Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 02 19, 21:22)
Pavasarinukas kaip tipas? Nezinau  ax.gif  Panasu turbut  g.gif  Baltas jis visas, net antakiu nesimato. Plaukai per ziema papilkeja, bet kai tik sutinka saule vel pabalsta. Spalvingi rubai, mano akimis, jam graziai atrodo, tai ir perku per daug i tipa nesigilindama  ax.gif

Dauguma rubu keiciam panasiai kaip ir Jus: apatiniai kasdien, maikutes 2-3 kartus per savaite, virsutiniai pagal poreiki: kelnes reciau, marskinelius dazniau. Bet pas mus namuose vaikstoma su kitais rubais nei i darzeli  g.gif Pavasariui/vasarai i kiema irgi kiti rubai nei po kambari (ta prasme ne atskiri kazkokie, bet is lauko grize persirengiam - juk is smelio dezes namuose nevaikscios  unsure.gif ).

O batai is Deichmano man kazkaip nepatiko  g.gif  Pagavau siemet per nuolaidas is Clarks, smagus batai  thumbup.gif

Pas mus panasi situacija, vaikas atejes i darzeli perrengiamas pilnai. Ir kas antra diena atsiemu tuos drabuzius murzinus.
Visus rubus vaikui perku geros kokybes ir Anglijos naujus arba mazai nesiotus per ebay. Batukai tik clarks ir po 2-3 svarus. Paziuriu i kainos/kokybes santiki musu PC ir geriau jau devetuose pirkti. Arba del nusistatymu man su musu PC nesiseka, bet 2-3 skalbimai ir skuduras. unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2012 02 20, 09:22)
Arba del nusistatymu man su musu PC nesiseka, bet 2-3 skalbimai ir skuduras. unsure.gif

Praktiskai dauguma naminiu drabuziu vaikams pirkta is PC, man viskas su jais ok, nors vaikai tikrai ne is atsargiuju - kartais i diena du kartus reikia perrengt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2012 02 19, 09:37)
Perkračiau (eilinį kartą) savo pavasario gerderobą ir štai ką gavau:
nusimato 4 mini kapsulės;
spalvos tokios:
1. Mėlyna - ruda
2. Žalia - pilka - rožinė
3. Raudona - džinsas
4. Juoda - balta - tamsiai mėlyna.

Dontstop - kiek dgmz rubu ieina i mini kapsulyte jusu? Kodel nusprendet daryti 4 mini o ne pvz 2 normalias? Per mazai ivairoves? g.gif
Pvz zaliai rozine pagal aprasyma atrodo beveik normali kapsule, ypac jei dar kazka dapirksit g.gif

Daskaiciau iki galo ir radau atsakymus biggrin.gif Bet ta roziniai-zalia man vistiek jau tokia nemaza kapsule g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shana: 20 vasario 2012 - 09:59
QUOTE(Shana @ 2012 02 20, 10:54)

Daskaiciau iki galo ir radau atsakymus biggrin.gif Bet ta roziniai-zalia man vistiek jau tokia nemaza kapsule g.gif

Aš dar ir blogai surašiau vakar blush2.gif Žaliai - rožinė kapsulė jau visai ir ne mini:
3 pilkos "apačios"
2 pilki top'ai
2 rožiniai top'ai
2 žali top'ai
1 žaliai - rožinis gaminamas.
Tikrai, daugiau nieko ir nereikia drinks_cheers.gif
Atsakyti
Delioju mintyse savo pavasarine kapsule:
Turiu-
raudonas kelnes
kremines kelnes
raudona piestukini sijona
chaki svarka
raudona maikute trumpom rankovem
olive palaidinuke ilgom rankovem plona

Truksta IMHO
Chaki maikutes/bliuzkutes
Cream maikutes/bliuzkutes
Labai noreciau suknytes, bet cia kaip pasiseks
Gal dar vieno svarkelio ar kardigano g.gif

Ko dar? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2012 02 19, 17:23)
Perku Klaipėdoje, nes žymiai, beveik dvigubai, pigiau  smile.gif  Jie prekiauja Klaipėdos turguje ir puslapyje siulai.eu.  Daug perkant padaro nuolaidas, priima atgal, jei atlieka. Mes su mama jau VIP klientės  biggrin.gif  (ypač mama, nes mezga pagal užsakymus, atitinkamai siūlų perka labai daug ir tik ten)
Tokių pat siūlų Kaune yra bazėje (daug taškų), Savanorių pr. (prie Mituvos sankrižos), prie 25-mečio turgelio (žalias pastatas prie pat stotelės), kioskelyje prie stoties ir prie Saulėtekio, Rėdos turguje, bet kaip sakiau, kur kas brangiau. Taip pat perku lietuviškus siūlus Lama ir Vernito prie bazės žiedo ir Teksreną sagų parduotuvėje prie buvusios Rėdos  4u.gif

Aciu. Na daug man nereikia, kokiu poros ritinuku, tokioms minetoms smulkmenoms, gal dar kokioms kojinems namie (labai megstu storas vilnones vietoje tapkiu), nes megztiniams kantrybes neturiu, net jei ir pasimokyciau kazka imantresnio blush2.gif

QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 02 19, 18:28)
Dontstop, mano berniuaks tokia pat striuke turi  smile.gif  Tik jis greiciau isaugs  g.gif

As jau anksciau stebejausi, kaip Jums uztenka tiek rubeliu vaikui. Nespeciau skalbti turbut smile.gif O kaip Jus planuojate vaikui kapsule? Pvz per ziemos ispardavima kazka isigyjat kitai ziemai bandydama nuspeti kokio dydzio reikes ar ne? Mano vaikai gime ta pati menesi, tai galvojau dvyniams pirkdama galesiu orientuotis pagal tai, koks buvo brolis tokio amziaus, bet nebesu tokia tikra kad pavyks  g.gif

man dontstop vaiko kapsule pasirode kaip tik itin itin gausi ax.gif bet kazkaip kaip vaikui suprantama, kai jie daznai teplus ax.gif is kitos puses gal geriau maziau ir dazniau skalbt, nes vistiek isauga greitai ax.gif tai su vaiko man viskas gerai ten pasirode, tik golfukai mergaitisku spalvu atrodo biggrin.gif o va su mini kapsulem nesupratau.. jeigu 5-10 daiktu yra normali, tai sitos man nepanasios i mini, nes kiekviena turi maziausiai po 5 daiktus ir net ne po viena apacia, kaip buvo sakyta, kad mini tai kokia viena apacia + 2/3 topai g.gif bet as gal irgi darysiu mini, nes ziuriu, kad nieko nesigauna susigaudyti dabartiniuose rubuose, o kaip sake plesiu gal veliau g.gif tikrai itariu, kad bus geriau man taip susitvarkyti, kai visa maisalyne dabar g.gif tik sporto bus normali, nes nauja, bet vel i paieskas kibsiu per nauja, nes visus mano pirkinius konfiskavo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 02 20, 11:39)
o va su mini kapsulem nesupratau.. jeigu 5-10 daiktu yra normali, tai sitos man nepanasios i mini, nes kiekviena turi maziausiai po 5 daiktus ir net ne po viena apacia, kaip buvo sakyta, kad mini tai kokia viena apacia + 2/3 topai  g.gif bet as gal irgi darysiu mini, nes ziuriu, kad nieko nesigauna susigaudyti dabartiniuose rubuose, o kaip sake plesiu gal veliau  g.gif  tikrai itariu, kad bus geriau man taip susitvarkyti, kai visa maisalyne dabar  g.gif  tik sporto bus normali, nes nauja, bet vel i paieskas kibsiu per nauja, nes visus mano pirkinius konfiskavo  verysad.gif

Grynai skaičiais gavosi taip:

mėlynai - ruda kapsulė 6 daiktai
žaliai - rožinė 9 daiktai (+1 tuoj bus) - šita tikrai jau pilna, nebe mini
dalykinė - 4 daiktai
raudona - džinsas - 4 daiktai
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2012 02 19, 12:15)
Minimaliausia kapsulė, kaip aš įsivaizduoju, tai 1 apačia + 3 topai. Paskui galima dadėti antrą apačią. Paskui dar kelis topus. Na ir kai apačių kokios 3, o topų 7 ir daugiau, kai kapsulė apauga priedais (aksesuarais), tada ji jau tampa "normali"  biggrin.gif Kapsulė iš 5 daiktų kaip laisvalaikiui ar darbui tai sakyčiau minimali, bet tarkim išeigai ar sportui tiek gali visai pakakti. Minimali pagal mane - tai savotiškos užuomazgos, kurios vėliau bus plečiamos. O "normalios kapsulės" nėra prasmės plėsti, jei trūksta spalvų ar šiaip rūbų (pvz dėl skalbimo), geriau daryti kitą kapsulę  g.gif

Dar kartą bandysiu tą pačią mintį išreikšti kitais žodžiais ax.gif
1 apačia + 3 topas - tai pati minimaliausia kapsulė, kokią aš tik įsivaizduoju. Jei ji skirta išeigai, sportui ar kokiom kitom specifinėm sritim ir retai panaudojama, tiek gali ir užtekti g.gif Jei kalba eina apie darbą ar laisvalaikį, tiek tikrai mažai. Tuomet 1 apačia + 3 topai tėra užuomazgos, kurios neišvengiamai su laiku bus plečiamos. Tiek įsigijus užteks pačiai pradžiai, o vėliau, mano manymu, reikia dasipirkti taip: iš pradžių dar vieną apačią, vėliau dar porą top'ų, paskui trečią apačią, paskuti dar porą - trejetą top'ų, paskui galbūt suknelę.
Kitaip tariant, kapsulės kiekybinis "normalumas" priklauso visų pirmą nuo paskirties, antra, nuo individualių faktorių.

