sveikos.turiu klausima.situacija tokia : siuo metu laukiuosi 23 savaites jau.taip isejo ,kad likau viena.kolkas dirbu ir dirbsiu kol pajegsiu.nomuojuosi kambary. ateis laikas kaip reikes palikti darba ir iseiti motinystes atostogu.nesu isdirbusi 12 menesiu,taip kad ir negausiu pinigeliu is savo darbovietes.kambaryja su vaiku netilpsiu,o ir nemanau,kad seiminikas leis cia pasilikti su kudikiu.tai vat klausimas toks nuo ko pradeti ir kur kreiptis del pasalpu ir buto? hellp
Sveikos Gal kas pagelbes Darbovietej dirbu daugiau nei metus, visada dirbau 16-25 val. per savaite. Viena savaite maziau kita daugiau. Darboviete suzinojusi kad laukiuosi sumazino man iki 13 val per sav. Tuo pasekoje kas sav as uzdirbu tik po 85sv. Kaip bus su mano motinystes ismokomis, nes kiek zinau jei neuzdirbu 102sv per sav darboviete nemoka. Tai ar man mokes Job centras? Pagelbekit kas turi kokiu minciu
Labas rytas.Vakar buvau CAB beveik trys valandas darbuotojas sprende su manimi ka irkaip siusti i CB ir CTC WTC ir dar penktadieni dave apoitmenta ,kad ateiciau nes spejome sutvarkyti tik laiska del CB. Bukite atsargios ir pasitikslinkite ar teisingus adresus jums uzraso ant voku,kuriuos deda i atsiustus laiskus.Kadangi man atsiunte dvi formas vienamelaiske,kurias turiu uzpildyti,o tu formu adresai skirtingi,o ant voko,kuri idejo dar trecias adresas.Kai CAB paskambinoi CB,tai pasirodo tokio adreso isvis neegzistuoja-parasytas ne tas post kodas.Tai buciau issiuntusi savo ir vaiku pasus ir vaiku gimimo liudijimus neegzistuojanciu adresu ir kai atgauciau atgal,jau butu pasibaiges terminas ir penki laukimomenesiai nuplauke. Del WWTC CTC,tai CAB darbuotojas pasake,kad tai nonsonsas ir dar nera mates tokios absurdo per visa savo ilga darbo praktika.Pasake,kad iki penktadienio jis paruos laiska,o as ka galesiu,tai savarankiskai uzpildyciau,poto pakoreguos.Pasirodo Kad ne tik tuo paciu beveik metu turiu atsiusti i abi istaigas savo ir vaiku tuos pacius originalius dokumentus(kas yra neimanoma),bet ir kai paskambino i mokesiu inspekcija ir pasake,kad LT pilieciamsnereikia homeofiso,jam atsake,kad tai registracija,kada zmogus atvyko ir gaunamas leidimas dirbtiir gyventi,o jei as neissaugojau bilietoi koki aerouosta atskridau ir kokia diena,tai mano parasymas be irodymu yra niekinis.Tai CAB darbuotojas ieskojo internete pasikeitima del nebebutino LT pilieciams home ofiso ir perspausdino i CTC WTC.Ir dar daug visokiu ten neimanomu dokumentu prirasyta,kad atsiusciau,tai tesimepenktadieni.Tik tas darbuotojas pasake,kad is tiesu lietuviams labai sudetinga ir daug kliuciu daroma,kad gyventu UK turedami visas teises,kaip deklaruojama istatymuose.Ant popieriaus viena,o realybe visai kita.Net delvaiku pazymos is mokyklos,pasirodo netiko atsiustas laiskas is konsulo,kad vaikai uzrasyti nuo tam tikros datosiugdymo istaigas,o mokesciu inspekcijai reikia direktores patvirtintolaisko,kad vaikai tikrai nuo tamtikros datosjau lanko mokykla ir darzeli. Jei man reiketu vel is naujo pildyti prasymus i CB ir WTC CTC,tai jokiu budu patinebesiusciau savarankiskai,bet is kartoeiciau i CAB.Nes nei vienos klaidos nebuvo is manopuses,o stai atsakymus gavau neigiamus .O zinomadidziausias nusistebimas buvo,kai ta pacia diena gavau laiska su atgrazinatais musu pasaisir gim.liud. ir ta pacia diena laiska,kad neturiu vaiku.CAB sake,kad visgi reikejo man jau tada kreiptis i juos,nes buciau kaipir dabar pradejusi nauja claima,bet paraleliai skundusi,kol nepraejo menesis ju atmetima su tokiu pareiskimu.
