Įkraunama...
Įkraunama...

***Endometriozė***

sveikutes 4u.gif

QUOTE(irmuciukasss @ 2012 03 07, 11:24)
man labiausiai dabar reik ramybes..nes dar visokios problemos del artimu zmoniu..stengiuosi negalvoti..bet sunkiai iseina..padeda tik kalbejimasis su mazukiu...tada beglostydama pilveli nusiraminu...Vakar dar kaip gydytoja prajuokino..pagulde echoskopui ir sako-ot nescioji, pilvas idubes, prie nugaros prilipes lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

duok Dieve, kad greiciau baigtus tos bedos aplinkines ir nebenervuotu taves taip... per savo nestuma turejau daug streso del mokslu ir darbe buvo pastovi itampa, tai net ginekologe man ne karta uzsimine, kad jeigu taip toliau, tai lipes sedet ant biuleteno ir tes ji tol, kol nusiraminsiu, nes leliukui labai ne i nauda... teko ir ligoninej ne karta pagulet... tai dabar turiu tokia raguota dukryte, matos, kad mano nervu itakos yra... doh.gif
mano vyro seses pilvinukui jau trys menesiai, tai kai paprasiau parodyt, tai irgi klausiuas kada pilvas nuo nugaros atsoks? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aushrine_Bark: 07 kovo 2012 - 20:27
Sveikutės mergytės,
neskaičiau visos temos, nes baimės didelės akys verysad.gif Šiandien sužinojau, kad man III stadijos endometriozė. Kitos temos neradau, todėl viliuosi, kad čia pataikiau. Pirmam puslapėly radau raudonai užrašytą sakinuką, kad tik laparoskopijos būdu ją galima diagnozuoti. Vadinasi yra vilčių, kad gin. apsiriko (esu tik echoskopuota)?
Atsakyti
Birmania, Geguze10, Saule danguje, sveikos prisijungusios 4u.gif Linkiu, ilgai neužsisėdėti šioj temoj ir kuo greičiau keliauti pas nestuke.gif

Saule danguje, nu kad gydytojas diagnozuotų net endo stadiją echoskopu, tai neteko girdėt g.gif 4u.gif 4u.gif O ar laparoskopiją paskyrė? Žinoma, spėlioti apie 3 stadiją galima, jei "randa" pvz. endo cistą, bet be lap tikrai nebus aišku, ar ten endo, ar kitos kilmės ta cista doh.gif Taip, kad tu dar labai nenusimink, bet ir neužleisk šio reikalo. Jei jau yra įtarimų dėl šios ligos, pasikonsultuok su kitu rimtesniu ginekologu, pasidaryk lap, o tada jau viskas bus aišku 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2012 03 07, 21:04)
Sveikutės mergytės,
neskaičiau visos temos, nes baimės didelės akys  verysad.gif Šiandien sužinojau, kad man III stadijos endometriozė. Kitos temos neradau, todėl viliuosi, kad čia pataikiau. Pirmam puslapėly radau raudonai užrašytą sakinuką, kad tik laparoskopijos būdu ją galima diagnozuoti. Vadinasi yra vilčių, kad gin. apsiriko (esu tik echoskopuota)?

Sveika 4u.gif Echoskopijos metu gydytoja tikriausiai mate cista/-as, kurias prilygino panasias i endo 3 stadijos cistas. Laparoskopijos metu turetu viskas paaisketi, turi tu ta liga ar neturi smile.gif

