Įkraunama...
Įkraunama...

Čiužiniai 15

QUOTE(srauni_upe @ 2012 03 11, 19:41)
kažkaip manau kad jos pačios kaina tiek neverta, kad bandyčiau kažką laužt... o ir tas  skyles gręžt nelabai yra kur... O juk faktiškai labiausiai gelbėtų išilginė atrama per vidurų nuo lovos galvos iki kojų, bet taip ji negali darytis nes pagal dizainą lova neužsidaro į kvadratą... O kadangi vistiek planavau pirkti spyruoklinį kišeninį čiužinį tai turiu vilties kad maž tokį pagamintų...

Aš ten visaup žiūrėjau, bet kad niekaip gražiai nepasidarytų, o grotelės tik ir gulėtų ant tų dviejų skersinių, ar trijų (įmontavus dar vieną. bet jų niekas nelaikytų nei tie galvųgaliu nei ties kojūgaliu.

mano lova panaši į šitą http://www.a-designe...en_pac30_1c.jpg tos pat firmos... tai ten kur nusileidžia tas užtiesimas tiek priekį tiek gale - nieko nėra, iškart tas čiužinys, jokio lovos rėmo ir t.t.....

Nu kai pirkom nieko nesupratau, pirkau kas gražu, tai dabar turiu.
Ir dar vakar su MB atkėlėm čiužinį, tai ten kažkaip įdomiai nes tie skersinukai čiužiniui padėt ties lovos kraštais žemiau,o ties viduriu aukščiau, tai dar vieną patobulinimą reiktų daryt.

O šonai kokio storio, nes jei storesnieji, tai reikia tik skersini metalini strypą pritvirtinti taip, kad trys skersiniai būtų lygiagretųs, ten nėra sudėtinga.

Bet jei nesiruošiate į miego sistemą investuoti 3000Lt+ tada tikrai neverta stengtis ir geriau imkite kokį Amadeo Eucatherm 5cm su mediniu rėmu.
Atsakyti
QUOTE(Zoran @ 2012 03 11, 19:57)
O šonai kokio storio, nes jei storesnieji, tai reikia tik skersini metalini strypą pritvirtinti taip, kad trys skersiniai būtų lygiagretųs, ten nėra sudėtinga.

Bet jei nesiruošiate į miego sistemą investuoti 3000Lt+ tada tikrai neverta stengtis ir geriau imkite kokį Amadeo Eucatherm 5cm su mediniu rėmu.

ne ne tokios sumos dabar tikrai nėra iš kur smile.gif
Šiandien kaiptik senesnes temas skaičiau ir radau jūsų postus man regis apie šiuos čiužinius. Tai ir galvoju, jais pasidomėti. Gal jie tiesiai jį pagamintų, ne per salonus g.gif
Atsakyti
QUOTE(korcula @ 2012 03 11, 11:34)
Laba diena,  smile.gif
renkamės čiužinius  vaikams.
Spyruoklinių neplanuojame daryti dėl to, kad berniukai dar kartais praktikuoja šokinėjimą ant lovos. Vienam beveik 11 metų, kitam - 6.
Dėl vyresnio berniuko - mąstome apie šiuos du variantus: čiužinys AERIAL PUR 1500 (gamintojas - Dunlopillo) arba Harmonija * (gamintojas Lonas) . Kadangi labai daug infomacijos apie čiužinius radau būtent šiame forume, dar noriu pasiteirauti kokia čiužinių žinovų nuomonė būtų apie mano aukščiau du paminėtus čiužinius?
Kokio pobūdžio čiužinį patariate rinktis 6 metų berniukui?

Matosi, kad tėveliai rūpinasi vaikų aplinka... smile.gif Renkatės ne pigiausius, o ieškote gerų.

Abu čiužiniai yra geri, belieka apsispręsti su pačiu vaiku: nusiveskite į pardavimo vietą, tegul paguli, pasako Jums, ką mano (juk jo nuomonė taip pat svarbi).
O Jūs , rinkdamiesi , žiūrėkite toliau: patogumas, oro pralaidumas, ilgaamžiškumas, garantijos, audiniai...
Čiužinius renkatės iš pilnavidurių, tai svarbu, ant ko dėsite tą čiužinį( lovos pagrindas, šiuo atveju, turėtų būti grotelės).
Na, o dėl mažesniojo, tai pasirinkimlo kriterijai, turbūt, panašūs, nes tas mažius greit bus nemažius... biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(korcula @ 2012 03 11, 12:34)
Laba diena,  smile.gif
renkamės čiužinius  vaikams.
Spyruoklinių neplanuojame daryti dėl to, kad berniukai dar kartais praktikuoja šokinėjimą ant lovos. Vienam beveik 11 metų, kitam - 6.
Dėl vyresnio berniuko - mąstome apie šiuos du variantus: čiužinys AERIAL PUR 1500 (gamintojas - Dunlopillo) arba Harmonija * (gamintojas Lonas) . Kadangi labai daug infomacijos apie čiužinius radau būtent šiame forume, dar noriu pasiteirauti kokia čiužinių žinovų nuomonė būtų apie mano aukščiau du paminėtus čiužinius?

