Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(bitule @ 2012 02 13, 23:04)
O gal visai tiktų paprastasis skroblas? Plati laja, medis ne per aukščiausias, šakų grafinis piešinys pakankamai išraiškingas. Reikalui esant, nesunkiai pasiduos formavimui. Be to, galima būtų atkartoti skroblą kolonine forma sūpynių dešinėje pusėje.
Tik va, žydėjimas, tai gal ne itin puošnus  ax.gif
(Neturiu, net ką ir bepasiūlyti, nes Ledum jau įgarsino mano mintis  biggrin.gif )

biggrin.gif Man kažkaip prieš akis tik karpyti skroblai šmėžuoja. lotuliukas.gif
drinks_cheers.gif Jei kitoj pusėj atkartot karpytu. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif

( Toj žinutėj su paveiksliukais tu pirma spėjai parašyt ką ir aš galvoju tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 02 13, 23:04)
O gal visai tiktų paprastasis skroblas? Plati laja, medis ne per aukščiausias, šakų grafinis piešinys pakankamai išraiškingas. Reikalui esant, nesunkiai pasiduos formavimui. Be to, galima būtų atkartoti skroblą kolonine forma sūpynių dešinėje pusėje.
Tik va, žydėjimas, tai gal ne itin puošnus  ax.gif

Skroblas man dėl savo šakų struktūros labiausiai ir patinka (labai patogus įlipti biggrin.gif). Jei pagrindo augalais būtų smilgos, žydėjimo tikrai nereikia. Tik dėl dydžio labiausiai abejoju, nes tarp augalyno ir supynių yra maždaug 4 -5 metrai. Tos pačios abejonės ir bukui su ažuolu - medžiai nerealūs, bet kupolai platesni už visą mano kiemelio plotį. Nebent medį stumti arčiau terasos g.gif

Pušis susišauktų su terasoje esančiais ir kaimynų augalais, nes prie terasos spygliuočių turiu. Tik pušys man gražu kai stovi "nuogomis" kojomis. Krūmų grupėje aš jų nelabai įsivaizduoju ax.gif Nebent daryti kelių pušų grupeles už supynių, o priekyje tik krūmus?
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 02 14, 10:02)
Skroblas man dėl savo šakų struktūros labiausiai ir patinka (labai patogus įlipti biggrin.gif). Jei pagrindo augalais būtų smilgos, žydėjimo tikrai nereikia. Tik dėl dydžio labiausiai abejoju, nes tarp augalyno ir supynių yra maždaug 4 -5 metrai. Tos pačios  abejonės ir bukui su ažuolu - medžiai nerealūs, bet kupolai platesni už visą mano kiemelio plotį. Nebent medį stumti arčiau terasos g.gif

Pušis susišauktų su terasoje esančiais ir kaimynų augalais, nes prie terasos spygliuočių turiu. Tik pušys man gražu kai stovi "nuogomis" kojomis. Krūmų grupėje aš jų nelabai įsivaizduoju  ax.gif Nebent daryti kelių pušų grupeles už supynių, o priekyje tik krūmus?

thumbup.gif lotuliukas.gif To kas nuspalvinta tikrai nesitikejau.

Rododendro ir azuolo labai gera simbioze su kitais augalais. mirksiukas.gif
Atrodo mazdaug taip, bet tik piesta paveiksleli radau. Cia tas pagrindinis augalas paprastoji pusis.
user posted image

Bet pries pasirenkant gal sugalvok ka isvis noretum matyti.
Kuo toliau galvoju tuo daugiau pliusu matau skroblui. Nors butent del tokios paprastos formos pradzioj ir nenorejau jo. cool.gif Bet jis taip pat gerai deretu su aplinkiniais krumoksniais, be to galetum ir prie kaimynu puskiparisiu koki karpoma varianta pasodinti. O ziema like rudi lapukai labai labai graziai atrodytu su melsvais puskiparisiais. Manau tai labai svarbu, nes ziema pro langa matytum grazu paveiksliuka, o kitais metu laikais vaizdelis butu kardinaliai kitoks. mirksiukas.gif O jei dar kokia smilga ir nediduke rozyte primenanti ersketroze. Dar koks mazutukas raugerskiukas padidinti kontrasta vasara.....

