Įkraunama...
Įkraunama...

Teddy meškiukai ir jų draugai (XIII tema)

QUOTE(Vilm@ @ 2012 02 17, 11:56)
Norėjau paklausti, kokiais dažais išpiešiamos rainelės? Akrilu?

as esu piesusi akriliniais dazais thumbup.gif
Atsakyti
Akrilu gerai laikosi, galima naujai perpiešti, jei nepatinka hihihi.gif
Atsakyti
bigsmile.gif detales susiutos

kai pteisingai kimst kad meskiukas stovetu ? i pedutes berti karoliukus ar koki kita sunkesni kimsala?

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2012 02 17, 22:24)
bigsmile.gif  detales susiutos

kai pteisingai kimst kad meskiukas stovetu ? i pedutes berti karoliukus ar koki kita sunkesni kimsala?

4u.gif

Man irgi aktualu. Nors esu mačius daugybę meškiukų, bet, deja, neteko pačiupinėti blush2.gif , todėl neįsivaizduoju, kiek ko kur kimšti doh.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Kimšimas. Meškiukų kimšimas šiek tiek skiriasi nuo įprasto žaislų kimšimo. Kemšant sinteponu, vilna, yra suplėšoma mažais gabaliukais, pluoštėliais ir nuosekliai kemšama pagaliuku.
Kemšant galvą, pradedame nuo nosies, po truputį užpildoma visa galva. Neturi likti jokių duobelių, jokių minkštų vietų. Galva turi būti itin kieta. Tokia kieta, kad negalėtumėte pirštais įspausti jokių duobių.
Jei naudosite safe tipo akis (saugias užspaudžiamas). Šiek tiek sukišate sintepono, lengvai, randate akių vietas, pasižymite (pvz. adatėlėmis). Tada išimate sinteponą, įstatote tvirtai akis ir tik tada kemšate pilnai.
Jei prikimšote galvą ir vėliau apžiūrėdamos radote tuščių vietų - bandote tai ištaisyti, arba ištraukiate didesnę sintepono dalį ir vėl kemšate. Kol galva gaunasi vientisa. Nenusiminkite, jei tai nepavyko padaryti per valandą laiko smile.gif. Galvos kimšimas yra labai svarbus. Prikimšus galvą galite įdėti kaklo sąnariuką. Arba po to, kai išsiuvinėsite nosį.
Rankų kimšimas. Kemšama nuo letenėlės apačios, ne taip kietai kaip galvą, bet pakankamai tvirtai. Pirmiausiai dedame sinteponą, beveik per pusę delno (meškiško delno), vėliau beriate karoliukus, dedate smulkų granuliatą (apie trejetą arbatinių šaukštelių tokiam meškiukui) ir tada vėl sinteponas. Nepamirškite įstatyti sąnariuko! Medinis diskelis turi būti prie pat kailiuko. Rankos patį viršų prikimškite itin atidžiai. Nes jei vėliau, ranką tvirtinant prie kūnodaug čiupinėsite ir lengvai prikimšus, sinteponas gali nusislinkti žemyn.
Rankas prikimšus, užsiuvate slapta siūle, kad nesimatytų.
Kojų kimšimas. Paduką plonai klojame sinteponu. Jei siuvinėsite pirštukus, tai patį kojos galą taip pat tvirtai užpildote sinteponu. Tada pilamas granuliatas. Bet sintepono sluoksnis turi būti toks, kad nesičiuoptų nei karoliukai, nei akmenukai. Amžinas klausimas: kiek granuliato? Priklauso nuo meškučio dydžio. Tačiau, kad ir kiek piltumėte, turite tai daryti abejose kojose po lygiai. (apytikriai 7-8 šaukšteliai). vėliau vėl dedate sinteponą. Nepamirškite, kad kojos turi atlaikyti visą meškiuko svorį. Kemšant kojas, laikas nuo laiko, padukais patrepsenkite į stalą, kad viskas sukristų, tvirtai sugultų. Įdedate sąnariuką, baigaite kimšti ir užsiuvate. Kojos, rankos gali būti ne tokios kietos kaip galva, bet nepalyginamai tvirtesnės, nei parduotuvinių žaislų.
Granuliatą galima dėti ir ties čiurna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arbatėlė: 18 vasario 2012 - 09:00
Atrodo, kad apie pagrindinį kimšimą viskas smile.gif
Toliau - galvos pabaigimas (akys, nosis, ausys)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arbatėlė: 18 vasario 2012 - 09:01
Ačiū, Arbatėle 4u.gif
O gal man žaliai galima ką nors apie sąnariukus blush2.gif . Visai apie tai nenutuokiu verysad.gif ....
Atsakyti
Ir aš norėčiau daugiau sužinoti apie galvos tvirtinimą. Nelabai suprantu kaip ten tuos sąnarius įtaisyti ir sutvirtinti.
O kaip su akytėm,ar iš kart jas įsiūti,jei bus su sagutėm.ar galim paskui,kai galva bus pabaigta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ashji: 18 vasario 2012 - 12:18
Sutariam taip: jūs galvas prikemšat, o aš ryt pafotografuosiu, kad viskas aiškiau būtų (mano galva dar nesusiūta hihihi.gif)

Ashji, sagutes prisiūsi prie prikimštos galvos.
Atsakyti
O kaip yra su zaislinio meskio kimsimu? Kemsasi taip pat mazyciais pluosteliais? Praktiskiau sinteponu ar vilna kimst? Nes zaisliuka vis tiek gali tekti skalbti. Ir kaip su tais saugiais sanariais - metaliniai tai tokie ploni, praskiri audini ir perduri, o sitie kaip geri varztai atrodo. Reikia deti granuliata ar karolius? Kokio minkstumo turi buti? Tikriausiai ne toks kietas kaip kolekcinis.
Atsakyti
Aš irgi turiu klausimą dėl meškio minkštumo. Jei noriu kad meškis būtų minkštutis, žaislinis, tai kimšti galima tuo pačiu sinteponu? Ar nebus taip kad "suvažiuos" į vieną galą dalies tada? Šiaip kimšiu dabar standžiai, bet ateičiai čia klausimas, jei norėsiu žaislinį miegojimo meškiuką pagamint.
Atsakyti
zapukė, jei teisingai užsuki metaliukus, normaliai prikemši - niekas, niekur neišsimala, neišlenda. Vaikų kambaryje gyvena meškinai puikiai. Ir ne ant lentynos, o tampomi (tyrimas atliktas :hihihi) Bet mažiukams aš vis tiek rekomenduočiau saugius sąnarius.

Dėl vaikiškų žaislų kimšimo. Jei prikimšit visai skystai, aišku, kad laikui bėgant suvažiuos. Kaip ir eilinio žaislo.

Plėšoma mažais gabalėliais todėl, kad užpildyti tarpus. Jei kišite guzulais - toks rezultatas ir bus, gumbuotas.

Kimšti vilna ar sinteponu - jūsų reikalas. Tik nereikia pamiršti, jog yra alergiškų žmonių vilnai (tuo pačiu ir moheriniam kailiukui)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arbatėlė: 18 vasario 2012 - 16:12