Hm... Net nezinau... O kokios sudedamosios dalys ieina i ekologisku kuno losjonu sudeti? Man patinka tas aliejaus poveikis, beje, jokiu nereikalingu ingredientu, grynas produktas... Odai tinka ir alyvuogiu, bet kad kvapas jo nelabai ir jis riebesnis, tirstesnis
Geriausia odą drėkinti iš vidaus - gerti daug gero kokybiško vandens, arbatos, dažnai maudytis vonioje, nuolat drėkinti veidą hidrolatais, net ir dienos bėgyje, net ir ant makiažo ! O pati geriausia gilaus drėkinimo procedūra namuose - šlapiai apipurkšta hidrolatu popierinė servetėlė ant veido, palikta natūraliai išdžiūti
P.S. Užšaldyta žolelių arbata tikrai nėra tas pats, kas hidrolatas, bet tai irgi puiki meždiagų apykaitos aktyvinimo procedūra
P.S. Užšaldyta žolelių arbata tikrai nėra tas pats, kas hidrolatas, bet tai irgi puiki meždiagų apykaitos aktyvinimo procedūra
QUOTE(mamulioka @ 2012 05 13, 20:27)
Sveikutes. Gal patartumet, koks aliejus tiktu jautriai kuno odai drekinti? Nusipirkau kokosu aliejaus, patinka, bet, man atrodo, jis siek tiek alergizuoja Is pat pradziu galvojau, kad tai nuo maisto, bet, matyt, nuo jo...
O kas darosi nuo kokosų aliejaus? Aš jį jau seniai naudoju, bet pastaruoju metu atsirado jausmas, kad jis sausina Atsiranda tokių sausų šerpetojančių ruoželių ant kūno.
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 05 14, 11:26)
O kas darosi nuo kokosų aliejaus? Aš jį jau seniai naudoju, bet pastaruoju metu atsirado jausmas, kad jis sausina Atsiranda tokių sausų šerpetojančių ruoželių ant kūno.
man atrodo kokosų aliejus daug kam sausina... tai gal pamaišius sukokiu riebesniu aliejumi.. nieko būtų??
QUOTE(Flinka @ 2012 05 14, 12:21)
man atrodo kokosų aliejus daug kam sausina... tai gal pamaišius sukokiu riebesniu aliejumi.. nieko būtų??
Gal ir taip, įdomus pastebėjimas Tik truputį vis tiek keista, nes jį dažnai rekomenduoja gryną naudoti sausai odai.
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 05 14, 11:26)
teko skaityti, kad ilgesnį laiką naudojant aliejus, oda išsausėja, nes gaudama riebalų mažiau gamina jų pati.
QUOTE(Larra @ 2012 05 14, 10:28)
Taip, taip, šitą aš žinau, tik įdomu ar bandžiusios tiek hidralatą, tiek ledukus pajautė skirtumą
QUOTE(Babi* @ 2012 05 14, 13:42)
Taip, taip, šitą aš žinau, tik įdomu ar bandžiusios tiek hidralatą, tiek ledukus pajautė skirtumą
Bandžiau ilgesnį laiką naudoti ne ledukus, bet arbatą. Užsiplikiau stiprios medetkų arbatos (mano mišriai-riebiai veido odai tinka), tada ją persipyliau į hidroliato buteliuką. Laikant šaldytuve kokias 3-5 dienas galima naudoti. Tai ir purškinėjausi. Skirtumo, jei atvirai, nepajutau jokio. Tik tie plikymai ir pilstymai man nepatiko. Nemėgstu žaisti su tokiais dalykais Todėl man geriau hidroliatas. Bet kartais vis dar pasidarau.
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 05 14, 13:58)
Bandžiau ilgesnį laiką naudoti ne ledukus, bet arbatą. Užsiplikiau stiprios medetkų arbatos (mano mišriai-riebiai veido odai tinka), tada ją persipyliau į hidroliato buteliuką. Laikant šaldytuve kokias 3-5 dienas galima naudoti. Tai ir purškinėjausi. Skirtumo, jei atvirai, nepajutau jokio. Tik tie plikymai ir pilstymai man nepatiko. Nemėgstu žaisti su tokiais dalykais Todėl man geriau hidroliatas. Bet kartais vis dar pasidarau.
Aišku, reikės pabandyti ir man pačiai
Kaip kovojate su inkštirais?
Babi*, man tam reikalui kartą per savaitę labai pasitarnauja paprasčiausia soda. Bet čia nuo odos tipo labai priklauso. Sausiaodės ir didelės jautriaodės sako, kad joms sausina
QUOTE(Babi* @ 2012 05 12, 13:09)
Tos, kurios esate bandę ir namie gamintą hidrolatą/ledukus, ir pirktinį, ar jaučiate skirtumą? Dabar svarstau ar pirkti, ar bandyti ledukus
hidrolato gamintis nebandžiau, bet nemanau kad būtų koks prastesnis negu pirktinis.. ledukai visada po ranka.. kitaip nepabundu.. ))) kaip pažkas minėjo veido odos kraujotakai pagerinti.. odos elastingumuij..
rožių hidrolatą naudojau.. pasaka.. bet radau skirtumą tarp natūralaus ir organinio.. natūralus aitresnis.. bent jau man taip papuolė..
levandų, turėjau.. hamamelių per aštrus pasirodė.. na reikia atsirinkti ko tavo odai reikia ištikrūjų..
Papildyta:
QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2012 05 14, 13:07)
Gal ir taip, įdomus pastebėjimas Tik truputį vis tiek keista, nes jį dažnai rekomenduoja gryną naudoti sausai odai.
jo teisybė.. sausai odai.. vieną.. bet tikrai pastebėjau daug kas rašo jog sausina šiek tiek.. kam veidą.. kam plaukus.. kam kūna.. aš tai sumaišyčiau.. su kokiu vynuogių kauliukų aliejumi.. jis drėkina... greitai susigeria.. ar kokiu riešutų aliejumi.. irgi gerai susigeria.. nu ką nors primaišyčiau jau.. aš plaukams kaukes arba kūnuij pasidarau sviestuką.. iš po geros vonios.. ar iš po pirties.. labai gerai... vieną ailejų turtinti kitu.. tai tik fantazijos reikalas..
QUOTE(kavasucitrina @ 2012 05 14, 13:11)
teko skaityti, kad ilgesnį laiką naudojant aliejus, oda išsausėja, nes gaudama riebalų mažiau gamina jų pati.
Sausumo kol kas nepastebejau, dar neilgai vartoju, tiesiog esu alergiska. Kazka ne ta suvalgau ir atsiranda dilgeline, niezulys. Maniau nuo maisto, bet dabar kilo itarimas, kad dar ir aliejus siek tiek prisideda, nors net ir nebezinau dabar jau
O koki tada pasiulytumet gerai drekinanti kuno losjona jautriai odai, bet kad ne is super brangiuju...