QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 14, 09:47)
Ir jei tai perspektyvaus autoriaus darbas parduoti jį už solidžią sumą.
bla bla bla.
Kodėl pasirinktas žodis "perspektyvaus"? Jei perspektyvus, tai ir kainuoja atitinkamai. O jei žodis atsirado netyčia, tai atsakysiu taip, kad kaina neparodo meno vertės; kad meno vertė nėra lygu pinigų sumai; kad niekas šiaip sau nekainuoja; kad kūrinys neretai eina kartu su autoriaus asmenybe arba su ankstesniais jo darbais / kūriniais; kad dažniausiai joks brangiausiai kainuojantis, be didelės meninės vertės popsas nėra kičas. Nors tokiu galėtų pasirodyti eklektika, tačiau tai tai pat nėra kičas, nes tai sąmoningas pasirinktas stilius. Dar pridėsiu, kad meno kūrinys nėra tai kas plika akimi matoma, todėl yra ne tik meno estetika, bet ir meno sociologija bei meno srovės, apie kurias užsiminė, bet neplėtojo
say, kai jomis norima kalbėti, išreikšti, pasakyti žinią. Taigi, net ir vizualaus meno vertinimas negali būti vertinamas tik iš vizualiai matomų detalių, o jei nesuvokiama KODĖL tas kūrinys toks, tada yra kontekstas, priklausymas atitinkamoms grupėms ir panagrinėjus pradedama bent suvokti.
Papildyta:QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 14, 10:01)
nemačiau
bet prieš diskutuojant ribas tarp meno ir nemeno, reiktų truputį pasidomėti, kas aplamai tas menas yr
o tada jau galima ginčytis, ir sakyti pagrįstą savo nuomonę
tikiu, kad aktoriai ten kažką gudro pasakys
o sakyti, kad
mano nuomone automobilis iš tikrųjų yra dviratis nes aš esu giliai dėl to įsitikinusi, tai toks pasakymas skamba lygiai taip pat apsurdiškai, kaip ir pasakymas, kad
menas yra tai kas gražu, o ko nesuprantu ir kas negražu yra nemenas.
Puikiai apibendrinai Sm. Ir tikrai čia nebūsiu, jei vyraus nuomonė nuo puodų, Nesirenku žodžių, nes dirbu. Nuoširdžiai manau, kad čia liksim kiekvienas prie savo nuomonių, nes forumas nelabai gali būti pilnavertiška švietimo forma, juolab, kai į tave žiūri išskirtinai ne autoritetingai.