Sveiki. Tikiuosi cia papuoliau,nes man reiketu siokios tokios informacijos is tu,kurios jau cia ne pirmus metus gyvena. Gavau laiska su nuo balandzio 6 dienos isigaliojanciu nauju tax code. jis pas mane BR kuris kaip internete pasidomejau reiskia Is used when all your income is taxed at the basic rate - currently 20 per cent (most commonly used for a second job or pension but may also be used if youve started a new job, dont have a form P45 and havent completed a form P46 before your first pay day). bet esme tame kad is senosios agenturos as p45 forma pasiemusi turiu,bet registruojantis naujoje agenturoje (kurioje dabar dirbu) niekas is manes jos nereikalavo. To pasekoje toliau laiske raso,jog siais metais mes tau suteikiame ta BR koda ir tai reiskia, kad savo senajai angenturai mokesiu 20% nuo savo pajamu. Tai ar as cia kazko nesuprantu ir viskas yra gerai? Ar man su ta p45 forma lekti i savo dabartine agentura? O jei nieko nedarant ar nekils problemu veliau? Aciu uz informacija
Labas rytas.Kaip dabar man dirbti ,jeii WTC issiunciau visus dokumentus irodancius,kaddirbu,kartu ir invouce book.Juk atlikusi darba uzpildau saskaitu fakturu knygele ir viena lapa turiu duoti zmogui pas kuri dirbu.O tai kaip dabar daryt?Ant paprasto lapo parasyt jam uzkoki darba irkiek jis turi sumoketi? Ar nusipirkti laikina fakturu knygele ir joje rasyti?Cia jau irpats velnias nusilauztu koja su tais popierizmais.
QUOTE(Dimeira @ 2012 02 27, 05:07)
Sveiki. Tikiuosi cia papuoliau,nes man reiketu siokios tokios informacijos is tu,kurios jau cia ne pirmus metus gyvena. Gavau laiska su nuo balandzio 6 dienos isigaliojanciu nauju tax code. jis pas mane BR kuris kaip internete pasidomejau reiskia Is used when all your income is taxed at the basic rate - currently 20 per cent (most commonly used for a second job or pension but may also be used if youve started a new job, dont have a form P45 and havent completed a form P46 before your first pay day). bet esme tame kad is senosios agenturos as p45 forma pasiemusi turiu,bet registruojantis naujoje agenturoje (kurioje dabar dirbu) niekas is manes jos nereikalavo. To pasekoje toliau laiske raso,jog siais metais mes tau suteikiame ta BR koda ir
*tai reiskia, kad savo senajai angenturai mokesiu 20% nuo savo pajamu.
**Tai ar as cia kazko nesuprantu ir viskas yra gerai? Ar man su ta p45 forma lekti i savo dabartine agentura?
***O jei nieko nedarant ar nekils problemu veliau? Aciu uz informacija
*tai reiskia, kad savo senajai angenturai mokesiu 20% nuo savo pajamu.
**Tai ar as cia kazko nesuprantu ir viskas yra gerai? Ar man su ta p45 forma lekti i savo dabartine agentura?
***O jei nieko nedarant ar nekils problemu veliau? Aciu uz informacija
*20% eis valstybei, ne agenturai.
**eikit i agentura su p45, bet nezinau ar jau nebus velu pakeiti ta koda. Taippat galit pasiskambinti i Revenue&Customs ir paklaut kaip pakeisti ta koda, kadangi sitas yra jusu vienintelis darbas. Nors ir nieko nedarant, manau, ka po keliu menesiu, kai siu metu mokescius pertikrins atsius pataisyta koda ir tada issireguliuos tie mokesciai.