Kokio pobūdžio čiužinį patariate rinktis 6 metų berniukui?

Iš anksto dėkoju už sugaištą laiką ir vertingus patarimus.

Siulyciau Metzeler Aruba, sertifikuotas geras ir labai patogus ciuzinys, butu idealus pasirinkimas,
is pigesniu, bet taip pat geras ir populiarus yra Selekta 12 ciuzinukas.
Is auksciau paminetuju imciau Aeriel pur 1500, nes harmonija prie zemesnes temperaturos linkusi stipriai sukieteti.
Atsakyti
QUOTE(Si @ 2012 03 10, 20:53)
Labas vakaras,
dėkoju visiems (Zoran, Sapniukui, Lonui, Pempei) padėjusiems čiužinio paieškoje. Perėjau visas įmanomas parduotuves, "išsimatavau" dauuuug čiužinių.
Nusipirkau.  Multipocket spyruoklės, 2,9 cm storio HR putų poliuretanas, 7 zonos ir t.t.  Parduotuvėj atsigulus atrodė pasaka....
Priminsiu, kad miegojau ant paprasto, spyruoklinio, sukritusio ir t.t.
Dabar antrą parą vartausi vartausi, nes atrodo per kieta miegot. Ir ką dabar daryt? Nes panika smegenis spaudžia. Jei taip ir toliau bus ar antičiužinys paminkštintų tą reikalą? 
Žiauriai nusiminiau....

O kokios firmos pasirinkote? Koki konkretu modeli?

QUOTE(srauni_upe @ 2012 03 11, 17:31)
na va, žiūriu Gemega čiu-inius, nes kaip suprantu gali ir ant rėmo pagamint....

Jei yra sudetinga situacija su lova. Tai Jusu atveju jei su mediniu remu numatykit, jog po 6 metų vel keisit. Jei jokiu sveikatos rimtu problemu nera ziurekite, kad perdanga butu kuo aukstesne ir elastiskesne. Iš šios firmos rekomenduoju Amadeo EUcatherm SOja 5cm.
Atsakyti
Dėkoju Zoran, sapniukas už patarimus 4u.gif .

QUOTE(Lonas @ 2012 03 12, 09:27)
Na, o dėl mažesniojo, tai pasirinkimlo kriterijai, turbūt, panašūs, nes tas mažius greit bus nemažius... biggrin.gif

Taip, planuojame dėti groteles į lovą.
Turime tokį neblogą baldininką - tai jis mums nurodė išsirinkti čiužinius, groteles, o po to pagal tuos parametrus gamins pasirinktą lovą.

Mes šiuo metu apsisprendimo stadijoje dėl šešiamečio - ar tikrai verta jam pirkti tokio paties lygio čiužinį, kaip ir 10 metų vaikui. Vis tik svoris skiriasi dvigubai (vyresnis sveria 42 kg, mažesnis sūnus - pagaliau pasiekė 20 kg), skiriasi ūgis. Dar galvojame, kad su tuo čiužiniu pilnametystės (t.y. 18 metų) mažasis tikrai nesulauks, reikės pakeisti? Gal šiuo metu jo sąskaita verta šiek tiek pataupyti ir pasirinkti pvz.: Norka Plus (gamintojas Čekijos įmonė).
Atsakyti
QUOTE(pempe1 @ 2012 03 12, 12:50)
Jei yra sudetinga situacija su lova. Tai Jusu atveju jei su  mediniu remu numatykit, jog  po 6 metų vel keisit.  Jei jokiu sveikatos rimtu problemu nera ziurekite, kad perdanga butu kuo aukstesne ir elastiskesne. Iš šios firmos rekomenduoju Amadeo EUcatherm SOja 5cm.

Na po 6 metų bus po 6 metų, gal bus daug kas kitaip.

