Įkraunama...
Įkraunama...

***Endometriozė***

QUOTE(Birmania @ 2012 03 07, 14:48)
Gal galima išsamiau apie šią procedūrą kiek laiko ji atliekama ir ar ilgai teks gulinėti po tokio smulkaus papjaustymo?

Šiaip tai kaip kurioje ligoninėje. Aš gulėjau KMUK, tai paguldė iš vakaro, nes man reikėjo žarnyną išsivalyt, o operavo ryte. Jei nieko daug neranda, tai ir neilgai trunka operacija. Man ji truko daugiau nei 1 h, bet pas mane ir buvo visko priaugę (4 stadija, daugybinės sąaugos, daug endo židinukų ir didelė endo cista. Apipjaustė abi kiaušides). Dar gali paprašyti, kad patikrintų kiaušntakių pratekamumą prie to paties. Po operacijos kitą dieną išleidžia, jei viskas gerai. Pjūviai dažniausiai būna trys: vienas virš bambos, o du kaip chirurgui patogiau pilvo apačioje, tai praktiškai pasislepia. Jei turi randų, tai stengiasi pjauti per tuos pačius, kad kuo mažiau matytųsi (man trys mėnesiai po laparskopijos ir beveik nebesimato randukų, nors dabar jų turiu net 4, bet kai jie vos 1-2 cm, lygiai sugiję, tai ir nesimato). Siūlus išima beveik po savaitės, tai nuėjau pas savo šeimos gydytoją ir išėmė seselė. Po operacijos kažkiek ribojamas fizinis krūvis, bet ir tai priklauso nuo to, ką rado, kaip gyja ir pan. Po pirmos LP ilgai susirietus vaikščiojau, nes skaudėjo, buvo extra Lp, o po antros tai po poros savaičių puikiai jaučiausi, nors operacijos apimtis ne ką mažesnė.
Atsakyti
QUOTE(tildushka @ 2012 03 07, 14:09)
Šiaip tai kaip kurioje ligoninėje. Aš gulėjau KMUK, tai paguldė iš vakaro, nes man reikėjo žarnyną išsivalyt, o operavo ryte. Jei nieko daug neranda, tai ir neilgai trunka operacija. Man ji truko daugiau nei 1 h, bet pas mane ir buvo visko priaugę (4 stadija, daugybinės sąaugos, daug endo židinukų ir didelė endo cista. Apipjaustė abi kiaušides). Dar gali paprašyti, kad patikrintų kiaušntakių pratekamumą prie to paties. Po operacijos kitą dieną išleidžia, jei viskas gerai. Pjūviai dažniausiai būna trys: vienas virš bambos, o du kaip chirurgui patogiau pilvo apačioje, tai praktiškai pasislepia. Jei turi randų, tai stengiasi pjauti per tuos pačius, kad kuo mažiau matytųsi (man trys mėnesiai po laparskopijos ir beveik nebesimato randukų, nors dabar jų turiu net 4, bet kai jie vos 1-2 cm, lygiai sugiję, tai ir nesimato). Siūlus išima beveik po savaitės, tai nuėjau pas savo šeimos gydytoją ir išėmė seselė.  Po operacijos kažkiek ribojamas fizinis krūvis, bet ir tai priklauso nuo to, ką rado, kaip gyja ir pan. Po pirmos LP ilgai susirietus vaikščiojau, nes skaudėjo, buvo extra Lp, o po antros tai po poros savaičių puikiai jaučiausi, nors operacijos apimtis ne ką mažesnė.

dėkui,baisu man kažkodėl unsure.gif labai norėčiau kad apsiečiau be tokių procedūrų.Žiūrėsiu ką sakys gydytojas.
Atsakyti
QUOTE(Birmania @ 2012 03 07, 15:19)
dėkui,baisu man kažkodėl  unsure.gif labai norėčiau kad apsiečiau be tokių procedūrų.Žiūrėsiu ką sakys gydytojas.

