Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(Not Me @ 2012 03 21, 14:45)

tai kad as jiems nunesiau visokius dokumentus ir payslipus , bet visitiek dave atgal kad uzpildyciau sia forma g.gif tai ir nesuprantam kam ta forma jei jis jokio biznio neturi ,o dirba per agentura
aisku reiks parasyt agenturos adresa ir telefa , tegul su jais susisieks jei kils problemu

dekui 4u.gif
Atsakyti
Gavau ka tik laiska is HMRC del WTC paskaiciavimo.Tai dabar visiskainieko nebesuprantu.Kaipirmame laiske jie parase,kad manometines pajamos yra 7200(taipir yra ir jiems nusiunciau tuos''visus irodymus''),oas claimindamaparasiau 250(turedama omeny vaiku pasalpas uz praeitus metus is LT.Na ta manoklaida,del kurios kreipiausi i CAB,kad parasytu manopasiaiskinima delklaidos),tai siamelaiske jie raso,kad manopajamos ne 7200,o 17200.Priekyje vienetuka nezinia is kur prirase blink.gif Todel vat irpaaiskinta,kad WTC nepriklauso... doh.gif
Atsakyti
Mamytes paaiskinkit prasau man blondinei, kaip yra su house benefitais ? blush2.gif nes siande gavau is ju laiska apie paskaiciuota HB, bet ten prie pajamu yra irasyta ir maternity, kuriu as jau nuo siuo men nebegaunu, tai ir suma skiriasi, na ir vyro alga ne kiekviena men. vienoda. Tai va o domina mane tai, ar HB reikia pranesinet kiekviena men. apie tai, ar galima kaip ir CHTC, gale metu kai atsiuncia forma apie praejusius metus uzpildai ir jie damoka jai buvo per mazai ax.gif , ar cia jai nepranesei kad pajamos buvo mazesnes, tai jau tavo bedos, ir nieko papildomai negausi ax.gif na tikiuosi aiskiai isdesciau klausyma blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mariuska @ 2012 03 21, 15:32)
Mamytes paaiskinkit prasau man blondinei, kaip yra su house benefitais ? blush2.gif  nes siande gavau is ju laiska apie paskaiciuota HB, bet ten prie pajamu yra irasyta ir maternity, kuriu as jau nuo siuo men nebegaunu, tai ir suma skiriasi, na ir vyro alga ne kiekviena men. vienoda. Tai va o domina mane tai, ar HB reikia pranesinet kiekviena men. apie tai, ar galima kaip ir CHTC, gale metu kai atsiuncia forma apie praejusius metus uzpildai ir jie damoka jai buvo per mazai ax.gif , ar cia jai nepranesei kad pajamos buvo mazesnes, tai jau tavo bedos, ir nieko papildomai negausi ax.gif  na tikiuosi aiskiai isdesciau klausyma blush2.gif

Jei pajamos kinta,geriausia apie ju pasikeitima pranesti karta per menesi.Taip isvengsit ir permokejimo.Bent pas mus,nunesi algalapius ,jie pasidaro kopijas ir perskaiciuoja.Jei jau negaunat MA,turit jiems pasakyti.Istaisys ir perskaiciuos.
Papildyta:
QUOTE(mitiene @ 2012 03 21, 15:22)
Gavau ka tik laiska is HMRC del WTC paskaiciavimo.Tai dabar visiskainieko nebesuprantu.Kaipirmame laiske jie parase,kad manometines pajamos yra 7200(taipir yra  ir jiems nusiunciau tuos''visus irodymus''),oas claimindamaparasiau 250(turedama omeny vaiku pasalpas uz praeitus metus is LT.Na ta manoklaida,del kurios kreipiausi i CAB,kad parasytu manopasiaiskinima delklaidos),tai siamelaiske jie raso,kad manopajamos ne 7200,o 17200.Priekyje vienetuka nezinia is kur prirase blink.gif Todel vat irpaaiskinta,kad WTC nepriklauso... doh.gif

Tai paskambinkit jiems,duos verteja telefonu ir pasakykit,kas netinka,kad suma ne tokia.Kiek tiksliai uzdirbta ir kiek pasalpu gauta.Karais istaiso telefonu,kartais papraso laiska su paaiskinimu parasyti.
Atsakyti
[quote=maybe24,2012 03 21, 17:50]
Jei pajamos kinta,geriausia apie ju pasikeitima pranesti karta per menesi.Taip isvengsit ir permokejimo.Bent pas mus,nunesi algalapius ,jie pasidaro kopijas ir perskaiciuoja.Jei jau negaunat MA,turit jiems pasakyti.Istaisys ir perskaiciuos.
Papildyta:

O uztenka pasakyt kad nebegaunu maternity, jiems reiks irodymu, o as nzn kokiu pateikt? blush2.gif nebent tik banko statementa, kaip manot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SunGuru @ 2012 03 20, 16:18)
O iki keliu metu vaikui moka CB?

Dar gal kas galit man atsakyti. Kaip yra su sveikatos draudimu? Reikia stovet tam Job center, kad butum apdraustas?