Pasakykite prasau ar galima pildyti Counsil tax credit ,jei Lietuvoje yra turimas bustas? Kazkaip visi skirtingai pasakoja...kriminalo daryti nesinori. Vieno sako darosi nors busta turi,o kitiems del tokiu priezasciu neduoda. Jei kas tiskliau zinote,parasykite.
As velgi noriu paklausti.Gavau laiska del konsulnio busto su paryskintu sakiniu YOU ARE EUROPEAN ECONOMIC AREA NATIONAL BUT YOU DO NOT HAVE EEA WORKER STATUS. Kaip suprasti si sakini?UTR turiu,NIN moku.Ar cia dar kazka kazkur reikia pildyti?
Pasakykite prasau ar galima pildyti Counsil tax credit ,jei Lietuvoje yra turimas bustas?
Kazkaip visi skirtingai pasakoja...kriminalo daryti nesinori.
Vieno sako darosi nors busta turi,o kitiems del tokiu priezasciu neduoda.
Jei kas tiskliau zinote,parasykite.
Nera tokio 'counsil tax credit'
Jei rasote apie housing ir council tax benefit,tai turimo turto verte turi buti mazesne nei 16 000 £.Cia jau sudejus visas santaupas,nekilnojama turta ir pan.
Vieni nesako,kad turi ,todel gauna,bet tai laikina.Kai anglai griebsis sios srities,tai tures zmones atiduoti uz visa praeita laika.
Zodziu,jei nenorit meluot,rasykit formoje koki turta turite ir kokia jo verte. Papildyta:
QUOTE(mitiene @ 2012 02 21, 14:12)
As velgi noriu paklausti.Gavau laiska del konsulnio busto su paryskintu sakiniu YOU ARE EUROPEAN ECONOMIC AREA NATIONAL BUT YOU DO NOT HAVE EEA WORKER STATUS. Kaip suprasti si sakini?UTR turiu,NIN moku.Ar cia dar kazka kazkur reikia pildyti?
Nera tokio 'counsil tax credit'
Jei rasote apie housing ir council tax benefit,tai turimo turto verte turi buti mazesne nei 16 000 £.Cia jau sudejus visas santaupas,nekilnojama turta ir pan.
Vieni nesako,kad turi ,todel gauna,bet tai laikina.Kai anglai griebsis sios srities,tai tures zmones atiduoti uz visa praeita laika.
Zodziu,jei nenorit meluot,rasykit formoje koki turta turite ir kokia jo verte. Papildyta:
Tai penktadieni eisiu baigti WTC ir CTC,o del konsulinio turiu per savaite susisiekti,tai niekaip nespesiu Na bandysiu pati vaziuoti su Uk ministro isakymo kopija apie isigaliojusi 2011pavasari nauja istatyma del nauju ES saliu .Paimsiu visus dokumentus kokius tikturiu namie,tegul atsirenka kokiu reikes Gaila,kad ilgos eiles i CAB.Butu aisku geriau,kad ir jus pakonsultuotumete
Tai penktadieni eisiu baigti WTC ir CTC,o del konsulinio turiu per savaite susisiekti,tai niekaip nespesiu Na bandysiu pati vaziuoti su Uk ministro isakymo kopija apie isigaliojusi 2011pavasari nauja istatyma del nauju ES saliu .Paimsiu visus dokumentus kokius tikturiu namie,tegul atsirenka kokiu reikes Gaila,kad ilgos eiles i CAB.Butu aisku geriau,kad ir jus pakonsultuotumete
Working end child tax forma issiunciau pries puse metu iki siol nesu gavusi visiskai jokio laisko nei is vienur nei is kitur.Nemazai kartu teko skambinti helpline,del pasikeitusios gyv.vietos ir darbovieciu,visada klausdavau kodel negaunu jokio laisko ar papildomos formos,bet kas karta isgirsdavau kita atsakyma.Siandiena paskambinusi,pagaliau suzinojau kas yra ne taip.Pasirodo pildydama forma nesupratusi vieno klausimo,pazymejau,kad Anglijoje gyvename nenuolatinai.Jie yra issiunte jau viena uzklausa i Lietuva,bet nesulaukia atsakymo ar mes gyvename Lietuvoje.As norejau pasitikslinti pas jus,gal yra kas susidures su tuo ir gali man padeti.Visus dokumentus irodancius,kad visi cia gyvename turime t.y.payslip mano ir vyro,poliklinikos dokumentus su paskirtu gydytoju turime visi tryse,mes ir ambasadoje esame deklarave savo isvykima is Lietuvos.Net nezinau ka dabar daryti,nes telefonu man pasake,kad visas procesas gali uztrukti net ir metus ar ilgiau.Galvoju kreiptis i CAB,kaip manote ar siuo atveju jie gali padeti?