Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

Aciu Astreja 4u.gif
Atsakyti
Dabar speju visiem bus aiskiau, kodel as visada sakau, kad geriau reikalus tvarkytis patiem, nei pasitiket visokiom buhalterem biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2012 02 23, 22:43)
Jus Maternity allowance ar SMP norit gauti?

SMP 4u.gif noriu gauti, aisku, jei bosas ras priezasti ir atsisakys man moket, kas mazai tiketina, bet visko gali buti, tada MA 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2012 02 24, 11:03)
SMP 4u.gif  noriu gauti, aisku, jei bosas ras priezasti ir atsisakys man moket, kas mazai tiketina, bet visko gali buti, tada MA 4u.gif

Jei SMP,tai tada payslip'u siusti niekur ir nereikia.Darbdavys pats apskaiciuos.Jei pradejote dirbti anksciau,nei pastojot,tai darbdavys turi moketi. ax.gif
Atsakyti
Sveikos,turiu cia viena toky klausimeli.Sakykit gal kas zinot kai gimsta leliukas ir eina tie tikrintojai tikrint i namus ka jie cia tikrina ir kiek mazdaug laiko taip? ax.gif
Atsakyti
Laba diena,

Na kadangi esu visiskai nieko neismananti apie pasalpu mokejima UK, nes iki tol dirbau, ir niekur kreiptis nereikejo, dirbu ir iki siol, bet greitai planuoju iseiti i motinystes atostogas, tai merginos gal galit padeti man paaiskinant kuo skiriasi MA ir SMP?
Busiu labai dekinga.
Atsakyti
na stai,grizau isCAB.Nieko gero.Sake,kad mano pajamu vidurkis mazesnis uz islaidu vidurki.Cia taip atsitiko,del keliu menesiu,kai nebuvo uztektinai darbo ziemos vidury.Tai gaunasi minus 112.Pasake,kad galiu tureti problemu ,kadangi neisgaliu islaikyti vaiku,jei sumoku visus bilus su nuoma.Tai turbut gali isvis nepaskaiciuot WTC CTC jei total minus?Nebezinau ka ir bedaryt.issiunciau banderole i CTC WTC su visom knygutem ir pazymom ir formom.Lauksiu.
Atsakyti
QUOTE(Vika.21 @ 2012 02 24, 12:18)
Sveikos,turiu cia viena toky klausimeli.Sakykit gal kas zinot kai gimsta leliukas ir eina tie tikrintojai tikrint i namus ka jie cia tikrina ir kiek mazdaug laiko taip? ax.gif

Manau, kad kalbat apie health visitor ir midwife patikrinimus? Jos tikrina kaip leliukas ir mama laikosi, ar yra kokiu neaiskumu del konors, kad mama turetu ko pasiklaust jei jai kazkas neaisku ar koki skausmai po gimdymo atsiranda ar dar kas 4u.gif man atrodo lanko apie menesi, bet jei reikia gali ir ilgiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 02 24, 12:12)
Manau, kad kalbat apie health visitor ir midwife patikrinimus? Jos tikrina kaip leliukas ir mama laikosi, ar yra kokiu neaiskumu del konors, kad mama turetu ko pasiklaust jei jai kazkas neaisku ar koki skausmai po gimdymo atsiranda ar dar kas  4u.gif  man atrodo lanko apie menesi, bet jei reikia gali ir ilgiau  4u.gif

pas mus tik viena karta buvo ateje antra karta reikejo eiti patiems ir to uzteko
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 02 24, 12:03)
Nebutina. Jei turetut savo bizni, tada butu kitaip, o dabar esat self employed, todel galit uzmokesti gauti ir i asmenine saskaita  4u.gif

Man tipo pats bankas sake, kad bankai turi savas policy - cia itariu tos knygos su smulkiu sriftu, kurias visi tingi skaityti lotuliukas.gif Na, kad verslo ir asmenines saskaitos privalo buti atskirtos.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2012 02 24, 15:03)
Man tipo pats bankas sake, kad bankai turi savas policy - cia itariu tos knygos su smulkiu sriftu, kurias visi tingi skaityti  lotuliukas.gif Na, kad verslo ir asmenines saskaitos privalo buti atskirtos.

bet kad tau reiktu turet verslo saskaita, reikia turet savo versla, o tai, kad save formini, kaip self employed nesiskaito automatiskai kad turi nuosava versla ax.gif nes tu gali dirbt kitai kompanijai ar per agentura kaip self employed, bet juk tai nera tavo kompanijos, todel ir verslo saskaita nera privaloma.
Papildyta:
QUOTE(mamulyte25 @ 2012 02 24, 13:58)
pas mus tik viena karta buvo ateje antra karta reikejo eiti patiems ir to uzteko

priklauso nuo rajono, kai kur ilgiau lankosi, kai kur yra mazesnis finansavmas ir trumpiau ar maziau zmoniu lanko. Pvz kai kur yra breast feeding seseles, midwives (MW), health visitors (HV) kurios lanko, kitur is pradziu tik MW lanko paskui HV perima, kai kur HV neuztenka, tai po MW nieks neperima. Ir zinoma priklauso kiek seimai pagalbos reikia, ar sveikas vaikutis ir kt 4u.gif
Atsakyti
http://www.anglija.l...ngiausiems.html http://www.anglija.l..._politikas.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cadra: 24 vasario 2012 - 18:27