Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

Sveikutes 4u.gif
Gal esate krui susidurusi su tokia situacija.. mes visai neseniai atostogavom lt, mano kudikisapsirgo ,teko guleti ligoninej, mes nedraustos, teko susimoketi, bet sake galima susigrazinti uk is ligoniu kasu ka sumokejom.. as pasiimiau saskaita faktura, bet nezzinau nei kur kreiptis ir ar isvis verta kazkur kreiptis? dekui uz info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte1985 @ 2012 04 20, 03:39)
Sveikutes 4u.gif
Gal esate krui susidurusi su tokia situacija.. mes visai neseniai atostogavom lt, mano kudikisapsirgo ,teko guleti ligoninej, mes nedraustos, teko susimoketi, bet sake galima susigrazinti uk is ligoniu kasu ka sumokejom.. as pasiimiau saskaita faktura, bet nezzinau nei kur kreiptis ir ar isvis verta kazkur kreiptis? dekui uz info 4u.gif

Kaip idomu, mano vaikas praejusia vasara taip pat gulejo ligoninej (vos atvykom atostogu i LT), pasakem, kad gyvenam UK, bet uz nieka moket nereikejo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte1985 @ 2012 04 20, 13:39)
Sveikutes 4u.gif

Jau dabar nezinau kur kreiptis, bet siaip pasidarykite european health card, daugiau apie ja cia.Musu visa seima ja turi.
Atsakyti
QUOTE(mamyte1985 @ 2012 04 20, 14:39)
Sveikutes 4u.gif

Siaip tai logiskai mastant,kodel UK turetu atiduoti?Ar pvz Lietuva grazintu uz lietuviu gydyma UK.Juk tada galetum nuvykti i geriausia pasaulio gydymo vieta ir ten salia ligonines 'atostogauti' .
Gal tie kurie moka sveikatos dradimus ir atsiima pinigus,sumoketus kitoje salyje,bet ir tai turbut daug papildomu salygu yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2012 04 20, 19:28)
Siaip tai logiskai mastant,kodel UK turetu atiduoti?Ar pvz Lietuva grazintu  uz lietuviu gydyma UK.Juk tada galetum nuvykti i geriausia pasaulio gydymo vieta ir ten salia ligonines 'atostogauti' .

uz emergency gydyma galima kazkiek atgauti, bet nepamenu kaip tiksliai, gal reikia ta kortele but jau issiemus isanksto g.gif jei cia teisetai gyveni ir moki mokescius, jie ir parskraidinima i UK suorganizuoja, jei pvz avarija atostogaujant buna ir reikia ilgo gydymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 04 20, 20:18)
uz emergency gydyma galima kazkiek atgauti, bet nepamenu kaip tiksliai, gal reikia ta kortele but jau issiemus isanksto  g.gif  jei cia teisetai gyveni ir moki mokescius, jie ir parskraidinima i UK suorganizuoja, jei pvz avarija atostogaujant buna ir reikia ilgo gydymo  4u.gif

Va kaip ax.gif nezinojau g.gif
As su ta ehic kortele buvau nuejusi karta,kai LT mazius apsirgo,bet man jie sake,kad tokiu nezino ir moketi reikia doh.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Turiu šiokių tokių klausimėlių,gal atsiras žmogeliukų, kurie gali patarti.. Dėl tax'ų gražinimosi. Kaip suprantu legaliai dirbantis asmuo turi taksų kodą, pagal jį valstybė atskaito mokesčius nuo kiekvienos algos. Metų gale gražintis ką permokėjai? Ar kiekvienais metais gali tai daryti? Kodėl vertėtų/nevertėtų to daryti? Praeitais metais išdirbusi pilnus metus (pirmus anglijoje) nuėjau į reveniu užpildžiau formą ir po gero mėnesiuko gavau pinigėlių. Nesuprantu esminio dalyko dėl tų taksų gražinimosi. Kam reik/kam ne. Aš dirbau normaliu employee statusu.

Dėkoju iš anksto kas mane gali labiau apšviesti šioje mokesčių sistemoje 4u.gif
Atsakyti
Laba diena.Paaiskinkite,prasau apie mokesciu mokejimus.Jei dirbi ir gyveni UK,moki mokescius ir t.t.,tai kokiu atveju reikia dar LT moketi nuo uzdarbio kitoje salyje? tai priklauso nuo deklaruotos gyv.vietos (issideklaravimo ar neissideklaravimo)?Turiu omenyje ne 72lt SODRAI,o butent mokestis nuo atlyginimo.Ir prie to pacio-jei dirbi UK nepilnus mokestininius metus,ar HMRC turi LT SODROS ar mokesciu inspekcijos prieiga prie duomenu bazes(manau,kad ne),tai ar paciam zmogui reiketu siusti is LT buvusiu pajamu ''pazyma''?Ar UK skaiciuoja tik LT piliecio deklaruojamas pajamas tik is UK gyvenimoir darbo datos?ACIU kas isaiskins,jei supratote mano klausimo esme smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 04 23, 13:52)

Privelei .........biggrin.gif bet jei gerai supratau, sakykim 2011 metais liepa isvykai i UK, tai 2012 metais kai LTU vyksta 2011 metu deklaracija, pildai ja bei pazymi kad isvykai i uzsieni 2011 liepa. Jei ltu buvai dirbusi iki liepos tai susigrazinsi kas priklauso ir nuo liepos jie nebeskaiciuos PSD (privalomo sveikatos draudimo)
2011 liepa atvykai i UK, tai 2012 balandi perduodi duomenis taxam ir susigrazini kas priklauso............
Tikiuos gerai supratau ir gerai paaiskinau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Joltoma @ 2012 04 23, 15:40)
Privelei .........biggrin.gif bet jei gerai supratau, sakykim 2011 metais liepa isvykai i UK, tai 2012 metais kai LTU vyksta 2011 metu deklaracija, pildai ja bei pazymi kad isvykai i uzsieni 2011 liepa. Jei ltu buvai dirbusi iki liepos tai susigrazinsi kas priklauso ir nuo liepos jie nebeskaiciuos PSD (privalomo sveikatos draudimo)
2011 liepa atvykai i UK, tai 2012 balandi perduodi duomenis taxam ir susigrazini kas priklauso............
Tikiuos gerai supratau ir gerai paaiskinau  lotuliukas.gif

Aciu,zinau,kad painiai parasiau ax.gif Del LT supratau.O kaip dabar UK skaiciuos?Buhaltere issiunte deklaracija i HMRC.Pajamos 4500,nes dirbau nuo rugsejo pab.O HMRC ''uzfiksavo''7200,nes padaugino mano menesines pajamas i 12 menesiu,o ne i realiai dirbtus.Tai galvojau,kad kazkaip turiu jiems dar pati prideti nuo 2011balandzio iki rugsejo gautas pajamas is LT .Ar nusisneku? doh.gif lotuliukas.gif
DDar va gavau siandien laiska is HMRC,kad mano apeliacija prieme ir iki birzelio18 perskaiciuos tuos ''is dangaus''ju pridetus 10tuks.pajamu. smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif turiu klausyma per kiek laiko HB perskaiciuoja is naujo mokejima, t.y. mes pateikem naujus duomenis musu pajamu ir niekaip nesulaukiam atsakymo, kiek mazdaug tai gali uztrukt? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mariuska: 24 balandžio 2012 - 13:28
sveiki,noriu paklausti.Nuo balandzio men prasideda nauji financiniai metai,tai reiskias pasalpos bus sustabdytos,reikia laukt laisko?
Atsakyti