Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(vaida89 @ 2012 02 22, 22:29)
Working end child tax forma issiunciau pries puse metu iki siol nesu gavusi visiskai jokio laisko nei is vienur nei is kitur.Nemazai kartu teko skambinti helpline,del pasikeitusios gyv.vietos ir darbovieciu,visada klausdavau kodel negaunu jokio laisko ar papildomos formos,bet kas karta isgirsdavau kita atsakyma.Siandiena paskambinusi,pagaliau suzinojau kas yra ne taip.Pasirodo pildydama forma nesupratusi vieno klausimo,pazymejau,kad Anglijoje gyvename nenuolatinai.Jie yra issiunte jau viena uzklausa i Lietuva,bet nesulaukia atsakymo ar mes gyvename Lietuvoje.As norejau pasitikslinti pas jus,gal yra kas susidures su tuo ir gali man padeti.Visus dokumentus irodancius,kad visi cia gyvename turime t.y.payslip mano ir vyro,poliklinikos dokumentus su paskirtu gydytoju turime visi tryse,mes ir ambasadoje esame deklarave savo isvykima is Lietuvos.Net nezinau ka dabar daryti,nes telefonu man pasake,kad visas procesas gali uztrukti net ir metus ar ilgiau.Galvoju kreiptis i CAB,kaip manote ar siuo atveju jie gali padeti?

As manau,kad jei kreiptumetes i CAB,jie paskambintu (jeiprisiskambintu)i CTC ir paklaustukokia situacija irkokiu dokumentuir paaiskinimo laiskoreikia,ir padetu jums parengti viska ,kad issiustumete laiska .Tik reikiaziureti,kad spetumete laiku.
Atsakyti
as siandien gavau laiska

Dear MS

To help us decide that your entitlement to Child Benefit or Tax Credits is correct we need some information. Please answer the questions below and sent the letter back to us.

as gaunu tuos ch ir tac creditus daugiau nei 3 metus ir pirma kart atejo toks laiskas g.gif doh.gif cia jie bando prie manes kabintis ar tik nori isitint ,kad viskas tyvarkoij su mano claimu? g.gif nori,kad surasyciau visas darbovietes kur dirbau per 5 metus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jojoskia: 23 vasario 2012 - 13:33
QUOTE(Jojoskia @ 2012 02 23, 12:16)
as siandien gavau laiska

Dear MS

To help us decide that your entitlement to Child Benefit or Tax Credits is correct we need some information. Please answer the questions below and sent the letter back to us.

as gaunu tuos ch ir tac creditus daugiau nei  3 metus ir pirma kart atejo toks laiskas  g.gif  doh.gif cia jie bando prie manes kabintis ar tik nori isitint ,kad viskas tyvarkoij su mano claimu? g.gif nori,kad surasyciau visas darbovietes kur dirbau per 5 metus  doh.gif

Esu pora kartu macius toki dalyka smile.gif Cia turbut sutikrint nori.Vieniems is tu kur zinau,po sio uzpildymo, reikejo kazka primoketi,nes tarp darbovieciu buvo laiko tarpas,apie kuri jie nebuvo pranese. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2012 02 23, 15:57)
Esu pora kartu macius toki dalyka  smile.gif  Cia turbut sutikrint nori.Vieniems is tu kur zinau,po sio uzpildymo, reikejo kazka primoketi,nes tarp darbovieciu buvo laiko tarpas,apie kuri jie nebuvo pranese. ax.gif

sakot,kad nera ko jaudintis tada,uzpildyt forma ir ja grazint atgal....nes skambinau jiem paklaust,per kiek laiko reikia atsiust ir ar nustos moket...sake,ne,paymnetu nieks nestabdys...Manes praso WRS numerio,apie self employed,ar claiminu ch uz vaikus kurie su manim negyvena, tokia makalyne atrodo dabar...
Atsakyti
QUOTE(Jojoskia @ 2012 02 23, 14:02)
sakot,kad nera ko jaudintis tada,uzpildyt forma ir ja grazint atgal....nes skambinau jiem paklaust,per kiek laiko reikia atsiust ir ar nustos moket...sake,ne,paymnetu nieks nestabdys...Manes praso WRS numerio,apie self employed,ar claiminu ch uz vaikus kurie su manim negyvena, tokia makalyne atrodo dabar...

Darbuotojų registracijos programa, kuri leido 8 šalyse, kurios įstojo į ES 2004 m. Piliečiai, dirbti Jungtinėje Karalystėje, yra ne ilgiau kaip 2011 m. Balandžio mėn. Už ES stojimo taisyklių, pereinamojo laikotarpio priemonės pagal Darbuotojų registracijos schemą buvo grindžiamos baigėsi po 7 metų.

