Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(kuzdaite @ 2012 07 01, 13:04)
Cobre sako, ka ten nuo jo matysi, ji teisi, vaizdo nebus, i nama ir i teritorija uz jo sedint reikes ziureti, bet man to suolelio daugiau kaip dekoratyvaus elemento reikia doh.gif  doh.gif
Bet vat staigiai kilo mintis, o jei pasodinti tujas, o paskui vien tik parko rozes, pvz., baltas???????Kazkaip sio forumo deka is naujo atradau baltai zydincius augalus, anksciau man paskutinej vietoj buvo.....Jauciu, man maziau reikia kalbeti, o daugiau dirbti lotuliukas.gif

Mano kiemo plotis 7 metrai (kam 7 metrai patvorys, o kam viskas kiemas biggrin.gif ), tai iš patirties galiu sakyti, kad toks atstumas žiūrėjimui sėdint ant suolelio yra per mažas - akys į namo sieną atsimuš ir bus nejauku. Suolelis kaip dekoratyvinis elementas man nelabai schmoll.gif Bet čia asmeninė nuomonė, nes aš labai nemėgstu butaforijų - arba daiktas naudojamas, arba jo nereikia, geriau jo vietoje dar vienas rožių krūmas biggrin.gif Gal įmanoma suolelį statyti nugara į įvažiavimą, suformuojant jam augalų nugarėlę, kaip Vidos777 foto g.gif Tada žvilgsnis keliautų per kiemo ilgį ir galėtų grožėtis baltomis parko rožėmis ar purpuriniu gėlynu biggrin.gif

Aš tai siūlyčiau suolelio vietą planuoti ne teoriškai, o praktiškai - pasiimti lauko kėdę ir pasėdinėti kokią savaitėlę įvariose kiemo vietose kelis kartus per dieną: ryte, per pietus, vakare. Taip labai gerai jausis, koks apšvietimas, ar smagu akims, o sėdint ir gėlynus lengviau įsivaizduoti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 02 liepos 2012 - 08:30
QUOTE(aispra @ 2012 07 02, 08:28)
Aš tai siūlyčiau suolelio vietą planuoti ne teoriškai, o praktiškai - pasiimti lauko kėdę ir pasėdinėti kokią savaitėlę įvariose kiemo vietose kelis kartus per dieną: ryte, per pietus, vakare. Taip labai gerai jausis, koks apšvietimas, ar smagu akims, o sėdint ir gėlynus lengviau įsivaizduoti 4u.gif

dar ir dar karta noriu akcentuoti, koks yra teisingas butent toks poziuris i aplinkos formavima 4u.gif . Pats bandai, pats ziuri, pats delioji... kol galiausiai p a t s pajauti, ko ir kur tau reikia, ir ko nereikia.
Tada jau galima savo sukurta vizija ir kitam parodyti.
Niekas kitas geriau uz pati seimininka nepasakys, kur zmogui geriausia sedeti ir i ka ziureti ax.gif .
Atsakyti
Tikrai, namie "taburetku" yra galima pastatyti ir pasedeti drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

P. S. Tai ka matete foto dar ne viskas, po zemem buvo milziniska metalo statine, ja kranas kele, tada atsirado duobe, prasidejo lietus, pradejo duobes krantus plauti doh.gif doh.gif doh.gif Bet pagaliau vyras uzverte zememis thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(rim @ 2012 02 10, 13:25)
Jeigu pakentėsi, galėsiu pavasarį pastebėti ir parašyti mirksiukas.gif Šalia mūsų, neužstatytam ir neprižiūrimam sklybe yra robinijų ir kaip tik žadam ant jų pasipraktikuot t.y. genėt ir bandyt formuot rutuliukus.
*
As tai tikrai palaukciau, toje vietoje siais metai nemanau, kad ka darysime. Tik itariu, kad tai toli grazu ne ta rutuline. Tikrai idomu, ka jums pavyktu suformuoti is paprastos. Bet kokiu atveju, pasidalink patirtimi.

