Aispra, o kaip tau sekasi? Ka nutarei daryti? Gal jau kazka pradejusi esi?
QUOTE(Cobre @ 2012 05 15, 20:39)
Aispra, o kaip tau sekasi? Ka nutarei daryti? Gal jau kazka pradejusi esi?
Sukasiau planuotus gėlynus taip, kad tarp jų esantis vejos takas primintų vingiuojančią upę. Susidėjau nematomus vejos bortelius - pažiūrėsiu ar padeda Susodinau krūvą lendrūnų ir perkilnojau beveik visus turėtus augalus į kitokias vietas Taigi rožės, erškėtrožės ir smilgos jau savo vietose. Tik žiūrėti kol kas nėra į ką, nes augalai dar maži ir daug tuščios žemės tarpų. Gal rudeniop vaizdas pagerės.
Tai ko nepajėgiau padaryti, tai atsisakyti dalies augalų . Šia žiemą kaip tyčia visi tikrai labai gražiai peržiemojo. Net ir tie, kurie iki šiol augo prastai Atidaviau tik sidabrakrūmius ir į vazonus perkėliau porą kadagių - gyvens formuojami prie įėjimo. Taigi galutinis rezultatas greičiausiai bus tik dar daugiau eklektikos Stengiausi visur kartoti smilgas, gal pavyks kažkaip išlaikyti darną. Bet smagu, nes vėl turiu vietos pažindintis su dar neišbandytais augalais - į mano "pievą" atkeliavo naujų astrų, astrancijų, veronikūnų, monardų, raudoklių. Belieka laukti
Labai graziai viskas skamba
Na, ir kai sukasei, susodinai, tai kaip viskas atrodo dabar, bendrame plote ?Ar tenkina tas toks paplanavimas?
Na, ir kai sukasei, susodinai, tai kaip viskas atrodo dabar, bendrame plote ?Ar tenkina tas toks paplanavimas?
QUOTE(aispra @ 2012 05 15, 20:06)
Sukasiau planuotus gėlynus taip, kad tarp jų esantis vejos takas primintų vingiuojančią upę. Susidėjau nematomus vejos bortelius - pažiūrėsiu ar padeda Susodinau krūvą lendrūnų ir perkilnojau beveik visus turėtus augalus į kitokias vietas Taigi rožės, erškėtrožės ir smilgos jau savo vietose. Tik žiūrėti kol kas nėra į ką, nes augalai dar maži ir daug tuščios žemės tarpų. Gal rudeniop vaizdas pagerės.
Tai ko nepajėgiau padaryti, tai atsisakyti dalies augalų . Šia žiemą kaip tyčia visi tikrai labai gražiai peržiemojo. Net ir tie, kurie iki šiol augo prastai Atidaviau tik sidabrakrūmius ir į vazonus perkėliau porą kadagių - gyvens formuojami prie įėjimo. Taigi galutinis rezultatas greičiausiai bus tik dar daugiau eklektikos Stengiausi visur kartoti smilgas, gal pavyks kažkaip išlaikyti darną. Bet smagu, nes vėl turiu vietos pažindintis su dar neišbandytais augalais - į mano "pievą" atkeliavo naujų astrų, astrancijų, veronikūnų, monardų, raudoklių. Belieka laukti
mano augalų sąrašas taip pat pasipildė tavo išvardintais augalais , ir tai kas tau patinka, ką mačiau tavo anksčiau įdėtose nuorodose labai patinka ir man
Tikrai, visterijos labai labai norėjau ir praktiškai jau buvau užsispyrusi sodinti nepaisant visų komentarų, bet... per žiemą tas ryžtas išgaravo
O gal beskaitant apie augalus daugiau supratimo atsirado? Faktas, kad kažkaip reikės savo jėgomis komponuotis augaliukus. Va čia tai sunku...
O gal beskaitant apie augalus daugiau supratimo atsirado? Faktas, kad kažkaip reikės savo jėgomis komponuotis augaliukus. Va čia tai sunku...
QUOTE(Cobre @ 2012 05 15, 21:38)
Labai graziai viskas skamba
Turi tenkinti, per daug vejos nukasiau, sudėtinga būtų atsėti Kol kas labai ta plika žemė į akis krenta, bet tikiuosi, kad kai smilgos paaugs, krūmai sustambės, tos visos linijos suminkštės ir atrodys natūraliau. Nemaži gėlynų plotai gavosi, tikrai didelis iššūkis. Su nerimu laukiu, kas gausis.
Papildyta:
QUOTE(jot.ka @ 2012 05 15, 21:41)
mano augalų sąrašas taip pat pasipildė tavo išvardintais augalais , ir tai kas tau patinka, ką mačiau tavo anksčiau įdėtose nuorodose labai patinka ir man
Papildyta:
QUOTE(Spurga577 @ 2012 05 15, 21:45)
Svarbiausia nepamiršti, kad sodai kuriami dėl malonumo ir viskas bus gerai
QUOTE(aispra @ 2012 05 15, 21:16)
Turi tenkinti, per daug vejos nukasiau, sudėtinga būtų atsėti Kol kas labai ta plika žemė į akis krenta, bet tikiuosi, kad kai smilgos paaugs, krūmai sustambės, tos visos linijos suminkštės ir atrodys natūraliau. Nemaži gėlynų plotai gavosi, tikrai didelis iššūkis. Su nerimu laukiu, kas gausis.
kuo planuoji pridengti viksvu plotus kol sie atzels?
Aispra, man tavo projektas labai idomus, ne kiekvienas ryztusi tokiam issukiui, turint omenyje, kad erdve bendra su kaimynais. Labai viliuosi, kad kada nors pavyks pamatyti rezultata, net jei jis ir tarpinis butu
QUOTE(vida777 @ 2012 05 15, 22:21)
kuo planuoji pridengti viksvu plotus kol sie atzels?
Neplanuoju pridenginėti, nes lendrūnai tikrai pakankamai anksti atželia, anksčiau nei daugelis kitų varpinių augalų. Pavyzdžiui, šiais metais žydint tulpėms jie jau buvo 15-20 cm. aukščio. Palminės viksvos irgi gana anksti atželia. Kitiems metams planuoju daugiau svogūninių į tarpus, jei tik augs tokioj sunkioj ir apydrėgnėj žemėje Ir dar noriu daugiau žiognagių pačiame priekyje, nes šiuo metų laiku jos tiesiog švyti, o paskui lieka geras bortelinis augalas.
Bet jei turit pasiūlymų ir idėjų, ką galima daryti kitaip, siūlykit
Aispra, nu padaryk fotke rupi labai, kaip ten atrodo faktas, kad ne siais metais visas grozis pasirodys, bet bent jau matysis, kaip tos saleles atrodo
QUOTE(Cobre @ 2012 05 16, 09:08)
Aispra, nu padaryk fotke rupi labai, kaip ten atrodo faktas, kad ne siais metais visas grozis pasirodys, bet bent jau matysis, kaip tos saleles atrodo
Dar truputį nerodysiu Nepabaigta dar, vietomis žemių trūksta, borteliai matosi. Kai pabaigsiu ir truputį daugiau sužaliuos, tada
QUOTE(aispra @ 2012 05 16, 08:01)
Neplanuoju pridenginėti, nes lendrūnai tikrai pakankamai anksti atželia, anksčiau nei daugelis kitų varpinių augalų.
tai ateityje turesi naudingos informacijos apie viksvinius .
Man patiko sis lendrunas (o jei dar ir ankstyvas):
http://www.google.de...i...tx=70&ty=65
"Stauden-ABC" yra nemazai info apie zolinius augalus.