Įkraunama...
Įkraunama...

***Endometriozė***

Sveikos,

Manau kiekvienai pakankamai dažnai tenka susidurti su itin durnomis situacijomis. Paprasčiausiai kai kurie žmonės nori būtinai pareikšti savo nuomonę, nesvarbu, kad ji tikrai neatitinka tikrovės. Mat jie geriau viską žino, o ne tu doh.gif
Anksčiau kiekvienas toks pasakymas mane skaudino, tačiau dabar po poros metų nepastojimo man visiškai vienodai kai koks dėdulė pareiškia: JUMS REIKIA MERGAITĖS! Mat giminėj vis berniukai gimsta. O man jau vienodai, nes nieko negaliu pakeisti ir darau viską, kad būtų nors vienas vaikutis, kad ir VĖL berniukas, bet mūsų wub.gif

O man dabar klimaksas. Sėdžiu sau rami ir laukiu pavasario, nes po trečio dūrio keliausiu pas ginių ir bus matyt ar stimuliuosimės IVF, ar toliau badysiuos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pilkos akys @ 2012 02 20, 21:27)
Tai kad tos cistos tikrai endo, jos jau gal apie trečią mėnesį po LP apsireiškė, bet vis auga tendencingai, tai su KT nieko čia nebus tikriausiai. Stimuliuojam toliau didesnėm dozėmis, su viltim, kad gal šiandien, devintą CD, dar per anksti bvuo ir su viltimi, gal pasiseks iki kol tos cistos ant bambos užsilips. Šaip mano gydytoja nelinkusi per anksti operuotis siųsti, aš irgi...

Parašėm šiandien airiams, NaPro specialstams, jei ta endo tokiu greičiu dauginasi, tai reikia prieš ją kažkokį būdą rasti. Galvoju, gal gi ne taip kvaila, kai ji IV stadijos, iškart po LP prie IVF eiti?

Niu siaubas, aš kraustausi į negyvenamą salą su savo endo, cistom ir ašarom...

Bjaurus reikalas ta endo... O buvo skirtas koks nors gydymas po LP ar tiesiog nestumo planavimas? Man irgi panasiai 3 men po LP pradejo augti kazkokia cistuke ir zinoma gydymas buvo pasiulytas tik kaip nestumas.

QUOTE(sheila102 @ 2012 02 20, 21:45)
mergaites nesipykim juk nervai ir stresas mums nedraugai schmoll.gif
visos cia esam ne del laimes  - visas aplenke gandrai tik vienas jau buvo aplanke o va kitu tokiu kaip as ar urkis ne, bet del to kad ziurkyte ar meskos jau turi savo gyvenimo dziaugsmeli tai dar nereiskia kad jos maziau nori dar vieno, visos bukim kartu dalinkimes savo patirtimi, paguoskim viena kita, juk kartais taip norisi isilieti isispasakoti , tad ateini ir pasidalini savo skausmeliais .... ne visos turim kam issipasakoti, nes ne visi supranta ka reiskai laukti ir nesulaukti, eiti pas gydytojus kiekviena cikla , nes kitoms sunku suprasti , kodel geriam tiek vaistu gulames ant operacines stalu... as su savo draugem apie tai nekalbu nes jos nesupranta ir man sunku kai nori kazka papasakoti ka gine sake ar kaip jauciuos o jos ir vel klausia ir klausia to paties ir vel aiskinti ka reiskia viena ar kita fraze nes paprasciausiai joms tai neaktualu,... tad kai ateinu cia atrodo visos mane supranta visos nori padeti visos stengiasi paguosti... ir tada pasidaro lengviau... juk mes nei viena nekalta kad mes norim vaiku dalintis laime ne tik su savo vyru... as ir svajoju apie kelis ... nezinau ar isvis pavyks kada pastoti, bet jei ateis ta leime tai tikrai nenuleisiu ranku kad dar paskui ateitu  vienas... taip pat noriu dideles seimos , bet cia jau kaip dievas duos... juk negalima sakyti kad joms skauda maziau kad jos jau turi o mes ne, negalim sakyti kad mums skaudziau nes nebuvom net pastojusios o va meginos pastojo ir .... pabego ju mazyliai... skauda visoms tad ir noras tikrai yra visu toks pat didelis...
netaikau nei vienai bet taip norisi kad nebutu cia piktumu ir kad visos cia pasiliktu ir nepabegtu nebent kai jau aplankys ta laime auginti pilvely  pirma antra trecia vaikeli....
man gera su jumis , tad nenoreciau nei su viena pyktis ir skirtis... 4u.gif
Papildyta:
labai gaila , as kazkaip neuzfiksavau kad tau po LP atsirado cistos galvojau kad po stimuliacijos blush2.gif net nezinau nei ka pasakyti, baisu tik tai kad stimuliacijos nepaspartintu ju augimo doh.gif o gine ka sako jei LP nesiulo ?jei KT nepadeda man kazkaip biskuti baisu kad stimuliacijas daro nu bet gal ... o gal reiktu su iui pabandyt ir jei nepavyktu po keliu kartu tada darytis LP nes tos cistos tai ....

