Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(-Astreja- @ 2012 04 26, 15:50)
galit rasyt, nebus jokios makalynes. tiesiog kaii darysit mokesciu deklarasija, irasysit kaip kita versla (pavadinimas bus jusu pacios vardas, darbo aprasyme parasysit, kad priziurot vaika) ir viskas, tada kiek uz tai per metus gavot pingu ir tiek. Nebutina ju vardo duot, nebent, pradetu tikrint, tada noretu ju kontakto, kad patvirtint, kad jus ju vaika ziurot, nieko daugiau is ju jiem nereiktu.
Klystat. Jei kazkas nori jum vaika palikti, jus ji galit priziuret ir be registracijos.
Aukle turi but registruota, jei tevai nori, kad uz vaiko prieziura WTC apmoketu kazkokia tai dali  4u.gif

Aciu labai 4u.gif
Tai man ta informacija reiks irasyt kai darysiu metine ataskaita ir viskas?
Atsakyti
Kai mane taip''gainioja'' su visais dokumentais ir laukiu po CAB atsakymo is WTC,tai seimos daktare pranese vaiku centrui apie mano situacija.Dvi darbuotojos mus su vaikais nuveze i vaiku centra,atvyko darbuotojas is jobplius,tada jam parodziau savo atmesta claima del WTC CTC,parodziau kaip viename laiske mokesciu inspekcija patvirtina mano nedidelias pajamas,o jau kitame laiske prideda 10tukst.plius pajamu,parodziau savoapeliacijos laiska,parodziau kaipman skaiciuojama HB kaip vienai be triju vaiku,ir jis paskambino i HMRC ir dar nuo saves patvirtino,kad esu salia ir jis pats asmeniskai visus mano ''popierius''sutikrino ir buhalteres pazyma apie pajamas laiko rankose,tai jam atsake,kad po dvieju menesiu,kai bus paziureta apeliacija ir vel viskas kelintaji karta sutikrinta,tai bus ir atsakymas.Job centre plius darbuotojas pasake,kad kai tik gausiu laiska is HMRC,tai jam skambinciau ir bus man skirtas vaiku centre susitikimas su juo ir verteju.Taip pat jie man asmeniskai pades tvarkytis dokumentus ir bendraus su konsulu del busto benefito.Tik deka seimos daktares,kuri net neprasoma ,savo iniciatyva emesi man pagalbos viskas bus priziurima del HMRC''klaidu'',taippat bus skiriamas didelis demesys mano sunui del sveikatos pagalbos.Na as cia del to ,kad jei turite vaikuciu ir delsiama arba atmetamos jusu prasymu pazymos,tai kreiptis galima ir i vaiku cenrus,kur gali padeti ne tik suteikdami informacija. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~Rojana~ @ 2012 04 26, 14:47)
Aciu labai  4u.gif
Tai man ta informacija reiks irasyt kai darysiu metine ataskaita ir viskas?

kai darysit metine ataskaita tik irasysit vaiko prieziura kaip viena darba, kur sakys koks verslo pavadinimas rasysit savo varda, nes neturit oficialios kompanijos, tik dirbat sau. Ir aprasyme parasysit, kad priziurit vaika/us ir ivesit pajamas kiek per metus gavot ir viskas. Jei jie prades tikrint- prasys irodymu, todel geriausia butu rasytis invoice knygelej pvz nuo 23/04 iki 29/04 kiek h dirbta ir kiek sumoketa jum ir pas ka dirbta, tai pvz seimos pavarde ar koki baby Ema ar kazka panasaus parodyt, kad tas pats klientas ar kad vis kiti. Ir tokiu ataskaitu turetu pakakt. Tai seimininku detaliu net neturetu reikt, bet jei jau labai kabinsis ir reikalaus daugiau irodymu, tada galetut ju kontaktus duoti, kad jie patvirtintu (bet retas reikalas, kad reiktu) ir galesit ju atsiklaust jei jau reiks duot pries duodant, siaip seimininkam nuo to neturetu jokio skirtumo but 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulyte25 @ 2012 04 26, 11:17)
per kokia firma tvarkotes? daug tokiu kurie paima pinigus ir nieko netvarko tik sako kad skambinam,laukit, ir t.t
mano patarimas skambinkit pati ir klauskit nes kad nepriveltu kokiu nesamoniu daugiau
Papildyta:
tvarkausi per expert biuro, bet as jiems nemokejau dar nieko, tik kai gausi pinigelius reikes moketi, siandien gavom laiska y sena adresa del vyro papildomos info, bet jis buvo issiustas balandzio 13d, o laiskas atejo 26 d, tiek laiko keliavo laiskas? tai dabar nezinau ka daryti, ar man dar laukti kol ateis y sita adresa toks laiskas, ar jau atsakineti y ana laiska, nes jis galioja tik menesi laiko......

