Įkraunama...
Įkraunama...

Teddy meškiukai ir jų draugai (XIII tema)

QUOTE(Coccinela @ 2012 02 25, 18:57)
4u.gif
tai reiškia, kad 5 pilni sąnariukai?
jaučiuos durnė paskutinė, kad tokio dalyko klausiu  doh.gif bet nuotraukos tas dešinysis maišiukas su užrašu Minischeiben - ir tam maišiuke tik vienos rūšies kažkas, niekaip nesusigaudau kam tas maišiukas ten  unsure.gif juos abudu atsiunčia, tik detalių dydžiai skirias?

nezinau kaip tam rinkinuke bus, bet vienam pilnam sanariukui reikia: 2 kartoniniai diskeliai, 2 metaliniai diskeliai ir vienas T formos metaliukas ax.gif
Atsakyti
As saviski meski pagaliau baigiau prikimsti ir sujungiau. Beliko nosis ir ausys. Neisivaizduoju, kaip jus spartuoles sugebejot tokiu tempu siut smile.gif as vien galva kimsau dvi dienas doh.gif sakiau bus zaislinis, o gavosi kietumo kaip kolekcinis, bet savininkei tai netrukdo biggrin.gif
Atsakyti
Labai džiaugiuosi, kad meškiai gimsta ir jus džiugina, kad jus žavi pats siuvimo procesas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zapukė @ 2012 02 26, 18:58)
as vien galva kimsau dvi dienas  doh.gif

o ta prasme ką jūs ten tiek kimšot? čia jei valandom tai kiek laiko? Nelabai įsivaizduoju kaip taip ilgai galima biggrin.gif na nebent jei dvi dienas po pusvalandį kimšot tada suprantu biggrin.gif Aš visas dalis susiuvau per pusdienį. Ir tikrai neskubant, atidžiai, mažais, tvirtais dygsniukais.

Uch kaip laukiu parodos meškiukų virtualios thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaksytė @ 2012 02 26, 21:57)
o ta prasme ką jūs ten tiek kimšot? čia jei valandom tai kiek laiko? Nelabai įsivaizduoju kaip taip ilgai galima biggrin.gif na nebent jei dvi dienas po pusvalandį kimšot tada suprantu biggrin.gif Aš visas dalis susiuvau per pusdienį. Ir tikrai neskubant, atidžiai, mažais, tvirtais dygsniukais.

Uch kaip laukiu parodos meškiukų virtualios  thumbup.gif

Valandom skaiciuojant galvos kimsimas truko ne maziau keturias valandas. Per dvi dienas del to, kad kamsalas susiguli ir atsiranda tusciu ertmiu. Tiesa, mano meskis bus didesnis nei pgl brezini, nes norejau sunaudoti visa kailiuko gabaleli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaksytė @ 2012 02 26, 19:57)

