Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

kiek zinau,kaip mums aiskino,jei mes gaunam housing benefita,tai councul tax moketi nereikia.tai reiskia,kad ju neiskaiciuoja,o tiesiog nereikia moketi ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Ausriukaz @ 2012 04 25, 21:45)
Sveikos,jau pasimeciau doh.gif dar negavau ir as,pasalpa gaunu tik apie puse metu,tai jei pasalpos nebus sustabdytos,o as situs metus nebegausiu pasalpos nes algos padidejo,tai as tuos pinigus grazint turesiu ar kaip?sorry jei zioplai paklausiau blush2.gif

nieks nezino? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausriukaz @ 2012 04 26, 09:57)
nieks nezino? 4u.gif

Apie padidejusias algas turite jiems pranesti. Jie perskaiciuos ir pranes ar ismokos sumazes ar bus sustabdytos. Bet jei uzdirbate pakankamai ir jums nebepriklauso pasalpa, tai gali tekt ir grazint.
Atsakyti
sveikos merginos, gal kas patarsite, gal kuri buvote tokioj situacijoj: as del visu pasalpu dokumentus pridaviau lapkricio men, (tvarkausi per agentura) iki siol jokiu ziniu, kiek skambinu tai moteriai kur man tvarko, sako kad paskambins, paskambina del paslapu, ir jai sako kad issiustas laiskas buvo ir jokio atsakymo jie negavo, as jokio laisko negavau, dabar pasikeite musu adresas, visur ji pakeiciau, ta moteris kur tvarko man viska pasake, kad skambino del pasalpu ir jai pasake kad per 10 dienu bus issiustas laiskas y nauja adresa del papildomos info, tas laikas jau praejo, dar nieko negaunu..... verysad.gif ka daryti,gal pacei skambintis ten jau ir klausinetis????? nes skambinau tai kur tvarko, tai pasake kad skambins penktadieni visur kodel negaunu laisko, tai ir vel laukti.....nu zodziu, esu pasimetus ir nezinau ka daryti, pacei sunku kalbeti angliskai, tai nezzinau ka daryti.....gal kas patarsit???? 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linniux @ 2012 04 26, 10:05)
sveikos merginos, gal kas patarsite, gal kuri buvote tokioj situacijoj: as del visu pasalpu dokumentus pridaviau lapkricio men, (tvarkausi per agentura) iki siol jokiu ziniu, kiek skambinu tai moteriai kur man tvarko, sako kad paskambins, paskambina del paslapu, ir jai sako kad issiustas laiskas buvo ir jokio atsakymo jie negavo, as jokio laisko negavau, dabar pasikeite musu adresas, visur ji pakeiciau, ta moteris kur tvarko man viska pasake, kad skambino del pasalpu ir jai pasake kad per 10 dienu bus issiustas laiskas y nauja adresa del papildomos info, tas laikas jau praejo, dar nieko negaunu..... verysad.gif ka daryti,gal pacei skambintis ten jau ir klausinetis????? nes skambinau tai kur tvarko, tai pasake kad skambins penktadieni visur kodel negaunu laisko, tai ir vel laukti.....nu zodziu, esu pasimetus ir nezinau ka daryti, pacei sunku kalbeti angliskai, tai nezzinau ka daryti.....gal kas patarsit???? 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

per kokia firma tvarkotes? daug tokiu kurie paima pinigus ir nieko netvarko tik sako kad skambinam,laukit, ir t.t
mano patarimas skambinkit pati ir klauskit nes kad nepriveltu kokiu nesamoniu daugiau
Papildyta:
QUOTE(indrenear @ 2012 04 26, 09:43)
kiek zinau,kaip mums aiskino,jei mes gaunam housing benefita,tai councul tax moketi nereikia.tai reiskia,kad ju neiskaiciuoja,o tiesiog nereikia moketi ir tiek.

nes man atsiunte atskira laiska kad as turiu susimoketi council tax g.gif

bet tam lape kur mokejimai parasyta kad viskas iskaiciuota tai ir nesuprantu
Atsakyti
nu jo,o jei bijot sneket ar nemokat,tai galit ir laiska jiem parasyt ir viska isdestyt,taip pat ir nauja adresa pranest 4u.gif tada tikrai manau gausit kazkoki atsakyma
Papildyta:
nu jo mum is pradziu irgi atsiunte laiska kad reikia susimoketi,tai mes nuvaziavom i pati counsula,galvojom ten ir sumokesim,tai mum paaiskino,kad jum moketi nereika,bet gal jus irgi del visa ko ten pasiklauskit.
Atsakyti
QUOTE(linniux @ 2012 04 26, 13:05)
sveikos merginos, gal kas patarsite, gal kuri buvote tokioj situacijoj: as del visu pasalpu dokumentus pridaviau lapkricio men, (tvarkausi per agentura) iki siol jokiu ziniu, kiek skambinu tai moteriai kur man tvarko, sako kad paskambins, paskambina del paslapu, ir jai sako kad issiustas laiskas buvo ir jokio atsakymo jie negavo, as jokio laisko negavau, dabar pasikeite musu adresas, visur ji pakeiciau, ta moteris kur tvarko man viska pasake, kad skambino del pasalpu ir jai pasake kad per 10 dienu bus issiustas laiskas y nauja adresa del papildomos info, tas laikas jau praejo, dar nieko negaunu..... verysad.gif ka daryti,gal pacei skambintis ten jau ir klausinetis????? nes skambinau tai kur tvarko, tai pasake kad skambins penktadieni visur kodel negaunu laisko, tai ir vel laukti.....nu zodziu, esu pasimetus ir nezinau ka daryti, pacei sunku kalbeti angliskai, tai nezzinau ka daryti.....gal kas patarsit???? 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aisku skambinkit patys,pasakykit ,kad reik transleito ir ten vertejos gi yra lietuves ir pan viska issiaiskinsit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(indrenear @ 2012 04 26, 12:43)

Tai tada ne visiems taip, nes zinau kad vienai pazystamai reikia moketi, bet jie kazkiek kompensuoja.

