Sakykit kiek laiko turi but pradirbes ,kad galetum kreiptis del kokios nors pasalpos ?
QUOTE(zmogelis @ 2012 02 24, 11:01)
Isvaziuojam i Lietuva su skola taxams. jiems grazintumem visus pinigus jei tai butu musu klaida,jie sako,kad ju klaida ,bet vistiek mums reikia grazinti.norejau paklausti kaip jie lietuvoj,kai mums susiras kaip isieskos tuos pinigus,gal kas buvot susidure ar girdejot ka nors .
ir dar ,gal kas esat buve susidure su forma CA3916 pavadinimas information we need to issue statement of national insurance contributions ,ja mes gavom is citizen advice jis tipo sake,kad jums jos reiks lietuvoj,ten reik lietuvos adresa irasyti,paskutiniu 3 metu p60 ar paskutinius payslipus ,gal ka zinot kokia nauda is jos bus .
ir dar ,gal kas esat buve susidure su forma CA3916 pavadinimas information we need to issue statement of national insurance contributions ,ja mes gavom is citizen advice jis tipo sake,kad jums jos reiks lietuvoj,ten reik lietuvos adresa irasyti,paskutiniu 3 metu p60 ar paskutinius payslipus ,gal ka zinot kokia nauda is jos bus .
o kaip susidare toji skola?
QUOTE(Nulika @ 2012 02 24, 17:34)
o kaip susidare toji skola?
gimus mazyliui 2010 metu rugseji pirma kart uzpildem ta tax pagrindine forma,po kiek laiko parejo paskaiciavimas,kad mums iki balandzio is viso sumokes tik child tax benefita 600 sv ,o working tax nepriklauso ,nes praeitais metais abu su vyru dirbom ir pajamos buvo nemazos ,as tik kovo menesi buvau isejusi is darbo. na parejo vienas toks laiskas,parejo kitas toks pat ,mes gi ten nesedim ir neskaiciuojam ir ne zalio supratimo neturejom kas ir kiek priklauso.paskui vyro saskaitoj atsirado 1500 sv,tuoj neuzilgo parejo laiskas,kad mums mokes po 146 sv liktai i savaite ,paziurejom kad tos musu pajamos parasytos teisingai ir atrodo viskas teisingai.o tas 1500 uz praejusi laika.po to vel parejo laiskas su tokiom pat sumom.na ir mokejo jie iki kol mes nusiuntem ta po balandzio renewal forma ir mums is kart pradejo moketi po 100 sv maziau i savaite ,parejo paskaiciavimai ,kad mes overpaid 2700 ir apsalom ,pradejom dometis,pasirodo jie sugalvojo ,kad musu einamu metu pajamos bus nulines,tipo nuo to ir paskaiciavo viska,svarbiausia mes nieku nenurodem,kokios bus einamu metu pajamos,jei neklystu toj pagrindinej formoj net nera tokios vietos ,kur nurodyti tuos vadinamus estimate pajamas ,tuose renewal tai yra. dar rasem laiskus ,bet jie sako,kad ju klaida ,o mums sugrazinti vis tiek reikia,nors ju puslapi yra parasyta ,kad jei ju klaida,tai sugrazinti overpaid nereikia .nu zodziu sedim mesle iki ausu
Dar dabar pradejau galvoti ,kaip jie galejo mums paskaiciuoti nulines pajamas ,tai kiek suprantu jei seima visai nedirba ,nei 16 val per savaite tai nieko ir nemoka.
Moka,jei nedirbi.Aisku ne Working tax credit,o child tax credit dali.Is pradziu pildantiems nesiuncia formu,jei nedirbi.Bet jei uzsipildei dirbdamas,o po to kad ir abu nedirba,child tax credit dali moka.
