Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Ledum @ 2012 02 16, 13:20)
Man nieko nerodo, tik sako, kad ipoda laimejau.  biggrin.gif

biggrin.gif o kodel man paveiksliuka rodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2012 02 16, 13:31)
biggrin.gif  o kodel man paveiksliuka rodo g.gif

Prie kito kompo jau ir man rodo. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 02 16, 13:16)
Prie kito kompo jau ir man rodo.  biggrin.gif

Tokiais atvejais dažnai užtenka tik perkrauti puslapį
Atsakyti
QUOTE(Rimmuse @ 2012 02 16, 14:40)
Tokiais atvejais dažnai užtenka tik perkrauti puslapį

4u.gif

user posted image
Neprimatau ar ten po skulptūra kadagiais apsodinta? cool.gif

Čia ne į temą Denverio botanikos parkas
http://www.gardentou...ens_photos.html

Atsakyti
Gal kuri sakysitės tam Kėdainių medelyne ką? g.gif kainos tai mane taip suviliojo,kad pusę prekių išpirkčiau reikia ar nereikia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlyn@kė @ 2012 02 16, 14:29)
Gal kuri sakysitės tam Kėdainių medelyne ką? g.gif kainos tai mane taip suviliojo,kad pusę prekių išpirkčiau reikia ar nereikia lotuliukas.gif

O ka ten uzsakineti? Nuvaziuoji ir perki mirksiukas.gif biggrin.gif Bent jau man sake - atvaziuosit ir kasim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 02 16, 10:48)
o kokios kaimynu pusys, ne Pinus sylvesteris? todel Pinus mugo su pinciruojamomis virsunemis sklypo gale butu tinkamas komponentas jusu bendram kotedzu geštaltui sukurti  tongue.gif  .

Aš neturiu nieko prieš pinus mugo nei prieš sylvestris, bet man labai nesinori visiškai pabėgti iš klasikos temos verysad.gif Nesinori man rožių pušims aukoti, o kartu aš jas vis tiek sunkiai įsivaizduoju. Bet kiek bedėliočiau, vis tiek galiausiai gaunasi, kad turbūt reikės tų pušų atsiprašyti tongue.gif

Pirmiausia, tai įsitikinau, kad medžio mano kiemelio kairėje nereikia, nes jis visgi užstotų pagrindinį vaizdą. Čia pvz. su skroblu.
user posted image

Taigi lieka medžių grupė už supynių, kiemelio dešinėje. Man čia gražiai žiūrisi alyvos arba prie bendros sklypo idėjos priderintos pušys, tuomet jos dengia namus toliau.:
user posted image
user posted image

Padidinau centrinį gėlyną, kad jis užimtų visą mano kiemo plotą. Taip man jis geriau įsilieja į viso skypo visumą. Man norisi vejos takelio per jį nedaryti, tik kokias akmenų pėdutes, o jei daryti veją, tai labai siaurą, kad tas gėlynas vizualiai per daug nesuskiltų. Įsivaizduoju, kad gėlynas turėtų imituoti žydinčią pievą, su joje kyšančiais krūmeliais. Bet čia dar labai nekonkretu. Bendras kiemo vaizdas būtų maždaug toks:
user posted image

Ką manote? blush2.gif
Atsakyti
Aispra, kaireje man truksta krumyno. Butent krumeliu grupes.
Ir aplamai, kazkas ten ne taip
O terasos zona visai neapgalvota, kazkaip susikoncentruota ties tuo, kaip koki medi padeti, o priekis visai neapmastytas, paliktas bet kaip. O man rodos, kad kuo arciau, tuo turetu buti viskas kruopsciau sugalvota, o jau toliau gali buti padrikiau, nes is terasos stebint, viskas susilies i viena.