Vakar ziurejau tokia knyga su labai graziais augalynais, tai net stebejausi, kad viena gelyna sudaro 21 augalu rusis, cia nuo svoguniniu iki sumedejusiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 14 vasario 2012 - 09:28
Man rodos, kad pas aispra is viso nereikia zydinciu aukstu medeliu, isskyrus koki pavasarini (patiko alyva, magnolija), kol zoles-smilgos neigavusios dar pagreicio augti. Uzteks tu zemu gelyneliu, o toliau jau reikia ramybes... zalumos...
Bet jei jau akcentuojam smilgas, man magnolija lyg ir iskrenta is konteksto, tada geriau alyva.

Vat kazkaip kazkur uz supyniu to skardzio link man noretusi kokiu formuojamu Pinus mugo, kad daugiau zalumos ziema ir pavasari butu. Po jomis zemu svoguniniu kilimeliai wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 02 14, 10:56)
Vat kazkaip kazkur uz supyniu to skardzio link man noretusi kokiu formuojamu Pinus mugo, kad daugiau zalumos ziema ir pavasari butu. Po jomis zemu svoguniniu kilimeliai  wub.gif .

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
MamaSandra, ziurineju sau prietaisus su garais ir uzmaciau, kaip naikina zoles is tarpu - raveti nereikia ir ekologiska biggrin.gif as tai nemaciusi buvau, tai man naujiena blush2.gif biggrin.gif

mazdaug 11min 20 sek - toje vietoje filmuke paziurek biggrin.gif

http://www.youtube.c...h?v=9ZlFxeQcDD0

Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 02 14, 11:15)
MamaSandra, ziurineju sau prietaisus su garais ir uzmaciau, kaip naikina zoles is tarpu - raveti nereikia ir ekologiska  biggrin.gif as tai nemaciusi buvau, tai man naujiena  blush2.gif  biggrin.gif

mazdaug 11min 20 sek - toje vietoje filmuke paziurek  biggrin.gif

http://www.youtube.c...h?v=9ZlFxeQcDD0

uzpilk verdanciu vandeniu is arbatinuko ir bus tas pats rezultatas, tik maziau taskysis tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 02 14, 13:31)
uzpilk verdanciu vandeniu is arbatinuko ir bus tas pats rezultatas, tik maziau taskysis  tongue.gif .

lotuliukas.gif kokia tu ...klasikine, visai nemoderni mergiote lotuliukas.gif

koks cia krumas? kiek suvokiu, tai jis taip apkarpytas, bet vistiek idomu, koks cia jis

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 14 vasario 2012 - 11:35

wub.gif

user posted image
Papildyta:
Pasivaiksciokim 4u.gif smile.gif Jau kaip pavasario laukiu wub.gif

http://www.castlewales.com/powis.html

Papildyta:
-------------------

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 02 14, 11:33)
lotuliukas.gif  kokia tu ...klasikine, visai nemoderni mergiote  lotuliukas.gif

koks cia krumas? kiek suvokiu, tai jis taip apkarpytas, bet vistiek idomu, koks cia jis

http://www.ldacha.ru...1001str32-1.jpg

taip, as klasikine ir labai konservatyvi, kas liecia technolgijas. O kadangi MB ypatingai pazangus sioje srityje, tai mano atmetimo instinktas turbut del to tik dar labiau paastrejes lotuliukas.gif .

Koks krumas? Jei musiskis ir viszalis, gali buti buksmedis, jei ne viszalis - ligustras. Jeigu siltu krastu augalas, as nepazystu, cia jau turetu buti tavo kompetencija hihihi.gif .

Pas mano uosvius yra buksmedis per 70 metu senumo smile.gif . Nufotkinsiu kada nors.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 02 14, 14:13)
Koks krumas? Jei musiskis ir viszalis, gali buti buksmedis, jei ne viszalis - ligustras. Jeigu siltu krastu augalas, as nepazystu, cia jau turetu buti tavo kompetencija  hihihi.gif .

Pas mano uosvius yra buksmedis per 70 metu senumo  smile.gif . Nufotkinsiu kada nors.

As visai nekompetetinga biggrin.gif Nefotkink, matau kasdiena per langa pas kaimynus. didumo sulig siltnamiu doh.gif man tai vis rankos niezti, kaip rupetu pakarpyti. O jie leidzia jam bet kaip bujoti.
Atsakyti
Nezinau, koks cia stilius, bet ideju manau tikrai neblogu galima pasigaudyti wub.gif

http://www_gardener_...437.php?cat=257

cia daugiau

http://www_gardener_...p/garden_guide/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 14 vasario 2012 - 13:17