Įkraunama...
Įkraunama...

Rankdarbiai iš odos

QUOTE(panaite @ 2012 11 23, 14:54)
Aciu labai uz atsakymus.
Del masinos: na reiktu aisku tada pramonines Nes noriu siutis rankines, is storos odos, o tai automatiskai reiskia, Kad reiks susiuvineti ne viena sluoksni. Sakykit o su siuvimo manija vertetu prasideti masina renkantis tokiam tikslui? O lenkiska psl nurodet siaip kaip pavyzdi ar lenkijoj tokios masinos ieskote patariat?
mes su vyru zadam ryt nuvaziuoti I danesa, pakalbinti ten su odom ir pan dirbanti meistra, jie ten ir masinom siuvimo pramoninem prekiauja. Noriu pasisneketi, gal galima ir tokiu keliu masina isigyti, jis juk supranta kuo prekiauja? Gal ir paieskoti gali, gal jam Kas pasiulys savo nenaudojama... Ka manote apie toki scenariju pirkimo?
Dar turiu kelis klausimus jei nesupyksite. O kaip odos krastai, jei jie ne I vidu bet I gaminio puse verciasi, apdorojami? Ar Tik dazomi (tuomet kokiais dazais) ar deginami/uzlydomi kaip nors ar kokia Guam/kauciuku aplydomi? Nes apziurejus savo rankines ivairiu krastu radau, bet graziausiai atrode kazokoks aplydytas vienalytis krastas?
Noriu pasakyti Kad neieskau greitu atsakymu jei Taip pasirode, Nes lygiagreciai su klausimejimu cia, skaitau visas temas siame forume su Jūsu patarimais ir konspektuojuosi svarbiausius Jūsu patarimus. Labai idomu, kaifuoju nuo sio nauja man patyrimo/dalyko. Aciu
Na ir pabaigai: pagrindiniai Irankiai be kuriu net negalima pradeti yra peiliai odai pjaustyti, kazkoks irankis odos krastu ploninimui (beje ar visada Taip daroma Kai verciasi gaminys I vidu, ar Tik t.t. Atvejais?), klijai, yla na ir siuvimo irankis bagal jau poreiki. Dar ka nors pamirsau? Idomu su kuo tvirtinasi visokie magnetukai, kitos metalines detales? Mociute Mano kazkoki kaltuveli naudodavo, tai ar Dabar jau mandresniu patogesniu pakaitalu atsirado?

Aciu ar karta.

