Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 14, 08:48)
Labas,

įdomios jūsų diskusijos  4u.gif pasijutau visiška tamsuole  4u.gif labai toli esu nuo visų šių dalykų. Šimtas metų net nebepavartau photo.net, kur anksčiau paganydavau akis.
Nėra ir nebus teisingo atsakymo, bet jei pavartytum, būtų naudingiau biggrin.gif

Matėt tikriausiai daugelis mano pirmą blyną rudenį, bet jei kas nematėt, labai čia tinka Love. Man tai fainas ir po kiek laiko, nepaisant klaidų, kurios labai akis man bado biggrin.gif

Irgi einu darbuotis, soriūūūkas jei ką nuskriaudžiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 14 vasario 2012 - 09:20
Padiskutuokim 
menas paprastai asocijuojasi su kazkuom graziu, sukurtu zmogaus...

man iš kart pirmas sakinys užkliuvo smile.gif taip pat kaip ir visas postas..

jau ne pirmą kartą įsitikinu, kad meno kūrinių nesupratimas, tai tik išprūsimo stoka.. aišku, nesakau, kad aš tą vamzdį suprantu ką jis ten reiškia, ir nesakau, kad jis man gražus.. jei man būtų labai įdomu, tai pasidomėčiau ir sužinočiau, ką jis ten reiškia, ką autorius norėjo parodyti.. aišku nuo to gražiau nepasidarys, bet bent jau būtų aišku, kodėl jis ten stovi.. o, kad tai yra menas, tai net neabejoju.

čia taip pat kaip Malevičiaus Juodas kvadratas baltame fone.. žmogui, kuris visiškai nesidomi meno srovėmis, tas kvadratas ir bus tik kvadratas, geometrinė figūra baltame fone..

daugelis mano, kad menas yra tik tai kas akivaizdu ir gražu, t.y. "sukramtytas" kūrinys ir estetiškai padėtas ant lekštutės.. bet iš tikrųjų, tai meno savoka yra kur kas platesnė, ir domintis galima sužinoti labai įdomių dalykų.. ir kai pradedi domėtis, tada pradedi suvokti, kad tas sukramtytas, estetiškas menas tampa nebeįdomus, nes ten nėra ko įžvelgti giliau.. kaip aš sakau, praskiesta kava, byzalas smile.gif))

šiaip rG ir Say viską jau pasakė, nebelabai yra ir ką bepridurt drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 14, 10:41)

O ar matėt spektaklį "Menas". Kaip tik apie tai ir diskutuoja, ką norėjo pasakyti Whatewer. Vadinasi, ne jai vienai kyla klausimas kur yra riba tarp meno ir to, kas jau nebėra menas. Baltas paveikslas (visiškai baltas) yra menas, ar tai jau žmonių maustymas? Ir jei tai perspektyvaus autoriaus darbas parduoti jį už solidžią sumą. Baltame norint galima įžiūrėti visokiausius baltas linijas ar pan. įsivaizduojant, kad tą ir norėjo parodyti autorius. Čia tik šiaip mirksiukas.gif
peace & love laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 14 vasario 2012 - 09:49
Į temą šios dienos Lietuvos ryto Dienos sakinys:

„Kuo daugiau vamzdžių, tuo geriau.”
Premjeras A.Kubilius pareiškė, kad Lietuvai labai svarbūs abu projektai – ir suskystintų gamtinių dujų terminalas, ir vamzdynų sujungimas su Europos sistemomis per Lenkiją.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 02 14, 08:08)
jeigu pasidomėtum šiuolaikiniu menu, postmodernizmo apibrėžimais ir apraiškomis, multifunkcionalumo ir monofunkcionalumo skirtumais, dažnai lankytumeis šiuolaikinio meno galerijose, tai vamzdis ar kurmio urveliai prie Seimo gal ir nepasidarytų geresni, bet Tu bent jau pabandytum suvokti, ką autoriai norėjo pasakyti.. gal net pavyktų smile.gif

Ar verta gaisti laika tokiems dalykams, kaip bandymui supratimui, ka norejo autorius pasakyti tuo vamzdziu? Negi isties nera prasmingesnio laiko praleidimu budo, nei vamzdzio analize ?
Yra apstu isties vertingu kuriniu, kuriuos isanalizuoti, suprasti ir pamatyti/perskaityti/isgirsti, neuztektu net ir viso gyvenimo...
Ir man visiskai del to nera geda, ir noredama itikti kazkam, as tikrai nesakysiu, kad tai yra zavu, grazu ir nuostabu.
O kadangi klausimas skambejo mazdaug taip " Dažniau iš naujokų, nei iš seniau čia esančių girdžiu "buitiakas", "menas arba mianas".
Ką norit pasakyti šiais žodžiais? ", tai as atsakiau, kaip as galvoju...
Prisiminiau pasaka apie nuoga karaliu... O kas gi jam tai pasakys? niekas nedrista, visi pritariamai linkcioja galva, nes nenori pasirodyti neismaneliai...
O jei visai trumpai, tai neretai absoliutu niekala bandoma prakisti kaip mena..
P.S. Kazkokie irodymai priesingai, arba pamastymai, kokia as neisprusus, manes ir mano nuomones siuo klausimu nepakeis...
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 14, 09:47)