Birmania, o koks jusu nepastojimo stazas? gal dar yra laiko bandyti be LP..bet simptomai labai panasus i endo..O procedura baisi, tik kol jos nepraeini..aisku nera malonu, bet nebaisu..o sita operacija netgi naudinga-suzinai kas ten viduj gyvena mirksiukas.gif O ar vyras tirtas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmuciukasss: 07 kovo 2012 - 14:24
QUOTE(Birmania @ 2012 03 07, 13:48)
Gal galima išsamiau apie šią procedūrą kiek laiko ji atliekama ir ar ilgai teks gulinėti po tokio smulkaus papjaustymo?

Tai labai individualu. Vienos kita diena po operacijos jauciasi puikiai, kitoms uztrunka atsigavimas. Jeigu viskas buna gerai, sekancia diena isleidzia namo, taciau dar kuri laika skauda pilva ir sonkaulius del CO2 duju, kuriu prileidzia i pilvo ertme darant procedura, na ir kol jos issivaiskcios, tai paburbuliuos neblogai viduj ir sonkauliai paskaudes. Gydytojai laparoskopija laiko labai nesudetinga operacija smile.gif

QUOTE(Birmania @ 2012 03 07, 14:19)
dėkui,baisu man kažkodėl  unsure.gif labai norėčiau kad apsiečiau be tokių procedūrų.Žiūrėsiu ką sakys gydytojas.

Na endometrioze tik siuo vieninteliu butu ir yra nustatoma, niekaip kitaip. Echoskopo pagalba gali ja tik itarti, bet ne nustatyti. Is esmes reikia bijoti ne proceduros, o paskemiu, kurios laukia, jei laiku nebus pastebeta liga...
Atsakyti
Sveikos,man irgi aktuali si tema verysad.gif radau straipsni: http://www.lrytas.lt...4...ažinti.htm Kazkaip perskaicius dar labiau issigandau sios ligos,bet niekur nepabegsiu..
Papildyta:
Idomiau buvo komentarus paskaityti,randau pvz. panasiu i savo.
Atsakyti
QUOTE(irmuciukasss @ 2012 03 07, 14:23)
Birmania, o koks jusu nepastojimo stazas? gal dar yra laiko bandyti be LP..bet simptomai labai panasus i endo..O procedura baisi, tik kol jos nepraeini..aisku nera malonu, bet nebaisu..o sita operacija netgi naudinga-suzinai kas ten viduj gyvena mirksiukas.gif O ar vyras tirtas?

nepastojimo stažas yra 1,5 metų vyras darėsi spermogramą ir rodo normą pas mane lyg irgi tyrimai normoj tad ir ieškau kur gali būti kokios problemos,svarbiausia ,kad jei ir darys laparoskopiją kad tai būtų darytą neveltui,nes kartais man atrodo kad gydytojai paviršutiniškai mato kai kurias problemas ir skiria rimtesnius tyrimus be reikalo na bet gal gi to nebus ir skirs tyrimą tikrai jei matys ,kad to reikia.
Atsakyti
QUOTE(Birmania @ 2012 03 07, 15:45)
nepastojimo stažas yra 1,5 metų vyras darėsi spermogramą ir rodo normą pas mane lyg irgi tyrimai normoj tad ir ieškau kur gali būti kokios problemos,svarbiausia ,kad jei ir darys laparoskopiją kad tai būtų darytą neveltui,nes kartais man atrodo kad gydytojai paviršutiniškai mato kai kurias problemas ir skiria rimtesnius tyrimus be reikalo na bet gal gi to nebus ir skirs tyrimą tikrai jei matys ,kad to reikia.