Lenkišką puslapį aš jums nurodžiau dėl orientacijos kainose.Mūsų pardavėjai
savo puslapiuose kainų nenurodo nes mašinų vietoje neturi (nes tai užšaldyti pinigai)
Dažniausiai jie priima užsakymą atveža iš Lenkijos ir parduoda su savo procentu.
Lenkiškame puslapyje kainos nurodomos mažmenines su 23 procentais PVM.
Mūsų pardavėjai atsiveža be PVM ir didmeninėm kainom todėl apsimoka.Jus galite rinktis pirkti Lietuvoje ar atsivežti iš Lenkijos t.y. kur jums pigiau.Dabar Lietuvoje
ir toliau krizės spaudžiami bankrutuoja siuvėjai todėl labai daug skelbimuose parduodamu įvairiausiu siuvimo mašinų tarp ju nemažai odos siuvimui.Perkant naudota pramonine siuvimo mašiną verta turėti pažįstama siuvimo mašinų mechanika
o ne tikėti pardavėjo žodžiais.Perkant mašima geriau sukomplektuoti elektroniniu servo varikliu tai daug tyliau,patikimiau ir daug taupiau.Dėl kniedžių ir magnetukų.
Įrankių jų statymui yra pakankamai daug
http://eparduotuve.k...id_product=1603
http://eparduotuve.k...id_category=253
Bėda yra tame kad Lietuvoje praktiškai visa furnitūra labai žemos kokybės arba
Kinija arba Turkija.Dar ne pamirškite kad daug lemia geri siūlai. Tai kol kas tiek.
Atsakyti
Sveiki na ir as tarsiu savo zodi apie odininkyste. Kiek susiduriau prikdamas viska nuo 0, mano irankiu arsenalas dabar jau panasus i zmogaus kuris uzsiima odininkyste, nors ir dar truksta keletos irankiu, bet ir be ju issiverciu, nes negaminu masiskai. Siuvimo masina Durkopp adler 167-363 deveta zinoma, peiliai dauguma osbourne firmos( reikia bent 3ju) zirkles irgi pritaikytos storai odai kirpt... liniuotes: 6rusiu iskaitant lekalines(lenktais kampais), granito plokste: dydis 50x50, poly pjovimo lenta, matavimo, pjovimo lenta, siulus naudoju polysterinius, Lietuviski titan tinka, rankiniam siuvimui naudoju neiloninius, vaskuotus. Adatu rankiniam siuvimui bent 2komplektai(lenktos ir tiesios bukais galais). Ylos: 3ju rusiu. Skyliamusiai: paprasti kiniski ir repliniai skyliamusiai, (puikiai susitvarko). Preso kniedems neturiu(reikes).
Gal dar ko ir nepaminejau. Beja odai siuti pramoniniu budu puikiai jums tiks ir techsew siuvimo masinos(devetos), Juki, bet jos brangios jei made in Japan, o del kinisku tai girdejau kad luzta. Ir niekas neminejo, kad turi buti zingsniuojanti pedele. Nes siuvant medziaga su oda tai nepakeiciamas privalumas. Esu siuves savo zmonai kelias rankines. Beja galit ir ziureti i batsiuvio siuvimo masinas, jos labai grazia siule siuva, ir galima iki labai storos siules siuti. Na bet sitos tai jau kainuoja...
Del lekalu: darau ant milimetrinio popieriaus viska, na ir dar AutoCad braizybos programa padeda, o veliau perkeliu ant plastmases arba storesnio kartono. Bet visada reikia pasidaryti bent viena gamini, kad galetute koreaguot savo lekala ir pradet masine gamyba.
P.S. atsiprasau uz poezija.
Jei bijai klysti- nepradek.
Atsakyti
sveiki,
aciu uz patarimus ir siaip mintis.
del masinos parasysiu taip - jau lyg ir susitariau, pirksiu pfaf vokiska, su ta pedele zingsniuojancia kaip ir sakete. deveta, bet pardavejas sake kad vokietijoj gaminta (matosi atseit pagal spalva kad dar vokietijoje gaminta), neuzmusama. taigi reik tiketi, sake ir garantija duos ir aptarnavimas bus poto, ir detaliu atsarginiu nebus problemos gauti nes tai populiarus modelis. alkunine.

del peiliu neaisku kur juos dar pirksiu, matyt visur reiks ziurineti. presa turbut reiks nusipirkti, nes su juo vienu turbut vistiek daug dalyku galima daryti ir matyt daug patikimiau ir graziau.

man dar keli dalykai neduoda ramybes; kokie klijai yra geri ir patikimi kuriuos naudojate odos klijavimui? ar yra tvirtu taciau nesmirdanciu, nes nesinori visos seimos ir dar savo mazu vaikuciu "trucyti" jei imanoma.
ir kuo krasta graziai uzlydo kai krastais i isore eina dirbinyje? firminiu rankiniu krastai atrodo tokie kokybiski, neatrodo kad ten tik uzdazyta, atrodytu kad ten kaip guma kazkokia uztepta. Nieko nezinote ar neisivaizduojate kaip tai padaroma?

