Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(kuzdaite @ 2012 05 09, 13:10)
Merginos, per kelis metus planuojame pasidaryti kazka panasaus i klasikini soda ir gelyna, siemet planuojame tvora keisti, kas Jusu manymu tiktu???Man tai rupi tujomis uzvaryti, kad kaimynai maziau spoksotu, nes tas ju nuziurinejimas jau pabodo. Manau, geriau zaliu tuju tvora, nei siaip kokia tvora, grazu man tvora-siena is senu raudonu plytu, bet jei 18 a taip tverti irgi bus be rysio doh.gif  doh.gif  doh.gif

Man tvoros pasirinkimas labai susijęs su sklypo "dislokacija". Jei iš visų pusių kaimynai, tai gal ir gerai vienoda tujų tvora iš visų pusių. Bet jei kaimynai tik iš kurio nors vieno šono, tada nebūtina viso sklypo vienodai rėminti: galima ir nekarpomomis krūmų gyvatvorėmis kažkokį kampą atitiverti, ar iš viso kažkurį šoną laisvai palikti, kad vaizdas į tolį matytųsi. Jei šlaitas koks yra, vėl savi sprendimai ir t.t. Dar ir nuo namo stiliaus priklauso. Žodžiu kaip visada - trūksta informacijos biggrin.gif

Man asmeniškai pati gražiausia (šiai dienai biggrin.gif ) yra griežtai karpoma skroblų gyvatvorė wub.gif Šią žiemą tik dar kartelį tuo įsitikinau stebėdama, kaip rudi lapeliai atkakliai išsilaiko iki pat pavasario. Bet čia aišku asmeninės simpatijos biggrin.gif
Atsakyti
Rytai - kaimynai, pietus - kaimynai, vakarai - neaiskus darzai, siaure - zvyrkelis....Tai gal tada tujom viska uzsodinti?
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 05 09, 22:22)
Rytai - kaimynai, pietus - kaimynai, vakarai - neaiskus darzai, siaure - zvyrkelis....Tai gal tada tujom viska uzsodinti?

kai visiska nezinia nei kokia aplinka/gamta bus siapus tvoros, nei anapus tvoros, tai bet koks patarimas gali neatitikti realybes ir bus nieko vertas ax.gif .
Man iki siol vis dar niekaip neaisku is tu padriku klausimu tai apie provansa, tai apie klasika, tai apie azuolinius, o kitakart apie spyzinius baldus, kas ten is viso yra planuojama.
Tujomis iremintas provansas ... g.gif ?
Atsakyti
Sveikos.

Prijauciu siai temai. smile.gif Be galo patinka buksmedziai, tad klausimas ju augintojoms Lietuvoje. Ar verta su jais prasideti, nes kiek teko matyti, tai grazus jie tik parduotuvese. O prie namu nurudave unsure.gif
Kaimynai turi karpoma gyvatvore, ziema dengia, karpo ir kitaip rupinasi, bet vis tiek yra rudu plotu.
Kazin ko buksmedziai labiau bijo- didelio salcio ar svilinancios ziemos saules ?
As ju karpoma gyvatvore planuoju siaurinej pusej, tad tiesiogines saules nebus... Vazonuose bus rutuliniai pietineje puseje. Tik abejoniu kyla, gal jie labai lepus ir visgi siltesniam klimatui tinkami? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2012 05 10, 08:12)
Sveikos.

Prijauciu siai temai. smile.gif  Be galo patinka buksmedziai, tad klausimas ju augintojoms Lietuvoje. Ar verta su jais prasideti, nes kiek teko matyti, tai grazus jie tik parduotuvese. O prie namu nurudave unsure.gif 
Kaimynai turi karpoma gyvatvore, ziema dengia, karpo ir kitaip rupinasi, bet vis tiek yra rudu plotu.
Kazin ko buksmedziai labiau bijo- didelio salcio ar svilinancios ziemos saules ?
As ju karpoma gyvatvore planuoju siaurinej pusej, tad tiesiogines saules nebus... Vazonuose bus rutuliniai pietineje puseje.    Tik abejoniu kyla, gal jie labai  lepus ir visgi siltesniam klimatui tinkami? smile.gif

Aš auginu labai nemažai buksmedžių. Taip, jie apdega nuo pavasarinės saulės - rudi plotai atsiranda dažniausiai anksti pavasarį. Tada juos iškerpu. Ir šiaip jau pasiruoškit su buksmedžiais labai daug "žaisti" - jie apskritai mėgsta būti karpomi. Ir dar - apsišarvuokite kantrybe, nes auga jie labai labai lėtai. Norint formuoti gražų bumbulą, dažmai karpykite apačioje, prie žemės - tada ten leis daug šakučių, nes kitu atveju neturėsit iš ko formuoti apatinės rutulio dalies.
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2012 05 10, 07:12)
Prijauciu siai temai. smile.gif  Be galo patinka buksmedziai, tad klausimas ju augintojoms Lietuvoje. Ar verta su jais prasideti, nes kiek teko matyti, tai grazus jie tik parduotuvese. O prie namu nurudave unsure.gif 
As ju karpoma gyvatvore planuoju siaurinej pusej, tad tiesiogines saules nebus... Vazonuose bus rutuliniai pietineje puseje.    Tik abejoniu kyla, gal jie labai  lepus ir visgi siltesniam klimatui tinkami? smile.gif

