Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

QUOTE(Daivulyte @ 2012 03 13, 09:13)
Kaip neiko nesuprantu apie tokius darbus, tai abieju kaip tipo "naujoku" darbai man labai patinka, neatskirciau nuo profu darbu  wub.gif

Profesionalas nuo mėgėjo skiriasi tuo kad juo darbai tai pagrindinis darbas (profesija) ir pragyvenimo šaltinis. Tarp vienu ir tarp kitu yra įvairaus lygio meistru.
Atsakyti
QUOTE(Vedlio norai @ 2012 03 13, 02:45)

Laukiu jūsų nuomonės bendrai diskusijai.

Manau kad reikia problemines vietos čia:
http://s019.radikal....f64cf108486.jpg
http://s019.radikal....68dd91ac6c9.jpg
Kampai,briaunos,radiusai.
Metalo furnitūrą statėte pats ?
Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2012 03 13, 11:34)
Manau kad reikia problemines vietos čia:
  http://s019.radikal....f64cf108486.jpg
  http://s019.radikal....68dd91ac6c9.jpg
  Kampai,briaunos,radiusai.
  Metalo furnitūrą  statėte pats ?

Nuo pat pradžių lygus odos nupjovimas man buvo problema, atrodo ir peilis pjauna kaip skustuvas ir pjaunu ne pirmą kartą, bet... tai tik praktikos manau reikalas, koknrečiai kalbant apie nuotraukoje esantį dėkliuką, tai tas kraštų išbangavimas atsirado po kniedyjimo darbų, po kurių jų taip ir nepataisiau.

Kažkada kampuoti kraštai ties užsegimo srtitim man patiko, maniau, kad sugriebti atseginėjant praktiškiau... dabar daryciau kitaip smile.gif

Dėl furnitūros, tai pats statausi, isigyti presą su matricom kartais susimastau ar apsimoka su tokiu darbų kiekiu (nors norėčiau), suprantu, kad jis velniskai geras dalykas. Taip, žinau, kad yra paprastesnis variantas, įvairūs kaltukai, bet... Esu pasidaręs keleta įrankių, kurie pagelbsti "knopkes" ar kniedės įdėjime, galėsiu pasidalinti mintimi jei įdomu (nieko ten stebuklingo) po kol kas to užtenka.
Atsakyti
QUOTE(Vedlio norai @ 2012 03 13, 12:12)
... kraštų išbangavimas atsirado po kniedyjimo darbų, po kurių jų taip ir nepataisiau...

Taip pat ir man. Pjoviau su liniuote, nusipjove iš pirmo karto, pramušiau skyles ir buvo tiesu tol kol nesusiuvau. Kažkaip siūnant vis norisi stipriau tuos siulus patempt, na kad nebūtų perlaisva, ar dygsniai pernelyg išsišokę nuo gaminio. Kažkur mačiau siuvimo vietoje yra padaromas toks griovelis ir tada tas siulas drypso sau ten, bet čia turbūt kai siuvama labai jau storais siūlais. Taigi matomai persistengiau betempdamas, todėl taip ir išsibangavo. Kitasyk reks palikt laisvesnius, juk visada galima išardyt ir išnaujo persiūt.
Atsakyti
QUOTE(Vedlio norai @ 2012 03 13, 13:12)
tas kraštų išbangavimas atsirado po kniedyjimo darbų, po kurių jų taip ir nepataisiau.

tai spėju arba skylutė per maža, arba kniedės aukštis neatitinka odos sluoksnių storio (kai būna per ilga). g.gif

Papildyta:
QUOTE(oldas @ 2012 03 13, 10:57)
Profesionalas nuo mėgėjo skiriasi tuo kad juo darbai tai pagrindinis darbas (profesija) ir  pragyvenimo šaltinis. Tarp vienu ir tarp kitu yra įvairaus lygio meistru.

kaip man sykį vienas protingas žmogus aiškino, profesionalas yra tada, kai žmogus yra baigęs specialius mokslus, ARBA yra pripažintas kitų profesionalų. 4u.gif ir tiesa sakant geriau pasižvalgius, oi kiek daug neprofesionalų, ypač šiais laikais minta iš savo veiklos, nesvarbu kokios. smile.gif pradedant scenos dainininkais, baigiant statybininkais, ir daugeliu daugeliu kitų sričių, biggrin.gif tad tai netinkamas kriterijus..
tačiau čia renkasi daugiausia neprofesionalai, ir niekam nereiktų laužytis rodant savo darbus, atvirkščiai, jei pasipainiojo koks profas, reikia džiaugtis ir išmelšt iš jo kuo daugiau info ir patarimų biggrin.gif 4u.gif o rodydami ir aptardami savo darbus ir patys mokomės ir kitiems padedam.. ax.gif rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 kovo 2012 - 18:31
QUOTE(trr @ 2012 03 13, 19:26)
tai spėju arba skylutė per maža, arba kniedės aukštis neatitinka odos sluoksnių storio (kai būna per ilga).  g.gif

Papildyta:

kaip man sykį vienas protingas žmogus aiškino, profesionalas yra tada, kai žmogus yra baigęs specialius mokslus, ARBA yra pripažintas kitų profesionalų.  4u.gif  ir tiesa sakant geriau pasižvalgius, oi kiek daug neprofesionalų, ypač šiais laikais minta iš savo veiklos, nesvarbu kokios.  smile.gif  pradedant scenos dainininkais, baigiant statybininkais, ir daugeliu daugeliu kitų sričių, biggrin.gif tad tai netinkamas kriterijus..

