Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

Mergele labai gražūs Jūsų pavyzdžiai.. aš turbūt irgi panašiai norėčiau įsirengti, tik kažkaip labai jau trūksta man išmonės tai taip ir stovi tiesiog veja su keliais medeliais, šiltnamiu ir daržiuku.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 02 28, 17:27)
Vida, juk daržai ir yra gryna klasika. mirksiukas.gif  tongue.gif 
user posted image

pavyzdys tai teisingas, bet kiek tokiu "darzu" tau realiai teko matyti lietuviu privaciose valdose g.gif ?
Ziurint i sia foto, nori nenori, bet pirmiausia i akis krenta sodo formalus vaizdas, o ne darzoves (ar siltnamiai).

QUOTE(Mergele @ 2012 02 29, 01:28)
Tai eiti jau man lauk is jusu temos?  lotuliukas.gif

is temos niekas nevaro, o ir neturi teises varyti... Klausimas tik - apie ka mes kalbam?

Jusu ideti pavyzdeliai tikrai grazus ir nepriekaistingi (iskyrus paskutini, ka ir pati teisingai pastebejote). Bet vat nei viename kazkodel nesimato smeliadezes, siltnamiu, darzu su bulvem ir agurkais, nei avieciu, anei agrastu....
O daznai gaunasi taip, kad planuojant klasikini soda, sioje temoje pirmame plane gvildenami butent poreikiai pastariesiems dalykams rolleyes.gif .

p.s. kas liecia Cobres suns voljera, na tai ir taip aisku - jeigu ji butu sukurusi klasikiniu sodu tema tam, kad pakalbeti kaip apzeldinti suns voljera arba kur ji statyti, butu buve ne maziau keista..... Bet buvo ne taip didis.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 29 vasario 2012 - 10:46
QUOTE(vida777 @ 2012 02 29, 11:44)
pavyzdys tai teisingas, bet kiek tokiu "darzu" tau realiai teko matyti lietuviu privaciose valdose  g.gif ?
Ziurint i sia foto, nori nenori, bet pirmiausia i akis krenta sodo formalus vaizdas, o ne darzoves (ar siltnamiai).

Yra ir lietuvisku pavyzdziu, tik jie ne tokie grazus. irnesakyk.gif
user posted image

Bet kokiose pakeltose arba gyvatvore apsodintose lysvese irengtas darzas manau tiktu bet kokiam klasikiniam sodui. Is ko padarytos tos lysves priklausytu tik nuo seimininko skonio ir pinigines storio. Dabar labai daug zmoniu daro arba ruosiasi tokias daryti. Net nepriklausomai nuo to koks sodas pas juos yra.smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 29 vasario 2012 - 16:14
QUOTE(Ledum @ 2012 02 29, 17:05)

Bet kokiose pakeltose arba gyvatvore apsodintose lysvese irengtas darzas manau tiktu bet kokiam klasikiniam sodui. Is ko padarytos tos lysves priklausytu tik nuo seimininko skonio ir pinigines storio. Dabar labai daug zmoniu daro arba ruosiasi tokias daryti. Net nepriklausomai nuo to koks sodas pas juos yra.smile.gif

Tikrai pritariu 4u.gif Jei turėčiau asmeninį gabalėlį žemės, būtinai daryčiau ir daržiuką, ir vaismedžių sodelį, ir nedidelį stiklinį šiltnamį. Man atrodo, kad natūralu norėti, kad sodas būtų "vartojamas". Ypač kai vaikai auga. Esmė tik tvarkoje ir zonavime:
user posted image

Apželdintoja diplomantė buvo gražų zonavimo variantą Mergelei pasiūliusi. Planuojant tokią sodo-daržo zoną kiemo žemėlapyje man visai pagrįstai atrodo klausimai, kurioj pusėj kas geriau augs blush2.gif
Atsakyti
Čiotkai ten pas Mildažytę... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2012 03 01, 00:58)
Čiotkai ten pas Mildažytę... rolleyes.gif

