[quote=Ledum,2012 02 12, 09:43]
[QUOTE]Čia kur Bitulė dešinėj pusėj pavaizdavo didesnį medį/krūmą labai gražu, kad jis dengia tą baltąjį namą. Jei kartais nedengtų, tai galima pasodinti kokį aukštesnį augantį ir ne savo teritorijoj, ant šlaituko
Taip galima uždengt ir raudonų plytų namą kairėj, tiesiog pratęsiant natūralią gamtą.
[/QUOTE]
Dešinėj dabar pasodintas eglūnas ir šeivamedis. Turėjau idėją leisti augti šeivamedžiui aukštesniam ir formuoti jį kaip medį, bet kol kas jis kiekvienais metais nušala iki žemės
Reikės jį keisti. Eglūnas pasodintas tik rudenį, neturėtų dar būti stipriai įsitvirtinęs (jei apskritai išgyveno, nes nusipirkau iš gailesčio
- jam grėsė antrus metus aikštelėje žiemoti vazone ir būklė buvo kaip po dviejų metų vazone
), taigi dar turbūt galima būtų kur nors iškelti, jei jis čia per mažas ir per ažūrinis. Šiek tiek toliau medžių sodinti negalima, nes ten apsaugos zona ir eina aukšto slėgio dujotėkis, bet arčiau ežero esu įkišusi macudinio gluosnio šaką, kuri po truputį stiepiasi. Aišku užtruks, kol pradės dengti kitoj ežero pusėj esančius namus.
[QUOTE]Už supynių man norėtūsi paprasto suolelio, kad galėčiau ir su vaikais pabūti ir į tolumą pažiūrėti.[/QUOTE]
[QUOTE]Man dar labai svarbu prieskonių darželis prie namų. Jei darant panašiai į Vidos pasiūlytus paveiksliukus, tokiuose gėlynėliuose gali rasti vietos ir šalavijai, ir rozmarinai ir mėtos ir dar daug kas
[/QUOTE]
Šiuo metu mano prieskoniai yra tiesiog gėlynuose (mėtos, raudonėlis, čiobreliai, šalavijai, laiškiniai česnakai, dašiai), kita dalis - vazonuose terasoje. Ar manot kad reikia atskiro "specializuoto" prieskonių darželio?
[QUOTE]Va šitokia klasika ( kai žvilgsnis pereina į natūralią gamtą ) man gali būti su kiek tik nori smilgų.[/QUOTE]
Kuo daugiau galvoju, tuo labiau ir man taip atrodo
Noriu daugiau dar su jumis pasitarti dėl tos centrinės kvadratinės dalies. Kaip manot, ar jos takeliai ir struktūra turi būti gana fomalaus stiliaus (tiesios linijos, sudalinimas į kvadratais ir pan.) ar laisvo (vingiuoti takeliai ir pan.)? Ar ten visai naikinti žolę ir padaryti žvyro ar akmens takelius, ar palikti vejos juosteles? Kaip su ribomis - ar sudėti nematomas juostas, kurios tiesiog skirtų veją nuo šios zonos, ar sudėti aiškesnius bordiūrus (terasa iš yra paprastų pilkų trinkelių)?
Ir dar dėl medžių. Bitulė siūlė atkartoti kaimynų magnoliją, bet kol kas jiems su jomis sunkiai sekasi. Tiek vieni, tiek kitas jas jau keitė, nes neperžiemoja
. Vieta labai atvira, vėjų pagairė, o žemė labai sunkus molis. Ką dar pasiūlytumėte? Man prie širdies medlievos, alyvos, žagreniai, skroblai, bukai, bet pastarieji du turbūt per dideli?
Ačiū už pagalbą