QUOTE(mitiene @ 2012 02 24, 07:49)
Labas rytas.Ar dirbant self butinai reikejo man atsidaryti verslo saskaita?Man atlyginimas buvo ir yra pervedamas i paprasta saskaita.Turiu visus israsus is banko apie iplaukas ir islaidas ir sudariusi sutarti del telefono mokesti,kuri nuskaiciuoja kas menesi is mano asmenines saskaitos.Dabar galvoju ar gali prie to prisikabinti,kad nezinojau,kad reikejo atsidaryti verslo saskaita?Ar tai nieko tokio?
Kai gaunu pervedima,tai uzsakovai raso savo varda ,pavarde ir pavadinima,koki darba atlikau.
Nebutina. Jei turetut savo bizni, tada butu kitaip, o dabar esat self employed, todel galit uzmokesti gauti ir i asmenine saskaita
QUOTE(zmogelis @ 2012 02 24, 09:01)
Isvaziuojam i Lietuva su skola taxams. jiems grazintumem visus pinigus jei tai butu musu klaida,jie sako,kad ju klaida ,bet vistiek mums reikia grazinti.norejau paklausti kaip jie lietuvoj,kai mums susiras kaip isieskos tuos pinigus,gal kas buvot susidure ar girdejot ka nors .
ir dar ,gal kas esat buve susidure su forma CA3916 pavadinimas information we need to issue statement of national insurance contributions ,ja mes gavom is citizen advice jis tipo sake,kad jums jos reiks lietuvoj,ten reik lietuvos adresa irasyti,paskutiniu 3 metu p60 ar paskutinius payslipus ,gal ka zinot kokia nauda is jos bus .
Kai jau prades isieskodinet pinigu, niekas tikrai nesismulkins jusu tai klaida, ar ju, nes faktas islieka- jus jiem skolingi. Nezinau, kaip isieskojimai vyksta tarp EU saliu, bet as nenoreciau taip rizikuot, vien galvojant apie ateiti, o ka darysit, jei grizimas nenusiseks ir tekt vel lekt i UK? Juk iki tada ta skola bus dar priaugus pridedant baudas uz nemokejima ir zinoma jusu vardas kaip skolininko islikes
as vis galvoju apie ateiti ir asmeniskai nenoreciau tokiu kabliuku paliktu praeityje
juk ateityj gal neisgalesit issimoket, o gali tekt, tad kodel nepataisius visko dabar kol galit?
Ta forma kaip suprantu yra reikalinga parodyt, kad jus turejot sveikatos draudima EU salyje per tuos metus kai nebuvot LT ir galit gaut sveikatos prieziura LT (ko Lietuvoje jusu gali paprasyt), kaip ir parodo, kad jus dirbot EU ir galit claiminti bedarbystes pasalpa jei nerasit darbo
Whatever you do always give 100% ... unless you are donating blood!