O va man tokios "dėžės" ne labai... Kažkaip žemesnės man gražiau žiūrisi. Aišku nepadarysi žemesnės "dėžės" ant plytelių, bet pievoje galima... Aš galvoju šiemet kažką panašaus pasidaryti, bet žemesnes dėžutes ir ant pievos, kad normaliai prieitų žoliapjovė, galvoju kokią vienos trinkelės pločio ale apdailą padaryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Em/Er: 01 kovo 2012 - 21:09
QUOTE(Em/Er @ 2012 03 01, 22:08)
O va man tokios "dėžės" ne labai... Kažkaip žemesnės man gražiau žiūrisi. Aišku nepadarysi žemesnės "dėžės" ant plytelių, bet pievoje galima... Aš galvoju šiemet kažką panašaus pasidaryti, bet žemesnes dėžutes ir ant pievos, kad normaliai prieitų žoliapjovė, galvoju kokią vienos trinkelės pločio ale apdailą padaryti.

O man kaip tik gražiau aukštesnės dėžės. Ir klasikiniam stiliui labiau tinka ir lenktis mažiau reikia, ir saulė labiau įšildo šaknis ( būna geresnis derlius ), žodžiu vieni pliusai. Aišku, tada ir laistyt daugiau reikia, bet kaip sakoma greitesnė medžiagų apykaita. tongue.gif

Šitas nuotraukas jau rodžiau, va kokios gražios gali būti aukštos lysvės.

QUOTE(Ledum @ 2011 06 03, 17:55)
Keletas Čelsio parodos akimirkų

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Nu sitos dezes, tai net ne dezes smile.gif

Bet visgi isirenginesiu zemesnes, nes laistyti labai daznai neistengsiu...
Atsakyti
Sveikutes,
ateinu pas jus patarimo.
Pagaliau prisiruosiau nupiesti namo ir sklypo planeli.
Cia dabartinis planas su darzu (tiesa cia pamirsau soda nupirst, bet jis yra, kitame pav. pripiesiau)
user posted image

O cia tai, kokia uzduoti man pavede MB
user posted image

Zodziu reikia MB pavesines kur susidet malkas ir kitokius rakandus, juolab nieks nenori darzo ravet ir priziuret, todel sikart nusileidau ir nusprendziau aukot darza vardan geru santykiu...

Pavesine planuojam daryt medine, sonuose tik tokios prasilenkiancios lentutes, ivaziavimas i ja is gatves puses (mat is ten mums malkas turetu atvezt), is vidinio kiemo i ja patekt galima butu per duris.
Dabar mastau kuom ja apsodint, kad ji per daug i akis nekristu?
Labai patinka placialiape kartuole, gal kokia ragane i kompanija pasodint?

Dar siemet planas keist takus, jau beveik apsistojau ties granito trinkelem, norisi kazkaip uzapvalint tuos kampus, nes dabar jau viskas labai grieztom formom...
Kazkodel itariu, kad Vidai tos grieztos formos turetu patikt, bet man jau kiek pabodo...

Dar vis dar aktualus pagrindinio iejimo ir salia esancio kairiojo kampo apzeldinimas, ten labai kepina pietu saule, net zole normaliai neauga, reikia koki tai pavesi formuot, ka manot, kas tiktu?

Is kart uzbegant uz akiu atsakysiu - pati nezinau ko noriu...
Zinau tik tiek, kad noriu minimaliai spygliuociu.
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2012 03 03, 12:25)
Sveikutes,

Is kart uzbegant uz akiu atsakysiu - pati nezinau ko noriu...
Zinau tik tiek, kad noriu minimaliai spygliuociu.

Mama Sandra, nežinia koks tavo namas, gal pas tave kaip tik tie kampukai tiktų.Juos suminkštint galima ir kitais būdais, jų neišardant.
Ir neaišku kokia bus pavėsinė.