aciu
Atsakyti
Del kliju tai as vienareiksmiskai uz kontaktinius klijuas, naudoju firmos timebond kontaktinius klijus, na jie greitai sulimpa, taciau jais reikia tept abi puses, o del krastu nuteptu tai yra tam tikri dazai skirti butent krastams vadinasi edge-kote, arba kiti uzdegina parastai su mediniu pagaleliu arba dzinso gabalu ir nutepa vasku. Norejau paklaust ar namuose siusite? Nes as Gyvenu bute, tai kaimynai nesidziaugia, nes pramonine masina dirbs garsiai. Pagalvokit iskart apie varikliuka masinos, stenkites isidet naujesni, ne 0.5kw, o galingesni ir elektra taupanti, na cia tik sakau ka as pats pasikeisciau...
Bijai klysti-nepradek.
Atsakyti
QUOTE(extrasens @ 2012 11 26, 23:24)
Del kliju tai as vienareiksmiskai uz kontaktinius klijuas, naudoju firmos timebond kontaktinius klijus, na jie greitai sulimpa, taciau jais reikia tept abi puses, o del krastu nuteptu tai yra tam tikri dazai skirti butent krastams vadinasi edge-kote, arba kiti uzdegina parastai su mediniu pagaleliu arba dzinso gabalu ir nutepa vasku. Norejau paklaust ar namuose siusite? Nes as Gyvenu bute, tai kaimynai nesidziaugia, nes pramonine masina dirbs garsiai. Pagalvokit iskart apie varikliuka masinos, stenkites isidet naujesni, ne 0.5kw, o galingesni ir elektra taupanti, na cia tik sakau ka as pats pasikeisciau...
Bijai klysti-nepradek.

Namie susiu. Del masinos variklio Taip, jau susiduriau, sake Dabar siulomos ir yra kazkoks dvifazis Artai trifazis, na Zodziu ne tas kaip iprastai butuose bet kur gamyklose, parmoneje naudojamas. Tai va Kad namams, tylesnis butu ir taupesnis reiks palaukti varikliuko Iki sausio galo. Na tai sakau bus laiko pagalvoti apie irankius, oda ir t.t. O granito plokste jums kam? Pakalimams visokiems ir stylutems daryti? Jūsu pamineti dazai ir klijai turquose ar parduotuvese statybiniu reikmenu buna? Gal galit parekomenduoti kur man tuos irankius peilius isigyti, gal koki meistra Juos gaminanti Pazistat? Turbut cia peiliams aktualu, kiti galima ir nusipirkti betkur irankiu parduotuvej matyt.
O jus ka gaminate is odos?
Atsakyti
QUOTE(panaite @ 2012 11 27, 00:15)
O granito plokste jums kam? Pakalimams visokiems ir stylutems daryti?

ne, granito plokštė skirta odos ploninimui (ant jos pasidedi ir droži su spec peiliu kraštus, ar tiesiog ten kur siūlės bus, kad suploninti). o pakalimai daromi metaliniai ant metalo, o skylutės daromos tik ant medžio (jei su paprastais kalamais skylamušiais).
o kam jums presas ir apie kokį presą kalbat?
ir dar klausimas, ar anksčiau teko kažkuo panašiu užsiimti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 27 lapkričio 2012 - 02:10
QUOTE(trr @ 2012 11 27, 03:08)
ne, granito plokštė skirta odos ploninimui (ant jos pasidedi ir droži su spec peiliu kraštus, ar tiesiog ten kur siūlės bus, kad suploninti). o pakalimai daromi metaliniai ant metalo, o skylutės daromos  tik ant medžio (jei su paprastais kalamais skylamušiais).
o kam jums presas ir apie kokį presą kalbat?
ir dar klausimas, ar anksčiau teko kažkuo panašiu užsiimti?