Buvau šiandien skrajoj, žiūrinėjau tuos čiužinius.
Man ten siūlė su HR porolonu... Žiūrėjau ir jūsų minėtą su 5 cm. Parduotuvėj sunku suprast tiesą saknt ir keistas jausmas pasirodė kai į tą pradedį įdubinėti. Bet žiemą parduotuvėj ne su naktiniais juk...
Pardavėja daug šnekėjo, bet visgi supratau, kad pačiai reiks į juos pasigilinti.

Sveikatos problemų neturiu, bet MB ten su kaklu negerai, reik kad patogiai būtų.

Dar skaičiau, kad čiužiniam ant rėmo rekomnduoja dėt antčiužinį tipo apsauginį. Bet tai koks tikslas tada rinktis užpildą jei ant viršaus dar vieną užpildą užsidedi. Kažkaip nelogiška...

Nu ir man baisu padaryti tą klaidą, kai bijant per minkšto čiužinio nusiperki per kietą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2012 03 12, 20:03)

Nu ir man baisu padaryti tą klaidą, kai bijant per minkšto čiužinio nusiperki per kietą  biggrin.gif

Pas Gemega Hr naudojamas stangrus. Mano teta virš 80 kg. neįspaudė. Tai Jums tikrai per kieta. Galite išbandyti tarpinį variantą su lateksu. Viskoelastinis eucatherm kur bandėte reikia ant jo minimaliai nors 5 minutes pagulėti, kad atsiskleistų ir tinkamai reaguotų ir apgaubtų. Iš patirties žinau, kaip daugelis klientų elgiasi. Vartosi net labai greitai. Patartina gulėti ramiai ir nesivartyti, kaip sukučiui. Namuos, kai miegate, tai vienoj pozicijoj.
Kai bandote čiužini vadovaujatės įpročiu ir nesąmoningai kūnas ieško panašių įpročių ant ko jau miegojote.
O kai bandote gulkitės tokioj pozicijoj kurioj užmiegate. Pajauskite ar niekur nespaudžia ar nėra tempimo. Pas gemega naudojamos gana stangrios ir tvirtos spyruokles, dėl to patariu rinktis aukštesnę ir elastingesnę perdanga ypač liekno sudėjimo žmonėms.
Atsakyti
QUOTE(pempe1 @ 2012 03 13, 12:00)
Pas Gemega Hr naudojamas stangrus. Mano teta virš 80 kg. neįspaudė. Tai Jums tikrai per kieta.  Galite išbandyti tarpinį variantą su lateksu. Viskoelastinis eucatherm kur bandėte reikia ant jo minimaliai nors 5 minutes pagulėti, kad atsiskleistų ir tinkamai reaguotų ir apgaubtų. Iš patirties žinau, kaip daugelis klientų elgiasi. Vartosi net labai greitai. Patartina gulėti ramiai ir nesivartyti, kaip sukučiui.  Namuos, kai miegate, tai vienoj pozicijoj.
Kai bandote čiužini vadovaujatės įpročiu ir nesąmoningai kūnas ieško panašių įpročių ant ko jau miegojote.
O kai bandote  gulkitės tokioj pozicijoj kurioj užmiegate. Pajauskite ar niekur nespaudžia ar nėra tempimo.  Pas gemega naudojamos gana stangrios ir tvirtos spyruokles, dėl to patariu rinktis aukštesnę ir elastingesnę perdanga ypač liekno sudėjimo žmonėms.

Aišku, ačiū už patarimus smile.gif
Jo aš iki 60 Kg sveriu, mb biški virš 60...

O kaži yra dar kas be gemegos kas padorius gamina su karkasu... g.gif
Na vistiek kai jau užsakinėsiu, reikės dar pagulinėt...
Atsakyti
Sveikos,
Gal jus galesit man pagelbeti... Reikia kuo pigiau rasti 10-20 ciuziniu, kurie tiktu miegojimui ant grindu. Net nezinau kur geriau dairytis....
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2012 03 13, 14:07)
Aišku, ačiū už patarimus smile.gif
Jo aš iki 60 Kg sveriu, mb biški virš 60...

O kaži yra dar kas be gemegos kas padorius gamina su karkasu...  g.gif
Na vistiek kai jau užsakinėsiu, reikės dar pagulinėt...

Lietuvoje už tokią kainą niekas geriau negamina.
Atsakyti
QUOTE(vavuum @ 2012 03 13, 14:50)
Sveikos,
Gal jus galesit man pagelbeti... Reikia kuo pigiau rasti 10-20 ciuziniu, kurie tiktu miegojimui ant grindu. Net nezinau kur geriau dairytis....

Kas jums yra kuo pigiau? Nes pigiausia bus porolono gabalus ant grindu sumetyti.
Atsakyti