Na taip, ne is laimes cia esam. Ir ne dziaugsmais dalinames. Pas visas yra susikaupes pykcio, skausmo, apatijos ir kitu neigiamu emociju rinkinys.
Atsakyti
Labas merginos smile.gif
žiūriu čia rimtos diskusijos verda..... aš manau kad kiekvienam savas skausmas didžiausias ir visai nesvarbu ar tu jau turi vaikų, ar dar tik pirmą planuoji. Bet kuriuo atveju, šitas skyrelis yra tikrai naudingas - tiek informaciniu, tiek psichologiniu požiūriu.
Aš irgi ateinu pasidalinti informacija - šį ciklą geriau vienašalės užginos tabletes ir mano mmm prasidėjo beveik be tepliojimų thumbup.gif tas beveik tai yra ryte pastebėjau tepliojimus, vakare pramušė ax.gif labai noriu tikėti kad tai ne sutapimas, todėl ir toliau jas gersiu ir žiūrėsiu kas bus thumbup.gif
ir dar toks klausimas - gal yra merginų kurios lankosi pas Napro daktarus Balstogėjė ( Bialystokas, Lenkija) ? Skaičiau kad kelios iš mūsų lankosi ar bent jau planuoja pas tokius daktarus UK lankytis. Kuo labiau domiuosiu, tuo labiau man ta gydymo metodika pradeda patikti. O ir rezultatai jų visai neblogi . Citata iš straipnio:
Airijoje iš beveik 1100 NaPro metodu gydytų šeimų, kurių vidutinis nevaisingumo patirties laikas buvo penkeri su puse metų ir 33 proc. iš jų jau buvo taikytos nesėkmingos dirbtinio apvaisinimo procedūros (dažnai – kartotos ir po keletą kartų), vaikų gimstamumas siekia 25,5 proc. Palyginimui – Europos embriologų ir reprodukcijos draugijos 2010 metų duomenimis, Lietuvoje šis rodiklis taikant dirbtinį apvaisinimą tesiekia kiek daugiau nei 7 proc., ES vidurkis – apie 21 proc. (beje, dėl skaičių būkite budrūs, nes dirbtinį apvaisinimą atliekančios įstaigos paprastai viščiukus skaičiuoja pavasarį, t.y. efektyvumo studijose dažnai būna nurodomas ne gimimų, o nėštumų skaičius.)
Atsakyti
Sveikutes mergytes,

Dovanokits kad mazai bendrauju siom dienom, kazkaip nei laiko nei sveikatos neturiu. Parsivilkineja mano memes.. O si menesi tiek stengemes doh.gif Labai nuliudau. Bet nieko, praeis... Snd sedziu darbe kazkokia patinus, ir labai tikiuosi kad niekas is salies to nemato unsure.gif

O napro tai ir man labai patinka. Mes su vyru dabar kaip tik mokomes pagal ja savo vaisinguma pazint, jei prireiks su savo stebejimais galesim i bet kokia napro klinika kreiptis biggrin.gif Lbai tikiuosi kad neprireiks zinoma g.gif
Atsakyti
QUOTE(rausva debesele @ 2012 02 21, 14:39)
Sveikutes mergytes,

O napro tai ir man labai patinka. Mes su vyru dabar kaip tik mokomes pagal ja savo vaisinguma pazint, jei prireiks su savo stebejimais galesim i bet kokia napro klinika kreiptis  biggrin.gif Lbai tikiuosi kad neprireiks zinoma  g.gif