na as galvojau kad yra tokie presiukai - kuriuos keiciant antgaliukus galima butu panaudoti ir skyluciu darymui ir matyt visokiu kitokiu dalykeliu i oda idejimui, ar as klystu?
nea, nesu su oda nieko niekada bendro turejusi. bet kadangi esu siaip visokiu dalyku rankose ciupinejusi (nerami siela, vis kazka naujo norisi isbandyti) tai negasdina sita nauja manija manes. aisku kol nepradejai viskas paprasciau atrodo, nei jums, profesionalams, bet laikas parodys. man viskas yra kaip hobis, laisvalaikiui. as apskritai zmogus visai visai is kitos "operos" ir duonai uzsidirbantis kitose, su amatais bei menu visai nesusijusiose srityse.
trr, gal jus galetumete ir noretumete, zalioka toki kaip as pamokyti pagrindiniu taisykliu dirbant so oda. aisku mokamai, ne uz dyka. jusu pamokymai ir pasisakymai forume skamba taip akademiskai, gal ir destot kur, nezinau. manau kad butu naudinga ir tos patirties kazkiek pasisemti is profesionalu, patyrusiu zmoniu, ne viska juk reikia savo kailiu patirti, suklysti kad pasimokyti, tuo juk remiasi pazanga zmonijos, kad perduoti zinias kitiems ir toliau tobuleti, ar nesutinkat su manim?
aciu
Atsakyti
Na peiliams pasigamint nereikia nieko sudetingo, einat i turgu prasot metalo ploksteles, na ar siaip is kur nusiperkat tekinimo stakliu peili, prasot vyro, ar kas turi "smirgeli" namuose, kad padarytu batsiuvio peili, jis yra kampu pagalastas, Trr zino apie ka kalbu, tada paimat odos gabaleli rankenos apsiuvimui ir apisunat rankiniu budu- turite nuostabu peili... Jei jusu vyras ukiskas tai tikrai susidoros su sita uzduotim.
Del preso as neskubeciau, kaip sakant:...-neismokus dirbt -neismoksi "chalturint". Pirmiausia ismokit paprastais irankiais dirbt, kad suprastumet is kur "kojos" dygsta.
Gaminu is augalinio rauginimo odos - dirzai, rankines, pinigines ir kt. Daugiau orientuojuos i forma.
Del siuvimo masinos tai pradekit siut bandynius su dzinsu, jis artimiausias odai, arba galima ir dirbtines odos, storesnes nusipirkt, vinilas tinka. Beja stenkites suzinot kuo daugiau info kaip veikia jusu pfafas, nesinori lauzyt tokio gaminio. Su oda pradekit darbuotis mazdaug po menesio, nes tikrai reikia masina pazint, susigyvent su ja, nes ir variklis dar nezinomas su sankaba bus...

Atsakyti
QUOTE(panaite @ 2012 11 27, 13:57)
na as galvojau kad yra tokie presiukai - kuriuos keiciant antgaliukus galima butu panaudoti ir skyluciu darymui ir matyt visokiu kitokiu dalykeliu i oda idejimui, ar as klystu?

aa, dabar supratau apie ką jūs, nes aš iškart visai kitus presus įsivaizdavau, (vieną skirtą suspausti, o kitą karštajį presą, klišėms įspausti ar auksavimui daryti biggrin.gif , bet abu jie naudojami tik knygrišystėj, o pastarasis beto žvėriškai didelis tikrai ne namų aplinkai biggrin.gif ). jūsų minimą aparatą gal vadinčiau staklėmis, kaip gręžimo staklės tuo pačiu principu dirbančios. g.gif

nea, nesu su oda nieko niekada bendro turejusi.

