Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(vida777 @ 2012 05 16, 09:53)
tai ateityje turesi naudingos informacijos apie viksvinius  thumbup.gif .

Man patiko sis lendrunas (o jei dar ir ankstyvas):
http://www.google.de...i...tx=70&ty=65

"Stauden-ABC" yra nemazai info apie zolinius augalus.

turiu šitą, irgi šiet pasisodinau, labai laukiu kol įsikabins, kol kas ''stovi'' vietoj, pajūry pavasario nesimato verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 05 16, 08:53)

ydomu,kaip jis atlaiko ziemas,ar turite kas toky ar panasu jau perziemojusy ?
Papildyta:
http://www.holzon.de...erdachungen.php
Gal jau sita tinklapy esate mate,bet ykeliu nuorodele,gal kam bus ydomu pasivaikscioti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EljaRo*: 16 gegužės 2012 - 11:53
QUOTE(EljaRo* @ 2012 05 16, 12:53)
ydomu,kaip jis atlaiko ziemas,ar turite kas toky ar panasu jau perziemojusy ?
Papildyta:
http://www.holzon.de...erdachungen.php
Gal jau sita tinklapy esate mate,bet ykeliu nuorodele,gal kam bus ydomu pasivaikscioti.

Rasa rašo, kad atlaiko puikiai smile.gif http://www.rasosauga...amagrostis.html Man jis irgi labai gažus, galima ir kaip pirmaplanį auginti. Pas mane calamgrostis acutiflora Overdam. Jis aukštesnis ir vertikalesnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aispra: 16 gegužės 2012 - 12:18
QUOTE(vida777 @ 2012 05 16, 10:53)

Visi lendrunai (isskyrus C. brachytricha) yra ankstyvi, nes tai salto sezono zole. Taip kaip ir sluotsmilge, kruva viksvu (carex), mėlitai (sesleria). Soros, miskantai, soruoles - silto sezono, tai jos atzelia veliau.
Atsakyti
Neseniai nusipirkome nameli. Kiemas toks atviras, kad man siaubas ima del privatumo stokos. Gale sklypo kaimynu nepasitenkinimui jau apsisodinom tuju gyvatvore blush2.gif . O sone kokius 6-7 m noretusi sodintis ne vientisa gyvatvore , o kokiu medeliu ar viszaliu augalu. Kazin koks derinys tokiu atveju butu tinkamas, kad butu miela akiai ir neblogai uzstotu nuo kaimynu ? doh.gif O gal dar kazka sumastyti g.gif Faktas, kad normalios tvoros tikrai greitu laiku nepasistatysim unsure.gif

bandau studijuoti, skaityti tema, gal rasiu kazka gero savo dusiai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2012 05 16, 23:03)
Neseniai nusipirkome nameli. Kiemas toks atviras, kad man siaubas ima del privatumo stokos. Gale sklypo kaimynu nepasitenkinimui jau apsisodinom tuju gyvatvore blush2.gif .  O sone kokius 6-7 m noretusi sodintis ne vientisa gyvatvore , o kokiu medeliu ar viszaliu augalu. Kazin koks derinys tokiu atveju butu tinkamas, kad butu miela akiai ir neblogai uzstotu nuo kaimynu ?  doh.gif  O gal dar kazka sumastyti g.gif  Faktas, kad normalios tvoros tikrai greitu laiku nepasistatysim unsure.gif
bandau studijuoti, skaityti tema, gal rasiu kazka gero savo dusiai  rolleyes.gif