Ir šiaip labai sunku ką nors pasakyti nematant esamų medžių ir krūmų.
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2012 03 03, 11:25)
Kazkodel itariu, kad Vidai tos grieztos formos turetu patikt, bet man jau kiek pabodo...

na, vien tiesios linijos ne visur ir gali buti... Man is tiesu juk patinka misrus sodai, taipogi ir taisyklingos formos, maisytos su laisvomis. Labiausiai nemegstu istrizu liniju (trikampiu, trapeciju) ax.gif .
Vat pas tave man intuityviai is plano - pirmoji istriza linija nuo gatves visai nieko, o antroji prie terasos nelabai nepatinka (labai uzbukintai atrodo tas kampas palei nama).

Pas mus jau irgi nebe uz kalnu trinkeliu klojimas (trinkeles nusipirkom vakar). Dabar visa laika jaudinsiuos kaip atrodys, kol neprades kloti doh.gif .

MamaSandra, paprotink mane del lauko apsvietimo, kol MB vel kokiu "stebuklu" neprigalvojo rolleyes.gif . Noriu is abieju pusiu tako i nama apsvietima padaryti - lempukai, imontuoti i zemes/grindinio pavirsiu. Man svarbiausia techniniai duomenys.
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 03 03, 13:06)
Mama Sandra, nežinia koks tavo namas, gal pas tave kaip tik tie kampukai tiktų.Juos suminkštint galima ir kitais būdais, jų neišardant.
Ir neaišku kokia bus pavėsinė.

Ir šiaip labai sunku ką nors pasakyti nematant esamų medžių ir krūmų.

pabandysiu nufotografuot ir ikelt realias nuotraukas.
Vidiniame kieme ten kur medziai papiesti - tai elementarus vaismedziai, dar ne visai seni, ~15m amziaus, bet pati genet nemoku, tai reiktu kokio zmogaus ismanancio si darba.
Kazada turejau agronoma, kuris netolies gyveno kol medelynas gyvavo, o dabar va neber...
O pavesine planuojam elementaria: stogas tikriausiai bitumine danga, sonuose keli stori basliai ant kuriu tas stogas ir kabo, o sienutes medines lentutes, tarsy pynuciai persipinancios, cia tam, kad naturali ventiliacija butu, taciau sniego ziema nepripustytu.
O tuos takelius zadam uzapvalint, suminkstint, dar galvojam toj vietoj kur tarpelis aplink nama eina (pietu pusej) takeli traukt prie pat namo, nors kol kas abejoju del tokio sprendimo.

Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2012 03 03, 17:28)

Pas mus jau irgi nebe uz kalnu trinkeliu klojimas (trinkeles nusipirkom vakar). Dabar visa laika jaudinsiuos kaip atrodys, kol neprades kloti  doh.gif .

MamaSandra, paprotink mane del lauko apsvietimo, kol MB vel kokiu "stebuklu" neprigalvojo  rolleyes.gif  . Noriu is abieju pusiu tako i nama apsvietima padaryti - lempukai, imontuoti i zemes/grindinio pavirsiu. Man svarbiausia techniniai duomenys.

papasakok kokias trinkeles nusipirkai?
as svarsciau tarp klinkerio ir granito, bet granitas ima virsu, mat esu visiska tingine kai reik tarpelius ravet doh.gif
Todel tikiuos, kad tarp granito trinkeliu pripylus atsiju tos zoles nebeaugs, augs tik samanos, o jos man labai patinka wub.gif
O va is klinkelio samanas krapstyt reikia - vel darbas...

O ka tave del apsvientimo protint?
svarbiausia kai pirksi sviestuvus - isitikink, kad jie atitinka IP65 saugumo klase, nes kaip supratau taviskiai sviestuvai bus visai ant zemes ir tikimybe, kad ten gali patekt vandens, yra.
Del kabeliu klojimo - vakare paklausiu MB, mat dabar jis mano masina kieme plauna tongue.gif
O jus planuojat lauko laistymo sistema automatine daryt?
as apie tai dar svarstau...
Dabar pas mus aplink visa tvora isvedzioti kraniukai, tai reik su slabgu lakstyt, pernesinet kol viska pasilaistau.
Va svajoju - iseinu i kiema - paspaudziu mygtuka ir vualia - darbas padaytas lotuliukas.gif
Kurios turit, ka manot? ar patogu? ar verta?
Atsakyti