Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(*Bitė_Ritė* @ 2012 03 17, 04:17)
Sveiki,

o gal kas zinot ar yra kokia agentura ar kazkas pan., kas viska gali uz tave sutvarkyti, isieskoti viska, kas tau priklauso? smile.gif Cia del benefitu visu klausiu..

mes neseniai atvyke i UK, visuos situos reikaluos pasiklyde.. tiek info ir tiek skityt visko reikia, kad net laiko per darbus nera tam  doh.gif kolkas negaunam dar nieko. Turim kudiki smile.gif

Galit i CAB (citizens advice bureau) pabandyt nueit, patars ka galit bandyt gaut. Uz jus nepadarys, bet patars. Ir tas 'isieskos' idomiai nuskambejo... Kitas pasirinkimas naudot kokia agentura, kur sumoki ir sutvarko kas ir kaip, tik su jais baisu, kad neprimaltu nieko, nes jos daznai ir melagingus claim'us tvarko, bet jiem primalus galiausia atsakyt teks jum paciai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaida89 @ 2012 02 22, 23:29)
Working end child tax forma issiunciau pries puse metu iki siol nesu gavusi visiskai jokio laisko nei is vienur nei is kitur.Nemazai kartu teko skambinti helpline,del pasikeitusios gyv.vietos ir darbovieciu,visada klausdavau kodel negaunu jokio laisko ar papildomos formos,bet kas karta isgirsdavau kita atsakyma.Siandiena paskambinusi,pagaliau suzinojau kas yra ne taip.Pasirodo pildydama forma nesupratusi vieno klausimo,pazymejau,kad Anglijoje gyvename nenuolatinai.Jie yra issiunte jau viena uzklausa i Lietuva,bet nesulaukia atsakymo ar mes gyvename Lietuvoje.As norejau pasitikslinti pas jus,gal yra kas susidures su tuo ir gali man padeti.Visus dokumentus irodancius,kad visi cia gyvename turime t.y.payslip mano ir vyro,poliklinikos dokumentus su paskirtu gydytoju turime visi tryse,mes ir ambasadoje esame deklarave savo isvykima is Lietuvos.Net nezinau ka dabar daryti,nes telefonu man pasake,kad visas procesas gali uztrukti net ir metus ar ilgiau.Galvoju kreiptis i CAB,kaip manote ar siuo atveju jie gali padeti?

Na va,vakar jau pervede pinigelius is Child Benefit,tikiuosi greitai issispres ir WTC ir CTC.
Atsakyti
QUOTE(*linuska* @ 2012 03 16, 10:14)
Sveikos merginos  4u.gif 
Gal kuri zino kiek atostogu dienu priklauso jei dirbi part time, apie 13 val/per sav  4u.gif

Nzn kaip kitose kompanijose, bet mano kompanijoje 5sav ir 4dienos, kaip ir dirbant full time, bet tik tiek, kad gauni atostoginius butent uz tiek valandu kiek esi kontrakte..
Atsakyti
Mergaitės, man reikia jūsų pagalbos užpildant Tax Credit 4u.gif
Pildėm pernai rugpjūtį, tai dabar atėjo dar viena forma.
Do any of the children are you claiming Child Tax Credit for have a parent who is not normally living with them? . Pažymėjusi, kad No, seka klausimas-Give us any further information that will help us to decide whether you have a right to reside in the UK. Ką čia reikia rašyti blush2.gif
O klausimus apie Home Office tiesiog praleisti, ar jiems parašyti, kad Lietuvos piliečiams nereikia jau HO nuo praeitų metų .?
Ir dar- įdėtas vokas su Child Benefits ardesu, ar jie nesuklydo, sakyčiau, kad reik į Tax Credit grąžinti... g.gif
Atsakyti
Merginos, noreciau patarimo, gal kas galesite patarti, situacija nera tokia paprasta, bet butu puiku,jei gauciau kokios informacijos..

Zodziu yra LT 15m nescia mergaite, balandi turi gimdyti..Mergina turi tevus, bet jie nesirupina ja. Kelios savaites kaip sedziu ir galvoju kaip jai galiu padeti, nes suprantu, jei ji liks toje seimoje tai nei vaikelis, nei ji nematys normalaus gyvenimo, o tik dar labiau nusiris zemyn..
Kilo man tokia mintis atsivesti ja cia ir padeti uzauginti vaikiuka, pamokinti parodyti kaip reikia rupintis savo vaikuciu..
Esme tik tame, kad yra keletas klausymu, kurie man neduoda ramybes..
1.Ar reikalinga globa norint ja atsivesti ar galima su tevu sutikimu. Musu pavardes yra vienodos, nes ji yra mano buvusio vyro sesuo..
2.Ar mergaite galetu cia pradeti lankyti kokius mokslus?
3. As gaunu HB, tai ar jai apsigyvenus pas mane ir pranesus Konsului nebus panaikintas HB..

