Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2012 02 14, 17:31)
teisingi, jeigu taip galima išsireikšti formatai yra 2*3, 3*2 arba kvadratas 2*2...

O 4*3 negalima?....
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 02 14, 14:01)
teisingi, jeigu taip galima išsireikšti formatai yra 2*3, 3*2 arba kvadratas 2*2...tai stenkis pradžioj tuoj vadovautis, paskui jau galėsi taisykles laužyti...aš pirmos savo fotosesijos nuotraukas irgi apkarpiau pagal tai, kaip man atrodė geriau biggrin.gif vietoj to, kad teisingai sukomponuočiau kadrą, iškarpiau ir tiek biggrin.gif gavau atsakymą tokį patį, kokį šiandien tau rašau...man dabar net negražu tokie keisti formatai...nebent kažkokiam specialiam projektui ruoščiausi... ax.gif

As net nepagalvojau apie tuos formatus, apkarpiau kaip norejau smile.gif nu bet dabar zinosiu. Aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 02 14, 13:08)
O 4*3 negalima?....

galima mirksiukas.gif tai irgi vienas iš etaloninio karpymo pavyzdžių...
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 02 14, 17:47)
galima  mirksiukas.gif tai irgi vienas iš etaloninio karpymo pavyzdžių...

Tuomet gerai smile.gif As karpau arba 2*3, arba 3*4, labai retai darau kvadrata...
Atsakyti
Gal kam bus naudinga Lightroom video pamokos rusu kalba
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 02 14, 13:24)
Tuomet gerai  smile.gif As karpau arba 2*3, arba 3*4, labai retai darau kvadrata...

man tai negrazu 3*4 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 14, 00:45)
Cia taip teisiniesi, kad nuotraukos ciuozia?  mirksiukas.gif Nes ciuzia is tikruju. Bet juk galejai paskui patiesinti nuotraukas? Kai toks sienos rastas, tai nieko ir nesimatytu, kad grindys kreivos  smile.gif

Nors - pati uzduotis gerai atlikta, skirtumas matyti. Tik man neaisku, i ka fokusavai? I zvake? Ar i inda?
Nebaisiai, sutinku, tikrai buna blogiau  smile.gif Nors paskutinej jau tikrai aiskiai matosi, kad ciuozia. Nesunku gi patiesinti ir atnesti tvarkingas nuotraukas... prisimenant diskusija apie tvarkingus ND. Bet galiausiai pati naujoke turi nuspresti, perdaryti ar ne. Juolab jei kitos uzskaitys.

Jau pati forografuojant mačiau, kad nėra lygu, tai bandžiau pasikreipuf fotografuoti, bet dar įgųdžių nėra. PS nemoku dirbti, o Picasa lyg neužmačiau tokios funkcijos.

Fokusavau į žvakę.
Tai kaip suprantu užduotį užskaitot, tik kitam be jokių nučiuožimų?
Papildyta:
QUOTE(Myce @ 2012 02 14, 13:01)
Aš horizontą tiesinu su picasa, labai paprasta  smile.gif

Gal galima plačiau? blush2.gif
Atsiprašu, kad neįtemą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 02 14, 18:08)
man tai negrazu 3*4 smile.gif

O man kai kur labiau tinka nei 2*3 smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Avėja @ 2012 02 14, 18:18)

Picasoj atsidarai nuotrauka, kairej pusej yra mygtuku sarasas, antrasis is ju yra Straighten. Ji paspaudus, atsiranda tinklelis ir nuotraukos apacioj paslankioji i viena ar kita puse. Labai greita ir paprasta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avėja @ 2012 02 14, 14:48)

user posted image Ir pastumdai, kad būtų tiesiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2012 02 14, 14:52)
Picasoj atsidarai nuotrauka, kairej pusej yra mygtuku sarasas, antrasis is ju yra Straighten. Ji paspaudus, atsiranda tinklelis ir nuotraukos apacioj paslankioji i viena ar kita puse. Labai greita ir paprasta smile.gif

QUOTE(Myce @ 2012 02 14, 14:53)
Ir pastumdai, kad būtų tiesiai  smile.gif

Ačiū jums labai 4u.gif
Atsakyti
Visai šiom dienom neturiu galimybės prisėst prie kompo.
Užmačiau diskusiją thumbup.gif
Užbėgau padėkot Kikei už pasakas, pasaka sulaukt tiek laiškų, dar niekada nebuvau tokia populiari.
Ačiūūūū wub.gif

Ai, tiesa, dėl horizonto tiesinimo su Picasa, atkreipkit dėmesį kaip nukenčia foto kokybė po šio veiksmo. Jau vistik geriau nepatingėkit įvest į googlą - horizonto tiesinimas su PS, paprasta pamoka garantuota biggrin.gif
Atsakyti
Nepastebėjau, kad nukenčia kokybė, einu pamėginsiu smile.gif
Atsakyti