Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Labas,
QUOTE(Aistulle @ 2012 02 13, 23:57)
Dėkui už komentarus.  4u.gif

Su apelsinu viskas aišku, bet ji taip norėjo pati, ne mano idėja.  biggrin.gif O aš ką tik fotkinau.  biggrin.gif
Bet man toks klausimas iškilo,aišku gal ir durnas, tarkim paprašo nufotografuoti, tai negi iškarto sakyti man kaip tam žmogui apsirenkti, ką paiimti ir panašiai?  ax.gif O jei jis to neturi, negali pasiderinti, tiesiog nori kitaip. Kaip jūs viska šita suderinat?  ax.gif

nuotraukų nekomentuosiu, nes aiškiai viską susakė.
Darai keletą nuotraukų taip, kaip norėjo mergina, o paskui prašai "Pasidėk tą apelsiną, noriu keletos kadrų sau". Gali paskui parodyt, sutvarkius, gal ir jai būtų labiau patikę. Prieš fotografuojant pravartu pasišnekėt ir aptart, pasiklausinėt, kaip žada rengtis, duot keletą minčių, gal pasinaudos?

Jūržole spalviškai patinka visos, antroji ypač.

Labai dėkoju Yvettei, Say, Svajoneii ir rG už diskusiją. Mokat merginos sudėliot mintis, kad net akys atsiveria.
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 14, 10:15)

Uzsikabinote uz pirmo sakinio... Gerai, o jei parasyciau taip, kad menas yra zmogaus kurybos forma, kuri gali buti isreiksta ivairiomis priemonemis  per vaizda, garsa, pojuti ar kt, paprastai sukelianti teigiamas emocijas...

tikrai, kodėl teigiamas?
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 02 13, 20:49)
PS: pasiilgau tavo foto dazniau, smagu buvo stebet kaip judi i prieki. Man tai vilties priduodavo  biggrin.gif

Kazkaip nera didelio noro fotkinti... Ir neturiu ka fotkinti sad.gif Drauge pagimde leliuka, bet kelias nuotraukeles tik padariau, neidomios, ner ka rodyti. Tik i ju seimos albuma. Pafotografavau savo suni ir supratau, kad noriu fotografuoti zmones smile.gif Gelyciu stadija turbut jau praejau, nebeidomu... Gal koki skelbima deti ar ka, noriu nauju veidu, ypac vaiku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 02 14, 11:17)
mano požiūriu, negėda būti neišprususiam, nes mes skirtingai augom, skirtingai brendom, turėjom skirtingas galimybes, todėl skirtingai žiūrim į pasaulį, bet turi būti gėda tuo didžiuotis, tuo pasitenkinti ir/arba nenorėti to pakeisti. Čia mano asmeninis požiūris, galite jį praignoruoti smile.gif

Visgi uzsikabinau smile.gif O kas yra ispruses zmogus ?
Tas, kuris supranta/suvokia siuolaikini vizualini mena, ar tas, kuris yra rastingas (bent jau nedaro elementariu gramatiniu klaidu), ar tas, kuris baige universiteta, o gal ne viena? O gal uztenka vidurines? Ar butinas magistas?
Ar jis turi orientuotis politikoje, svietime, o gal visur? ar tas, kuris klauso turi suoproti apie klasikine muzika, galbut groja kokiu nors muzikos istrumentu, lankosi Operos ir baleto teatre arba filharmonijoje? Kuris mates visu teatru premjeras ir spektaklius ir skaito rimtus literaturos kurinius? O gal tas, kuris nepraleidzia nei vienos dailes parodos ir mintinai zino eksponatus nacionaliniame muziejuje, arba zino visus geriausius simtmecio filmus?
O gal besidomintis kinologija, kulinarija arba aplinkos apzeldinimu?
Kuris is ju yra labiausiai ispruses ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 14 vasario 2012 - 10:35
Prisimiau Bytlus, pamiršau kaip rašosi, na, visi žinot. Kažkur girdėjau, kad jie prisipūtę kurdavo savo dainas, o kartais susėdę sakydavo, dafai, sukuriam mašiną ar pan.