Na va o dabar turiu toki klausimeli, gal kas zinosit ir galesit patart. Neseniai pradejau dirbt self employd namu valyma cia kaip ir viskas aisku. Bet dabar jus man sakykit jeigu as noreciau dar apsiformint kad keleta valandu per savaite dirbu ir aukle (dirbu istikruju ir noriu kad butu viskas rodoma) ar labai daug as cia makalynes prisidarysiu? Ka man reiktu rinkt kaip irodyma kad as tikrai dirbu aukle? Ir ar vaiko tevu nieks nekabins? Kad pvz nedaug moka ir pan. Jie negauna jokiu pasalpu ir t.t. bet kiek matau yra tokie kad nenori kad juos kas nors kur nors kistu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(~Rojana~ @ 2012 04 26, 13:07)
Tai tada ne visiems taip, nes zinau kad vienai pazystamai reikia moketi, bet jie kazkiek kompensuoja.

Na va o dabar turiu toki klausimeli, gal kas zinosit ir galesit patart. Neseniai pradejau dirbt self employd namu valyma cia kaip ir viskas aisku. Bet dabar jus man sakykit jeigu as noreciau dar apsiformint kad keleta valandu per savaite dirbu ir aukle (dirbu istikruju ir noriu kad butu viskas rodoma) ar labai daug as cia makalynes prisidarysiu? Ka man reiktu rinkt kaip irodyma kad as tikrai dirbu aukle? Ir ar vaiko tevu nieks nekabins? Kad pvz nedaug moka ir pan. Jie negauna jokiu pasalpu ir t.t. bet kiek matau yra tokie kad nenori kad juos kas nors kur nors kistu  rolleyes.gif

o jus esat registruota childminder're? nes kaip suprantu, siaip sau vaiku priziuret negalit...ar klystu?
Atsakyti
QUOTE(~Rojana~ @ 2012 04 26, 13:07)

Na va o dabar turiu toki klausimeli, gal kas zinosit ir galesit patart. Neseniai pradejau dirbt self employd namu valyma cia kaip ir viskas aisku. Bet dabar jus man sakykit jeigu as noreciau dar apsiformint kad keleta valandu per savaite dirbu ir aukle (dirbu istikruju ir noriu kad butu viskas rodoma) ar labai daug as cia makalynes prisidarysiu? Ka man reiktu rinkt kaip irodyma kad as tikrai dirbu aukle? Ir ar vaiko tevu nieks nekabins? Kad pvz nedaug moka ir pan. Jie negauna jokiu pasalpu ir t.t. bet kiek matau yra tokie kad nenori kad juos kas nors kur nors kistu  rolleyes.gif

galit rasyt, nebus jokios makalynes. tiesiog kaii darysit mokesciu deklarasija, irasysit kaip kita versla (pavadinimas bus jusu pacios vardas, darbo aprasyme parasysit, kad priziurot vaika) ir viskas, tada kiek uz tai per metus gavot pingu ir tiek. Nebutina ju vardo duot, nebent, pradetu tikrint, tada noretu ju kontakto, kad patvirtint, kad jus ju vaika ziurot, nieko daugiau is ju jiem nereiktu.

QUOTE(bim-bam @ 2012 04 26, 13:39)
o jus esat registruota childminder're? nes kaip suprantu, siaip sau vaiku priziuret negalit...ar klystu?

Klystat. Jei kazkas nori jum vaika palikti, jus ji galit priziuret ir be registracijos.
Aukle turi but registruota, jei tevai nori, kad uz vaiko prieziura WTC apmoketu kazkokia tai dali 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 04 26, 13:50)

Klystat. Jei kazkas nori jum vaika palikti, jus ji galit priziuret ir be registracijos.
Aukle turi but registruota, jei tevai nori, kad uz vaiko prieziura WTC apmoketu kazkokia tai dali  4u.gif

aa, aisku. galvojau,kad kai neregistruota, tai jau kaip ir nelegaliai gaunasi, butent su vaiko prieziura. dabar zinosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2012 04 26, 11:05)
o kur ten visur kreipeisi, kad i siena? konsule? vistiek atsakyma kazkoki turejai gauti.

Nu kur kreipiausi savo mieste i brecland council,pildziau irgi tas knygas jau kelis kartus ir jokiu atsakymu man neateina,kas ir yra idomiausia. ejau klausti kodel jie sako nezino visas ju atskymas.Todel ir esu pasimetusi. Dabar kreipiausi i angliarevenues ziuresiu kas bus. Mes nuomojam 3 kambariu namo mokam visus taxsus plius namo nuoma as nedirbu tik vyras dirba
Atsakyti