Buvo sakoma, kad 5 - 10 daiktų kapsulė yra "normali". Bet reikia patikslinti, kad iš 5 daiktų ji normali, jei tai specifinė, retai panaudojama kapsulė (pvz proginė), 10 daiktų - visiškai pakanka kasdieniam nešiojimui (darbui/laisvalaikiui). Toliau viskas individualu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 20 vasario 2012 - 10:52
Na va, perskaiciau beveik visas temas ir pradejau kurti kapsule kol kas yra toks variantas kapsule g.gif patikslintos spalvos
Dar laukiu tamsiai melyno svarkelio, sviesiu pilku dzinsu. Prie planuojamu: sporbatukai ir turbut daugiau maikuciu g.gif
ka manot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2012 02 20, 12:16)
Na va, perskaiciau beveik visas temas ir pradejau kurti kapsule kol kas yra toks variantas kapsule  g.gif  patikslintos spalvos
Dar laukiu tamsiai melyno svarkelio, sviesiu pilku dzinsu. Prie planuojamu: sporbatukai ir turbut daugiau maikuciu  g.gif
ka manot?  g.gif

Beveik nieko nesimato unsure.gif
Ką pavyko įžiūrėt, jei neteisingai, pataisykit blush2.gif :
džinsai, 5 pilkos palaidinės, pilkai - rožinė palaidinė?
Jei taip, tai top'ų užtektinai, trūksta "apačių" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2012 02 20, 13:20)
Beveik nieko nesimato  unsure.gif
Ką pavyko įžiūrėt, jei neteisingai, pataisykit  blush2.gif :
džinsai, 5 pilkos palaidinės, pilkai - rožinė palaidinė?
Jei taip, tai top'ų užtektinai, trūksta "apačių"  4u.gif

ikeliau didesnias foto blush2.gif
Dar dasides pilki dzinsai ir svarstau del melyno dzinsinio sijonuko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bamboooocha @ 2012 02 20, 12:43)
ikeliau didesnias foto   blush2.gif
Dar dasides pilki dzinsai ir svarstau del melyno dzinsinio sijonuko  g.gif

Prašo slaptažodžio unsure.gif

UPD - jau atidariau.
Batukai tai atrodo kiek per elegantiški palaidinėms su gobtuvais (juk 2 palaidinės su gobtuvais?)
Antroje eilėje ten toks įdomus daiktas, turbūt reikalauja kažką po apačią mautis? Tada sakyčiau prie jo reikia kažko ilgom rankovėm minimum 2 vnt (ir ne pilkos spalvos). Aplamai pilkos daugoka, o šiaip viskas gerai, spalvos tarpusavy dera turbūt tobulai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 20 vasario 2012 - 12:22
QUOTE(dontstop @ 2012 02 20, 10:50)
Grynai skaičiais gavosi taip:

mėlynai - ruda kapsulė 6 daiktai
žaliai - rožinė 9 daiktai (+1 tuoj bus) - šita tikrai jau pilna, nebe mini
dalykinė - 4 daiktai
raudona - džinsas - 4 daiktai
Papildyta:

Dar kartą bandysiu tą pačią mintį išreikšti kitais žodžiais  ax.gif
1 apačia + 3 topas - tai pati minimaliausia kapsulė, kokią aš tik įsivaizduoju. Jei ji skirta išeigai, sportui ar kokiom kitom specifinėm sritim ir retai panaudojama, tiek gali ir užtekti  g.gif  Jei kalba eina apie darbą ar laisvalaikį, tiek tikrai mažai. Tuomet 1 apačia + 3 topai tėra užuomazgos, kurios neišvengiamai su laiku bus plečiamos. Tiek įsigijus užteks pačiai pradžiai, o vėliau, mano manymu, reikia dasipirkti taip: iš pradžių dar vieną apačią, vėliau dar porą top'ų, paskui trečią apačią, paskuti dar porą - trejetą top'ų, paskui galbūt suknelę.
Kitaip tariant, kapsulės kiekybinis "normalumas" priklauso visų pirmą nuo paskirties, antra, nuo individualių faktorių.

Buvo sakoma, kad 5 - 10 daiktų kapsulė yra "normali". Bet reikia patikslinti, kad iš 5 daiktų ji normali, jei tai specifinė, retai panaudojama kapsulė  (pvz proginė), 10 daiktų - visiškai pakanka kasdieniam nešiojimui (darbui/laisvalaikiui). Toliau viskas individualu.

Nu man cia melyna-ruda irgi ganetinai pilna jau, panasi i normalia ax.gif aisku darbo gal ir nevelta plesti. Bet juk taip ir sakete, jei minimali 1 apacia + 2/3 topai, tai tokiu minimaliu galima tureti daugiau ir ju neplesti, o tiesiog tureti daugiau minimaliu, vietoj vienos, dvieju normaliu (zinoma vienos mini neuztektu), as ta ir norejau pasakyti ax.gif as pagalvojau gal man taip labiau ir tiktu, nes nenoriu apsistoti ties 3 spalvom, nuobodu doh.gif o kad ir kokie 3 mini derinukai is ~4 daiktu tas pats kas viena didele beveik, tik ivairoves daugiau rolleyes.gif
sitas turbut tikrai ne cool vasaros?
user posted image
bet labai labai noriu rolleyes.gif
ir sitas saltas/siltas?
user posted image
Atsakyti