na ištiesų gal neskubėkit visko iš karto susipirkti, pradžioj pradėkit dirbti, pradėkit nuo medžiagų ir technologijų, nuo konkrečių gaminių ir paprasčiausių įrankių, o tada palaipsniui susipirksit, kai matysit ko ir kiek reikia, kokiu įrankių labiausiai ar daugiausiai, dar daug priklauso su kokiom medžiagom dirbsit, kokius gaminius labiau gaminsit ir t.t.. įrankiai bus reikalingi visi, bet tarkim knygrišio, batsiuvio, odinių pirštinių siuvėjo, diržų gamintojo, balnų gamintojo, minkštų baldų, rankinių gamintojo pagrindiniai įrankiai ar jų naudojimo dažnumas gi vistiek skiriasi. pradžiai užteks paprasčiausių įrankių (pirminiam nuliniam etape visiems veiksmams vieninteliai mano įrankiai buvo žirklės na ir pora įrankių iš manikiūrinės biggrin.gif , o paskui atsirado peiliai, ylos, skylamušiai, spec įrankiai, pradžioj mėgėjiški pigesni, vėliau profesionalams brangesni, kuo daugiau naudojamas įrankis, tuo kokybiškesnis turi būt, ir t.t. ir pan. va minėtą batsiuvio peilį tai absoliučiai visi odininkai vienodai labai naudoja. žirklių, skylamušių, peilių reikės įvairių rūšių ir po kelis (juk kompu valdomos kirtimo mašinos tai nebus), tačiau ne viskas iškarto..
žodžiu, pradėkit nuo esmės, o ne nuo detalių. smile.gif 4u.gif

dar, klausėte apie dailius odos kraštus, tai ką matote pirktinėse rankinėse dažniausiai atlikta pramoniniu būdu mašinomis ir technologijomis, kurios namie nelabai prieinamos, rankų darbo gamyba reikalauja kitų alternatyvų. o apskritai kaip suprantu kalba eina apie storų odų kraštus? nes plonos odos kraštai slepiami ją nuploninus (iki popieriaus plonumo ir mažiau) ir užlenkus.
dar dėl peilio, galima ir taip kaip extrasens sakė, bet jei toks nagingas ir paslaugus vyras šalia neatsiras, galėsiu duoti kontaktus į AŽ kas visai neblogus peilius daro ir iš gero metalo.

trr, gal jus galetumete ir noretumete, zalioka toki kaip as pamokyti pagrindiniu taisykliu dirbant so oda.

žinių tai man negaila biggrin.gif aš dirbu su šia medžiaga jau nemažai metų, ir gerai ją pažįstu, bet deja mano gaminių sritis kita, rankinėm ar galanterija aš neužsiimu, tad dominuoja kitos technologijos ir priemonės, jei kartais prireikia kniedėm ar spraudėm įstatyt, man užtenka skylamušio, plaktuko, svarelio (ant ko pasidėt) ir "diubelio" , o odos siuvimas man apskritai kosmosas biggrin.gif tai nebent kai kuriais klausimais kiek galėsiu patarsiu čia mirksiukas.gif 4u.gif
o iš kokio miesto esat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 27 lapkričio 2012 - 18:47
QUOTE(trr @ 2012 11 27, 19:27)
aa, dabar supratau apie ką jūs, nes aš iškart visai kitus presus įsivaizdavau, (vieną skirtą suspausti, o kitą karštajį presą, klišėms įspausti  ar auksavimui daryti  biggrin.gif , bet abu jie naudojami tik knygrišystėj, o pastarasis beto žvėriškai didelis tikrai ne namų aplinkai  biggrin.gif ). jūsų minimą aparatą gal vadinčiau staklėmis, kaip gręžimo staklės tuo pačiu principu dirbančios.  g.gif 
na ištiesų gal neskubėkit visko iš karto susipirkti, pradžioj pradėkit dirbti, pradėkit nuo medžiagų ir technologijų, nuo konkrečių gaminių ir paprasčiausių įrankių, o  tada palaipsniui susipirksit, kai matysit ko ir kiek reikia, kokiu įrankių labiausiai ar daugiausiai,  dar daug priklauso su kokiom medžiagom dirbsit, kokius gaminius labiau gaminsit ir t.t.. įrankiai bus reikalingi visi, bet tarkim knygrišio, batsiuvio, odinių pirštinių siuvėjo, diržų gamintojo, balnų gamintojo, minkštų baldų,  rankinių gamintojo pagrindiniai įrankiai ar jų naudojimo dažnumas gi vistiek skiriasi. pradžiai užteks paprasčiausių įrankių (pirminiam nuliniam etape vieninteliai mano įrankiai buvo žirklės ir pora įrankių iš manikiūrinės  biggrin.gif , o paskui atsirado peiliai, ylos, skylamušiai, spec įrankiai, ir t.t.  pradžioj mėgėjiški pigesni, vėliau profesionalams brangesni, kuo daugiau naudojamas, tuo kokybiškesnis turi būt, ir t.t. ir pan. va minėtą batsiuvio peilį tai absoliučiai visi odininkai vienodai labai naudoja. žirklių, skylamušių, peilių reikės įvairių rūšių ir po kelis (juk kompu valdomos kirtimo mašinos tai nebus), tačiau ne viskas iškarto..
žodžiu, pradėkit nuo esmės, o ne nuo detalių.  smile.gif  4u.gif