QUOTE(Dormeja @ 2012 03 07, 21:21)
Saule danguje, nu kad gydytojas diagnozuotų net endo stadiją echoskopu, tai neteko girdėt  g.gif  4u.gif  4u.gif O ar laparoskopiją paskyrė?  Žinoma, spėlioti apie 3 stadiją galima, jei "randa" pvz. endo cistą, bet be lap tikrai nebus aišku, ar ten endo, ar kitos kilmės ta cista  doh.gif  Taip, kad tu dar labai nenusimink, bet ir neužleisk šio reikalo. Jei jau yra įtarimų dėl šios ligos, pasikonsultuok su kitu rimtesniu ginekologu, pasidaryk lap, o tada jau viskas bus aišku  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Na pvz mane apziurejusi ginekologe iskarto pasake, kad itaria man II - III stadijos endometrioze, po laparoskopijos viskas pasitvirtino zodis zodin. Siaip man ginekologe yra sakiusi, kad echoskopijos metu, kai mato cista, tai gali atskirti, ji endometriozine ar funkcine ar is vis ten geltonkunis yra, nes jos kazkaip skirasi. Zinoma, tas nustatymas is akies nera 100% tikslus, todel ir skiria LP smile.gif

Ziuriu siandien naujokiu atsidaro... Idomu kas cia atsitiko? smile.gif

Kur Sheila dingo? g.gif
Atsakyti
Urki, sutinku su tavim mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Endo cistos su tamsiu užpildu ir dar kažkuo (nepamenu, kaip ten mano ginius išsireiškęs buvo blush2.gif ), per echo matosi, dėl to jas ir atskiria 4u.gif , bet patvirtinti tik per lap gali unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(urkis @ 2012 03 07, 22:37)
Kur Sheila dingo? g.gif

blush2.gif nedingo skaitau skaitau ...

irmuciuk tau tik ramybes palinkesiu nes jos siuo metu matau truksta 4u.gif bet jauciu kokio grozio tavo zirniuko nuotraukyte wub.gif mano kolege siuo metu laukiasi ir greit i dekreta iseina, tai ji vis man parodo nuotraukytes nes kai eina kiekviena men tai vis didesni sir didesnis jos maziusnebetelpa nuotraukose greit ir tau taip bus wub.gif

irmuse dziugu kad nusprendei nebesidaryti tos 4LP , as tai tikrai jos dabar nedaryciau .

naujokes sveikos 4u.gif kol, LP nepadare visos turekit vilties kad tai tik pozymiai ir neprisikalbekit sau ligu mirksiukas.gif

pavydziu tokio nestumo kaip mano kolegei, nei ji zino kokie gali buti blogumai nei ka tiesiog jei liepia pasidaryti slapima pasidaro , reikia pasidaryti genetini- pasidaro, reikia skydliauke -pasidaro , reikia vaisiaus vandenu-pasidaro ir svarbiausia nesuka galvos ir tiki kad jiems bus TIK GERAI. as tai vis paskaitineju paskaitineju ir jau kas negerai pasakau kad i tai atkreiptu demesi nuejus ginei pasakytu ir pan. tai ji pasiklauso bet matyt nesupranta kodel taip stresuoju blush2.gif bet va ta ramybe ir uztikrintumas tai tikrai jai tik i nauda thumbup.gif
todel irmuciuk tau to ir palinkesiu kad kuo maziau galvotum apie blogus dalykus o tik ruostumei kambari savo mazyliui , glostytum pilvuka ir jaustumeis rami net ir stresinese situacijose 4u.gif

niu ka man dar labai rupi kaip pilkos akys gyvena, akzkaip va ji tai pradingo g.gif ziurkyte ir nebeuzsuka , idomu kaip glamour laikosi g.gif taip pat amorak, beje ir kokytes net tarp skaitanciu nebematau g.gif dngo paneles nu ka reiks paieska skelbt lotuliukas.gif meskos ir retai pasirodo 4u.gif

kazi kaip musu nestukes kitos tikrai idomu kaip vegelei , pasislepusi, kimberly, viltele, gal kuri zinot kaip jos laikosi blush2.gif

na o mes tai laukime labai tikim kad viskas bus gerai , bet protas nelabai nori sutikti bet sirdis tiki blush2.gif kazkaip jokiu pozymiu schmoll.gif papuliai vietoj bet jauciu jie net sumazejo o turejo padideti.... tad laukiam kitos savaites blush2.gif

