QUOTE(aispra @ 2012 02 16, 00:40)
Ačiū
Kaip tik pradėjau dėlioti medžius ant kiemo
Bandau įvaldyti kiemo modeliavimo programą, bet sekasi tikrai sunkiai
Jau "užauginau" kaimynų pušis
Ir įsitikinau, kad pušų ir taip baisiai daug, jų tikrai nebesinori kartoti. Ąžuolai, bukai, liepos ir gluosniai mano kiemeliui per dideli. Skroblas ir žagrenis neblogai, alyvos reikėtų ieškoti kaip galima aukštesnės.
Augalų kataloge radau dar neapkalbėtą puošmedį, Man atrodo, kad jis galėtų būti ir tas raudonas daugiakamienis gražuolis Cobres nuorodoj. Kaip šis medis? Gyvai esu mačiusi tik nedidelius
Skroblas jei nekarpomas auga iki 10-20 (25 ) metrų , tai = liepa = ąžuolas.
Man puošmedis idealus augalas japoniškiems sodams. Jis kaip ir japoniškas klevukas sukelia visai kitokį įspūdį nei kokia alyva ar skroblas. Bet čia tik mano nuomonė, taip kaip apie smilgas.
Galit su manim nesutikti. Internete daug kur mačiau puošmedį natūralistiniuose soduose, bet koks paprastesnis augalas toj vietoj man būtų gražiau.
QUOTE(Cobre @ 2012 02 16, 00:45)
As alyvos ieskojau aukstos.
radau amurine.
ir radau uz kapeikas kedainiu medelyne ja.
tik va beda, kai ja reiks sodinti, manes lietuvoje nebus kuriam laikui
Tai paprašyk mamos, kad ją prikastų. Arba tam medelyne susimokėk ir paprašyk, kad prikastų su vazonu, o kai galėsi išsitrauksi ir pasisodinsi.
QUOTE(mumrikas @ 2012 02 16, 01:05)
Todėl, kad per rimtesnes žiemas gali nušalt iki žemės
pailgės medelyne mačiau gražų, gal dešimties metų senumo, o vieną pavasarį atvažiavus pamačiau nurėžtą iki žemės - pasirodo visiškai nušalė. Tiesa šaknys buvo gyvos, tai atžėlė, bet kelių metų šakų kaip nebūta
Aišku veiksmas Vilniuje, bet vis tiek tas krūmas sakyčiau gan užuovėjoj auga, kitų augalų apsupty. Tikrai gražus, bet ne iš tų pačių atspariausių (aš turiu pukenį, tai įdomu kaip ans gyvuos po šios žiemos
)
Aš tai niekad nemačiau nušalusio puošmedžio.
Ir šiaip jis 5a zona. Prie Vilniaus galėjo būt, kad sąlygos visiškai netinka ir puošmedis galėjo neatlaikyti net ir paprastos nešaltos žiemos. O jei nušalopernai, tai ir reiškia, kad netiko vieta.
Papildyta:
Su švente