Įkraunama...
Įkraunama...

Socialiniai reikalai UK

QUOTE(-Astreja- @ 2012 02 29, 18:24)
Jusu vyrui reikia prisiregistruot kaip self employed su Tax'u ofisu ir su NI ofisu. Jei dar neprisiregistravo NI, jum reikia pasukt situ nr 0845 915 4655 ( 8.30 am to 5.00 pm, Monday to Friday) ir pranest tikslia data kada pradejot self elploymenta ir atsius invoica. Jei jau prisiregistraves su NI, bet dar negavo invoico, tada galit pasukt tuo paciu numeriu pasiteiravimui  4u.gif

Man tai atejo saskaita uz NIN susimoketi spaliomen.,(pradejau dirbt nuo rugsejo pab.),o daugiau neatsiuncia mokejimo.Praejo 4men jau irtyla g.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 03 01, 06:56)
Man tai atejo saskaita uz NIN susimoketi spaliomen.,(pradejau dirbt nuo rugsejo pab.),o daugiau neatsiuncia mokejimo.Praejo 4men jau irtyla g.gif

Dabar kazkas minejo, kad kas pusmeti tik siuncia, tai palaukit iki geguzes pradzios- jei negausit tada skambinkites 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mainly @ 2012 03 01, 00:45)
Aciu labai Jums  4u.gif
Nepykit nelabai suprantu siuos reikaluos, jis insurensa turi tikrai, ir UTR numeri turi, ar tai reiskiasi, kad jis uzregistruotas? Ar gal toki dalyka zinos jo buhalteris?

UTR yra tax'u numeris, kuris reiskia, kad uzsiregistraves su mokesciais. NI galima pasidaryt ir ne self employed dirbant, tai nezinau, ar jis jiem praneses, kad jis self employed dirba ar ne. Pasukit auksciau idetu numeriu ir pasiklauskit (reiks jo NI padiktuot) ir tada tikrai zinosit kas ir kaip ir nereiks pergyvent 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 03 01, 07:13)
Dabar kazkas minejo, kad kas pusmeti tik siuncia, tai palaukit iki geguzes pradzios- jei negausit tada skambinkites  4u.gif
Papildyta:

UTR yra tax'u numeris, kuris reiskia, kad uzsiregistraves su mokesciais. NI galima pasidaryt ir ne self employed dirbant, tai nezinau, ar jis jiem praneses, kad jis self employed dirba ar ne. Pasukit auksciau idetu numeriu ir pasiklauskit (reiks jo NI padiktuot) ir tada tikrai zinosit kas ir kaip ir nereiks pergyvent  4u.gif

Aciu, mergaites, Jums dar karta 4u.gif
Atsakyti
Kaip sakoma kuo toliau i miska tuo daugiau medziu, is praejusio mano klausimuko del insurenso mokejimo, man iskilo kitas dabar, juk as irgi turiu NI, bet as nei dirbu, nei motinystes atostogose, nei bedarbiu birzoje registruota, tiesiog su vaikais sedziu namie, zodziu visiskai niekur nekonfiguruoju, bet ar man reikia ji moketi, ar ji moka tik tie kas dirba? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mainly @ 2012 03 01, 16:18)
Kaip sakoma kuo toliau i miska tuo daugiau medziu, is praejusio mano klausimuko del insurenso mokejimo, man iskilo kitas dabar, juk as irgi turiu NI, bet as nei dirbu, nei motinystes atostogose, nei bedarbiu birzoje registruota, tiesiog su vaikais sedziu namie, zodziu visiskai niekur nekonfiguruoju, bet ar man reikia ji moketi, ar ji moka tik tie kas dirba? unsure.gif