Pazistama situacija smile.gif . Mes nuo gatves pasisodinome pinus uncinata puseles, jos putlios, auga iki 2.5-3m. Dar paskabysime virsunes, kad greiciau plestusi, tai siek tiek uzstoja jau. Pirkome 1-1.5m. aukscio, kad greiciau pasiektu reikiama auksti, nes mane nervina zvilgsniai praeinanciu, pravaziuojanciu.
Dar labai noriu i viena tarpeli alyva uzsodint balta, ji greit auga, uzstos gerai, bet ziema, aisku jau ne....
Atsakyti
QUOTE(šeima iš 5 @ 2012 05 17, 06:20)
Pazistama situacija  smile.gif . Mes nuo gatves pasisodinome pinus uncinata puseles, jos putlios, auga iki 2.5-3m. Dar paskabysime virsunes, kad greiciau plestusi, tai siek tiek uzstoja jau. Pirkome 1-1.5m. aukscio, kad greiciau pasiektu reikiama auksti, nes mane nervina zvilgsniai praeinanciu, pravaziuojanciu.

as cia ne visai i tema, bet skabant puseliu uglius sumazeja (ne suleteja, bet sumazeja) ju augimas, o pletimasis nuo to nei dideja, nei mazeja.
Metinis uglis parodo metini prieaugi, t.y. kokio ilgio/aukscio yra uglis, tiek per metus medelis paauga. Jei visai nugnybsite ugli, toje vietoje niekas ir nebeaugs, jei nugnybsite trecdaliu ar per puse, paaugs tiek, kiek uglio palikote.
Pinciruojant uglius palaikoma medelio forma - galima padaryti ji plokscia, apvalu, leisti labiau augti i virsu, maziau i sonus ir atvirksciai.
Tai tas pats, kaip zirklemis apkarpyti, suteikiant augalui norima forma, skirtumas tik tas, kad puseliu negalima karpyti, o reikia nugnaibyti (pinciruoti) ju ugliukus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 17 gegužės 2012 - 08:38
QUOTE(naca @ 2012 05 16, 22:03)
  O sone kokius 6-7 m noretusi sodintis ne vientisa gyvatvore , o kokiu medeliu ar viszaliu augalu. Kazin koks derinys tokiu atveju butu tinkamas, kad butu miela akiai ir neblogai uzstotu nuo kaimynu ?  doh.gif  O gal dar kazka sumastyti g.gif  Faktas, kad normalios tvoros tikrai greitu laiku nepasistatysim unsure.gif
bandau studijuoti, skaityti tema, gal rasiu kazka gero savo dusiai  rolleyes.gif

Na jei rasite grazu tuju ir kitu augaliuku miksa, tiklsiau kokia nors misria gyvatvore, tai pasidalinkite foto, man tai labai aktualu 4u.gif ACIU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 05 17, 12:55)
Na jei rasite grazu tuju ir kitu augaliuku miksa, tiklsiau kokia nors misria gyvatvore, tai pasidalinkite foto, man tai labai aktualu 4u.gif ACIU 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
As pati rinkciausi tujas, bet yra itarimas, kad tie soniniai kaimynai (kaip ir galiniai) tuju nemegsta, nes pas juos ne vieno tos rusies augalelio. Gal nebent kokia 2-3 ju rusis ,ir dar kazka derinti. Kazkaip nesinori iskart nesutarti su rodos neblogais kaimynais doh.gif . Na bet susidarem nuomone, kad jie ir del lapuociu nebus patenkinti, nes lapus reiks valyti. Siaip jau saules jiems neuzstosim, nes pietu puse. Bet reiks kazka daryti vistiek- dziaugsis jie ar ne ax.gif

Tik va galvoju, jei pietu puseje sodinsime aukstesnius augalus, zemiau ir siauriau augantiems jau bus visiskas pavesis g.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2012 05 17, 13:30)

Tik va galvoju, jei pietu puseje sodinsime aukstesnius augalus, zemiau ir siauriau augantiems jau bus visiskas pavesis g.gif

augalai tikriausiai neaugs visai prie pat gyvatvorės, kad nebūtų didelės konkurencijos dėl maisto medžiagų, o vasarą saulė būna aukštai ir šešėliai nėra tokie jau ilgi.
Atsakyti
Tai va kad- maniau ne gyvatvore sodinti, o siaip toki augalyna vietoje jos, bet turbut netinkama padetis unsure.gif
Atsakyti