Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(mamaSandra @ 2012 02 12, 13:22)
kaip bendrame vejos plote ziuresis klasikiniu zeldynu oaze

Kad bendro vejos ploto prie namo kaip ir nėra. Kairėje kaimyno užsodinta augalų eilė tarsi užduoda toną tolimesniam želdinimui. Ir turbūt teisingai, kad ir koks žavus toks bendruomeniškas kiemas, bet šiek tiek erdvės privatumui reikėtų ax.gif .
QUOTE(Ledum @ 2012 02 12, 16:46)
****Aš nelabai supratau pas Bitulę piešinuky ką reiškia tos pilkos vietos.

Iš esmės ten galėtų būti kas tik norisi šeimininkei, nes ta sodelio dalis prie terasos gausis gana uždara ir apžvelgiama praktiškai tik nuo namo. Nuo upelio pusės ją pridengtų krūmai.
QUOTE(Ledum @ 2012 02 12, 16:46)
bet jau už terasėlės takelis link supynių turėtų būt tik veja.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
(o smulkesni šonuose, gal galėtų būti ir su nukrypimais pagal norus ir poreikius).
QUOTE(aispra @ 2012 02 12, 18:59)
- Manau, kad Bitulė išgirdo mano norą turėti daug augalų, todėl ir padidino augalynų plotą, kas aišku man labai tinka mirksiukas.gif Tų augalėlių, kurie žaliai pažymėti tikrai man neužtektųbiggrin.gif
-- Tamsiai violetinė alyva su mano krūva įvairių atspalvių violetinių vilkdalgių man atrodo būtų gerai

- user posted image tikrai panašiai ir nujaučiau biggrin.gif
-- Man atrodytų, kad ten ir kažkas stambesnio, nei alyva, galėtų būti g.gif . Bet čia jau reikia pačiai spręsti, nes nuotraukos dažnai labai iškraipo atstumus ir mastelius ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 02 12, 23:57)

-- Man atrodytų, kad ten ir kažkas stambesnio, nei alyva, galėtų būti  g.gif . Bet čia jau reikia pačiai spręsti, nes nuotraukos dažnai labai iškraipo atstumus ir mastelius ax.gif .

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2012 02 12, 23:57)
-- Man atrodytų, kad ten ir kažkas stambesnio, nei alyva, galėtų būti  g.gif . Bet čia jau reikia pačiai spręsti, nes nuotraukos dažnai labai iškraipo atstumus ir mastelius  ax.gif .

Svarstau du variantus. Vienas romatiško sodo, kuriame būtų alyva, rožės, daug žydinčių vertikalių augalų, gėlynai išdėstyti liežuviais. Norėtųsi, kad vis tai kažkaip apsuptų supynių zoną. Antrasis - gėlynai griežtesnių kontūrų, iš esmės užimamas kvadratas 7x7 metrų su tiesiais takais, bet pagrindinis akcentas - minkštos smilgos. Medis tuomet turėtų būti labiau laukinis, gal žagrenis, gal dar kažkas (jei gerai prisimenu, Ledum kažkada buvo kažką užsiminusi apie alksnius g.gif )

Pabandysiu per kelias dienas kelis variantus supaišyti trimatėje erdvėj, jei tik įvaldysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 02 13, 09:56)
Svarstau du variantus. Vienas romatiško sodo, kuriame būtų alyva, rožės, daug žydinčių vertikalių augalų, gėlynai išdėstyti liežuviais. Norėtųsi, kad vis tai kažkaip apsuptų supynių zoną. Antrasis - gėlynai griežtesnių kontūrų, iš esmės užimamas kvadratas 7x7 metrų su tiesiais takais, bet pagrindinis akcentas - minkštos smilgos. Medis tuomet turėtų būti labiau laukinis, gal žagrenis, gal dar kažkas (jei gerai prisimenu, Ledum kažkada buvo kažką užsiminusi apie alksnius g.gif )

Pabandysiu per kelias dienas kelis variantus supaišyti trimatėje erdvėj, jei tik įvaldysiu biggrin.gif

unsure.gif Neatsimenu.
Man liezuviais su smilgom graziau butu. Esu siaubingai priklausoma nuo aplinkos. lotuliukas.gif
Atsakyti
Aispra, tu gali ir grieztesniuose remuose sukurti minksta gelyna atitinkamu augalu deka (svyrantys krumeliai, viksvos, placialapiai, iterpiant viena kita vertikalia forma). Tada isliktu tik griezta takeliu forma, kuri gal kazkiek atkartotu jusu terasas ir bendra griezta namu linija.