nereikia moket 4u.gif
Atsakyti
Patarkite kadaryti manosituacijoje.CB sestas menesis svarsto.WTC CTC dar svarsto ,nes kaip rasiau pirma claima uzdare,nes atseit neuztenka irodymu,kad auginu 3vaikus ir dirbu.Antra claima pradejau,bet dar toliiki ju sprendimo.Uz nuoma HB tik man vienai skaiciuoja 60svaru per menesi nuolaida,nes atseit kolnegaunu CB,tai vaikai neieina i mano seimos sudeti.Counsuliniui namui atmete prasyma,nes jiemsiseina,kad gyvenuviena irjokios butinybes statyti i eile manes nera ir darbo registre nesu,nors po 2011metu hme ofiso juk nebereikia.ka uzdirbu,ta atiduodu nuomai,bilus ir maistui skolinuosi isbrolio.Tai taip suprasti,kolCB negaunu,tai niekoir nelaukt,jokios pagalbos?gal dar galima kur kreiptis?Kaip rasiau,tokioje bepiniginje situacijoje esu kelis menesius.pries tai minimaliemsporeikiams pinigu uzdirbdavau,bet dabar nebezinau ka ir bedaryt.Aciu,jei kazkuri nukreips,patars kur galeciau dar kreiptis.
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 03 02, 14:14)
Patarkite kadaryti manosituacijoje.CB sestas menesis svarsto.WTC CTC dar svarsto ,nes kaip rasiau pirma claima uzdare,nes atseit neuztenka irodymu,kad auginu 3vaikus ir dirbu.Antra claima pradejau,bet dar toliiki ju sprendimo.Uz nuoma HB tik man vienai skaiciuoja 60svaru per menesi nuolaida,nes atseit kolnegaunu CB,tai vaikai neieina i mano seimos sudeti.Counsuliniui namui atmete prasyma,nes jiemsiseina,kad gyvenuviena irjokios butinybes statyti i eile manes nera ir darbo registre nesu,nors po 2011metu hme ofiso juk nebereikia.ka uzdirbu,ta atiduodu nuomai,bilus ir maistui skolinuosi isbrolio.Tai taip suprasti,kolCB negaunu,tai niekoir nelaukt,jokios pagalbos?gal dar galima kur kreiptis?Kaip rasiau,tokioje bepiniginje situacijoje esu kelis menesius.pries tai minimaliemsporeikiams pinigu uzdirbdavau,bet dabar nebezinau ka ir bedaryt.Aciu,jei kazkuri nukreips,patars kur galeciau dar kreiptis.

sorry, neseku tavo istorijos, bet jei CAB jau buvai, tai belieka tik laukt turbut kol cb pradesi gaut, nes kaip suprantu, tai jau del pirmo claimo uzdarymo skundus surasei ir bandai is naujo? Ir 60 svaru geriau nei nieko, bo as nei 1p negaunu, nes landlordas neduoda patvirtinimo. Gal verta keisti busta, jei per brangu? g.gif arba ieskot kito darbo, nes pasalpu cia gali negaut dar ilgai ir nuobodziai. Na, bet, tikiu sita zinojai dar pries vaziuodama.
pas mus del konsulinio gali bet kas kreiptis, keistai, kad ten pas tave negalima jei esi 1 zmogus.
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2012 03 02, 16:58)
sorry, neseku tavo istorijos, bet jei CAB jau buvai, tai belieka tik laukt turbut kol cb pradesi gaut, nes kaip suprantu, tai jau del pirmo claimo uzdarymo skundus surasei ir bandai is naujo?  Ir 60 svaru geriau nei nieko, bo as nei 1p negaunu, nes landlordas neduoda patvirtinimo. Gal verta keisti busta, jei per brangu?  g.gif arba ieskot kito darbo, nes pasalpu cia gali negaut dar ilgai ir nuobodziai. Na, bet, tikiu sita zinojai dar pries vaziuodama.
pas mus del konsulinio gali bet kas kreiptis, keistai, kad ten pas tave negalima jei esi 1 zmogus.

Iki birzeliopab.namo sutartis.Tai prarasciau depozita,jei iseiciau anksciau.O ir i kita vieta persikraustant reiketu uzstato.Neskaitant persikraustymo islaidu.Bet zinoma,kad kai sitasutartis baigsis,taiprivalesiu ieskotis nedidelio buto.Ir vel klausimas kas nores mums isnuomoti,kai esu viena su trimis vaikais.Brolis jau atsisako su mumis nuomotis,nes jam truksta ramybes gyvenant su mumis.Dziaugiuosi,kad siandien atgrazino CB musu pasus ir laiku speju issiusti juos i WTC CTC.Idomu kiek dabar laiko teks laukti is CB atsakymo,kai jau atgrazino dokumentus.Skambinsiu pirmadienyje.O pradzia musu cia gyvenimo buvo nepalyginamai geresne (materialine prasme) nei dabar.Na sunku suplanuoti viska is anksto,nezinai kaip kas gali pasisukt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 03 02, 18:28)
O pradzia musu cia gyvenimo buvo nepalyginamai geresne (materialine prasme) nei dabar.Na sunku suplanuoti viska is anksto,nezinai kaip kas gali pasisukt. smile.gif

