Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(Ausriukas1 @ 2012 03 22, 22:44)
Labukas,

gal gali kas apsviesti koki % council tax apmoka single parent?

Nera vieno %,kuri moketu.Jei name /bute gyvena tik vienas asmuo,jis moka 25% maziau,nei kiti.Jei gauna council tax benefit'us,tai suma visiems skirtinga,priklauso nuo pajamu ir kitu kriteriju ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maybe24: 22 kovo 2012 - 23:51
QUOTE(maybe24 @ 2012 03 23, 00:49)
Nera vieno %,kuri moketu.Jei name /bute gyvena  tik vienas asmuo,jis moka 25% maziau,nei kiti.Jei gauna council tax benefit'us,tai suma  visiems skirtinga,priklauso nuo  pajamu ir kitu kriteriju ax.gif

aciu, cia drauge mano viena su mergyte gyvena ir jei sumoka tik 25% kazkur, tai man pasirode mazokai, nes pajamos pas ja apie £500/men uz nama dasimoketi reikia £300/men paciai ir plius council tax £75/men. Tai uz ka gyventi kaip ir nelieka.
Atsakyti
QUOTE(Ausriukas1 @ 2012 03 23, 01:59)
aciu, cia drauge mano viena su mergyte gyvena ir jei sumoka tik 25% kazkur, tai man pasirode mazokai, nes pajamos pas ja apie £500/men uz nama dasimoketi reikia £300/men paciai ir plius council tax £75/men. Tai uz ka gyventi kaip ir nelieka.

su tokiom pajamom turetu gauti HB ir CTB- tegu kreipiasi i savo council'a ir susitvarkys.
Atsakyti
labas merginos 4u.gif gal yra kas is siaurines airijos,reikia zmogaus uzpildyti disability forma,zinoma nedykai unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif ,noriu jusu paklausti ..as dabar laukiuosi ,ir nuo kada as galiu pildyti MA? Ar as galiu ja siusti bet kada? Na as kaip itariu kad midwife man duos geguzes pab. israsa del dekretiniu,man panasiai ir priklausytu iseiti i dekreta,...nes nebelabai atsimenu su pirmu vaiku kaip ir kada buvo siusta,Esu self-empl.,ir ar nesumazes mano dabartines gaunamos pajamos uz WTC,CTC? Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuzele @ 2012 03 25, 11:08)
Sveikutes 4u.gif ,noriu jusu paklausti ..as dabar laukiuosi ,ir nuo kada as galiu pildyti MA? Ar as galiu ja siusti bet kada? Na as kaip itariu kad midwife man duos geguzes pab. israsa del dekretiniu,man panasiai ir priklausytu iseiti i dekreta,...nes nebelabai atsimenu su pirmu vaiku kaip ir kada buvo siusta,Esu self-empl.,ir ar nesumazes mano dabartines gaunamos pajamos uz WTC,CTC? Aciu uz atsakyma 4u.gif

Formas priima nuo 27 nestumo savaites,o moketi pradeda anksciausiai,likus 11 savaiciu iki gimdymo.
CTC turetu padideti.
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2012 03 25, 10:20)
Formas priima nuo 27 nestumo savaites,o moketi pradeda anksciausiai,likus 11 savaiciu iki gimdymo.
CTC turetu padideti.

Aciu labai uz atsakyma,nes nebepamenu kaip ten buvo kaip su pirmu vaiku ejau i dekreta. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Not Me @ 2012 03 23, 01:05)
su tokiom pajamom turetu gauti HB ir CTB- tegu kreipiasi i savo council'a ir susitvarkys.

House benefit ji jau gauna, nes isviso uz nama tektu sumoketi £900, o apmoka valstybe £600 ir likusius reikia paciai. Tai man kazkaip atrodo, kad per mazai apmoka. O kas tas CTB?
Atsakyti
QUOTE(Ausriukas1 @ 2012 03 25, 23:44)
House benefit ji jau gauna, nes isviso uz nama tektu sumoketi £900, o apmoka valstybe £600 ir likusius reikia paciai. Tai man kazkaip atrodo, kad per mazai apmoka. O kas tas CTB?

Council tax benefit, bet jei HB gauna, tai ir ji turetu gaut.
Daug apmoka jai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausriukas1 @ 2012 03 25, 22:44)

nu o tai ne per didelis tas namas mamai su mazu vaiku? g.gif
jau kai apmoka 600 ir dar galvot, kad per mazai apmoka...
pigesnio/mazesnio busto reik, jei neissilaiko.
Atsakyti
Na zinot kaip su tom kainom..juk nelengva vienisai susirasti ir issinuomonti,nelabai nori nuomoti,va as gyvenu bute,bet seimininkas kas 2 metai kelia nuoma,ir va dabar nesenai pranese kad dar 50 sv pakels verysad.gif,tai ir taupai..kasko atsisakai,na kas su bilais tai jau ir dukra ismokusi kad uzgesinti,uzsukti,isjungti...ir taip po kelis svariukus per menesi tikrai sutaupau,stengiuosi vaiko nereikalingus rubus-zaislus parduoti o uz gautus pinigus kaska kitka nuperku...kaip nera iseities manau tikrai be problemu galima suktis...nes dabar net neisivaizduoju kaip reiketu pradeti ieskotis naujo busto,ir varstyti agenturu duris ir isgirsti ne neturime nieko pasiulyti,ne per mazos pajamos ir t,t,t,t,....
Atsakyti
Sveikos mielos mamos ir ne tik 4u.gif Į UK su draugu atvykome beveik prieš metus, keturis mėnesius išdirbome ūkyje Škotijoje, vėliau savaitei gryžome į LT ir spalio mėnesį atkeliavome į Angliją. Iškart užsiregistravome agentūrose. Mano draugas dirbs tiesiogiai pas darbdavius jau nuo kito mėnesio pabaigos (nuo atvykimo iki dabar dirbo per agentūras), o aš darbo šiuo metu neturiu (dirbau keletoje vietų po savaitę ar dvi) ir nuolat varstau agentūros duris. Nusprendžiau užsiregistruoti job center, tačiau vienas iš čia jau 5 metus gyvenančių asmenų pasakė, jog job center galima registruotis tik daugiau nei metus laiko toje pačioje darbo vietoje išdirbusiems asmenims, kurie buvo išmesti iš darbo arba išėjo iš jo dėl sveikatos problemų. Job center puslapyje šios informacijos neradau blush2.gif Kaip yra iš tiesų? Pašalpų nenoriu ir nesitikiu, tačiau noriu susirasti darbą, galbūt lankyti kokius nors kursus. Ar man tai įmanoma? blush2.gif
Atsakyti