*** Problemu nekils, bet jus permokesit mokescius. Kuriuos jei neatsius pataisyto kodo metu viduryj, galesit susigrazint gale metu. Bet galit bandyt pataisyt dabar, tai nereiks pergyvent, kad nuskaiciuoja daugiau nei jiem priklauso
QUOTE(mitiene @ 2012 02 27, 08:37)
Labas rytas.Kaip dabar man dirbti ,jeii WTC issiunciau visus dokumentus irodancius,kaddirbu,kartu ir invouce book.Juk atlikusi darba uzpildau saskaitu fakturu knygele ir viena lapa turiu duoti zmogui pas kuri dirbu.O tai kaip dabar daryt?Ant paprasto lapo parasyt jam uzkoki darba irkiek jis turi sumoketi? Ar nusipirkti laikina fakturu knygele ir joje rasyti?Cia jau irpats velnias nusilauztu koja su tais popierizmais.
Buna ju mazu, tai as jusu vietoj nusipirkciau nauja maza invoice knygute ir naudociau kaip laikina, kol laukiat anos
Aciu.As irgimanau,kad reikia laikina nusipirkt.
Sveikos, manau ne vienai iskilo tokie dalykeliai, auginu lelyte, db jau jai 7.5 men, kaip ir baigesi mano motinystes ismokos, liko tik CB ir CTC (working tax taip pat, bet tik 27 svarai, gauna vyras) tai va kaip ir nusprendem kad maziuke dar auginsiu pati, tik kad pasalpeliu labai mazai, gaunasi tik apie 300 svaru per men, tad jei kreipciausi del JSA gal kuri zinote, kaip paveiktu mano kitas pasalpas? taip pat, del busto pasalpos manau reiketu kreiptis, nors mes labai ant robos, kazin ar gausim, na nebent iki kaliasdesimt svaru per men. busiu dekinga uz pagalba
As irgi vel '' su klausimu''.Issiunciau laiska su darbo irodymais,cekiais apie seimos islaidas ir pajamas i CTC WTCir laiske paaiskinau,kad pasai irgimimoliudijimai siuo metu yra CB-uose.Ar kai atgausiu savo pasus is CB man siusti i CTC WTC,ar visgi jie man bus antra karta nutrauke claima del laiku neatsiustuvisudokumentu?Aciu,jei kuri buvotokioje situacijoje ir pasidalinspatirtimi.Ir dar tas neraminantis klausimas,kai pajamosmazesnes uz islaidas-kaip CTC WTC skaiciuos tuomet?
QUOTE(maybe24 @ 2012 02 25, 17:56)
Maisot.SMP pati reguliuoti negalit.Darbdavys irgi skaiciuoja taip,taip reikalauja istatymai.
http://www.direct.go...ldren/DG_175917
http://www.direct.go...ldren/DG_175917
pasirinkti 13 tau labsiausiai tinkamu payslipu gali kreipiantis i job centre del MA, del SMP nieko neprireguliuosi.. 6 savaiteles teks gauti maziau, o paskui automatiskai pasidaro valstybes nustatyta suma ar taip, ar taip
o kas mane gali apsviesti tokiu klausimu: kaip skaiciuojamos pajamos del HB esant self employed ima accounterio paskaiciuotus uz praeitus metus ar kaip?
sveiki, kazkur girdejau, kad UK abu tevai dirbti negali, jei yra mazu vaiku iki 12 metu, turi samdyti aukle arba vienas nedirbti?! gal kas zino kaip ten yra is tikruju...
mamuciukas77 dirbti gali abu jei sugeba tarpusavyje susiderinti vaiko prieziura, kitokiu atveju jei dirba abu vienu metu, tada taip, reikalinga arba aukle, arba yra pomokyklines grupes kur vaikai buna paimami is mokyklos ir gali buti iki 6:30, daro ten namu darbus, zaidzia ir t.t.
QUOTE(mamuciukas77 @ 2012 02 27, 16:18)
sveiki, kazkur girdejau, kad UK abu tevai dirbti negali, jei yra mazu vaiku iki 12 metu, turi samdyti aukle arba vienas nedirbti?! gal kas zino kaip ten yra is tikruju...
wou, to dar negirdejau
QUOTE(mamuciukas77 @ 2012 02 27, 04:18)
Man rodos, iki 12 metu vaiku negalima paliktu vienu namuose. O tevai aisku gali dirbti, jei tik yra kas priziuri ta vaika.