O dėl ko jums neišeina pilnu etatu dirbti? Nerandat darbo ar neturit kam vaikų palikti?
Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 03 02, 17:28)
Iki birzeliopab.namo sutartis.Tai prarasciau depozita,jei iseiciau anksciau.O ir i kita vieta persikraustant reiketu uzstato.Neskaitant persikraustymo islaidu.Bet zinoma,kad kai sitasutartis baigsis,taiprivalesiu ieskotis nedidelio buto.Ir vel klausimas kas nores mums isnuomoti,kai esu viena su trimis vaikais.Brolis jau atsisako su mumis nuomotis,nes jam truksta ramybes gyvenant su mumis.Dziaugiuosi,kad siandien atgrazino CB musu pasus ir laiku speju issiusti juos i WTC CTC.Idomu kiek dabar laiko teks laukti is CB atsakymo,kai jau atgrazino dokumentus.Skambinsiu pirmadienyje.O pradzia musu cia gyvenimo buvo nepalyginamai geresne (materialine prasme) nei dabar.Na sunku suplanuoti viska is anksto,nezinai kaip kas gali pasisukt. smile.gif

labas... as issiunciau del CB spali... po savaites grazino pasus... vis dar laukiu ir negaunu... po to gavau kad reikia papiuldomos info..lapkriti.. issiunciau ir vis nieko negaunu.. beje, su ta papildoma info kur gavau laiska buvo parasyta nepamenu db pazodziui, bet berods 26 sav laukt ar pan.. tai laukiu...laukiu...pasiskaiciavau kad balandi jau reiks jiems zyzt..
sekmes tvarkantis tuose reikaluose..
Atsakyti
QUOTE(Vėjo Laisvė @ 2012 03 03, 02:03)
labas... as issiunciau del CB spali... po savaites grazino pasus... vis dar laukiu ir negaunu... po to gavau  kad reikia papiuldomos info..lapkriti.. issiunciau ir vis nieko negaunu.. beje, su ta papildoma info kur gavau laiska buvo parasyta nepamenu db pazodziui, bet berods 26 sav laukt ar pan.. tai laukiu...laukiu...pasiskaiciavau kad balandi jau reiks jiems zyzt..
sekmes tvarkantis tuose reikaluose..

Vakar jiemspaskambinau,taipasake,kad 16sav. unsure.gif tai 4men...
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2012 03 03, 00:44)
O dėl ko jums neišeina pilnu etatu dirbti? Nerandat darbo ar neturit kam vaikų palikti?

Koks turetu butiatlyginimas auklei,kuriai reiketetu priziureti trys vaikus?Ryte su visais nuvesti vyriausia i mokykla,paskuisu dviem mezesniais nuvesti vidurini (autista)i darzeli,veliau su mazyliu pasiimti vyriausia is mokyklos,paskui pasiimti is darzelio ir veliau grizus susitvarkyti su maziausiu,buti su viduriniu,kuri kiekviena akimirka reikia saugoti,kad kas jamneatsitiktuir tuo paciu metu padeti ruosti pamokas vyriausiajai.Daznai reikia vazineti su viduriniuoju i ligonine ir vaiko sveikatos centrus.Nepamirstant,kad vaikai daznai serga ir jei vienas suserga,tai visipo keliu dienu taip pat.I namus ateina kas kelios savaites seimosdaktare su psichologe.As pati kaip mama pervargstu.Iseiginem dienom galiu tikdirbti.Paskaiciuokite kiek iseitu kelionei i darba,auklei(kuri apskritai sutiktu ir sugebetu).Tas dvi dienas dirbu po 8-10valandu ir brolis priziuri mano vaikus,kartais sutariame,kad paprastomdienom ,kai jis laisvas galeciau iseiti i darbapo pietu.Jei gyvenciau Lietuvoje,tai nebutu galimybes dirbti laisvu grafiku,jei jei ir kazka rasciau,tai is vis gal tik sauskelnem uztektu uzdirbtu pinigu.Na cia as rasau apie LT,nes turbut parasysite,kad sitoj saly man ne vieta irgrizciau namo,nes juk vienisos mazai uzdirbancios ypac daugevaikes mamos daro geda smile.gif
Atsakyti