Įkraunama...
Įkraunama...

***Endometriozė***

QUOTE(taskelis @ 2012 05 04, 16:15)
Labas,
man prasidejo po 86 dienu po paskutinio durio, ir kiek pamenu, kad as skaiciau, kad po 3 men turi prasideti, tai dar turi siek tiek laiko smile.gif

aš vakar įvairiuose forumuose irgi išskaičiau, kad moterims stipriai vėluoja...tai va, dar jūs patvirtinot, tai jau ramiau... ax.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rence* @ 2012 05 04, 22:28)
Aciu uz informacija. Konsultavausi jau su keliais ginekologais- vieni teigia kad i endo nepanasu, kita daktare is kart siule laparoskopija, o dar kita pasake kad tai gali buti endo bet atseit jos nieko daryti kaip ir nereikia, o as esu jau visai pasimetusi...Kol kas nera nevaisingumo problemos, bet vargina kiti endo simptomai, ir kuo toliau tuo blogiau unsure.gif  O kaip papulti pas mineta daktara? Ar su siuntimu ten kreiptis ar privaciai kazkaip tartis?

O iš ko įtaria? Kokius simptomus jauti pati? Vanagas yra operuojantis ginekologas ir su vaistais, daignostika bei pan. dalykais l. mažai teužsiima, kiek žinau. Gaila, kažkaip čia forume netenka girdėti, kad būtų endo besidominčių ir tikrai nuoseklaii tiriančių ar gydančių gydytojų.
Dėl operacijos... aš neskubėčiau. Jei nevaisingumo problemos nėra, o ateity neuždarote visiškai durų palikuonims, tai po peiliu negulčiau. Reikia įvertinti tai, kad net nėra užtikrintumo, jog tai tikrai endo, antra- net jei ji bus rasta ir aptvarkyta, atsinaujinimo tikimybė l.l. didelė. Kiekviena operacija yra rizika jau vien dėl to, kad ji operacija, o kur dar su cistų šalinimu bei su manipuliacijomis mažajame dubenyje susijusi nevaisingumo rizika ateityje. Pasvarstyčiau ir prieš tai pergalvočiau, ar tikrai jau visos kitos galimos ligos patikimai atmestos 4u.gif
Atsakyti
Pilkos akys- aciu uz nuomone 4u.gif Endo itariama del gausiu ir skausmingu mensiu, tepliojimu ir mazojo dubens skausmu- jie mane ypac vargina unsure.gif Taip pat turejau cista- itarimas buvo kad ji endometriozine (tuomet pirma kart itare endo), bet su kontraceptikai issigydziau, operuoti nereikejo. Mano seimoje yra serganciu sia liga (gyvena uzsienyje), bet joms yra ir nevaisingumo bedos.. Ginekologai is tiesu nelabai gilinasi i sia problema, viena daktare taip ir pasake- vaikucio susilaukei tai apie kokia endo cia kalbeti blink.gif As pati nelinkstu gultis po peiliu, kaip tik ieskau daugiau nuomoniu ir konsultuojuos del kitu galimu priezasciu.
Atsakyti
Laba diena.

Man itariama endo, tai dabar paskyre 3 men vartoti duphastona ir paskui greiciausiai daryt LP. Tik va tokia beda atsitiko, geriu dupha nuo 5 ciklo dienos ir pasirode kraujingos isskyros. Kiek ieskojau kas tai galetu buti nelabai radau. Busiu labai dekinga jei kuri pakomentuosit kas tai galetu buti. Gal neturiu kreit demesio g.gif
Atsakyti
QUOTE(taskelis @ 2012 05 04, 16:15)
Labas,
man prasidejo po 86 dienu po paskutinio durio, ir kiek pamenu, kad as skaiciau, kad po 3 men turi prasideti, tai dar turi siek tiek laiko smile.gif