Man sis vaizdelis su skroblais wub.gif :
user posted image

Toks galetu buti aukstesnis kampas prie supyniu (parenkant tau tinkamus augalus):
user posted image

Cia zemesnis:
user posted image

Gelynai kampuose (nekreipk demesio i laiptelius ir vandeni centre):
user posted image

Mazas lyrinis nukrypimas ax.gif .
Man labiausiai prie sirdies tokio misraus isplanavimo sodai. Aplinkui laisvu formu naturalistinis sodas, o centre, ties namu, formalus reprezentatyvinis wub.gif :
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 02 13, 10:49)
unsure.gif  Neatsimenu.
Man liezuviais su smilgom graziau butu. Esu siaubingai priklausoma nuo aplinkos.  lotuliukas.gif

Atkasiau - Alksnis Imperialis 4u.gif Stengiuosi dėtis į galvą tai, ką sako Ledum biggrin.gif

Kaip šis medis, aš apie jį nieko nežinau? Nerandu, kad jais kas prekiautų g.gif Augimo sąlygos turėtų tikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 13 vasario 2012 - 18:02
QUOTE(aispra @ 2012 02 13, 18:46)
Atkasiau - Alksnis Imperialis 4u.gif  Stengiuosi dėtis į galvą tai, ką sako Ledum biggrin.gif

Kaip šis medis, aš apie jį nieko nežinau? Augimo sąlygos turėtų tikti.

oro_buckis.gif Susinepatoginau. ax.gif

Alksnis molingai dirvai idealiai tinka.
Atsakyti
Beieškodama su kuo susipaišyti trimačius planus aptikau tokią klasikinių sodų pamokėlę vaikams biggrin.gif Gražu, kai sodų tradicijos tokios senos ir skiepijamos nuo mažumės wub.gif

http://www.geffrye-m...idszone/garden/
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 02 13, 18:46)
Atkasiau - Alksnis Imperialis 4u.gif  Stengiuosi dėtis į galvą tai, ką sako Ledum biggrin.gif

Kaip šis medis, aš apie jį nieko nežinau? Nerandu, kad jais kas prekiautų g.gif  Augimo sąlygos turėtų tikti.

Aispra, pagalvojau apie ta gluosni, jis butu toks permatomas kaip uzuolaida. Kazin ar grazu sitoj vietoj. Uz jo butu labai sviesus fonas ir gali neduot reikiamo efekto. ( Cia taip kaip ta alyva baltais ziedais istirptu )
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 02 13, 20:39)
Aispra, pagalvojau apie ta gluosni, jis butu toks permatomas kaip uzuolaida. Kazin ar grazu sitoj vietoj. Uz jo butu labai sviesus fonas ir gali neduot reikiamo efekto. ( Cia taip kaip ta alyva baltais ziedais istirptu )

Aš jį tik šiaip prisiminiau, nes man buvo užstrigę, kad kažkoks nepažįstamas medis smile.gif Sutinku, kad jis per daug permatomas. Gal dar kokių idėjų, kas toje vietoje galėtų būti?
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 02 13, 21:24)
Aš jį tik šiaip prisiminiau, nes man buvo užstrigę, kad kažkoks nepažįstamas medis smile.gif Sutinku, kad jis per daug permatomas. Gal dar kokių idėjų, kas toje vietoje galėtų būti?

Paprastoji pusis arba azuolas del savo netaisyklingos formos( nors kol jaunas tos formos nesimato ir gali but per didelis ). biggrin.gif
As cia vis kalbu, kad man pusis prie klasikos nedera biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Bet tinkamai parinkus kaimyninius augalus cia gali gerai suderet. Dar labai priklauso nuo to kas bus prie terasos. Gali but, kad pasiulysiu liepa arba tavo noretaji buka smile.gif
Tik skroblas man graziau kai apkarpytas, o cia man noretusi ko nors laisvesnes formos.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 13 vasario 2012 - 20:57
O gal visai tiktų paprastasis skroblas? Plati laja, medis ne per aukščiausias, šakų grafinis piešinys pakankamai išraiškingas. Reikalui esant, nesunkiai pasiduos formavimui. Be to, galima būtų atkartoti skroblą kolonine forma sūpynių dešinėje pusėje.
Tik va, žydėjimas, tai gal ne itin puošnus ax.gif
(Neturiu, net ką ir bepasiūlyti, nes Ledum jau įgarsino mano mintis biggrin.gif )
Atsakyti