Uch kaip laukiu parodos meškiukų virtualios  thumbup.gif

o tai kur vaikus per tą pusdienį padėjai? ax.gif
Aš pati studijuoju, grįžus vaikai-ruoša-visa kita, tai kiek ten to vakaro lieka blaškaus tarp meškos siuvimo ir reik kojines užbaigt megzt. Kol kas tik galvą susiuvus turiu ir jau kyla pagunda išsitraukt siuvimo mašiną... tik kaip tais galvoju niekas siuvimo mašina susiuvęs nesigyrė (arba praleidau), o kodėl? nes "ne rankų darbo" ar kad siūlės nelaiko? g.gif
Atsakyti
Aš siuvau meškutį rankomis ir tikrai užtrukau netrumpai, o kodėl rankomis tai nei pati nežinau- tiesiog taip pradėjau ir nusprendžiau nesiblaškyti. Bet, kai siuvau jam liemenę, tai pasinaudojau siuvimo mašinos pagalba, nors gal irgi rankomis reikėjo? Čia gal Arbatėlė galėtų apie meškiukų siuvimo taisykles papasakoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilm@: 26 vasario 2012 - 22:28
QUOTE(Arbatėlė @ 2012 02 18, 09:24)
Labas rytas.
Kimšimas. Meškiukų kimšimas šiek tiek skiriasi nuo įprasto žaislų kimšimo. Kemšant sinteponu, vilna, yra suplėšoma mažais gabaliukais, pluoštėliais ir nuosekliai kemšama pagaliuku.
Kemšant galvą, pradedame nuo nosies, po truputį užpildoma visa galva. Neturi likti jokių duobelių, jokių minkštų vietų. Galva turi būti itin kieta. Tokia kieta, kad negalėtumėte pirštais įspausti jokių duobių.
Jei naudosite safe tipo akis (saugias užspaudžiamas). Šiek tiek sukišate sintepono, lengvai, randate akių vietas, pasižymite (pvz. adatėlėmis). Tada išimate sinteponą, įstatote tvirtai akis ir tik tada kemšate pilnai.
Jei prikimšote galvą ir vėliau apžiūrėdamos radote tuščių vietų - bandote tai ištaisyti, arba ištraukiate  didesnę sintepono dalį ir vėl kemšate. Kol galva gaunasi vientisa. Nenusiminkite, jei tai nepavyko padaryti per valandą laiko smile.gif.  Galvos kimšimas yra labai svarbus. Prikimšus galvą galite įdėti kaklo sąnariuką. Arba po to, kai išsiuvinėsite nosį.
Rankų kimšimas. Kemšama nuo letenėlės apačios, ne taip kietai kaip galvą, bet pakankamai tvirtai. Pirmiausiai dedame sinteponą, beveik per pusę delno (meškiško delno), vėliau beriate karoliukus, dedate smulkų granuliatą (apie trejetą arbatinių šaukštelių tokiam meškiukui) ir tada vėl sinteponas. Nepamirškite įstatyti sąnariuko! Medinis diskelis turi būti prie pat kailiuko. Rankos patį viršų prikimškite itin atidžiai. Nes jei vėliau, ranką tvirtinant prie kūnodaug čiupinėsite ir lengvai prikimšus, sinteponas gali nusislinkti žemyn.
Rankas prikimšus, užsiuvate slapta siūle, kad nesimatytų.
Kojų kimšimas. Paduką plonai klojame sinteponu. Jei siuvinėsite pirštukus, tai patį kojos galą taip pat tvirtai užpildote sinteponu. Tada pilamas granuliatas. Bet sintepono sluoksnis turi būti toks, kad nesičiuoptų nei karoliukai, nei akmenukai. Amžinas klausimas: kiek granuliato? Priklauso nuo meškučio dydžio. Tačiau, kad ir kiek piltumėte, turite tai daryti abejose kojose po lygiai. (apytikriai 7-8 šaukšteliai). vėliau vėl dedate sinteponą. Nepamirškite, kad kojos turi atlaikyti visą meškiuko svorį. Kemšant kojas, laikas nuo laiko, padukais patrepsenkite į stalą, kad viskas sukristų, tvirtai sugultų. Įdedate sąnariuką, baigaite kimšti ir užsiuvate. Kojos, rankos gali būti ne tokios kietos kaip galva, bet nepalyginamai tvirtesnės, nei parduotuvinių žaislų.
Granuliatą galima dėti ir ties čiurna.

o kaip kuneli kimsti, kiek i dupce saukstu granulato?
Atsakyti
bigsmile.gif
as susidygsniavau rankom, paskui siuvimo masina blush2.gif neturiu tiek kantrybes blush2.gif mirksiukas.gif doh.gif lotuliukas.gif

ir visa meski prikimsau per vakara, gal per pora valandu unsure.gif galva neakmeninio kietumo, bet viskas laikosi lyg gerai biggrin.gif

o i dupce tai pyliau gal kokius net 8 arbatinius saukstukus karoliuku, o gal ir daugiau, tiesiog idejau kojytes ir pyliau i pilva ,kol man atrode jog pakanka rolleyes.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Kodėl rankomis, o ne siuvimo mašina? Todėl, kad gali labai tvirtai susiūti ir gerai pritraukiant siūlės siūlų net nesimato, o su mašina tai pasiekti sunku. O ir taip smagu siūti rankomis nuo pradžių iki galo - visai kitaip jauti tą meškinuką. Bet jei kažkam nervai nelaiko (arba rankos) - siūkit mašina, bet kad nesimatytų, jog tai mašina.

Galvos kimšimas, jos išbaigimas - man pats įdomiausias etapas. Todėl nenuostabu, kad jį ištempiu. Galvos kimšimas, net pačiu geriausiu atveju, man užima porą valandų, vis pamaigant, ieškant geriausio varianto. O nosies siuvinėjimas, akių statymas - tikrai ne skubos darbas. Retai kada pavyksta tą pačią dieną pabaigti galvą. Gal aš lėtapėdė g.gif

Man patiko vienos rusų teddistės posakis - kiek į meškiną sudedi, tokį ir turi.
Kuo daugiau laiko, meilės, tuo jis meškinesnis hihihi.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arbatėlė: 27 vasario 2012 - 07:49
QUOTE(Arbatėlė @ 2012 02 27, 08:16)

Man patiko vienos rusų teddistės posakis - kiek į meškiną sudedi, tokį ir turi.
Kuo daugiau laiko, meilės, tuo jis meškinesnis hihihi.gif wub.gif

wub.gif teisingai pasakei, nes as jau mastau siuti kita blush2.gif sitas matyt toks ir yra kiek i ji idejau, nelabai jau man patinka doh.gif
Atsakyti
Pasakyk tu man gulbele, kaip mažais gabalėliais per dvi valandas prikimšai? Ir be celiulito gavosi?
Atsakyti