Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(mitiene @ 2012 02 23, 18:31)
Tai kad WTC CTC atsiunte man uzpildyti forma kiekuzdirbu i savaite,i menesi irkiek isleidziu maistui,vaiku drabuziams,hobiui...taip pat zinomakiek moku uz nuoma ir paslaugas.

Buvau pamirsusi,kad jus Self'e ax.gif Buna kad tokia forma atsiuncia.Taip ir rasykit,kaip yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maybe24: 23 vasario 2012 - 19:50
QUOTE(maybe24 @ 2012 02 23, 19:49)
Buvau pamirsusi,kad jus Self'e  ax.gif Buna kad  tokia forma atsiuncia.Taip ir rasykit,kaip yra.

Tai tojformoj rasau,kad vidurkis siektiek minusas ir ant atskiro lapo atspausdinti paaiskinima ,kad tenka skolintis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 02 23, 19:03)
Tai tojformoj rasau,kad vidurkis siektiek minusas ir ant atskiro lapo atspausdinti paaiskinima ,kad tenka skolintis? blush2.gif

Nemanau,kad butina,bet galit ir parasyti.
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2012 02 23, 20:09)
Nemanau,kad butina,bet galit ir parasyti.

Skaiciau internete,kad atvyke iskitu saliu asmenys turi teise gyventi ir dirbti UK,jei jie isgali islaikytisave ir seimos narius be pasalu pagalbos.Gal man parasys,kad neturiu teises ciagyvent? blink.gif smile.gif As jau apskritai visko cia bijoti pradedu smile.gif
Papildyta:
Ai ten parasyta,kad turi teise gyventi UK jei nedirbi ir gali save ir seimos narius islaikyti be valstybes pasalpu pagalbos,o jeidirbi ir nepakankamai uzdirbi,tai gali gauti parama.Atsiprasau,tikjau nuo visu situ anketu,formu,dokumentu i vakara nebegaliu susikaupti. doh.gif
Atsakyti
Kiek zinau, kad del SMP reikia siusti 13 payslipu?
As gaunu alga karta i menesi, tai payslipu turiu gal tik 13-ka? kaip cia dabar? g.gif Cia 13 tu savaitiniu ar menesiniu?
Beje, gal zinote, as juos veliau grazina? o gal galima siusti kopijas, kadangi tu paciu payslipu man reikia norint susigrazinti taksus ir viskas tuo paciu metu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2012 02 23, 22:30)
Kiek zinau, kad del SMP reikia siusti 13 payslipu?
As gaunu alga karta i menesi, tai payslipu turiu gal tik 13-ka? kaip cia dabar? g.gif  Cia 13 tu savaitiniu ar menesiniu?
Beje, gal zinote, as juos veliau grazina? o gal galima siusti kopijas, kadangi tu paciu payslipu man reikia norint susigrazinti taksus ir viskas tuo paciu metu doh.gif

Jus Maternity allowance ar SMP norit gauti?
Atsakyti
Labas rytas.Ar dirbant self butinai reikejo man atsidaryti verslo saskaita?Man atlyginimas buvo ir yra pervedamas i paprasta saskaita.Turiu visus israsus is banko apie iplaukas ir islaidas ir sudariusi sutarti del telefono mokesti,kuri nuskaiciuoja kas menesi is mano asmenines saskaitos.Dabar galvoju ar gali prie to prisikabinti,kad nezinojau,kad reikejo atsidaryti verslo saskaita?Ar tai nieko tokio?
Kai gaunu pervedima,tai uzsakovai raso savo varda ,pavarde ir pavadinima,koki darba atlikau.
Atsakyti
Isvaziuojam i Lietuva su skola taxams. jiems grazintumem visus pinigus jei tai butu musu klaida,jie sako,kad ju klaida ,bet vistiek mums reikia grazinti.norejau paklausti kaip jie lietuvoj,kai mums susiras kaip isieskos tuos pinigus,gal kas buvot susidure ar girdejot ka nors .
ir dar ,gal kas esat buve susidure su forma CA3916 pavadinimas information we need to issue statement of national insurance contributions ,ja mes gavom is citizen advice jis tipo sake,kad jums jos reiks lietuvoj,ten reik lietuvos adresa irasyti,paskutiniu 3 metu p60 ar paskutinius payslipus ,gal ka zinot kokia nauda is jos bus .
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 02 24, 07:49)
Labas rytas.Ar dirbant self butinai reikejo man atsidaryti verslo saskaita?Man atlyginimas buvo ir yra pervedamas i paprasta saskaita.Turiu visus israsus is  banko apie iplaukas ir islaidas ir sudariusi sutarti del telefono mokesti,kuri nuskaiciuoja kas menesi is mano asmenines saskaitos.Dabar galvoju ar gali prie to prisikabinti,kad nezinojau,kad reikejo atsidaryti verslo saskaita?Ar tai nieko tokio?
Kai gaunu pervedima,tai uzsakovai raso savo varda ,pavarde ir pavadinima,koki darba atlikau.