Mes kažkaip nusiteikėm kad daugiau nelauksim ir tiesiai i napro klinika kreipsimes. Nes beda pas mane aiski - IV st. endo. O jie kiek žinau specializuojasi ir endo gydyme. Nenoriu as daugiau laukti schmoll.gif nes pas mus tai daktarai kazkaip stengiasi endo apeiti, gydo tik jos pasekmes, bet ne pačią ligą. O napro gilinasi i viska, kas man labiausiai ir patinka.
Atsakyti
QUOTE(taskelis @ 2012 02 21, 12:07)
Praeita cikla tepliojo, pastoviai maude pilvo apacia, kazkaip labaiu pasisukus ar pasitempus, skausmas jausdavosi apacioje. Tada po mm gine rado cistas, iskart KT pradejo ryt, tai dabar liko tepliojimas ir kai isitempiu/pasisuku, pajaciu, kad kazkas ten apacioj tempiasi.

Man tepliojimai baigesi po pirmos lp, kai isoperavo hidrosalpinksa, sikart kelis ciklus geriau KT, nepadejo, bet nemausdavo sitaip visa laika, dabar pilvas visa laika primena apie save. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Triunfante @ 2012 02 20, 23:26)
Gerai jus suprantu. console.gif
Pas mane tokia pati situacija, nespejau atsigauti nuo vienos lp, dabar vel lp laukia, kartais nebera jegu, bet siandien nera, rytoj ju vel bus ir taip ratu, kol mums pavyks.  mirksiukas.gif Gal tikrai vertetu jums pereiti prie ivf.  4u.gif  Stiprybes.  4u.gif

Ech, bjaurastis ta endo console.gif Kiek tau jau laiko nuo LP? Aš LP labai nenoriu, nes visos manipuliacijos su kaiušidėmis, ypač jei speicalistas nekoks ir per jas elektrokaustiką paleidžia arba lazeriu pagarina, gali baigtis negrįžtama menopauze. Ir mūsų skyrelyje tokių merginų buvo, ir realiai iš gydytojų tenka apie tokius atvejus girdėti... Gal kartais tos cistos mažiau kenkia, iki kol trūkimu negresia?

QUOTE(Getter @ 2012 02 21, 01:42)
Nžn ar čia mano parašymas tą įtakojo, bet bet kuriuo atveju džiaugiuosi, kad ėmėtės kažkokių veiksmų  4u.gif  Tikiuosi, o ir linkiu nuoširdžiai, kad ir jums tą vaistą skirtų ir kad padėtų, aš jau jį 4d geriu.

Man neteko girdėti, kad NaPro gydytu su naloksonu, bet galbūt g.gif Man labai įdomu, kaip tau seksis, laikau kumščius thumbup.gif

QUOTE(taskelis @ 2012 02 21, 09:18)
neverk  4u.gif
o kokio dydzio cistos pas tave? as jau nuejau i VK pasiryzus IVF, bet su tokiom cistom nedaro.. (6 cm ir 2 cm). Jau sia savaite baigsiu KT gerti ir vel eisiu pas gine, bet nuojauta kuzda, kad reiks LP, visa cikla sita bjauriai pratepliojo nuo tu KT. Nu bet bus kaip bus

Maniškės cistos 2 ir 3cm, nežinia, kiek joms įtakos daro stimuliacija, nes ją pradėjom prieš devynias dienas, o cistos paaugo lyginant su ultragarsu prieš tris mėnesius, tad pakol kas nėra aiškaus ryšio su niekuo. 6cm tai jau daug... Mums IVF vokiečiai ir dabar darytų, paprastai cistos tokiu atveju imant kiaušinėlius išpunktuojamos, ir tiek. Mes tik IVF dar nepasiryžę. Reikia tam tikro psichologinio nusiteikimo g.gif

QUOTE(meskos @ 2012 02 21, 09:29)
Labas rytas,  4u.gif , tikiuosi nuotaika taisosi po truputi...
Pilkos akys- o nenorit pasikonsultuot su dar vienu gyd? nes cistos auga + stimuliacija, blogai.. gali buti kad augina stimuliacijos jas..cia reikia jums atsargiai, jei jos auga Pp neisvengiama, bet kazkas jas pristabdyti turetu kad ir tos pacios KT bent jau neaugintu..arba kaip sake bandyt IUI tada jau...O siaip po LP jei yra IV endo ir neatbaido finansai, as buciau uz IVF... 4u.gif

P.S. As sulaukiau mm...Nauja pradzia.. ax.gif

Mes IVF dar nesubrendę, o laukti ir bandyti natūraliai jau irgi nebeišeina, nes tos cistos augo nieko nedarant, tiesiog bandant. Ir, beje, labai nuoširdžiai bandant su idealiu MB turtu... Tai ir lieka pakol kas stimuliacija arba IUI. Matysim, kuo ta stimuliacija pasibaigs, jei neiko neužaugs, tai ir IUI beprasmis...

