Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

[quote=www.rrr,2012 03 18, 12:52]

Merginos, kazin koks cia medelis centre , toks ant stiebo su apvalia galva?
Man noris kazko tokio prie medines tvoros, kokiu triju ar keturiu eilej noretusi susodint, kad nuo gatves maziau kiemas matytus. Ale tik 2 metrus turiu tos laisvos juostos, toliau eina trinkeles aiksteles i garaza. Tai kazin kokiu cia man medeliu patartumet pasodint? Vakarine puse. Nesugalvoju kokiu, kad paskui trinkeliu saknys neiskilnotu... ar as cia jau nusikalbu su tom saknim gal blush2.gif

Tas medelis apvalia galva tai gal kazkoks i stieba iskiepytas karklas blush2.gif Savo kieme pabandykit pasodinti uosialapi kleva, man jis grazus, dar jie vadinasi flamingo, lapai dvieju spalvu, jei bus i kota iskiepyta, tai saknys niekur neina, pati turiu 4u.gif
Atsakyti
Dekoju, tikrai grazus tas flamingas bigsmile.gif
Dvejoju dabar ar Flamingu ar Globus klevu ieskot . Na reik pasivaiskciot po kokia paroda blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo www.rrr: 20 kovo 2012 - 12:47
http://www.houzz.com...ntent=gallery14
http://www.houzz.com...rden-Entertain-
Atsakyti
Gal turit minciu, kaip apzeldinti iejima i nama, kad bent kiek butu panasu i klasikini (arba provansiska) stiliu? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,
Nežinau kiek čia lankosi šiauliečių, bet gal atsirastų norinčių sudalyvaut Sodo apželdinimo ir projektavimo kursuose Šiauliuose smile.gif Jei susirinktų bent 6 žmonių grupelė, kursai imanomi dar šį pavasrį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rim: 28 kovo 2012 - 14:55
QUOTE(rim @ 2012 03 28, 14:55)
Sveikos,
Nežinau kiek čia lankosi šiauliečių, bet gal atsirastų norinčių sudalyvaut Sodo apželdinimo ir projektavimo kursuose Šiauliuose  smile.gif Jei susirinktų bent 6 žmonių grupelė, kursai imanomi dar šį pavasrį.

gal galima plačiau į až, kur vyktų? kas vestų? kiek kainuotų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(akbr @ 2012 03 28, 16:14)
gal galima plačiau į až, kur vyktų? kas vestų? kiek kainuotų?  4u.gif

Norėčiau ir aš daugiau info į až (kur, kada, kiek) 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, bendramintės:) Tikiuosi pataikiau čia, gal žinote, kaip išnaikinti senų slyvų ūglius??
Man čia galvos skausmas, metėm miestą ir persikėlėme gyventi į mažą miestuką ir seną kiemą (senelių likęs namas), noriu gražaus kiemo, o čia tokia velniava, senos obelys, slyvos, gėlynai su šimtametėm bobutiškom gėlėm, gigantiška kriaušė, žodžiu - bardakas, noriu medžius išpjauti, išrauti seną augmeniją, bet čia tiek slyvų ūgliu, kad nežinau kuo juos benaikinti g.gif
Gal turite minčių?
Mastau viską išnaikinti ir pasėti pradžiai visur žolytę, o tada jau komponuoti gėles ir tt.. kiemas nedidelis 6a, toks standartiškas kaimo kiemas.
Bet man jau verkt norisi į jį pažiūrėjus..
Atsakyti
QUOTE(Sju00 @ 2012 03 29, 15:55)
Sveikos, bendramintės:) Tikiuosi pataikiau čia, gal žinote, kaip išnaikinti senų slyvų ūglius??
Man čia galvos skausmas, metėm miestą ir persikėlėme gyventi į mažą miestuką ir seną kiemą (senelių likęs namas), noriu gražaus kiemo, o čia tokia velniava, senos obelys, slyvos, gėlynai su šimtametėm bobutiškom gėlėm, gigantiška kriaušė, žodžiu - bardakas, noriu medžius išpjauti, išrauti seną augmeniją, bet čia tiek slyvų ūgliu, kad nežinau kuo juos benaikinti g.gif 
Gal turite minčių?
Mastau viską išnaikinti ir pasėti pradžiai visur žolytę, o tada jau komponuoti gėles ir tt.. kiemas nedidelis 6a, toks standartiškas kaimo kiemas.

as tiesiog juos iskasdavau ir tiek. kitus nuraudavau, nes kasti nebuvo galimybes, kitus su zoliapjove nupjaudavom. greit kazkaip atsikratem.
o va bendramintes esam ar ne, tai jau neaisku, priklausomai nuo to, ka tu nori matyti tuose savo aruose mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sju00 @ 2012 03 29, 16:55)
Gal turite minčių?

Aš panašiai kaip cobre atsikračiau. Pirma išpjauti slyvas ir sunaikinti kelmus nuo kurių plinta ūgliai. Tada kiek galima visus iškasti. Tada naujai pasirodžiusius iškasti arba nupjauti su žoliapjovė. Čia jau nuo dydžio priklauso.
Vienoje vietoje pas mane buvo slyvų miškelis mano ūgio - tai ten žemę praktiškai perkasiau dviejų kastuvų gylyje iškasdama/iškirsdama/raudama šaknis.
Atsakyti
QUOTE(Sju00 @ 2012 03 29, 16:55)
Gal turite minčių?

Senas bobuliskas geles, jei mesit, mielai priglausiu blush2.gif blush2.gif o del slyvu, tai vyras jas kai pjove, buvo zeme atkases, kad kuo giliau nupjauti, aisku islysdavo ataugos, tai jas as arba kastuvu isknisdavau, arba vyras su kirviu praeidavo blush2.gif Dabar uztenka tik zoliapjove prakelti mirksiukas.gif
Tai ar turite kas minciu del provansisko kiemelio?Tiksliau, kokius augalus sodinti prie iejimo i namus, kaip apipavidalinti ir pan., kad neiskristu is provanso konteksto?????
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2012 03 29, 19:29)
Tai ar turite kas minciu del provansisko kiemelio?Tiksliau, kokius augalus sodinti prie iejimo i namus, kaip apipavidalinti ir pan., kad neiskristu is provanso konteksto?????

Trūksta informacijos, koks tas įėjimas, koks namas, kokie augalai jau yra ir t.t. smile.gif Neaišku, nuo ko pradėti siūlyti.

http://www.gapphotos...?...&:pageno:2:
Atsakyti