Kas liecia medzius, tai man atrodo taip (kazin, ar mokesiu isdelioti mintis). Jei medis arciau, kaip pirmam pavyzdyje, tai galima mastyti apie gana auksta medi, apacioje kuo maziau saku turinti ( nezinau, ieskoti tokio, kaip tarkim pusis, ar tiesiog geneti kazka kito), nes sedint, tavo matymo aukstis bus sedimam lygyje, na nemoku pasakyti, net, bet kuo arciau toks medis, tuo maziau jis uzstoja toluma. O va jei ta pati medi pasodinti toli, tai jis ir uzstos toli labiau - bus daugiau vargo su jo uzimamo vaizdo ploto numatymu. Kazin, ar aiskiai cia as susakiau g.gif Na isivaizduok, kad pasodini medi prie pat terasos (na vizualiai, jau uzaugusi biggrin.gif ) ir sedi vos ne po juo. Sakos gana aukstai ir tau jis absoliuciai netrukdo. Ir kuo toliau ji trauksi, tuo daugiau vaizdo jis tau uzstos, o nuo tam tikro tasko vel prades toldamas ta vaizda atidengti. todel rinkciausi gana auksta medi gana arti terasos. Mes ta pati atveji turim. Musu namas palei gatve, kitoje gatves pueseje yra labai aukstas medis. Na tai vaizdo jis absoliuciai nedengia, tik tiek, kiek kamienas pats uzstoja, bet tai mazai labai. O dar mes ten inkiliuka pakabine, tai sedim virtuveje, kava geriam ir grozimes: tai kunigo sodu, tai toliau prazystanciais kastonais, tai pauksciais inkiliuke. taip jau yra, kad turim gana platu apzvalgos lauka ir arti esantis laaaabai aukstas medis tam netrukdo.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 02 17, 00:51)
Ir aplamai, kazkas ten ne taip
O terasos zona visai neapgalvota, kazkaip susikoncentruota ties tuo, kaip koki medi padeti, o priekis visai neapmastytas, paliktas bet kaip. O man rodos, kad kuo arciau, tuo turetu buti viskas kruopsciau sugalvota, o jau toliau gali buti padrikiau, nes is terasos stebint, viskas susilies i viena.

Kairėje ir bus krūmai. Tie visi rudi plotai, kurie sužymėti ir bus didesni ir mažesni krūmai su gėlėmis tarpuose/priekyje. Tik kol nemoku gerai su programa dirbti, tai man jau lengviau ant popieriaus susipaišyti biggrin.gif Kol kas aš ir noriu tik tokio sprendimo, ar reikia medžio, jei reikia, tai kokio, ar gerai sužymėtos augalynų vietos, kokia bendra idėja ir stilistika, o apie konkrečius augalus vėliau.

Apie medžius arti terasos viskas aišku, tik kad jie iš karto dideli nepasidarys, o tai reiškia, kad reikės išgyventi visas tarpines aukščio stadijas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 17 vasario 2012 - 00:02
Kol medis mazas, tai jis gana skystas juk biggrin.gif

As uz medi arciau, nenutraukti ju uz supyniu.
Atsakyti
aispra thumbup.gif Logiskai su medziais sudeliojai. Takelio per gelynus nebijociau, jie padeda geriau ireminti pati gelyna. Gal nesu tikra tik ar gelynams nepritruks uznugario, bet galbut ta didele atvira erdve jiems bus pakankama atsvara. Ir nors pievos vaizdas su kysanciais krumoksniais ne klasika, tai ir sioj temoj neturetu buti, bet mintis man labai patinka:)
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 02 17, 00:51)
O man rodos, kad kuo arciau, tuo turetu buti viskas kruopsciau sugalvota, o jau toliau gali buti padrikiau, nes is terasos stebint, viskas susilies i viena.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Man irgi. O gražiausias variantas su pušim kur dengia baltą namuką. ax.gif Tik dar ten trūksta smilgų ir kitų augalėlių, nors tau ir nepatinka pušis apsupta augaliukų. doh.gif

Man irgi gausiausi ir kruopščiausi gėlynai turi būti prie terasos. drinks_cheers.gif

Taką iš vejos kaip tik daryčiau platų, dabar tie gėlynai nesusijungia su gėlynais prie terasos ir man bendro vaizdo nesudaro. schmoll.gif

Takelis iš akmenukų, tai japoniškas stilius arba alpinariumas gali toks būti, dar modernas, o klasika nelabai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 17 vasario 2012 - 09:40