Tai aš ir sakau kad profesionalas yra asmuo kurio darbai yra jo profesija.Kaip jus teisingai pastebėjote yra baiges specialius mokslus ir turintis atitinkama sertifikatą.
Profesionalą turi vertinti ne kiti profesionalai o sukurto produkto vartotojai.Jie balsuoja
už produktą savo pinigais ir tai parodo kas turi didesni meistriškumą pasišventęs
mėgėjas ar dvejetukininkas profesionalas.
Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2012 03 13, 20:08)
Profesionalą turi vertinti ne kiti profesionalai  o sukurto produkto vartotojai.Jie balsuoja
už produktą savo pinigais

va čia nesutinku, dažnas vartotojas negali tinkamai įvertinti paslaugos ar prekės, nes tiesiog to neišmano. ir labai dažnai žmonės perka tuos, kurie tiesiog garsiai rėkia, nė nesigilindami ar jis tikrai geras profas.. o ypač lietuvoj, kai visi pirkėjai orientuojas ne į kokybę, o vien į kainą, kad ji būtų kuo pigesnė. tad irgi tas kriterijus netinkamas.. schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 kovo 2012 - 20:15
QUOTE(trr @ 2012 03 13, 20:43)
va čia nesutinku, dažnas vartotojas negali tinkamai įvertinti paslaugos ar prekės, nes tiesiog to neišmano. ir labai dažnai žmonės perka tuos, kurie tiesiog garsiai rėkia, nė nesigilindami ar jis tikrai geras profas.. o ypač lietuvoj, kai visi pirkėjai orientuojas ne į kokybę, o vien į kainą, kad ji būtų kuo pigesnė. tad irgi tas kriterijus netinkamas..  schmoll.gif  schmoll.gif

Kiekviena prekė ir prekyviete orientuota į savo pirkėju grupę.Na nėra pirkėjas
visiškai bukas ir puikiai supranta kad naujas BMW iš salono geriau už supuvusi Opeli
briliantas geriau už Svarovskio kristalus,natūrali medvilnė geriau už poliesterį. Bet jeigu jus atidarysite Kalvarijų turgavietėje kioską su originaliais Roberto Cavalli ir
Versace gaminiais tai gretimoje Humanoje pirkėju bus žymiai daugiau. smile.gif Gera kokybė
negali būti pigi tai puikiai žino turgaviečiu ir Humanu pirkėjai o ieškantis aukštos kokybės ne važiuoja į Gariūnus. Sabalų kailiai aišku geriau už sena striukę bet Didžiasalyje nėra kailiu salono. biggrin.gif Šiuolaikinis pirkėjas labai normalus ir pragmatiškas.
Na kam pirkti brangu rūbą ar batus? Taip jie labai kokybiški ir ilgai tarnaus bet jau sekančiais metais tai atrodys nemadinga seniena kaip atsitiko savo laiku su vyriškais
raudonais švarkais.Tai nuostabus laikas įvairiu rankdarbiu kūrėjams ir pardavėjams.
Pirkėjas nori pigiu ir originaliu megztuku,rankinuku,auskarėliu ir t.t.
Jis nori būti visada madingas,originalus už prieinama kaina todėl perka daugiau ir dažniau.Gamintojas turi orientuotis į pirkėjo norą nes paklausa formuoja pasiūlą o ne atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2012 03 13, 19:26)
tai spėju arba skylutė per maža, arba kniedės aukštis neatitinka odos sluoksnių storio (kai būna per ilga).  g.gif

Manau, kad per smarkiai ikaliau kniedę, vat visa ir paslaptis. Vis nenusiperku plaktuko su guminiu ar plastmasiniu galu.