Bet pabandykit Jūs sukurti mašiną. Pabandykit. Paaiškės kodėl tas ar anas atitinkamai kainuoja. Tai daaaaaaaaaaug detalių, smulkmenų, kurios sudaro visumą, galų gale - meno kūrinį, ar brangų, elitinį popsą.
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 14, 10:32)

aš ne Say, bet kaip supratau mes apie meninį išprūsimą šnekėjom

Atsakyti

Kodėl visų teatrų premjeruose? Kodėl nepraleidžia, kodėl moka atmintinai? Arba žino visus geriausius? Kodėl?

Viskas tinka, bet su protu, kodėl reikia tokių drastiškų kraštutinumų. Aš daug ko nežinau, bet dažniausiai žinau kur galiu pasižiūrėti.
Išprusęs yra tas, kuris domisi toliau nei mato akys, toliau už savo kiemo, kuris šviečia, turtina save, yra liberalus ir lankstus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 14 vasario 2012 - 10:41
QUOTE(rG @ 2012 02 14, 10:38)

Išprusęs yra tas, kuris domisi toliau nei mato akys, toliau už savo kiemo, kuris šviečia, turtina save, yra liberalus ir lankstus smile.gif

drinks_cheers.gif

šitą galima ir išsitatuiruot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 02 14, 10:38)

vienu zo, kad ir kaip bande paneigt ta "bukesni matyma" anoje temoje, visgi jis egzistuoja smile.gif
Atsakyti
Visgi uzsikabinau smile.gif  O kas yra ispruses zmogus, tavo nuomone?
Tas, kuris supranta/suvokia siuolaikini vizualini mena, ar tas, kuris yra rastingas (nedaro elementariu gramatiniu klaidu), ar tas, kuris baige universiteta, o gal ne viena? Ar jis turi orientuotis politikoje, svietime, o gal visur? ar tas, kuris klauso turi suoproti apie klasikine muzika, galbut groja kokiu nors muzikos istrumentu, lankosi Operos ir baleto teatre arba filharmonijoje? Kuris mates visu teatru premjeras ir spektaklius ir skaito  rimtus literaturos kurinius?  O gal tas, kuris nepraleidzia nei vienos dailes parodos ir mintinai zino eksponatus nacionaliniame muziejuje, arba zino visus geriausius simtmecio filmus?
O gal besidomintis kinologija, kulinarija arba aplinkos apzeldinimu?

pamiršai paminėti lytinį išprusimą wink.gif

man išprusimas yra lygus erudicijai, t.y. įvairių sričių žinių turėjimui, apsiskaitymui įvairiose srityse, stipriam taip vadinamam bendrajam išsilavinimui ir, bene svarbiausia, nuolatiniam lavinimuisi, žinių kaupimui ir sugebėjimui tas žinias sisteminti, analizuoti ir panaudoti.

ir čia dar biškį: http://en.wikipedia..../Sophistication
the process or result of becoming cultured, knowledgeable, or disillusioned; the process or result of becoming more complex, developed, or subtle.

taigi, beveik viskas, ką suminėjai, yra būdinga išprususio asmens gyvenimui. Tu vis sieki apriboti, sustatyti į lentynėles, apibrėžti. ne ten kreipi energiją, jei įdomi mano nuomonė.

Free your mind smile.gif

http://www.marcandan...free-your-mind/ 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 14 vasario 2012 - 10:49
QUOTE(chiquitka @ 2012 02 13, 22:44)
Antroji labai patiko  bigsmile.gif
Gera ideja, butinai pasinaudosiu.
blink.gif  nu nieko sau skirtumas. Einu PS knygu siustis  bigsmile.gif
Labai saunu tokiu pavyzdziu matyt, kad imanoma ir nelabai vykusi kadra, siek tiek padirbejus isgelbet. Aciu  4u.gif

aciu dievui nekeliau dar jokiu foto po ND nieko nepavadinau netinkamais zodziais bigsmile.gif

as tai parsisiunciau lightrooma manau pradziai tikrai uzteks man ir ta dar reikia perkasti, kiek suprant jis lengvesnis nei ps.
o kaip del formato kuriuo fotografuoji? nes as jpg fotkinu gal tada ant raw persijungti? bet nezinociau kaip ten elgtis, ar nesiskiria niekas? blush2.gif
Atsakyti
Geras, išnyko mano postas apie "kubilius kaltas" biggrin.gif Ar čia pamoderuota, ar čia aš netyčia ištryniau hihihi.gif
Atsakyti