gariūnuose audiniu angare
  galima pasirinkti ir siūlų ir metalo furnitūros už humaniška kainą.Kapronine virvute
  iš Senuku tikrai netinkamas variantas.Kiekvienai odai ir odos gaminiui reikalingas
  savo siūlas. Siūlu pasirinkimas tikrai yra tik geri siūlai gerai kainuoja.
...

Na taip, geri siūlai kainuoja, ši "Gutermann" špulė (100m)kainuoja apie 5 lt (prieš 5-6 metus), tai tikrai nepigu, o ar ji džinsams tai nežinau. Džinsus man atrodo iš medvilninių siūlų siūna, o ten 100% Polyester, na nesvarbu.
Prie Kalvarujų turgau jau ieškota, jie šituos siūlus žino, bet nepardavinėja, pasiūlė kai ką kito, ką aš ir nusipirkau pabandymui. Reiks po Gariūnus palandžioti, bet abejoju ar ir ten bus...
Atsakyti
QUOTE(petrasl @ 2012 03 14, 20:13)
Aga dviem, tik ne vienu metu (nesinchroniska), o pakaitom wink.gif antraip cia rasyciau su nosim  biggrin.gif

aš irgi veriu ne vienu metu, tik veržiu vienu metu ( ir siūnu laabai retai). bet va senukas vėrė vienu metu abi. bet jis jau keliasdešimt metų tai daro, tai jūs dar turit laiko. biggrin.gif
Atsakyti
Nu ***** tas "cuir bouilli" kažkokia fantastika. Aišku čia toli gražu nuo tikrosios "cuir bouilli" technologijos bet va rezultatas: https://picasaweb.go...feat=directlink
Tiesiog privarvinau vaško ant "plaukuotos" odos pusės, pakaitinau su fenu kad viskas gražiai ir tolygiai persisunktų, užmečiau ant formos, dar šiek tiek pašildžiau, apspaudžiau rankomis ir kad laukt ilgai nereiktų pakišau po šaltu vandeniu. Na antro sluoksnio jau turbūt prie vaškuoto paviršiaus nebeprilipinsi.
Ta oda kažkoks stebūklas, kasdien vis kažkas naujo!!! thumbup.gif
Taigi neiškenčiau, pačiupau pora skiaučių odos, pirma pasitaikiusi po ranka virtuvinį peilį ir pabandžiau išgaut formą:
https://picasaweb.go...feat=directlink
https://picasaweb.go...845549225062242
https://picasaweb.go...845540912768034
Vėlgi šiek tiek kreiva, bet čia buvo svarbiausia forma, ji kieta, netgi galima pakaušį pasikasyt ir ji nė kiek nelinksta! bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(petrasl @ 2012 03 14, 23:30)
Ta oda kažkoks stebūklas, kasdien vis kažkas naujo!!!  thumbup.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
smagu, kad išbandėt. thumbup.gif visai neblogai gavos, įdomu kaip nešiosis. o dirbant toliau ir eksperimentuojant technika savaime išsiplės, kas kart išsiaiškinsit vis daugiau niuansų.
paprastai, be tam tikros pagarbos medžiagai geras meistras ir neįmanomas, čia kaip arklį pažabot, turi užsimegzt ryšys. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 15 kovo 2012 - 01:11
QUOTE(petrasl @ 2012 03 14, 23:30)
Nu ***** tas "cuir bouilli" kažkokia fantastika. Aišku čia toli gražu nuo tikrosios "cuir bouilli" technologijos bet va rezultatas: https://picasaweb.go...feat=directlink
Tiesiog privarvinau vaško ant "plaukuotos" odos pusės, pakaitinau su fenu kad viskas gražiai ir tolygiai persisunktų, užmečiau ant formos, dar šiek tiek pašildžiau, apspaudžiau rankomis ir kad laukt ilgai nereiktų pakišau po šaltu vandeniu. Na antro sluoksnio jau turbūt prie vaškuoto paviršiaus nebeprilipinsi.
Ta oda kažkoks stebūklas, kasdien vis kažkas naujo!!!  thumbup.gif
Taigi neiškenčiau, pačiupau pora skiaučių odos, pirma pasitaikiusi po ranka virtuvinį peilį ir pabandžiau išgaut formą:
https://picasaweb.go...feat=directlink
https://picasaweb.go...845549225062242
https://picasaweb.go...845540912768034
Vėlgi šiek tiek kreiva, bet čia buvo svarbiausia forma, ji kieta, netgi galima pakaušį pasikasyt ir ji nė kiek nelinksta!  bigsmile.gif

Oho...nagi, nagi... prašom detaliau aprašyti arba duoti nuorodų kur būtų galima pasižiūrėti kaip viskas tiksliai daroma. Senai suku galva kaip iš minkštos odos padaryti tvirta makštį peiliui.
Atsakyti
QUOTE(Vedlio norai @ 2012 03 15, 01:48)
Oho...nagi, nagi... prašom detaliau aprašyti arba duoti nuorodų kur būtų galima pasižiūrėti kaip viskas tiksliai daroma. Senai suku galva kaip iš minkštos odos padaryti tvirta makštį peiliui.

Na išbandžiau ir aš, nes nepabandęs nesuprasi... Ir priėjau tokios išvados, susiformuoja forma tikrai lengvai ir greitai, bet tik ja pamaigius pirstais, vaškas susitrupina, prarandama forma, reikia kaitinti oda per naujo ir vel formuoti.
Na ką aš norėjau pasakyti... tai, kad vaškas gal per trapus, bet manau, kad galima kokiais nors klijais sutepti (dar nežinau kokie geriausiai tiktu), taip pat kaip ir su vasku suformavus, palaukti kol isdzius ir bus kaip kaulas.
Formavimas vašku gal tiktu tokiems, mažai judinamiems daiktams, vat gal knygų viršeliui daryti tinkamas, kad būtų pats viršelis kietesnis...na nežinau pataisykit ir papildykit mane.
Atsakyti
QUOTE(Vedlio norai @ 2012 03 15, 02:16)
Na ką aš norėjau pasakyti... tai, kad vaškas gal per trapus, bet manau, kad galima kokiais nors klijais sutepti (dar nežinau kokie geriausiai tiktu),

tai vat taip be jokių priedų kiek žinau kietėja augalinio rauginimo oda. bet garantuotai turi būt ir kažkokia cheminė medžiaga/priemonė, kuria prisotinus odą (bet kurią) ji sukietėtų. čia reiktų tik paieškot daugiau info... g.gif

o šiaip, gal kitaip kažką darėt, gal dar neišdžiūvo, gal vaškas turi reikšmės (natūralus ar dirbtinis), o gal oda buvo visai kitokia nei pas jį, nes tą vašką nedažyta/neimpregnuota oda sugers vienaip, dažyta/impregnuota kitaip, etc. čia niuansų gali būti labai daug...
taip spėlioju tik.. lai petras pakomentuoja smulkiau kaip darė ir bus matyt kame bitės, nes man irgi labai įdomu.. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 15 kovo 2012 - 02:18