Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(Agira @ 2012 03 06, 21:22)
Aciu uz balionus, viena pasiimsiu  4u.gif

Nesvarbu kiek laiko esi UK, WTC, CTC ir CHB priklauso nuo tos dienos, kai pradedi dirbti. WTC ir CTC nera pasalpos, tai yra pragyvenimo standarto islyginamieji pinigai. Kazkas jau sioje temoje tai minejo. Ir jos priklauso visiem dirbantiem, nepriklausomai kiek jau esi pragyvenes salyje.

CHB jau pasalpa uz vaika/us, bet irgi priklauso visiem vaikam, kurie gyvena salyje, o ju tevai (ar vienas is tevu) dirba. Nepriklauso nuo pajamu dydzio.

Ir nera cia nieko baisaus, jei zmogus susitvarkys tai, kas is tiesu priklauso legaliai ir pagal istatymus, saziningai dirbant ir mokant mokesius.  4u.gif

o kas tuos "islygintus" pinigus sudejo i bendra dezute? JIE YRA SKIRTI,SUSIRGUSIEMS,DARBO NETEKUSIEMS,PAJAMOS SUMAZEJUS DIRBANTIEMS IR DIRBUSIEMS .aisku,tai moraline tiesa,o ima kas netingi sugaisti 3 val skridziui .ai sleikstulys kyla ir tiek..
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2012 03 07, 00:34)
o kas tuos "islygintus" pinigus sudejo i bendra dezute? JIE YRA SKIRTI,SUSIRGUSIEMS,DARBO NETEKUSIEMS,PAJAMOS SUMAZEJUS DIRBANTIEMS IR DIRBUSIEMS .aisku,tai moraline tiesa,o ima kas netingi sugaisti 3 val skridziui .ai sleikstulys kyla ir tiek..

bet Liomi, ir ne tu sudejai tuos pinigus i "dezute" ax.gif Jie skirti butent tiem, kuriem reikia pagalbos. Katik atvykusiems ji labai reikalinga, o jei zmogus saziningas, tvarkingas ir protingas, tai siu "islyginamuju" jam greitu laiku, gal jau ir po metu, nebereikes ir tada jau jis des savo mokesciu dali i ta "dezute". Juk tokia sistema. As nekalbu apie tuos, kurie atvaziuoja ir meluoja, jog vienisos ar kitaip vagia. Tokiu ir as netoleruoju ne pro kur. Bet cia gi situacija tokia, kad atvaziavo seima pas dirbanti vyra UK ir dabar, kai jie visi kartu, reikia pagalbos atsistoti ant koju pilnai. Nereikia pulti vos kas ko paklausia. Nu gi sita tema ir sukurta, kad susizinot, pasiklausinet ir t.t. Nu kam pyktis, a? 4u.gif
Atsakyti
As nesipykstu 4u.gif tikrai.

gal klausimo pateikimas toks ,kaip skuduru i veida.
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2012 03 07, 00:53)
As nesipykstu  4u.gif  tikrai.

gal klausimo pateikimas toks ,kaip skuduru i veida.

ne visi iskalbingi, negali visi buti vienodi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agira @ 2012 03 07, 00:47)
atvaziavo seima pas dirbanti vyra UK ir

tai kad neraso, kad dirba, raso kad tik dar dirbs tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Zvaigzdut,mergyt kaip jums sekasi?(viena akim uzmaciau ,nesusilaikiau nepaklausus ,o kita akis jau senai miega biggrin.gif ) tik pasakykite,kad gerai
Atsakyti
QUOTE(liomi @ 2012 03 07, 01:26)
Zvaigzdut,mergyt kaip jums sekasi?(viena akim uzmaciau ,nesusilaikiau nepaklausus ,o kita akis jau senai miega  biggrin.gif ) tik pasakykite,kad gerai