nes man atsiunte atskira laiska kad as turiu susimoketi council tax  g.gif

bet tam lape kur mokejimai parasyta kad viskas iskaiciuota tai ir nesuprantu

Atsakyti
QUOTE(mamulyte25 @ 2012 04 26, 10:17)

nes man atsiunte atskira laiska kad as turiu susimoketi council tax  g.gif

bet tam lape kur mokejimai parasyta kad viskas iskaiciuota tai ir nesuprantu

As gaunu House benefit, bet ir moku council tax. Nzn kaip kitur, bet cia pagal pajamas paskaiciuoja ir nuolaida ale padaro, tai turiu moketi daug maziau nei iprastai.. Ir visada kai gaunu laiskus buna, vienam lape butent apie tai kiek moka jie man House benefita, o kitam laiske kiek paskaiciuota man nuolaida uz council tax..
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 04 26, 17:07)
kai darysit metine ataskaita tik irasysit vaiko prieziura kaip viena darba, kur sakys koks verslo pavadinimas rasysit savo varda, nes neturit oficialios kompanijos, tik dirbat sau. Ir aprasyme parasysit, kad priziurit vaika/us ir ivesit pajamas kiek per metus gavot ir viskas. Jei jie prades tikrint- prasys irodymu, todel geriausia butu rasytis invoice knygelej pvz  nuo 23/04 iki 29/04 kiek h dirbta ir kiek sumoketa jum ir pas ka dirbta, tai pvz seimos pavarde ar koki baby Ema ar kazka panasaus parodyt, kad tas pats klientas ar kad vis kiti. Ir tokiu ataskaitu turetu pakakt. Tai seimininku detaliu net neturetu reikt, bet jei jau labai kabinsis ir reikalaus daugiau irodymu, tada galetut ju kontaktus duoti, kad jie patvirtintu (bet retas reikalas, kad reiktu) ir galesit ju atsiklaust jei jau reiks duot pries duodant, siaip seimininkam nuo to neturetu jokio skirtumo but  4u.gif

Labai labai aciu!!!

As dabar galvoju, ar man apsimoka eit pas buhaltere darytis ta metine ataskaita ar as ja galiu pasidaryt ir pati? Ar geriau nueit ir susimoket bet bus viskas tikrai be jokiu nesusipratimu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(~Rojana~ @ 2012 04 26, 16:20)
Labai labai aciu!!!

As dabar galvoju, ar man apsimoka eit pas buhaltere darytis ta metine ataskaita ar as ja galiu pasidaryt ir pati? Ar geriau nueit ir susimoket bet bus viskas tikrai be jokiu nesusipratimu?  g.gif

prasom! smile.gif as uz darymasi paciai, nes tikrai labai lengva ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 04 26, 14:42)
As gaunu House benefit, bet ir moku council tax. Nzn kaip kitur, bet cia pagal pajamas paskaiciuoja ir nuolaida ale padaro, tai turiu moketi daug maziau nei iprastai.. Ir visada kai gaunu laiskus buna, vienam lape butent apie tai kiek moka jie man House benefita, o kitam laiske kiek paskaiciuota man nuolaida uz council tax..

pas mane tik vienas lapas ir raso kartu weeklyrent/council tax
Atsakyti
Mamytes ar gali kuri pasakyt, per kiek laiko perskaicioja House benefitus del pasikeitusiu duomenu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulyte25 @ 2012 04 26, 16:45)
pas mane tik vienas lapas ir raso kartu weeklyrent/council tax

o kai atsiunte saskaita council tax susimoketi kas ten parasyta?
Pas mane tai Kokia pilna council tax suma.. poto kokia nuolaida duota (minusuota) ir tada likusi suma kiek susimoketi
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2012 04 26, 19:00)
o kai atsiunte saskaita council tax susimoketi kas ten parasyta?
Pas mane tai Kokia pilna council tax suma.. poto kokia nuolaida duota (minusuota) ir tada likusi suma kiek susimoketi

parasyta visa metine suma
Atsakyti
labukas mamytes, zodziu toks reikalas, kad gavome galu gale wt ir cbt uz 1o menesiu, bet va ko nesuprantu laiske pvz parasyta cbt- nuo tokios iki tokios dienos 1111, o wt- 1333, bet i saskaita iplauke 1000 maziau, ar tai normalu?
Atsakyti