Butu tikrai idomu, jeigu kas patartumet kaip elgtis, nes norisi istraukti ja is tos peklos,kurioj dabar atsidure..O gal geriausia kreiptis i Citizen biura, bet nenoriu,kad zmones galvotu,jog noriu atsivest ale del pasalpu ja..Buciau Lt tai butu viskas paprasciau jai padeti, bet negaliu mesti dabar darbu ir persikelti ten..Cia turiu darba, kur gyvent, tai manau uzteks vietos ir maisto dar dviem burnom..
Aciu is anksto 4u.gif
Atsakyti
na, manau, jai ir pashalpas tvarkysit. kaip gi be to wink.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif gal kuri man atsakys, ar house benefitus apskaiciuoja taip pat ilgai kaip ir child ben. ar jai gauni pasalpas, tai ir sia greiciau apskaiciuos? nes as child benefitu laukiau lygiai metus laiko, bet kadangi dirbau tai tas man buvo nelabai aktualu ax.gif , o dabar esu su vaikeliu namie ir biski svarbu jau per kiek laiko apskaiciuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 03 17, 09:35)
Galit i CAB (citizens advice bureau) pabandyt nueit, patars ka galit bandyt gaut. Uz jus nepadarys, bet patars. Ir tas 'isieskos' idomiai nuskambejo... Kitas pasirinkimas naudot kokia agentura, kur sumoki ir sutvarko kas ir kaip, tik su jais baisu, kad neprimaltu nieko, nes jos daznai ir melagingus claim'us tvarko, bet jiem primalus galiausia atsakyt teks jum paciai  4u.gif

Cia isieskoti turejau omenyje susitvarkyti viska, kas priklauso, nieko daugiau doh.gif smile.gif ta prasme.. pats kai skaitai, tai kolkas gilus miskas.. nelabai dar atsirenkam kas mum priklauso isties, va ta ir turejau omenyje.. rolleyes.gif

Mes pries 3.5 men atvyke i UK, vyras 2.5 men dirba. Atlyginimas priklauso nuo isdirbtu val skaiciaus. Turim 10 men. kudiki, jis kartu cia su mumis. Anksciau UK neesam buve. Jokiu pasalpu LT nuo siu nauju metu negaunam. Gal kas zinot ir galit patart kas be CB priklauso dar? smile.gif Norim tvarkytis ir HB (jei teisingai parasiau). Norint ja gauti kaip supratom reikalinga gauti kitas pasalpas? Kazkuriai norint gauti, skaiciau, jog reikia jau gauti CB. Tai nuo ko pradet reiketu pirmiausia? blush2.gif Nuo CB kaip as suprantu? g.gif

Jei kas atsakytu kaip yra is tikruju, labai pagelbetumete blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Vat gi ir sako, nuo CAB. Ten apsilankot ir apshvies, kas ir kaip.

tas pats del tarpininku. irgi parashe. jie jums gal ir ishspaus viska, tik esme, jog atsakomybe del duomenu teisingumo teks jums ir tik jums. Shiandien gausit 100sv, jiems duosit 100sv, o poryt valdzia atgal paprashys. tad tik sava patirtis cia pravercia. Visiem bus dzin, jog ne jus pildet, o kiti. Ta tau ir norejo pasakyt
Atsakyti
QUOTE(*linuska* @ 2012 03 16, 12:14)
Sveikos merginos  4u.gif 
Gal kuri zino kiek atostogu dienu priklauso jei dirbi part time, apie 13 val/per sav  4u.gif

Pirmiausiai priklauso nuo kompanijos. As dirbu 2 dienas 16val tai man gaunasi atostogu 100val ir iseina 6 savaites ir dar lieka keletas valandu.
Atsakyti
QUOTE(mariuska @ 2012 03 17, 13:34)
Sveikos mamytes smile.gif gal kuri man atsakys, ar house benefitus apskaiciuoja taip pat ilgai kaip ir child ben. ar jai gauni pasalpas, tai ir sia greiciau apskaiciuos? nes as child benefitu laukiau lygiai metus laiko, bet kadangi dirbau tai tas man buvo nelabai aktualu  ax.gif , o dabar esu su vaikeliu namie ir biski svarbu jau per kiek laiko apskaiciuos 4u.gif

nu mum tai pvz pats pirmas benefitas,kuri gavom,tai ir buvo house benefitas ir sutvarke max per 3 sav.
Atsakyti
Aciu labai uz atsakyma 4u.gif na tikiuosi irmums labai ilgai neuztruks ax.gif
Atsakyti