beje urki imesk grafikeli pasigrozet blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sheila102: 07 kovo 2012 - 21:58
Ačiū, mergytės, už pasidalinimą 4u.gif
Su endo nebuvau susidūrusi ir nežinau kas tai per daiktas, bet šiandien pakankamai prisiskaičiau apie tą brūdą.
O istorija mano tokia, kad paskutinės mm buvo labai negausios, tik patepliojo, NT neigiamas ir užsiregistravau pas gin. Šiandien po apžiūros, gin. įtarė nėštumą, nes padidėjusi gimda ir kaklelio pakitimai. Gavau siuntimą echoskopui ir kulkos greičiu nulėkiau echoskopuotis. Ten išgirdau tik vieną žodį endometrioze ir gavau išrašą su matmenimis... Su atsakymu pas gin. dar nebuvau, todėl tolimesnių nurodymų neturiu ir nežinau, ką skirs...
Atsakyti
naujokems po 4u.gif 4u.gif 4u.gif kad tik jusu visos bedos isislakstytu ir greitai suplanuotumet tai ko trokstat wub.gif

QUOTE(sheila102 @ 2012 03 07, 22:55)
na o mes tai laukime labai tikim kad viskas bus gerai , bet protas nelabai nori sutikti bet sirdis tiki blush2.gif  kazkaip jokiu pozymiu  schmoll.gif papuliai  vietoj bet jauciu jie net sumazejo o turejo padideti.... tad laukiam kitos savaites blush2.gif

o as vakar jutau keistus pabaksniojimus nugaros apacioje ir dabar siek tiek strenas pamaudena, bet aisku cia kai labai nori kiekviena jausmeli nagrineji... doh.gif tai dar nieko nereiskia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aushrine_Bark @ 2012 03 08, 00:09)
naujokems po  4u.gif  4u.gif  4u.gif kad tik jusu visos bedos isislakstytu ir greitai suplanuotumet tai ko trokstat  wub.gif
o as vakar jutau keistus pabaksniojimus nugaros apacioje ir dabar siek tiek strenas pamaudena, bet aisku cia kai labai nori kiekviena jausmeli nagrineji...  doh.gif tai dar nieko nereiskia  doh.gif

na sako kad tie pabaksnojimai yra gerai blush2.gif
Atsakyti
labas rytas mergaiciukes 4u.gif visas su musu svente user posted image
Atsakyti
Su kovo 8-ąja 4u.gif

Irmuciuk, kaip tau sekasi? Kaip atšventėt?

Gaila, kad atsiranda vis daugiau naujų mergaičių su šia diagnoze, bet vis tiek linkiu ilgai čia neužsibūti ir keliauti pas nėštukes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tildushka @ 2012 03 08, 10:58)
Su kovo 8-ąja 4u.gif

Irmuciuk, kaip tau sekasi? Kaip atšventėt?

Gaila, kad atsiranda vis daugiau naujų mergaičių su šia diagnoze, bet vis tiek linkiu ilgai čia neužsibūti ir keliauti pas nėštukes smile.gif

aga..kuri laika buvo ramu...o db naujokutes pasipyle kaip is gausybes rago..geriau ju nebutu..aisku mums tai linksmiau, kai musu daug..bet geriau vistiek nesusidurtu niekas su tuom..
Ai tai kad nebuvo tos sventes:) eilinis vakaras:) nu gerai ne visai eilinis..gavau gelyciu... ax.gif o seip pagerem arbatos(nes sampano nebepanesiau is pardes..but per sunku), suvalgem sokolada..paplepejom ir tiek.. blush2.gif
Irmuse kazkaip reik laikytis..susituret..nors aisku sunku..kai artimiausi zmones nesupranta, kad dabar man maziausiai reikia nervu..atrodo kaip tycia taip elgtusi noredami eilini karta is manes pasitycioti..nu bet as kazkaip stengiuosi tvarkytis...o dar snd tooki grazu sapna sapnavau..kad sapne isgirdau vaikiuko balsa, kuris pasake viskas bus gerai..tai pirmakarta per si laikotarpi nakti prabudau be menkiausio nerimo sirdy....
Atsakyti