O ar matėt spektaklį "Menas". Kaip tik apie tai ir diskutuoja, ką norėjo pasakyti Whatewer. Vadinasi, ne jai vienai kyla klausimas kur yra riba tarp meno ir to, kas jau nebėra menas. Baltas paveikslas (visiškai baltas) yra menas, ar tai jau žmonių maustymas? Ir jei tai perspektyvaus autoriaus darbas parduoti jį už solidžią sumą. Baltame norint galima įžiūrėti visokiausius baltas linijas ar pan. įsivaizduojant, kad tą ir norėjo parodyti autorius. Čia tik šiaip mirksiukas.gif
peace & love laugh.gif

nemačiau smile.gif bet prieš diskutuojant ribas tarp meno ir nemeno, reiktų truputį pasidomėti, kas aplamai tas menas yr wink.gif o tada jau galima ginčytis, ir sakyti pagrįstą savo nuomonę smile.gif tikiu, kad aktoriai ten kažką gudro pasakys smile.gif o sakyti, kad mano nuomone automobilis iš tikrųjų yra dviratis nes aš esu giliai dėl to įsitikinusi, tai toks pasakymas skamba lygiai taip pat apsurdiškai, kaip ir pasakymas, kad menas yra tai kas gražu, o ko nesuprantu ir kas negražu yra nemenas.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2012 02 14, 09:48)
Į temą šios dienos Lietuvos ryto Dienos sakinys:

„Kuo daugiau vamzdžių, tuo geriau.”
Premjeras A.Kubilius pareiškė, kad Lietuvai labai svarbūs abu projektai – ir suskystintų gamtinių dujų terminalas, ir vamzdynų sujungimas su Europos sistemomis per Lenkiją.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 13, 22:54)
Baigiau tvarkyti ano savaitgalio sakeles, tai idedu dar pora kritikai

antra grazus brokeh , 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 14, 09:47)
Ir jei tai perspektyvaus autoriaus darbas parduoti jį už solidžią sumą.

bla bla bla.

Kodėl pasirinktas žodis "perspektyvaus"? Jei perspektyvus, tai ir kainuoja atitinkamai. O jei žodis atsirado netyčia, tai atsakysiu taip, kad kaina neparodo meno vertės; kad meno vertė nėra lygu pinigų sumai; kad niekas šiaip sau nekainuoja; kad kūrinys neretai eina kartu su autoriaus asmenybe arba su ankstesniais jo darbais / kūriniais; kad dažniausiai joks brangiausiai kainuojantis, be didelės meninės vertės popsas nėra kičas. Nors tokiu galėtų pasirodyti eklektika, tačiau tai tai pat nėra kičas, nes tai sąmoningas pasirinktas stilius. Dar pridėsiu, kad meno kūrinys nėra tai kas plika akimi matoma, todėl yra ne tik meno estetika, bet ir meno sociologija bei meno srovės, apie kurias užsiminė, bet neplėtojo say, kai jomis norima kalbėti, išreikšti, pasakyti žinią. Taigi, net ir vizualaus meno vertinimas negali būti vertinamas tik iš vizualiai matomų detalių, o jei nesuvokiama KODĖL tas kūrinys toks, tada yra kontekstas, priklausymas atitinkamoms grupėms ir panagrinėjus pradedama bent suvokti.
Papildyta:
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 14, 10:01)
nemačiau smile.gif bet prieš diskutuojant ribas tarp meno ir nemeno, reiktų truputį pasidomėti, kas aplamai tas menas yr wink.gif o tada jau galima ginčytis, ir sakyti pagrįstą savo nuomonę smile.gif tikiu, kad aktoriai ten kažką gudro pasakys smile.gif o sakyti, kad mano nuomone automobilis iš tikrųjų yra dviratis nes aš esu giliai dėl to įsitikinusi, tai toks pasakymas skamba lygiai taip pat apsurdiškai, kaip ir pasakymas, kad menas yra tai kas gražu, o ko nesuprantu ir kas negražu yra nemenas.