Labas rytas, Taškeli, noriu pasidžiaugti - 87 diena šiandien, ir ryte atsibudau su savo pusseserėm iš Krasnojarskio bigsmile.gif vadinasi mudviem panašiai.. na ką prasergam ir pas gydytoją blink.gif . prisiskaičiau čia apie tą endo... reikės gydytojos klaust apie savo wc reikalus...***** blemba, kiekvieną kartą iš ten išeinu su skaudančiu užpakaliuku blush2.gif ... be to atsirado mazgelis išorėj..nedidelis, kaip razinka, bet negerai, oij negerai... kažin ar čia tikrai susiję ar reiks bėgt pas dar baisesnį gydytoją verysad.gif
Atsakyti
sveikutes, norejau paklaust, rado man endometrioze pirmos stadijos, sake pastot ale tureciau...pirmus abu is pirmo bandymo pastojau, kazi kaip sikart bus...ir dar idomu ar reikia ka papildomai gerti planuojant nestuma del endometriozes?tikiuos nestumas si bruda isgydys g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, ar priimsit mane? As po laparaskopijos...viskas lyg ir gerai tk rado pavirsutinius nedidelius endometriozes zidinukus..tai db esu baisiai pasimetusi..ar jums del to irgi eme biopsija?ir kaip jums nustatate kurio lygio ta endometrioze..nes nei man sake ka nors nei parasyta ant diagnozes lapo..visiskai nieko..tai kaip suprantu didziausi sansai man yra pastoti po laparaskopijos?ar vis del to reiks dabar gerti kazkokius vaistukus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2012 05 15, 22:14)
sveikutes, norejau paklaust, rado man endometrioze pirmos stadijos, sake pastot ale tureciau...pirmus abu is pirmo bandymo pastojau, kazi kaip sikart bus...ir dar idomu ar reikia ka papildomai gerti planuojant nestuma del endometriozes?tikiuos nestumas si bruda isgydys g.gif

Manau, kad su nedidele endometrioze (ypac, kai jau dukart pastojai ir sekmingai isnesiojai) sekmingai ir vel pastosi 4u.gif Nestumas bent jau tikrai pristabdo sita bjaurasti. Kazko ypatingo vartoti esant pirmai stadijai nereikia, bet tarkis su savo gydytoja, ji tave geriausiai payista mirksiukas.gif
Del ko tau itare endo ir kaip diagnozavo?
Papildyta:
QUOTE(Mopy @ 2012 05 16, 08:12)
Sveikos merginos, ar priimsit mane? As po laparaskopijos...viskas lyg ir gerai tk rado pavirsutinius nedidelius endometriozes zidinukus..tai db esu baisiai pasimetusi..ar jums del to irgi eme biopsija?ir kaip jums nustatate kurio lygio ta endometrioze..nes nei man sake ka nors nei  parasyta ant diagnozes lapo..visiskai nieko..tai kaip suprantu didziausi sansai man yra pastoti po laparaskopijos?ar vis del to reiks dabar gerti kazkokius vaistukus?  4u.gif

Zinoma, kad priimsim 4u.gif Paprastai arba bent jau daznai biopsija imama, tad nesijaudink. Endo stadija nustatoma pagal zidiniu lokalizacija, ju gyli bei saaugas. Jei tau tik nedaug pavirsiniu zidinuku, tai ir stadija nebus didele smile.gif Po laparoskopijos pastoti sansai, pasak stratistikos, tikrai didesni. 4u.gif
Atsakyti

Zinoma, kad priimsim 4u.gif Paprastai arba bent jau daznai biopsija imama, tad nesijaudink. Endo stadija nustatoma pagal zidiniu lokalizacija, ju gyli bei saaugas. Jei tau tik nedaug pavirsiniu zidinuku, tai ir stadija nebus didele smile.gif Po laparoskopijos pastoti sansai, pasak stratistikos, tikrai didesni. 4u.gif
[/quote]
Aciu uz atsakyma rolleyes.gif na tikiuosi greit pastosim ir visa ta sumaistis apie endometrioze galvoje dings..bent jau zinom priezastis dabar smile.gif
Atsakyti

Aciu uz atsakyma rolleyes.gif na tikiuosi greit pastosim ir visa ta sumaistis apie endometrioze galvoje dings..bent jau zinom priezastis dabar smile.gif

O kiek laiko jau kaip bandote pastoti? O daugiau jokiu kitu bedeliu? TIkiuosi, kad ne, ir laikau kumscius!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pilkos akys: 16 gegužės 2012 - 21:55
Na yra ir kitu bedeliu man dar plius PKS, bet lyg ir ovuliacija vyksta...bent visi hormonai tai rodo..na bet manau blogiausiu atveju su daktaru pagalba tikrai pasiseks smile.gif
Atsakyti
Naujokutem kuo trumpiau uzsibuti sitame skyrelyje 4u.gif ir kuo greiciau eiti pas nestuke.gif ax.gif daugiau optimizmo, viskas bus gerai, ypac su nedidele stadija..pastojam ir su 3 ar 4st:) Ne viena atveji zinau..o ir pati tuo isitikinau... mirksiukas.gif taigi griebiam gandrus uz uodegos ir einam aptarineti pampersu:)

pasigendu jau seniai Amarok, irmuses..gal ateis ir pradziugins mus:)
Atsakyti