Pildau pažadą ir dalinuosi patirtimi:
1) Žiemos pabaigoje, gal kovo mėn., nugenėjom "niekieno" bevardes robinijas, palikdami maždaug 20-30cm ilgio šakas viršūnėse.
2) Gegužės mėnesį jos atrodė taip:
user posted image
3)Birželio pabaigoje:
user posted image
user posted image
Dabar jas reikėtų vėl apgenėti, nukarpant ūglių viršūnes. Tada sutankėtų ir būtų visai gražūs rutuliukai. Jeigu nusipirksim atitinkamą įrankį, taip ir padarysim, dabar gi neturim su kuo blush2.gif
Atsakyti
"Juodu" augalu kolekcija ax.gif :

http://www.gartendat...-rosen-t-1472-1
Atsakyti
Vasara, pats zydejimas, o Vida 777 ant juodybiu patrauke lotuliukas.gif Man tie kastoniukai idomus, kas ten per augaliukas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 07 06, 07:47)

pavieniui, kai ziuri, tai prabangiai tie augalai atrodo. bet va kazin, kaip realiai atrodytu sodas, kur dominuotu tamsus augalai. bet kokia grupele nemenka, kaip akcentas, tai visai neblogai turetu atrodyti. nors ka as cia svarstau, realiai tai jokia idomesne ideja man i galva neateina perziurejus siuos augalus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 07 06, 17:01)
pavieniui, kai ziuri, tai prabangiai tie augalai atrodo. bet va kazin, kaip realiai atrodytu sodas, kur dominuotu tamsus augalai. bet kokia grupele nemenka, kaip akcentas, tai visai neblogai turetu atrodyti. nors ka as cia svarstau, realiai tai jokia idomesne ideja man i galva neateina perziurejus siuos augalus doh.gif

kur dominuoja tamsus augalai - visai nieko, jei tam tikrose vietose teisingai sudeti sviesus akcentai - ziedai, lapai.. Tada toks sodas neatrodo tamsus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2012 07 06, 17:00)
kur dominuoja tamsus augalai - visai nieko, jei tam tikrose vietose teisingai sudeti sviesus akcentai - ziedai, lapai.. Tada toks sodas neatrodo tamsus smile.gif

tai suprantu, kad fonas turetu buti, ir koks jis turetu buti mirksiukas.gif ale va pabandziau sau prisiderinti kazka ir nepavyko jokios idejos islauzti doh.gif gal ana zinute nelabai aiskiai parasiau, persiprasau blush2.gif
Atsakyti
Buvau Cobrei pažadėjusi parodyti savo "pievas". Taigi pasirodau, nors ir akivaizdu, kad su klasika čia sunkiai biggrin.gif

Nuo terasos:
user posted image

user posted image

Pieva iš arčiau smile.gif:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Į terasą:
user posted image
Atsakyti
Aispra, fantastika bigsmile.gif wub.gif Ir kaip su aplinka dera thumbup.gif Didziulis pagyru balionas tas uz darba, rezultata ir, kad mums pasirodei 4u.gif 4u.gif 4u.gif

o kaip issprendei sonus prie terasos?

tiesa, lieku prie savo nuomones, kad supynes visitk buciau sukusi sonu ir kazka aukstesnio sodinusi prie ju. kad kazkaip nebutu jos toks gremezdiskas statinys issikises. bet cia gal man gremezdiskas, o kitiems viskas tvarkoje atrodo blush2.gif
bet kokiu atveju, perziurejau dar kelis kartus - grazuuuuuu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 08 liepos 2012 - 16:11
QUOTE(Cobre @ 2012 07 06, 17:01)

Man tamsus sodas gerai žiūrisi labai saulėtoj vietoj, pas Cobre geriau tiktų šviesūs augalai. mirksiukas.gif

Cobre, gal jau Lietuvoj?

QUOTE(aispra @ 2012 07 08, 17:00)
Buvau Cobrei pažadėjusi parodyti savo "pievas". Taigi pasirodau, nors ir akivaizdu, kad su klasika čia sunkiai biggrin.gif

Nuo terasos:
user posted image

swoon.gif clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif
Aispra, nerealiai fantastiškas rezultatas. thumbup.gif
Paaugs eglutė ir supynės nebus vienišos. mirksiukas.gif
Atsakyti