Puikiai apibendrinai Sm. Ir tikrai čia nebūsiu, jei vyraus nuomonė nuo puodų, Nesirenku žodžių, nes dirbu. Nuoširdžiai manau, kad čia liksim kiekvienas prie savo nuomonių, nes forumas nelabai gali būti pilnavertiška švietimo forma, juolab, kai į tave žiūri išskirtinai ne autoritetingai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 14 vasario 2012 - 10:24
QUOTE(R.i.R. @ 2012 02 14, 10:47)

peace & love laugh.gif

Maciau sita spektakli... smile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 02 14, 11:01)
Papildyta:
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif

As neparasiau, kad tai, kas yra negrazu - nera menas..
Uzsikabinote uz pirmo sakinio... Gerai, o jei parasyciau taip, kad menas yra zmogaus kurybos forma, kuri gali buti isreiksta ivairiomis priemonemis per vaizda, garsa, pojuti ar kt, paprastai sukelianti teigiamas emocijas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Whatever?: 14 vasario 2012 - 10:17
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 14, 10:00)
Ar verta gaisti laika tokiems dalykams, kaip bandymui supratimui, ka norejo autorius pasakyti tuo vamzdziu?  Negi isties nera prasmingesnio laiko praleidimu budo, nei vamzdzio analize ?
Yra apstu isties  vertingu kuriniu, kuriuos isanalizuoti, suprasti ir pamatyti/perskaityti/isgirsti, neuztektu net ir viso gyvenimo...
Ir man visiskai del to nera geda, ir noredama itikti kazkam, as tikrai nesakysiu, kad tai yra zavu, grazu ir nuostabu.
O kadangi klausimas skambejo mazdaug taip " Dažniau iš naujokų, nei iš seniau čia esančių girdžiu "buitiakas",  "menas arba mianas".
Ką norit pasakyti šiais žodžiais? ", tai as atsakiau, kaip as galvoju...
Prisiminiau pasaka apie nuoga karaliu... O kas gi jam tai pasakys? niekas nedrista, visi pritariamai linkcioja galva, nes nenori pasirodyti neismaneliai...
P.S. Kazkokie irodymai priesingai, arba pamastymai, kokia as neisprusus, manes ir    mano nuomones siuo klausimu nepakeis...

tai kaip suprantu ties tuo diskusiją galime baigti? smile.gif

aš tai dar palinkėjimą Tau asmeniškai parašysiu: linkiu atverti savo protą..smile.gif jei ne nesuprantamam menui, tai bent jau platesniam, įvairesniam pasauliui.

p.s. gaišti laiką verta tam, kuo tiki ir kas kam nors yra įdomu, bet Tu teisi bent jau šioje srityje: neverta gaišti laiko tam, kad aiškintum, kur neverta gaišti laiko smile.gif

mano požiūriu, negėda būti neišprususiam, nes mes skirtingai augom, skirtingai brendom, turėjom skirtingas galimybes, todėl skirtingai žiūrim į pasaulį, bet turi būti gėda tuo didžiuotis, tuo pasitenkinti ir/arba nenorėti to pakeisti. Čia mano asmeninis požiūris, galite jį praignoruoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 14, 10:00)

žinai, yra toks pasakymas, kai nesidomi, tai galvoji, kad viską žinai (pvz dauguma nusipirko fotikus ir galvojo, kad fotikas padarys geras nuotraukas). Pradedi domėtis, ir žiūri, kad nieko nežinai.
Su meno samprata manau lygiai tas pats, kol nepradedi domėtis, tol atrodo, kad tavo nuomonė teisingiausia. Jei nors kiek pradėtum domėtis, tai manau, kad taip užtikrintai nebeteigtum to, ką dabar teigi. Aišku, jei tau neįdomu gilintis, tai jau kitas klausimas.. bet tada labai netakiška iš tavo pusės dergti šią sąvoką ššš krūvom nepagrįsta nuomone
Atsakyti
QUOTE(Whatever? @ 2012 02 14, 10:15)
paprastai sukelianti teigiamas emocijas...
Kodėl teigiamas?
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2012 02 14, 10:17)
mano požiūriu, negėda būti neišprususiam, nes mes skirtingai augom, skirtingai brendom, turėjom skirtingas galimybes, todėl skirtingai žiūrim į pasaulį, bet turi būti gėda tuo didžiuotis, tuo pasitenkinti ir/arba nenorėti to pakeisti. Čia mano asmeninis požiūris, galite jį praignoruoti smile.gif

Vat būtent. Aš asmeniškai tikrai vėlai pradėjau bręsti kaip asmenybė, nekalbant apie prigimtinius dalykus. Nes buvo baliai festivaliai ir viskas dzin tam tikru etapu. Maggie dabar mane nokautuos, sakys, tu buvai žavesnė, nu bet. Nu ir ką dabar biggrin.gif Nieko nekeisčiau.

Rrrr, kad nusprogtų internetas biggrin.gif
Atsakyti