na manau tada jusu atveju tikrai tikslinga butu pasidaryti LP..bet aisku viska turi nuspresti gyd.kuriuo jus pasitikite..o mes galim pagelbeti tik patarimais mirksiukas.gif daznai buna, kad Lp metu viskas aptvarkoma ir neuzilgo sulaukiama nestuke.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(geguze10 @ 2012 03 07, 15:35)
Sveikos,man irgi aktuali si tema verysad.gif  radau straipsni: http://www.lrytas.lt...4...ažinti.htm  Kazkaip perskaicius dar labiau issigandau sios ligos,bet niekur nepabegsiu..
Papildyta:
Idomiau buvo komentarus paskaityti,randau pvz. panasiu i savo.

nesigasdinkite taip, gal visai be reikalo cia.. mirksiukas.gif o kokius simptomus jauciate?
Atsakyti
Labukas mergaiciukes, isiverziau labai trumpam pas jus, jei pamenate skelbeme paramos akcija Afroditei69 taigi

Naujienos apie Afrodites paramos akcija: Siai dienai suaukota £11,993.22Lt. Jus nuostabios ir aciu be galo Afrodite ir Keberiokst vardu wub.gif Bet mums dar truksta apie 2000-liu blush2.gif Kaip zinot Afrodite turi daugiau bedu nei tik su IVF susije reikalai ir labai prasau jusu kas dar gali skirti kad ir maza dalele kad Afrodite turetu sanca pasiekti savo svajone 4u.gif

http://www.supermama...howtopic=811877
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Citas: 07 kovo 2012 - 14:57

nesigasdinkite taip, gal visai be reikalo cia.. mirksiukas.gif o kokius simptomus jauciate?
[/quote]

Simptomu kaip tokiu nelabai,tik zinau,kad turiu 3stad. endo,turejau 3 laparoskopijas,randa vis po endocista,zidiniu ir pan.
Atsakyti
[quote=geguze10,2012 03 07, 15:57]
[/quote]

Simptomu kaip tokiu nelabai,tik zinau,kad turiu 3stad. endo,turejau 3 laparoskopijas,randa vis po endocista,zidiniu ir pan.
[/quote]
vajei..o ka sako gydytojai? koki gydima skiria? nes 3 LP jau nemazai..tuolab, kad cistos linkusios atsinaujinti.. g.gif
Atsakyti
Gydytojai nieko nesako kazko baisaus,tik aisku IVf smile.gif nes dar ir vyro turtas letokas verysad.gif Kiekviena operacija rasdavo vis ant tos pacios kiausides cista,prognozes nera liudnos pasak gydytoju,nu vienzo turbut ta pati sako ka ir visoms:) Siame skyrelyje ne viena tema man(tiksliau mums su vyru) yra labai aktuali.Buvau pasyvi skaitytoja,nutariau prisijungti prie visu jusu:)
Atsakyti
QUOTE(Birmania @ 2012 03 07, 14:45)

As tai siulau tikrai pasidaryti LP, ypac jei yra tokie simptomai ir nepastojimo stazas jau virs metu. Tai tikrai nebus veltui, suzinosit, ar turit endo, ar ne, o jei turit, tai kelinta stadija ligos, patikrins kiausintakiu praeinamuma. Kai kurie gydytojai kaip tik labai nenori siusti tirtis, kartais tiesiog reikia issireikalauti, tai cia manau dar blogiau yra. Geriau realiai zinot istucija ir kaip yra is tikruju smile.gif

QUOTE(geguze10 @ 2012 03 07, 15:02)
Gydytojai nieko nesako kazko baisaus,tik aisku IVf  smile.gif nes dar ir vyro turtas  letokas verysad.gif Kiekviena operacija rasdavo vis ant tos pacios kiausides cista,prognozes nera liudnos pasak gydytoju,nu vienzo turbut ta pati sako ka ir visoms:) Siame skyrelyje ne viena tema man(tiksliau mums su vyru) yra labai aktuali.Buvau pasyvi skaitytoja,nutariau prisijungti prie visu jusu:)

Na tai sveikinu prisijungus drinks_cheers.gif Daugiau plepanciu, bus smagiau smile.gif
Atsakyti