QUOTE(urkis @ 2012 02 21, 12:25)
Bjaurus reikalas ta endo... O buvo skirtas koks nors gydymas po LP ar tiesiog nestumo planavimas? Man irgi panasiai 3 men po LP pradejo augti kazkokia cistuke ir zinoma gydymas buvo pasiulytas tik kaip nestumas.
Na taip, ne is laimes cia esam. Ir ne dziaugsmais dalinames. Pas visas yra susikaupes pykcio, skausmo, apatijos ir kitu neigiamu emociju rinkinys.

Ne, gydymo nebuvo jokio, mes tiesiog bandėm pastoti.

QUOTE(ikea @ 2012 02 21, 12:48)
Labas merginos  smile.gif
ir dar toks klausimas - gal yra merginų kurios lankosi pas Napro daktarus Balstogėjė ( Bialystokas, Lenkija) ? Skaičiau kad kelios iš mūsų lankosi ar bent jau planuoja pas tokius daktarus UK lankytis. Kuo labiau domiuosiu, tuo labiau man ta gydymo metodika pradeda patikti. O ir rezultatai jų visai neblogi . Citata iš straipnio:
Airijoje iš beveik 1100 NaPro metodu gydytų šeimų, kurių vidutinis nevaisingumo patirties laikas buvo penkeri su puse metų ir 33 proc. iš jų jau buvo taikytos nesėkmingos dirbtinio apvaisinimo procedūros (dažnai – kartotos ir po keletą kartų), vaikų gimstamumas siekia 25,5 proc. Palyginimui – Europos embriologų ir reprodukcijos draugijos 2010 metų duomenimis, Lietuvoje šis rodiklis taikant dirbtinį apvaisinimą tesiekia kiek daugiau nei 7 proc., ES vidurkis – apie 21 proc. (beje, dėl skaičių būkite budrūs, nes dirbtinį apvaisinimą atliekančios įstaigos paprastai viščiukus skaičiuoja pavasarį, t.y. efektyvumo studijose dažnai būna nurodomas ne gimimų, o nėštumų skaičius.)

Smagu, kad dar viena iš mūsų apie Napro užsiminė thumbup.gif Mes galvojam skristi pas airius kažkada, bet prieš tai jie prašo, kad išmoktume pagal jų metodus ciklą stebėti. Tai net nežinau... Kol stimuliuojamės, tai nepastebėsi jokio normalasu ciklo smile.gif Su lenkais iš Balstogės irgi buvome susisiekę, malonūs pasirodė ir angliškai puikiai bendravo. Mums tik į Lenkiją sudėtingiau nei į Airiją.

QUOTE(rausva debesele @ 2012 02 21, 14:39)
Sveikutes mergytes,

Dovanokits kad mazai bendrauju siom dienom, kazkaip nei laiko nei sveikatos neturiu. Parsivilkineja mano memes.. O si menesi tiek stengemes doh.gif  Labai nuliudau. Bet nieko, praeis... Snd sedziu darbe kazkokia patinus, ir labai tikiuosi kad niekas is salies to nemato unsure.gif

O napro tai ir man labai patinka. Mes su vyru dabar kaip tik mokomes pagal ja savo vaisinguma pazint, jei prireiks su savo stebejimais galesim i bet kokia napro klinika kreiptis  biggrin.gif Lbai tikiuosi kad neprireiks zinoma  g.gif

Iš ko mokotės? Gal konsultavotės su kuo nors iš jų jau?
Atsakyti
QUOTE(Pilkos akys @ 2012 02 21, 22:38)
Ech, bjaurastis ta endo console.gif Kiek tau jau laiko nuo LP? Aš LP labai nenoriu, nes visos manipuliacijos su kaiušidėmis, ypač jei speicalistas nekoks ir per jas elektrokaustiką paleidžia arba lazeriu pagarina, gali baigtis negrįžtama menopauze. Ir mūsų skyrelyje tokių merginų buvo, ir realiai iš gydytojų tenka apie tokius atvejus girdėti... Gal kartais tos cistos mažiau kenkia, iki kol trūkimu negresia?

