Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 14, 11:52)
čia retorinis klausimas,  vienašališkai rišu diskusiją

Geriau dvipusiu sutarimu lotuliukas.gif

QUOTE(Whatever? @ 2012 02 14, 11:52)
Mano proanukiai gales didziuotis,  kad ju prosenele su tavim bendravo, nesvarbu, kad virtualiai ir nuolat "esdavosi"  lotuliukas.gif

O žinok Wikipedia apie tai nerašo, tik proanūkiai ir težinos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 14 vasario 2012 - 11:56
QUOTE(kristalines @ 2012 02 14, 11:34)
Sveikos.
ND 4:

Na, čiuožia horizontas.. rolleyes.gif Naudingiau būtų išmokti stebėti horizontą, bet parodau ir pamoką kaip tiesinti jį su PS. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ka: 14 vasario 2012 - 11:57
ir aplamai, reiktų lietuviškai rašyt, nes kartais tikrai galima supainioti tokius žodžius, ir nebeaišku taps, ar apie mužiką šnekam, ar apie muziką

psio, baigiau, taškas smile.gif
Atsakyti
Aš horizontą tiesinu su picasa, labai paprasta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 14, 12:01)
ir aplamai, reiktų lietuviškai rašyt, nes kartais tikrai galima supainioti tokius žodžius, ir nebeaišku taps, ar apie mužiką šnekam, ar apie muziką

psio, baigiau, taškas smile.gif

apskritai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 02 14, 12:03)

susimoviau? biggrin.gif nėr tokio žodžio- aplamai? ar apie ką čia tu? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 14, 13:11)
susimoviau?  biggrin.gif  nėr tokio žodžio- aplamai? ar apie ką čia tu?  biggrin.gif

Tikra tiesa... Tokio zodzio lietuviu kalboje nera mirksiukas.gif Ji galima aptikti zemaiciu tarmeje: "aplamas" reiskia zioplys, nevykelis ir pan.. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 14 vasario 2012 - 12:15
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 14, 12:14)
Tikra tiesa... Tokio zodziu lietuviu kalboje nera  mirksiukas.gif  Panasu galima aptikti zemaiciu tarmeje... Aplamas reiskia zioplys, nevykelis ir  pan..  mirksiukas.gif

nu va, vadinas gyveni ir mokaisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2012 02 14, 00:30)
веро

pirmoj vertimas į JB nelabai pavykęs, pilkas, todėl iškart klausiu, kaip verti nuotrauką į JB? Su kokia programa dirbi/mokaisi dirbti? Mažoka viršaus, galvytė remiasi į kraštą nuotraukos, šalia galvos tas kažkoks šviesus daiktas fone nelabai gražiai atrodo. Su fotošopu jei dirbi, pasidomėk, kas per daiktas yra klonavimas ir tokius nedidelisu trukdžius pašalinsi nesunkiai  mirksiukas.gif

Antrą foto darei su blicu? Fotografuok geriau dieną, naudok natūralią šviesą  mirksiukas.gif nustatymai čia tikrai ne rankiniai aš manau..o jei jau nori išmokti fotografuoti, fotografuok bent jau su pusiau rankiniais mirksiukas.gif pamiršk AUTO ir blicą. Čia taip pat nurėžei daugokai viršaus, vaikiukas remiasi.

Abiejų foto formatas 3*2? ar čia pagal save kažkaip apkarpei g.gif

Mokausi su lightroom'u ir tikrai nezinau kaip teisingai versti i j/b, cia toks tik pirmas bandymas. Apkarpiau taip netinkamai, nes daugiau buvo nereikalingu daiktu, tai pasidomesiu kas tas klonavimas.

Visada stengiuosi su M fotografuoti, retai su auto. bet sitas variantas galvoju kad fotkintas su auto, nes tamsus kambarys buvo ir toks visai nesuplanuotas momentas, tai del nemokejimo nusistatyti teisingus parametrus, fotkinau auto.

O karpiau pagal save, reikes pasidomet ir del formatu. Aciu uz komentarus. Einu mokytis toliau smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 02 14, 00:45)
Man pirmoji patinka, nors gal ir pilkoka. Antrojoj tas burbulas ant veido kazkaip keistai ziurisi. Ir rankute nukapota...

Gaila del rankutes ir man, nesuziurejau sito dalyko.
Atsakyti
Bandau ir as i j/b versti. Pilka ar ne?... Nezinau kaip padaryti blush2.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ka @ 2012 02 14, 11:56)
Na, čiuožia horizontas..  rolleyes.gif Naudingiau būtų išmokti stebėti horizontą, bet parodau ir pamoką kaip tiesinti jį su PS.  smile.gif

jau tiesinau, bet ziuriu, kad i kita puse nuciuozinau, vakar ciuoze i viena, snd jau i kita blink.gif super biggrin.gif huh.gif frusty.gif
Atsakyti
QUOTE(веро @ 2012 02 14, 12:17)
Mokausi su lightroom'u ir tikrai nezinau kaip teisingai versti i j/b, cia toks tik pirmas bandymas.

O karpiau pagal save, reikes pasidomet ir del formatu. Aciu uz komentarus. Einu mokytis toliau smile.gif
Gaila del rankutes ir man, nesuziurejau sito dalyko.

aš nemoku su ta programa nieko, gal kitos patars dėl vertimo mirksiukas.gif

teisingi, jeigu taip galima išsireikšti formatai yra 2*3, 3*2 arba kvadratas 2*2...tai stenkis pradžioj tuoj vadovautis, paskui jau galėsi taisykles laužyti...aš pirmos savo fotosesijos nuotraukas irgi apkarpiau pagal tai, kaip man atrodė geriau biggrin.gif vietoj to, kad teisingai sukomponuočiau kadrą, iškarpiau ir tiek biggrin.gif gavau atsakymą tokį patį, kokį šiandien tau rašau...man dabar net negražu tokie keisti formatai...nebent kažkokiam specialiam projektui ruoščiausi... ax.gif
Atsakyti