dar, klausėte apie dailius odos kraštus, tai ką matote pirktinėse rankinėse dažniausiai atlikta pramoniniu būdu mašinomis ir technologijomis, kurios namie nelabai prieinamos,  rankų darbo gamyba reikalauja kitų alternatyvų. o apskritai kaip suprantu kalba eina apie storų odų kraštus? nes plonos odos kraštai slepiami ją nuploninus (iki popieriaus plonumo ir mažiau) ir užlenkus.
dar dėl peilio, galima ir taip kaip extrasens sakė, bet jei toks nagingas ir paslaugus vyras šalia neatsiras, galėsiu duoti kontaktus į AŽ kas visai neblogus peilius daro ir iš gero metalo.
žinių tai man negaila  biggrin.gif aš dirbu su šia medžiaga jau nemažai metų, ir gerai ją pažįstu, bet deja mano gaminių sritis kita, rankinėm ar galanterija aš neužsiimu, tad dominuoja kitos technologijos ir priemonės,  jei kartais prireikia kniedėm ar spraudėm įstatyt, man užtenka skylamušio, plaktuko, svarelio (ant ko pasidėt) ir "diubelio"  , o  odos siuvimas man apskritai kosmosas  biggrin.gif  tai nebent kai kuriais klausimais kiek galėsiu patarsiu čia  mirksiukas.gif  4u.gif
o iš kokio miesto esat?

Esu is Vilniaus, kaip ir jus ar ne? Masina turesiu geriausiu atveju sausio pabaigai todel darbar turiu grazaus laiko apgalvoti, moraliskai ir instrumentiskai pasiruosti. Todel ir klausineju. Aisku svarbiausia peilis ir odos gabalas, ten jau ir sugalvosiu ka ir kaip daryti. Manau, Kad me Vienas gaminys dar bus kreivas, sleivas, bet visko ismoksiu. O dar Geri zmones patars, Kai suklupsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(panaite @ 2012 11 27, 19:53)
Vienas gaminys dar bus kreivas, sleivas, bet visko ismoksiu. O dar Geri zmones patars, Kai suklupsiu  mirksiukas.gif

o taip, pirmi darbeliai bus mažiau vykę, bus ir tokių, kuriais pradžioj didžiuositės, bet vėliau slėpsit į spintą biggrin.gif tačiau nereikia bijoti klysti. įgudžiai ateis su praktika. 4u.gif
taip, jeigu ką aš irgi vilniuj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 27 lapkričio 2012 - 19:24
QUOTE(panaite @ 2012 11 27, 13:57)

nea, nesu su oda nieko niekada bendro turejusi. bet kadangi esu siaip visokiu dalyku rankose ciupinejusi (nerami siela, vis kazka naujo norisi isbandyti) tai negasdina sita nauja manija manes.

Jeigu skaitote rusiškai tai čia 100 puslapiu jums:

http://club.osinka.r...-73395?&start=0
Atsakyti