Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(siguliukas17 @ 2012 04 08, 19:23)
Viskas aisku  4u.gif Dekui  4u.gif as kazkaip galvoju kad naujieji mokesciu metai prasideda balandzio pradzioj, tai is karto ateina anketos mastau.gif

Siuncia jie kazkaip pagal miestus,skirtingai.Vieniems anksciau,kitiems veliau ateina,bet siaip man rodos kazkur paskutine balandzio savaite pradeda gauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(siguliukas17 @ 2012 04 08, 19:11)
Merginos ar gavot anketas del Tax credit ir Child tax credit naujiems metams paskaiciuoti?
Ziuriu kad negavau, ar dar anksti mastau.gif

mes,tai nelaukeme kada atsius.Gave paskutinius algalapius praneseme,jau ir apskaiciavimus gavome is ju ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

ateinu su klausimu. Gal kas zinos.. blush2.gif

norim susitvarkyti House benefits + council tax benefits. Nuomos sutartis musu su vyru vardu. Vyras dirba ~ 50 val./sav. Auginame vaikeli, as nedirbu. Jokiu pasalpu kolkas negaunam, bet siuo metu skaiciuojami CB.

Visa esme, kad su mumis gyvena dar vienas dirbantis zmogus, kuris moka ir uz mokescius ir uz nuoma. Kaip suprantam, reikia rasyti ir ji. Plius, as LT savo vardu turiu buta, kuriame negyvenu ir niekada negyvenau, bet esme, kad mano vardu yra turtas. Aisku, reikia rasyti ir ji.

Tai kyla klausimas: ar mes isvis kazka gausim ar ne? Vyras visgi nemazai dirba, plius gyvenam ne vieni, o dar tas butas mano vardu.. doh.gif galbut net neapsimoka pradet tvarkytis? rolleyes.gif

gal kas nors ka nors zinote? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Bitė_Ritė* @ 2012 04 09, 00:54)
Sveikos,

ateinu su klausimu. Gal kas zinos.. blush2.gif

pabandyk su skaiciuoklem pasiskaiciuot, bet, speju, kad nieko negausit, juk to zmogaus nuoma jum kaip pajamos prisiskaiciuotu (jis moka jums, o jus pagal sutarti uz nuoma).
50 val tai jau daug, plius neaisku kiek ten uzdirba, jei daugiau nei minimumas tai beveik be sansu (turbut, negarantuoju, bet kiek teko susidurt su tuom netiesiogiai). Ir aisku dar priklauso kokia ten ta jusu nuoma, jei kur londone uz 1200 per men nu tai gal... Ar kokiam kitam mieste uz 400.
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2012 04 09, 13:13)
pabandyk su skaiciuoklem pasiskaiciuot, bet, speju, kad nieko negausit, juk to zmogaus nuoma jum kaip pajamos prisiskaiciuotu (jis moka jums, o jus pagal sutarti uz nuoma).
50 val tai jau daug, plius neaisku kiek ten uzdirba, jei daugiau nei minimumas tai beveik be sansu (turbut, negarantuoju, bet kiek teko susidurt su tuom netiesiogiai). Ir aisku dar priklauso kokia ten ta jusu nuoma, jei kur londone uz 1200 per men nu tai gal... Ar kokiam kitam mieste uz 400.

Nuoma 575/ men.
Atsakyti
QUOTE(*Bitė_Ritė* @ 2012 04 09, 14:06)
Nuoma 575/ men.

cia tik jusu dalis jau be to zmogaus nuomos dalies, ar cia bendra?
o siaip tai kaip sakiau - susivesk i skaiciuokle duomenis smile.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Issiskyrem su vyru,turim keturis vaikus. CTC,CHB gaunu savo vardu,HB vyro nes as nedirbanti.
Ar gausiu HB kai pranesiu jog issiskyrem,ar uztat,kad nedirbanti man nemokes?
Kaip suprantu tureciau kreiptis del bedarbio pasalpos,bet kol spres ar moket,kaip man uzsimoket uz nama,ar duodamas kazkoks terminas?
Ar galiu gaut bedarbio pasalpa jei darbo ieskotis nelabai ir galiu,nes maziausiam 1m,o ir kiti dar maziukai?
Kas susiduret su pananasia situacija busiu dekinga uz,bet kokia pagalba.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2012 04 09, 14:54)
cia tik jusu dalis jau be to zmogaus nuomos dalies, ar cia bendra?
o siaip tai kaip sakiau - susivesk i skaiciuokle duomenis smile.gif

Cia visa. O kur ta skaiciuokle rasti? g.gif blush2.gif
Atsakyti
sveiki, jau senokai paskaitinėju jusu tema, nes aktualu ir mums.
Tvarkomes ir cb ir tax credits, vyras claima padave rugpjucio 1 diena ir iki siol nesutvarko, geriauisias variantas tas kad cb parase laiska jog mes neturime teises gyventi uk. o tax atsiunte laiska kad jei norim gauti paslapas turim gyventi uk.
o is tikro esam abu dirbantys, vyrass dirba nuo geguzes vidurio as nuo rusejo pradzios.sunus lanko mokykle, dukryte priziuri aukle.Nuo gruodzio pirmos nuomojames ir savo vardu buta tai esam pasimete gal kas susidure su tokia situacija.tax siulo pildyti nauja klaima bet mes nenorim prarasti prlauksto laiko... nebezinom ka daryti...
Atsakyti
QUOTE(karsoniuke25 @ 2012 04 09, 17:08)
sveiki, jau senokai paskaitinėju jusu tema, nes aktualu ir mums.
Tvarkomes ir cb ir tax credits, vyras claima padave rugpjucio 1 diena ir iki siol nesutvarko, geriauisias variantas tas kad cb parase laiska jog mes neturime teises gyventi uk. o tax atsiunte laiska kad jei norim gauti paslapas turim gyventi uk.
o is tikro esam abu dirbantys, vyrass dirba nuo geguzes vidurio as nuo rusejo pradzios.sunus lanko mokykle, dukryte priziuri aukle.Nuo gruodzio pirmos nuomojames ir savo vardu buta tai esam pasimete gal kas susidure su tokia situacija.tax siulo pildyti nauja klaima bet mes nenorim prarasti prlauksto laiko... nebezinom ka daryti...