QUOTE(*linuska* @ 2012 02 20, 18:48)
Sveikos
Gal kas pagelbes Darbovietej dirbu daugiau nei metus, visada dirbau 16-25 val. per savaite. Viena savaite maziau kita daugiau. Darboviete suzinojusi kad laukiuosi sumazino man iki 13 val per sav. Tuo pasekoje kas sav as uzdirbu tik po 85sv. Kaip bus su mano motinystes ismokomis, nes kiek zinau jei neuzdirbu 102sv per sav darboviete nemoka. Tai ar man mokes Job centras? Pagelbekit kas turi kokiu minciu
Gal kas pagelbes Darbovietej dirbu daugiau nei metus, visada dirbau 16-25 val. per savaite. Viena savaite maziau kita daugiau. Darboviete suzinojusi kad laukiuosi sumazino man iki 13 val per sav. Tuo pasekoje kas sav as uzdirbu tik po 85sv. Kaip bus su mano motinystes ismokomis, nes kiek zinau jei neuzdirbu 102sv per sav darboviete nemoka. Tai ar man mokes Job centras? Pagelbekit kas turi kokiu minciu
Niekas nezinot
QUOTE(maybe24 @ 2012 02 24, 11:27)
Jei SMP,tai tada payslip'u siusti niekur ir nereikia.Darbdavys pats apskaiciuos.Jei pradejote dirbti anksciau,nei pastojot,tai darbdavys turi moketi.
dirbu pas ta pati darbdavi jau beveik du metus.
aciu Reiskias payslipai lieka man, o tai gerai
QUOTE(-Astreja- @ 2012 02 24, 17:48)
bet kad tau reiktu turet verslo saskaita, reikia turet savo versla, o tai, kad save formini, kaip self employed nesiskaito automatiskai kad turi nuosava versla nes tu gali dirbt kitai kompanijai ar per agentura kaip self employed, bet juk tai nera tavo kompanijos, todel ir verslo saskaita nera privaloma.
Nu, kodel? Nebutinai kompanija turi tureti. Nors, cia gal daugiau priklauso nuo darbo pobudzio
QUOTE(Limcamca @ 2012 02 25, 09:22)
Nu, kodel? Nebutinai kompanija turi tureti. Nors, cia gal daugiau priklauso nuo darbo pobudzio
niekas nedraudzia atsidaryt biznio saskaita, as tik sakau, kad ji nera privaloma jei neturi nuosavo verslo
va gal uz menesio as galesiu tiksliaiparasyti ar butina ar ne self tureti biznio saskaita,kai atsius man hmrc laiska.tikiuosi,kad uztenka paprastos asmenines sask.
QUOTE(cadra @ 2012 02 24, 06:24)
Pritariu.
QUOTE(maybe24 @ 2012 02 24, 13:27)
Jei SMP,tai tada payslip'u siusti niekur ir nereikia.Darbdavys pats apskaiciuos.Jei pradejote dirbti anksciau,nei pastojot,tai darbdavys turi moketi.
Sveikos,
Noreciau paklausti zinanciu.. Man darbdavys apskaiciavo, kad mokes SMP, bet skaiciavo, toki perioda, kuris yra nepalankus man, tai yra pasirinko laikotarpi, kai as kuri laika buvau biuletenyje, taip pat buvo mazai darbo, vietoj 5 dienu darbo, duodavo max 3 dienas ir kitos nepalankios man aplinkybes..
Bet as kazkur esu skaiciusi, kad as galiu pasirinkti perioda, pagal kuri butu skaiciuojamas mano SMP, ar as kazka maisau.. Gal kuri turetu issisaugojusi linka apie siuos mokejimus..
Nezinau ar tiksliai suformulavau savo ''beda''..
Is anksto aciu
QUOTE(Reciuka @ 2012 02 25, 17:37)
Sveikos,
Noreciau paklausti zinanciu.. Man darbdavys apskaiciavo, kad mokes SMP, bet skaiciavo, toki perioda, kuris yra nepalankus man, tai yra pasirinko laikotarpi, kai as kuri laika buvau biuletenyje, taip pat buvo mazai darbo, vietoj 5 dienu darbo, duodavo max 3 dienas ir kitos nepalankios man aplinkybes..
Bet as kazkur esu skaiciusi, kad as galiu pasirinkti perioda, pagal kuri butu skaiciuojamas mano SMP, ar as kazka maisau.. Gal kuri turetu issisaugojusi linka apie siuos mokejimus..
Is anksto aciu
Is anksto aciu
Maisot.SMP pati reguliuoti negalit.Darbdavys irgi skaiciuoja taip,taip reikalauja istatymai.
http://www.direct.go...ldren/DG_175917