QUOTE(Birmania @ 2012 03 07, 14:48)
Gal galima išsamiau apie šią procedūrą kiek laiko ji atliekama ir ar ilgai teks gulinėti po tokio smulkaus papjaustymo?
Šiaip tai kaip kurioje ligoninėje. Aš gulėjau KMUK, tai paguldė iš vakaro, nes man reikėjo žarnyną išsivalyt, o operavo ryte. Jei nieko daug neranda, tai ir neilgai trunka operacija. Man ji truko daugiau nei 1 h, bet pas mane ir buvo visko priaugę (4 stadija, daugybinės sąaugos, daug endo židinukų ir didelė endo cista. Apipjaustė abi kiaušides). Dar gali paprašyti, kad patikrintų kiaušntakių pratekamumą prie to paties. Po operacijos kitą dieną išleidžia, jei viskas gerai. Pjūviai dažniausiai būna trys: vienas virš bambos, o du kaip chirurgui patogiau pilvo apačioje, tai praktiškai pasislepia. Jei turi randų, tai stengiasi pjauti per tuos pačius, kad kuo mažiau matytųsi (man trys mėnesiai po laparskopijos ir beveik nebesimato randukų, nors dabar jų turiu net 4, bet kai jie vos 1-2 cm, lygiai sugiję, tai ir nesimato). Siūlus išima beveik po savaitės, tai nuėjau pas savo šeimos gydytoją ir išėmė seselė. Po operacijos kažkiek ribojamas fizinis krūvis, bet ir tai priklauso nuo to, ką rado, kaip gyja ir pan. Po pirmos LP ilgai susirietus vaikščiojau, nes skaudėjo, buvo extra Lp, o po antros tai po poros savaičių puikiai jaučiausi, nors operacijos apimtis ne ką mažesnė.