man asmeniskai labai graziai atrodo ne tik buksmedziu gyvatvore, kuriai uzauginti prireiks labai daug laiko, bet ir zemutes buksmedziu juosteles.
Sauletoje vietoje (ypac ziema) neverta net pradeti bandyti auginti buksmedzius.
Atsakyti
QUOTE(zuvele33 @ 2012 05 10, 09:34)
Aš auginu labai nemažai buksmedžių. Taip, jie apdega nuo pavasarinės saulės - rudi plotai atsiranda dažniausiai anksti pavasarį. Tada juos iškerpu. Ir šiaip jau pasiruoškit su buksmedžiais labai daug "žaisti" - jie apskritai mėgsta būti karpomi. Ir dar - apsišarvuokite kantrybe, nes auga jie labai labai lėtai. Norint formuoti gražų bumbulą, dažmai karpykite apačioje, prie žemės - tada ten leis daug šakučių, nes kitu atveju neturėsit iš ko formuoti apatinės rutulio dalies.

O jus juos dengiate? siaip as pasiryzus pridengti ziema,tai gal neatsiras tu parudavimu? Karpyti man patinka, bedos nebus. Maciau yra pirkti rutulio formos -tai maziau turbut reiks formuoti, negu paprastaji buksmedi "privesti" prie taisyklingo rutulio g.gif

QUOTE(vida777 @ 2012 05 10, 10:24)
man asmeniskai labai graziai atrodo ne tik buksmedziu gyvatvore, kuriai uzauginti prireiks labai daug laiko, bet ir zemutes buksmedziu juosteles.
Sauletoje vietoje (ypac ziema) neverta net pradeti bandyti auginti buksmedzius.

taip taip, gyvatvore tai tik skambiai pasakiau, greiciau "bortelis" . Arba aplink medzio kamiena suformuotas kvadratelis is buksmedziu wub.gif
Bet tai saules jie bijo tik ankstyvos, kai dar salta?
Maciau ir kuginius, ir spiralinius buksmedzius wub.gif , bet prie duru jau juos vazonuose bijociau deti, kad nepavoktu doh.gif

Musu namo stogas rudu cerpiu- gal ka nors galite pasiulyti is augalu tokios spalvos? nusiziurejau raudona kleva ir raugerski .Ai dar raudonlapi lazyna. Noriu kad truputi "susisauktu" ... biggrin.gif
Atsakyti
skaitau ir dar gogly pasitikrinau ar as taip suprantu buksmedi.
taip.
pas mane jie auga gal 10m.rytinej namo pusej.
suformavau apvalius rutulius,as nekarpau o rankomis nupesu naujus ugliukus.
ir ne karto nera nurudave,kaip cia raset.ir nedengiu.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 05 09, 23:45)
kai visiska nezinia nei kokia aplinka/gamta bus siapus tvoros, nei anapus tvoros, tai bet koks patarimas gali neatitikti realybes ir bus nieko vertas  ax.gif .
Man iki siol vis dar niekaip neaisku is tu padriku klausimu tai apie provansa, tai apie klasika, tai apie azuolinius, o kitakart apie spyzinius baldus, kas ten is viso yra planuojama.
Tujomis iremintas provansas ...  g.gif ?

Tai kad nera labai ka pasakoti, sakau aplinka uz tvora baisi tikraja ta zodzio prasme, tikrai vienur niekam tike kaimynai, kitur darzai, o dar kitus kelias, jokio grazaus krastovaizdzio nera, anaiptol reikia kazkuo viska uzmaskuoti, tai ir klausiu ar nesipjaus tujos aplink visa sklypa, jei ateityje ketinsime kazka panasaus i klasikini kiema, gelyna ir soda, o gal kiek provansiska daryti..... dar neaisku nuo a iki z , bet tvora jau darysim tikrai, namas stovi dviaukstis ir baisus , dar nieko nedaryta, gal kokiu 80 -uju statybos......Yra viena aptvarkytas kampelis, ten dar nei klasika nei provansu nekvepia....Turiu stala metalini ir suola prie jo, noriu kedziu, gal spiziniu, gal metaliniu (nes jos nesipjautu, jei butu tokios ar anokios), va ir viskas 4u.gif Susirinkciau toki lauko baldu komplektuka, tai ir sia vasara panaudotume ir prie busimo namo tiktu 4u.gif
Busimam kiemui dauginu levandas, vis paperku roziu, idomesniu kosmeju, bet sakau kol kas niekas nedaryta......Tiesa viena ploteli jau ketiname siemet irengti pilnai, tai tada mesiu foto ir lauksiu patarimu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 05 10, 14:01)
kol kas niekas nedaryta......Tiesa viena ploteli jau ketiname siemet irengti pilnai, tai tada mesiu foto ir lauksiu patarimu blush2.gif

Pilnai yrengus laukti patarimu g.gif jau neverta,nes bus yrengta.

Atsakyti
QUOTE(EljaRo* @ 2012 05 10, 16:22)
Pilnai yrengus laukti patarimu g.gif jau neverta,nes bus yrengta.

Pries rengiant foto imesiu.......
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2012 05 10, 15:01)
O jus juos dengiate? siaip as pasiryzus pridengti ziema,tai gal neatsiras tu parudavimu?

nedengiu, gal reiks pabanyt pridengt g.gif
Atsakyti