Paskambinkit ir pasakykit,kad sprendimas neteisingas,nes gyvenat UK ir abu nuo tada ir tada dirbat,kad savo darbo duomenis ,pildydami formas pateiket.Turetu perziureti ir pakeisti.Jei ne,tada reiketu apeliacija rasyti.Formos naujos nepildykit,jei yra taip,kaip rasot,jie turetu savi klaida istaisyti.
Papildyta:
smile.gif+2012 04 09, 13:12-->
QUOTE(As=laiminga smile.gif @ 2012 04 09, 13:12)
Laba diena 4u.gif

Issiskyrem su vyru,turim keturis vaikus. CTC,CHB gaunu savo vardu,HB vyro nes as nedirbanti.
Ar gausiu HB kai pranesiu jog issiskyrem,ar uztat,kad nedirbanti man nemokes?
Kaip suprantu tureciau kreiptis del bedarbio pasalpos,bet kol spres ar moket,kaip man uzsimoket uz nama,ar duodamas kazkoks terminas?
Ar galiu gaut bedarbio pasalpa jei darbo ieskotis nelabai ir galiu,nes maziausiam 1m,o ir kiti dar maziukai?
Kas susiduret su pananasia situacija busiu dekinga uz,bet kokia pagalba.
Aciu 4u.gif

Vienintele isetis JSA(bedarbio pasalpa).Nebutina dirbti 40 val per savaite,pagal jusu situacija uztenka 16 valandu (part-time) .Vaikams yra darzeliai,kurios didziaja dali tax creditai padengtu.Ekstra atvejui yra Crisis loan,o vaiku islaikymui reiketu susisiekti su
https://www2.dwp.gov...ntact/index.asp
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2012 04 09, 18:24)
Paskambinkit ir pasakykit,kad sprendimas neteisingas,nes gyvenat UK ir abu nuo tada ir tada dirbat,kad savo darbo duomenis ,pildydami formas pateiket.Turetu perziureti ir pakeisti.Jei ne,tada reiketu apeliacija rasyti.Formos naujos nepildykit,jei yra taip,kaip rasot,jie turetu savi klaida istaisyti.
Papildyta:

tai mano vyras paskutini karta kai skambino jie pasake kad musu byla uzdaryta del to kad tipo jie skambino i vyro darboviete ir ten pasake kad jis nedirba, ir kad yra dvi iseitys rasyti skunda kuri jie perziures per 2-3 savaites, arba duoti apiliacija kuri truks 13savaiciu, norint atgaivinti sena byla arba jie atsius lapus naujam claimui.. po keletos dienu gavom laiska, vyro ir mano vardu su musu inciurinso numeriais, ten parasyta kad norint gauti pasalpa turim gyventi uk, tipo buna isimciu bet mes ju neatitinkam... tai ir nebesusigaudom nes kiek sykiu skambinom vis skirtingas priezastis sake kodel nepaskaiciuoja o galu gale uzdare tipo kad negyvenam nu zodziu kazkokie nesusipratimai...
na mes kiek mastom is musu puses viskas tvarkinga, na dar sakom gali buti kad vyras pildydamas pirma claima gal ne ten kur nors varnele padejo, bet nejaugi jie to nemate 8 menesius? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(karsoniuke25 @ 2012 04 09, 19:32)
tai mano vyras paskutini karta kai skambino jie pasake kad musu byla uzdaryta del to kad tipo jie skambino i vyro darboviete ir ten pasake kad jis nedirba, ir kad yra dvi iseitys rasyti skunda kuri jie perziures per 2-3 savaites, arba duoti apiliacija kuri truks 13savaiciu, norint atgaivinti sena byla arba jie atsius lapus naujam claimui.. po keletos dienu gavom laiska, vyro ir mano vardu su musu inciurinso numeriais, ten parasyta kad norint gauti pasalpa turim gyventi uk, tipo buna isimciu bet mes ju neatitinkam... tai ir nebesusigaudom nes kiek sykiu skambinom vis skirtingas priezastis sake kodel nepaskaiciuoja o galu gale uzdare tipo kad negyvenam nu zodziu kazkokie nesusipratimai...
na mes kiek mastom is musu puses viskas tvarkinga, na dar sakom gali buti kad vyras pildydamas pirma claima gal ne ten kur nors varnele padejo, bet nejaugi jie to nemate 8 menesius? doh.gif

Tada lieka rasyti apeliacija.Tegul vyras paima is darbovietes laiska,kada pradejo dirbti,prideda payslip'us ,banko isklotines,kurios rodytu,kad alga sutampa su ta,kur ant payslip'u ir kad moka jam.Jus irgi ta pati padarykit.Jei ir uztruks,tai bent jau sumokes,kiek turejo ir uz ta laika,kol lauksit.Su nauja forma,viskas prasides is naujo ax.gif
Ne jus pirma tokia,neretai kam pasitaiko tokiu nesamoniu rolleyes.gif
Atsakyti