Atsakyti
QUOTE(oldas @ 2012 03 13, 22:26)
Kiekviena prekė ir prekyviete orientuota į savo pirkėju grupę.Na nėra pirkėjas
  visiškai bukas ir puikiai supranta kad naujas BMW iš salono geriau už supuvusi Opeli
   briliantas geriau už Svarovskio kristalus,natūrali medvilnė geriau už poliesterį. Bet jeigu jus atidarysite Kalvarijų  turgavietėje kioską su originaliais Roberto Cavalli ir
Versace gaminiais tai gretimoje Humanoje pirkėju bus žymiai daugiau.  smile.gif Gera kokybė
negali būti pigi  tai puikiai žino turgaviečiu ir Humanu pirkėjai o ieškantis aukštos kokybės ne važiuoja į Gariūnus. Sabalų kailiai aišku geriau už sena striukę bet Didžiasalyje nėra kailiu salono. biggrin.gif Šiuolaikinis pirkėjas labai normalus ir pragmatiškas.
Na kam pirkti brangu rūbą  ar batus? Taip jie labai kokybiški ir ilgai tarnaus bet jau sekančiais metais tai atrodys nemadinga seniena kaip atsitiko savo laiku su vyriškais
raudonais švarkais.Tai nuostabus laikas įvairiu rankdarbiu  kūrėjams ir pardavėjams.
Pirkėjas nori pigiu ir originaliu megztuku,rankinuku,auskarėliu  ir t.t.
Jis nori būti visada madingas,originalus už prieinama kaina todėl perka daugiau ir dažniau.Gamintojas turi orientuotis į pirkėjo norą nes paklausa formuoja pasiūlą o ne atvirkščiai.

kažkaip čia tokie argumentai nuėjo į pievas ir beto visai manęs neįtikino. biggrin.gif 4u.gif niekas negali išmanyti visko ir visų prekių wink.gif o į tas jūsų griežtai apibrėžtas "pirkėjų grupes" natūraliai ir neišvengiamai papuola ir žmonės visai iš kitų "grupių". biggrin.gif. tuo ir naudojasi neprofesionalai (blogaja prasme), sukčiai ir chaltūrščikai. ir ypač tada, kai prekė yra paklausi. bobutė samdanti meistrą rozetei suremontuot ar taburetei pagamint tikrai nieko tame nesigaudo, bet žino kaip užaugint didelius svogūnus ar numegzti patogų megztuką. arba tarkim žmogus pirkdamas mašiną gal ir išmano ką perka, bet tas pats žmogus galbūt neišmano pirkdamas vaistus, drabužį vaikui ar dažus namo sienai. o tikroji prekės ar paslaugos kokybė dažniausiai pasimato tik pavartojus, o ne perkant. iš to ir kaupiasi mūsų patirtis bei supratimas apie daiktus ir paslaugas.
o aš tik norėjau pasakyt, nepainiokim komercinės sėkmės ir profesionalumo, ne viskas kas profesionalu yra komerciškai sėkminga ir ne viskas kas komerciškai sėkminga yra profesionalu. kas manau ir taip akivaizdu, nes pavyzdžių apstu bet kurioj srity..

paskutinis jūsų sakinys, ar norite pasakyti, kad pasaulyje egzistuoja tik tie dalykai, kurie turi paklausą? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 kovo 2012 - 23:12
Vakar pakeliui namo užsukau į "Danesa" nusipirkt siulų odai, nes mano turėti ėjo į pabaigą. Kai pamačiau kokio jie storumo tada supratau kodel pas mane tie siūlai ir sukosi ir odą visaip klaipė
https://picasaweb.go...feat=directlink (kairėje pirktas "Danesoje" dešinėje tai su kuo siuvau iki šiol). Maniškiai buvo kokius 5 kart storesni, turbūt jau galima ir virve pavadinti blush2.gif

Век живи, век учись...
Atsakyti
QUOTE(petrasl @ 2012 03 14, 12:27)
Vakar pakeliui namo užsukau į "Danesa" nusipirkt siulų odai, nes mano turėti ėjo į pabaigą. Kai pamačiau kokio jie storumo tada supratau kodel pas mane tie siūlai ir sukosi ir odą visaip klaipė
https://picasaweb.go...feat=directlink (kairėje pirktas "Danesoje" dešinėje tai su kuo siuvau iki šiol). Maniškiai buvo kokius 5 kart storesni, turbūt jau galima ir virve pavadinti  blush2.gif

Век живи, век учись...

Kaip supratau, kad su storais nepatogu siūti?, nes kaip tik norėjau i "Senukus" nušokti nusipirkti kaproninės virvutės.
Kadaise nusipirkau pora špulių "Gutermann" siūlų, esu jais labai patenkintas (dar liko truputi), jie nera labai ploni, tačiau visvien du kartus perlenkiu, man gražesnė siūle gaunasi, kai yra "masės". Pardavėja minejo, kad buriuotojei perka šiuos siūlus burėms siūti (plikomis rankomis aš nepertraukdavau). Anksčiau ta siūlų parduotuvytė buvo Konarskio ir Raseinių gatvių sankirtoje, darbar ten kepyklėlė. Šiuo metu jau nebežinau kur jų gauti. "Danesoje" kai teiravausi siūlų odai, tai visus pertarukiau, tarpkitko ir "Gutermann" kažkokių siūlų turėjo didelėje špūlėje, tačiau jie ir silpni buvo.
user posted image
Aš suprantu, kad ir silpno siūlo nepertrauksi kai perlenksi ji du kartus ir ši tema nėra gal aktuoali, tačiau tik norėjau pasidalinti patirtimi.
Atsakyti