issikapsciau ax.gif gyvenimas tik geryn ir geryn biggrin.gif rolleyes.gif ty dirbam, stengiames, uztenka ka gaunam ir grazios ateities planus kuriam bigsmile.gif
Atsakyti
gera girdeti,tikrai.sekmes Jums ir ateityje.
Atsakyti
Na stai,pagaliau sulauskiau skambucio is WTV CTC.Pokalbis buvo beveik valanda laiko.Klausimai buvo ''idomus''-kiek zmoniu gyvena namuose,kuriuose dirbau,kaip atrodo patys namai.Klause,kas tokie (isvardino daug pavardziu zmoniu,kuriems siuoadresu ateina laiskai) tie zmones ,kokie musu santykiai.Taciau tai man visiskai nepazystami-is kinijos,indijos,lenkijos.Manau,kad jie anksciau cia nuomavosi ir nepranes,kad issikrauste.Po to pasake,kad visgi nera irodymu,kad vaikai yra mano.Kaipanksciau rasiau,kad nusiunciau savo ir vaiku pasus ir vaiku gimimo liudijimus.Pazymas is mokyklos,darzelio ir poliklinikos (su datomis kada lankemes pas daktarus).To HMRC neuztenka.Pasakiua,kad galiujiems atsiusti savo (rusikai-lietuviskai parasyta)gimimo liudijima.Pasake,kad issiusciau.Paskui paklausiau ar galiu rasyti laiska i LT ambasada Londone,apie sia situacija,nes kuomet laukiau 4menesis WTC CTC,be jokio prasymo apie papildomus irodymus,kad esu vaiku mama,jie nutrauke mano claima,tikparase viena sakini,kad nesu atsakinga,neturiu nei vieno vaiko.Paskui pasakiau,kad CAB man padeda tvarkyti visus i HMRC siunciamus laiskus ir ten patvirtino,kad mano gimimoliudijimo tai tikrai nereikia siusti,ir kad antra savaite konsultuojuosi su vaiku teisiu dar
buotojais is LT apie Uk nepripazinima,kad vaikai yra mano.Tai HMRC darbuotoja pasake,kad galiu nesiusti savo gimimo liudijimo ir keliu savaiciu laikotarpyje man pranes ar turiu teise i siuos kreditus.Pries atsisveikindama paklause ar dukralankanti mokykla kalba angliskai.Atsakiau,kad taip,tai ji paklause ar siuo metu visi vaikai namie.Na buvau tik su maziausiuoju,nes 14val.skambino...Gal norejo su mano dukra pasisnekuciuoti?Po pokalbio,net nuejau namus tvarkyti,zaislus delioti,jau vaidenasi,kad tuoj paskambins i duris ir pasakys,kad negraziaisusitvarkius rolleyes.gif Net atrodo ,kad niekaip neimanomaprisikabinti ,bet turbut po tokiu tardymu prasides paranoja.Na kagi...vel su dideliu nerimu lauksiu ju atsakymo,nes atsakymas vel gali buti nenuspejamas.
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 03 07, 08:18)
jau vaidenasi,kad tuoj paskambins i duris ir pasakys,kad negraziaisusitvarkius  rolleyes.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
nu bet tau ir nesiseka su jais ten unsure.gif doh.gif
Gerai, kad parasai savo patirti tvarkantis pasalpas. Gal bent kazkam daeis, kad ne taip paprasta buna jas susitvarkyt.
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2012 03 07, 11:22)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
nu bet tau ir nesiseka su jais ten unsure.gif  doh.gif
Gerai, kad parasai savo patirti tvarkantis pasalpas. Gal bent kazkam daeis, kad ne taip paprasta buna jas susitvarkyt.

Ir melagiuku gal sumazes,kai zinos ,kad tokie patikrinimai ax.gif dabar galvoju ar galetu man kazkuo pagelebeti LT ambasada,jei gausiu laiska is HMRC,kad nepakanka irodymu del vaiku?
Papildyta:
atsimenant,kaip HB darbuotojas paprase fotois mano darbo vietos,kad pamatyti,kaip as dirbu,tai gal reikejo pasiulyti HMRC darbuotojai ,kad priimciau ja i facebook draugus ir galetu pamatyti daug nuotrauku,kur as su vaikais ir net nestumo metu.Kad isitikintu,kad tai ne pagalve,tai yra savaites mazylio foto. rolleyes.gif o dar gali DNR gal padaryti... doh.gif As suprantu,kad reiketu irodymu,kad vaikai ne LT,o cia su manimi gyvena(ka jiems ir irodau),bet ,kad apskritai as ne ju motina,tai cia jau virs visko mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(Agira @ 2012 03 07, 00:22)
Nesvarbu kiek laiko esi UK, WTC, CTC ir CHB priklauso nuo tos dienos, kai pradedi dirbti. WTC ir CTC nera pasalpos, tai yra pragyvenimo standarto islyginamieji pinigai. Kazkas jau sioje temoje tai minejo. Ir jos priklauso visiem dirbantiem, nepriklausomai kiek jau esi pragyvenes salyje.

CHB jau pasalpa uz vaika/us, bet irgi priklauso visiem vaikam, kurie gyvena salyje, o ju tevai (ar vienas is tevu) dirba. Nepriklauso nuo pajamu dydzio.

Ir nera cia nieko baisaus, jei zmogus susitvarkys tai, kas is tiesu priklauso legaliai ir pagal istatymus, saziningai dirbant ir mokant mokesius.  4u.gif

Jums neatrodo neatsakinga: žinant, kad nepragyvens iš tėčio algos, važiuoti ir dar vaikus vežtis? Jau, kad patys badaus tai baika... bet vaikai?? Kokios neatsakomybės tėvai turi būti, kad šitaip elgtis?

Priedo: pasakykit man, kodėl įstatymai prisimenami tik kai kalbama apie pašalpas? g.gif Kodėl dauguma kitų atvejų jie pamirštami?

MITIENE, daugmaž aišku, tavo adresas fraudelent turbut, dėl to taip yra. 4u.gif
Atsakyti