tikrai, reikia stengtis daryti tai ka norisi gyvenime, juk tik viena ji teturim!
As pati baigus bakalaura, darbas pagal specialybe manes nedomina.. stojau nes reikejo stoti po mokyklos net nezinojau dorai ka ta specialybe reiskia kai padaviau pareiskima.. zodziu ziauriai gailiuosi del tu 4 issvaistytu metu!
Siuo metu lankau pasiruosimo kursus ir galvoju stoti kitais metais i tokia psecialybe kuri man patiktu
tikiuosi kad nepritruks ryzto, nes nusimato sunkumai del kalbos barjero ir ziniu stygiaus (stociau jau nebe i pirma kursa, bet i gala). Bet kai kazko labai nori tai reikia eiti iki galo, ar ne?
Kalbant apie virejus, turiu pazystama, jauna ir uzsispyrusi, isejo is univero 4 kurso pries pat bakalauro rasyma, specialybe rimta ir visi sukiojo pirstais prie smilkiniu, o jis ikure savo restorana, dirba diena nakti bet nuo to kaifuoja! sekasi gerai, gamina skaniai, visada pas ji eiles, finansiniu problemu nemato, samdosi darbuotojus. Siemet kiek zinau stojo kazka su maistu studijuoti bet ne i profke. Ir ka virejas bet gyvena geriau nei vidutinis lietuvis.
Nereikia nuvertinti, pvz salyje kurioj as gyvenu virejai yra garbinami, na tikrai geri virejai. yra geriuasio virejo realybes shou ir niekas nesako, kad va zmogus koks nors prastesnis nes gamina maista o ne baiges vadyba/marketinga/teise ir tt... Tie patys garbus teisininkai eina pas juos valgyt ir moka uz miniatiurines porcija po daaaaug daaaug pinigu nes cia yra prestizas!
Ka noriu visu tuo pasakyti, kad reikia zinoti savo verte ir ja rodyti kitiems. jeigu prisistatysi: "Laba diena, as esu viso labo vireja" tai visi ir galvos kad esi TIK vireja ir gyvenime nieko nepasiekei ir nepasieksi. O jei sakysi "Laba diena, as esu maisto ruosimo specialiste, tai mano aistra, o gyvenimo moto - gaminti taip kaip niekas nesitiki ir nustebinti kiekvienu patiekalu!"
Manau reikia SUSIKURTI apie save nuomone, tokia kokios nori! zinoti savo verte, ir leisti ja zinoti kitiems. Cia jau reikia zengti pries ta lietuviska kukluma (juk pripazinkim, kad daznai i komplimenta "oi kaip skaniai gamini, turbut cia ypatingas receptas!!! " mes atsakytume "ka tu, baik, cia visiskai paprasta i nieko ypatingo, visiskai net nezinau, abejoju del skonio, ir jauciu truksta druskos! ". Aisku, cia kiek patirstinau spalvas, bet esme tokia..
Daug prirasiau cia, tikiuosi ka nors supratot!