Jei vyras dirba, jus esat drausti abu 4u.gif

QUOTE(mitiene @ 2012 03 21, 16:22)
Gavau ka tik laiska is HMRC del WTC paskaiciavimo.Tai dabar visiskainieko nebesuprantu.Kaipirmame laiske jie parase,kad manometines pajamos yra 7200(taipir yra  ir jiems nusiunciau tuos''visus irodymus''),oas claimindamaparasiau 250(turedama omeny vaiku pasalpas uz praeitus metus is LT.Na ta manoklaida,del kurios kreipiausi i CAB,kad parasytu manopasiaiskinima delklaidos),tai siamelaiske jie raso,kad manopajamos ne 7200,o 17200.Priekyje vienetuka nezinia is kur prirase blink.gif Todel vat irpaaiskinta,kad WTC nepriklauso... doh.gif

Mums panasiai buvo -irgi pareiske kad parasyta per didele suma, bet kadangi paskutiniu metu viska tvarkem per CAB , tai jie viska issiaiskino ir vakar skambino , kad pinigeliai jau rytoj turetu buti saskaitoje thumbup.gif
Atsakyti
sveikos
noriu ir as pasidalinti patirtimi del HB. as taip pat maternity gavau tai suvargau kol man ja HYB nueme, keiciau tris kartus, t.y pranesinejau, bet is kiekvieno pranesimo jie man atsiusdavo nauja laiska su ir vel priskaiciuota maternity. nezinia koks ten zioplys dirba su mano namo byla, bet bijau ir duomenis bekeist smile.gif kiekvienu pakeitimu pakeicia ne tik ta ka praso, bet daraso senus duomenis smile.gif keistuoliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(darara @ 2012 03 21, 17:15)
Jei vyras dirba, jus esat drausti abu 4u.gif
Mums panasiai buvo -irgi pareiske kad parasyta per didele suma, bet kadangi paskutiniu metu viska tvarkem per CAB , tai jie viska issiaiskino ir vakar skambino , kad pinigeliai jau rytoj turetu buti saskaitoje thumbup.gif

As jau bijau su tais skambinejimais...uzduos dar kokiu klausimu,tai nebezinosiu ka ir atsakyti,nes ''savaip ''galiu suprast smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indre4 @ 2012 03 21, 18:55)
sveikos
noriu ir as pasidalinti patirtimi del HB. as taip pat maternity gavau tai suvargau kol man ja HYB nueme, keiciau tris kartus, t.y pranesinejau, bet is kiekvieno pranesimo jie man atsiusdavo nauja laiska su ir vel priskaiciuota maternity. nezinia koks ten zioplys dirba su mano namo byla, bet bijau ir duomenis bekeist smile.gif kiekvienu pakeitimu pakeicia ne tik ta ka praso, bet daraso senus duomenis smile.gif keistuoliai smile.gif

Otai galu gale pakeite ar ne? ax.gif ir uzteko zodziu pasakyt, ar kazkokiu irodymu reikejo? 4u.gif
Atsakyti
[quote=mariuska,2012 03 21, 16:07]
[quote=maybe24,2012 03 21, 17:50]
Papildyta:

O uztenka pasakyt kad nebegaunu maternity, jiems reiks irodymu, o as nzn kokiu pateikt? blush2.gif nebent tik banko statementa, kaip manot? g.gif
[/quote]
Siaip tai ant to laisko,kur MA apskaiciuota turi buti parasyta nuo kada iki kada mokes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maybe24 @ 2012 03 21, 19:11)
Siaip tai ant to laisko,kur MA apskaiciuota turi buti parasyta nuo kada iki kada mokes  ax.gif

Tai kad man darboviete jokio laisko nedave sad.gif
Atsakyti
Merginos,gal galetumete man paaiskinti,kas per ''daiktas''mokesciu moketojo numeris?Visgi pasiskambinau i HMRC del 10000svaru ju priskaiciuotu mano pajamu,kuriu tikroveje neturiu.Tai man pasake,kad cia darbdavys jiems pranese apie tokias pajamas,gal but is Lietuvos uz 2010-2011metus.Taciau keturis metus esu motinystes atostogose ir tokiu pinigu akyse nemaciau.Tuomet paklausiau,jei dabar po balandzio5dienos vel pildyciau pajamu deklaracija,tai juk keli 2011metu menesiai butu,kuomet dar nedirbau UK ir kaip gauciau is LT irodymus apie pajamas,tai turbut UK HMRC patys pamatytu savo duomenu bazeje,jei ir dabar ''mato''10000svaru atseit is LT uz 2010-2011metus.Darbuotojapasake,kad ji nera tikra ar tokius duomenis jie matytu.Tai klausiu kaip tuomet dabar pamate,o jau veliau nematys?Tada ji pasake,kad atsius apiliacijos forma ir kad ja uzpildyciau.Paskui ji pasake,kad yra neatitikmuo delmano kaip mokesciu moketojos numerio(skaiciu).Bet tai ne NIN numerisir ne tai,kamoku kas savaite apie du su puse svaro,o kazkoks mokesciu moketojo numeris.Kas tai?
Papildyta:
CiaUTR numeris?
Atsakyti