QUOTE(mitiene @ 2012 03 30, 11:33)
.O paklausti norejau stai ko.Jei UK viskas beveik remiasi banko israsais,o tokiu israsu is LT banko uz 2010-2011 laikotarpi niekaip UK budama negausiu,tai gal jie apsietu be ju?Gal uztektu su anspaudais siustos LT valstybines istaigos pazymos?Ir kaip dabar man reiketu elgtis,kai HMRC raso,kad mano UTR numeris nera teisingas?Turbut del tos priezasties ir ivyko si pajamu klaida,nes parase ,mano manymu,kazkio kito zmogaus deklaruojamas pajamas.Kaip tai imanoma,kad UTR yra klaidingas,jei jiems siunciau ju paciu isduota ta numeri?
Del UTR skambinkit i tax ofisa ir klauskit,jie pasakys tiksliausia info,Pasakysit NIN numeri ir patikslins.
Banko isklotines UK daugiau kaip adreso patvirtinimas reikalingas.Pajamas irodo P45,P60 ir self'u metines deklaracijos.Taip kad formos is LT apie pajamas,turetu pilnai pakakti.
Pvz Swedbanke prisiregistravus online banking galima beveik viska daryti.As prasiau ,kad man i UK nauja kortele atsiustu ir sutartis atsiunte pasirasyti pastu.Taip kad kartais nebutina vaziuoti i LT
Papildyta:
QUOTE(Jojoskia @ 2012 03 30, 11:34)
oki doki,ka patartumet del mano situacijoje
tik nesakykit,kad eit dirbt,nes as dirbu
bet del tam tikru aplinkybiu nebenoriu ten daugiau dirbt
Kad gaut MA ,reikia iki vaiko gimimo datos,per paskutines 66 savaites buti isdirbus 26.Taigi 66-40=26 vadinasi uztenka buti dirbus paskutiniu puse metu iki nestumo.Jei tiek turit,nereikes tada jokiu aferu sukti