Čekijos Respublikos, Estijos, Lietuvos, Latvijos, Vengrijos, Lenkijos, Slovakijos ir Slovėnijos piliečiai gali gyventi ir dirbti Jungtinėje Karalystėje, pagal tas pačias taisykles kaip ir kiti piliečiai, kitų ES valstybių narių.
Tai kaip suprantu nuo 2011balandzio men.negali LT pilieciu gyvenanciu UK reikalauti WRS numerio.
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 02 23, 16:16)
Darbuotojų registracijos programa, kuri leido 8 šalyse, kurios įstojo į ES 2004 m. Piliečiai, dirbti Jungtinėje Karalystėje, yra ne ilgiau kaip 2011 m. Balandžio mėn. Už ES stojimo taisyklių, pereinamojo laikotarpio priemonės pagal Darbuotojų registracijos schemą buvo grindžiamos baigėsi po 7 metų.

Čekijos Respublikos, Estijos, Lietuvos, Latvijos, Vengrijos, Lenkijos, Slovakijos ir Slovėnijos piliečiai gali gyventi ir dirbti Jungtinėje Karalystėje, pagal tas pačias taisykles kaip ir kiti piliečiai, kitų ES valstybių narių.
Tai kaip suprantu nuo 2011balandzio men.negali LT pilieciu gyvenanciu UK reikalauti WRS numerio.

gali,jei tu buvai prisiregistraves iki 04/2011...pvz mano registracija buvo 08/09 m ir manes visur praso,o as ir siunciu,nes tas nepamaiso..ir negali prie taves jie kabintis tada,o jei neturetum ir tarkim buvo privaloma tuo metu,butu dar daugiau bedu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jojoskia: 23 vasario 2012 - 14:32
QUOTE(Jojoskia @ 2012 02 23, 13:02)

Tikrai nesijaudinkit.Ta info sutaps su tuo ,ka jie turi ir atsoks. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2012 02 23, 16:54)
Tikrai nesijaudinkit.Ta info sutaps su tuo ,ka jie turi ir atsoks. ax.gif

ACIU 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
as norejau paklaust del tu working tax creditu. as kaip supratau, kad jei mazos pajamos dabar galima prasyti sios pasalpos, ar cia jinai mokama uz praejusius metus? vyras gyvena cia nuo 2011 m. rugsejo 21 dienos, as nuo gruodzio 11, tai ar mes galim prasyti sios pasalpos ar ne jau db nesuprantu?
Atsakyti
O jei kai kuriu menesiu pajamos mazesnes uz islaidas?Kur reikia pildyti man forma is WTC CTC,tai keliu menesiu pajamos yra mazesnes uz islaidas (sudejus vidutinias mano islaidas drabuziai,maistas...).Kartais juk tenka skolintis pinigu,bet tai kaip tai rasyti?Skolinimasi rasyti i pajamas?Bet juk tai ne pajamos.
Atsakyti
QUOTE(Emuciukas @ 2012 02 23, 17:02)
as norejau paklaust del tu working tax creditu. as kaip supratau, kad jei mazos pajamos dabar galima prasyti sios pasalpos, ar cia jinai mokama uz praejusius metus? vyras gyvena cia nuo 2011 m. rugsejo 21 dienos, as nuo gruodzio 11, tai ar mes galim prasyti sios pasalpos ar ne jau db nesuprantu?

Galit,jei atitinka kiti kriterijai.Paskambinus 0345 300 3900,duoda verteja ir atsakius i klausimus,atsiuncia forma pildymui.
Papildyta:
QUOTE(mitiene @ 2012 02 23, 17:47)
O jei kai kuriu menesiu pajamos mazesnes uz islaidas?Kur reikia pildyti man forma is WTC CTC,tai keliu menesiu pajamos yra mazesnes uz islaidas (sudejus vidutinias mano islaidas drabuziai,maistas...).Kartais juk tenka skolintis pinigu,bet tai kaip tai rasyti?Skolinimasi rasyti i pajamas?Bet juk tai ne pajamos.

Pajamos yra jusu uzdirbti pinigai.Kokios islaidos, Tax Creditai neklausia ir jiems neidomu.
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2012 02 23, 19:26)
Galit,jei atitinka kiti kriterijai.Paskambinus 0345 300 3900,duoda verteja ir atsakius i klausimus,atsiuncia forma pildymui.
Papildyta:

Pajamos yra jusu uzdirbti pinigai.Kokios islaidos, Tax Creditai neklausia ir jiems neidomu.

Tai kad WTC CTC atsiunte man uzpildyti forma kiekuzdirbu i savaite,i menesi irkiek isleidziu maistui,vaiku drabuziams,hobiui...taip pat zinomakiek moku uz nuoma ir paslaugas.
Atsakyti