QUOTE(ArbuZzziuke @ 2012 04 10, 11:33)
Pas mane lyg tai minejo, kad dermoidine. Nu bet vis tiek labai baisu, kad uzuot buve geriau pasidarys blogiau.
Kaip Jusu savijauta siai dienai?
Gal galite smulkiau papasakoti kas vyksta pries operacija? Kokiu ten duju pripucia i pilva operuojant?
Narkoze duoda pilna ir nieko nejuoti (negirdi ka kalba, nejauti ka daro)? Klausiu, nes teko girdeti, kad viena moteris aceit viska girdejo ir jautetik negalejo judeti
Kiek mazdaug laiko operuoja ir po kiek laiko praeina narkozes poveikis? Kada liepia pradeti vaikscioti?
Sorriukas, kad tiek visko klausineju, bet man apsoliuciai niekas nebuvo paaiskinta, netnezinau koks daktaras operuos tik uzrase ant lapuko kada atvykti ir taskas, gal todel tokios didziules baimes ir kankina
Na, blogiau tikrai nebus - nebijok
Man LAP buvo daryta ketvirtadienį ryte, prastai jaučiausi ketvirtadienį - šeštadienį, sekmadienį galutinai dujos išsivaikščiojo, tai po šiai dienai nieko nebeskauda, jaučiuosi tik labai silpna ir žinoma pasivaikščiojimai trunka dar ilgai, nes paskubėjus, kas be ko, suskausta.
Kas vyko prieš operaciją: pirmiausia sutvarkė visus dokumentus ir tyrimus (juos padaro vietoje, jei neturi iš poliklinikos pasidariusi) operacijai, nuvedė persirengti ir parodė kur grįžti į palatą. Tada palatoje laukiau gydytojo, aptarėm kas kaip vyks, tada atėjo anestiozologė, uždavė kelis bendrus klausimus (svoris, inkstai ir skydliaukė kaip laikosi, alergijos vaistams). Po kiek laiko atėjo sesutė, ir keliavom į operacinę. Operacinėje paguldė ant lėktuvo, vieną ranką pririšo (joje įvedė kateterį), suleido narkozę, pradėjo viskas lietis akyse, suktis ir.... pabudau palatoje
Prieš tai irgi spėjau pagalvoti, kad gal nebus taip, kad visiem atrodysiu mieganti, nors viską jausiu ir girdėsiu (taip būna, bet laaabai retai, neverta nė jaudintis
). Žodžiu, ką ten kalbėjo, ką žiūrėjo, ką aptarinėjo - nieko nejaučiau
Mane laikė kažkur valandą (žiūrėjo pratekamumą, šalino endo židinius ir dvi cistas), jum gal užtrus trumpiau. Narkozės poveikis gal po kokių 3 val. praėjo, visą laiką labai miego norėjosi. Stotis gali kai sulašina visas lašelines ir kai jau jautiesi tvirtai, nesvaigsti ir nesilpna.