Nebutina. Jei turetut savo bizni, tada butu kitaip, o dabar esat self employed, todel galit uzmokesti gauti ir i asmenine saskaita 4u.gif

QUOTE(zmogelis @ 2012 02 24, 09:01)
Isvaziuojam i Lietuva su skola taxams. jiems grazintumem visus pinigus jei tai butu musu klaida,jie sako,kad ju klaida ,bet vistiek mums reikia grazinti.norejau paklausti kaip jie lietuvoj,kai mums susiras kaip isieskos tuos pinigus,gal kas buvot susidure ar girdejot ka nors .
ir dar ,gal kas esat buve susidure su forma CA3916 pavadinimas information we need to issue statement of national insurance contributions ,ja mes gavom is citizen advice jis tipo sake,kad jums jos reiks lietuvoj,ten reik lietuvos adresa irasyti,paskutiniu 3 metu p60 ar paskutinius payslipus ,gal ka zinot kokia nauda is jos bus .

Kai jau prades isieskodinet pinigu, niekas tikrai nesismulkins jusu tai klaida, ar ju, nes faktas islieka- jus jiem skolingi. Nezinau, kaip isieskojimai vyksta tarp EU saliu, bet as nenoreciau taip rizikuot, vien galvojant apie ateiti, o ka darysit, jei grizimas nenusiseks ir tekt vel lekt i UK? Juk iki tada ta skola bus dar priaugus pridedant baudas uz nemokejima ir zinoma jusu vardas kaip skolininko islikes g.gif as vis galvoju apie ateiti ir asmeniskai nenoreciau tokiu kabliuku paliktu praeityje schmoll.gif juk ateityj gal neisgalesit issimoket, o gali tekt, tad kodel nepataisius visko dabar kol galit?
Ta forma kaip suprantu yra reikalinga parodyt, kad jus turejot sveikatos draudima EU salyje per tuos metus kai nebuvot LT ir galit gaut sveikatos prieziura LT (ko Lietuvoje jusu gali paprasyt), kaip ir parodo, kad jus dirbot EU ir galit claiminti bedarbystes pasalpa jei nerasit darbo g.gif
Atsakyti
dar norejau paklaust apie working tax..nebeaisku nes subludino vel mane. jei mano sutarty parasyta kad as tureciau isdirbt 48 val jei darbo butu, bet as tiek neisdirbu...dirbu per agentura, agentura mane siusncia dirbt tada kai reikia fabrikui darbuotoju..tai isdirbu vid tuos 16 val sakykim..tai ar as galiu prasyt tos pasapos del mazu pajamu ar cia jau atsizvelgtu i sutarti kad as galiu dirbt tuos 48 val?
Atsakyti
Aciu astreja uz atsakyma,zinau,kad ta skola tai tikrai nieko gero neduos ir nesam is tu kurie gyvena is to ,bet visu pirma nervas ima,kad tai ne musu klaida antra nelabai ir yra is ko atiduoti ja.svarbiausia ,aiskinames jau beveik visi metai,bet jie laiska sugeba perskaityti po trieju menesiu ,nervas ima negaliu.
Atsakyti
QUOTE(zmogelis @ 2012 02 24, 10:42)
Aciu astreja uz atsakyma,zinau,kad ta skola tai tikrai nieko gero neduos ir nesam is tu kurie gyvena is to ,bet visu pirma nervas ima,kad tai ne musu klaida antra nelabai ir yra is ko atiduoti ja.svarbiausia ,aiskinames jau beveik visi metai,bet jie laiska sugeba perskaityti po trieju menesiu ,nervas ima negaliu.

issivaizduoju kaip nervina doh.gif man kai tik atvykau pirmais metais accountant pridirbes buvo, kai Revenue siunte laiskus prasydami daugiau info, jis man bure, kad atsakineja jiem, kol galiausiai pati pradejau tvarkytis, nes iki tada jau ir baudos ejo, uz neatsakonejima i mano sena adresa, kuri jis dievagojos, kad pakeite doh.gif galima susitart su jais issimoket dalim per tam tikra laika, kad lengviau butu, as taip mokejaus. Bjaurus reikalas toki nesklandumai 4u.gif
Atsakyti