As pirma karta gyvenime su ja susiduriu, visa laika maniau, kad ja turiu, bet liepa isoperavo hidrosalpinksa, ne ka smagesnis reikalas, o dabar vel operacija. doh.gif Kazkaip itin greitai ir keistai man tos endo cistos isaugo, specai patys nezino kodel, pirmos lp metu, kuri buvo liepa, endo neturejau, o dabar. doh.gif Teks ir sitai atlaikyti, nors kartais rankos svyra zemyn. O del trukimo, as labai bijau, nes gresia baisus dalykai tokiu atveju, tai geriau jau greiciau mane papjautu. unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes:) Jau seniai skaitineju si skyreli, tik nesu aktyvi plepetoja. Neseniai suzinojau, kad NAPRO technologija jau taikoma ir Lietuvoje. Gal kuriai pravers: http://www.sveikapra...a...heets&id=39
Atsakyti
QUOTE(stygele @ 2012 02 21, 22:13)
Sveikutes:) Jau seniai skaitineju si skyreli, tik nesu aktyvi plepetoja. Neseniai suzinojau, kad NAPRO technologija jau taikoma ir Lietuvoje. Gal kuriai pravers: http://www.sveikapra...a...heets&id=39

Tuoj reiks mums su NaPro keltis į atskirą temą biggrin.gif Gydytoją Mačiulaitienę teko pažinti, puikus žmogus thumbup.gif Skaitančioms angliškai, daugiau info apie NaPro

Mergaitės, iš vienos supermamytės gavau dvi labai linksmas ir lengvai skaitomas knygas, tai romanas, praskaidrinantis tą niūrią nevaisingumo temą. A Perfect Match ir The Baby Trail Mes su MB knygutes jau perskaitėme, mielai padovanočiau kuriai nors toliau. Knygutės angliškai. Rašykit AŽ, jei kuriai įdomu.
Atsakyti
QUOTE(ikea @ 2012 02 21, 14:50)
Mes kažkaip nusiteikėm kad daugiau nelauksim ir tiesiai i napro klinika kreipsimes. Nes beda pas mane aiski  - IV st. endo. O jie kiek žinau specializuojasi ir endo gydyme. Nenoriu as daugiau laukti  schmoll.gif nes pas mus tai daktarai kazkaip stengiasi endo apeiti, gydo tik jos pasekmes, bet ne pačią ligą. O napro gilinasi i viska, kas man labiausiai ir patinka.

Šaunuoliukai 4u.gif
QUOTE(Pilkos akys @ 2012 02 21, 21:38)
Man neteko girdėti, kad NaPro gydytu su naloksonu, bet galbūt  g.gif Man labai įdomu, kaip tau seksis, laikau kumščius  thumbup.gif

Naltrexone vaistas mirksiukas.gif Kadangi jis skiriamas prie įv. autoimuninių ligų tai padeda ir su Endo tvarkytis (tikint, kad Endo - autoimuninė liga). Pats gydytojas man sakė, kad iš 10 turinčių Endo, 9-nioms dramatiškai pagerėja gyvenimas ir savijauta. Įdomu būtų sužinoti ar juo gydoma LT g.gif

Už kumštukus ačiū 4u.gif aš už jus visas irgi laikau kumštukus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pilkos akys @ 2012 02 21, 22:38)
Iš ko mokotės? Gal konsultavotės su kuo nors iš jų jau?

Mes lankom Kaune pas viena rezidente, kuri Napro dabar igyjineja kvalifikacija. Tai mes patekom i ta laiminguju skaiciu kurie jai padeda igyti ta kvalifikacija. Ten yra ka veikti su ta sistema, sudetingiau tikrai negu NSP. Bet ir dar patikimiau ir svarbiausia - tinkamiau maitinancioms motinoms, nes nera temperaturu stebejimo, vien gleiviu, taigi nera problemos kada miegosi kada ne biggrin.gif

Siandien pasidziaugsiu kad jauciuosi zymiai geriau thumbup.gif Paziurejau vakar filmuka apie naslaicius sergancius vaikus, taip sirdi suspaude, pagalvojau kad tikrai mano dalia ne tokia baisi. unsure.gif
Atsakyti