Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(aispra @ 2012 02 19, 21:13)
Super idėja thumbup.gif Aš šiuo metu užsiiminėju internetiniu pažindinimusi su šiuo sodų kūrėjų sąrašu:

http://landscapeofme.....unded design)

aš irgi iš čia literatūros sąrašą darausi smile.gif, įdomus ir naudingas blogas.
Atsakyti
Is situ tikejausi daugiau ax.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 02 19, 21:34)
Raskit 10skirtumu
Gertrude Jekyll (1843-1932)
Tom Stuart Smith

Stebėtinas idėjų panašumas, bet skirtumų tikrai esama:
1) GJ didžiųjų gėlynų yra aiškus išplanavimas – takeliai „+“ forma, gėlynai pasidalina į 4 dalis, TSS sodo foto tokios struktūros nematyti;
2) GJ augalyno centrinis objektas turi klasikinį pavidalą – apvalų vandens telkinėlį su fontanėliu;
3) GJ naudoja gyvatvores, TSS – ne;
4) GJ sode yra daug pergolių, TSS – nėra;
5) GJ sode šoninės pakletos lysvės viename lygmenyje, TSS „laiptuotos“.
Kitus 5 skirtumus, manau nesunkiai būtų galima rasti, jei būtų matyti abiejų sodų augalų pasirinkimas.
Suma sumarum, TSS sodas turi laisvesnį pavidalą, pasirenkant sodo struktūrą nesilaikoma tokios griežtos simetrijos kaip GJ sode. Pamačius tokias foto peršasi išvada, kad TSS sėmėsi įkvėpimo iš GJ smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 20 vasario 2012 - 06:02
Leliumai, ne šiaip sau parašiau Gertrude Jekyll gimimo metus (1843-1932) mirksiukas.gif Tas mane labiausiai nustebino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 20 vasario 2012 - 06:48
o ko čia stebėtis........Kaip tik XIX a. pabaigoje buvo tokių sodų bumas Anglijos dvaruose. Formalūs sodai pasiimti iš Prancūzijos kaip tik buvo perdirbinėjami į laisvesnį, dabar vadinama angliškuoju (na gal aš čia susiaurinau iki šio mažo sklypelio, vietoje tikro parko). Vat čia ir gavosi gražus mix'as.
nėra nei vieno dizainerio nestudijavusio senųjų darbų ir nesisėmusio idėjų. Man šie sodai iš pirmo žvilgsnio tikrai atrodo panašūs, bet ..... pradėjau ieškoti 10 skirtumų ir ......smile.gif radau smile.gif
manyčiau pirminis GJ sodas buvo ir dalinai su kitais augalais, bet po daugelio metų, senosios veislės gal išnyko, o gal naujieji šeiminikai užsimanė ko naujesnio, todėl atnaujinant augalus jie buvo pakeisti į naujesnes veisles, panašias, bet vistiek truputį besiskiriančias, gal ir forma augalų (genimų) kažkiek nors ir nežymiai pakeista, štai ir gavosi kažkoks panašumas.
O TSS be abejo studijavo gerai sodų-parkų istorija ir dėsnius irgi perprato. Taigi norint išgauti žmogaus akiai priimtina ir miela vaizdą, o jei dar ir prašoma, kad sodas turėtų aliuziją į senuosius dvarų sodus, nori nenori naudoji tą pačią techniką ir stengiesi rinkti panašius augalus.
Vat tokie mano pamastymai šių poros nuostabių sodų tema smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 20 vasario 2012 - 09:39
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 02 20, 10:36)
o ko čia stebėtis........Kaip tik XIX a. pabaigoje buvo tokių sodų bumas Anglijos dvaruose. Formalūs sodai pasiimti iš Prancūzijos kaip tik buvo perdirbinėjami į laisvesnį, dabar vadinama angliškuoju (na gal aš čia susiaurinau iki šio mažo sklypelio, vietoje tikro parko). Vat čia ir gavosi gražus mix'as.
nėra nei vieno dizainerio nestudijavusio senųjų darbų ir nesisėmusio idėjų. Man šie sodai iš pirmo žvilgsnio tikrai atrodo panašūs, bet ..... pradėjau ieškoti 10 skirtumų ir ......smile.gif radau  smile.gif
manyčiau pirminis GJ sodas buvo ir dalinai su kitais augalais, bet po daugelio metų, senosios veislės gal išnyko, o gal naujieji šeiminikai užsimanė ko naujesnio, todėl atnaujinant augalus jie buvo pakeisti į naujesnes veisles, panašias, bet vistiek truputį besiskiriančias, gal ir forma augalų (genimų) kažkiek nors ir nežymiai pakeista, štai ir gavosi kažkoks panašumas.
O TSS be abejo studijavo gerai sodų-parkų istorija ir dėsnius irgi perprato. Taigi norint išgauti žmogaus akiai priimtina ir miela vaizdą, o jei dar ir prašoma, kad sodas turėtų aliuziją į senuosius dvarų sodus, nori nenori naudoji tą pačią techniką ir stengiesi rinkti panašius augalus.
Vat tokie mano pamastymai šių poros nuostabių sodų tema smile.gif

Stebiuosi todėl, kad man pas abu grynas modernas. tongue.gif Kaip tais metais darytas sodas, tai net per daug modernus. Nebent augalai išnyko ir buvo pakeisti kitais arba dar gali būti, kad fotografuota vėlai rudenį ir todėl taip atrodo. Peržiūrėjau googlės rastus kitus jos sodus, tai nieko panašaus-normalūs cottage . tongue.gif
Atsakyti
user posted image

O man tokie sodai sunkiai suvokiami - stovi is toli ir stebi augalus, nei ju paliesi, nei pauostysi, tarsi atskirtas esi. Nors gal as klystu, tikrai nemaciusi realiai tokiu dalyku blush2.gif
Mane lygiai taip pat erzina ir tokie stambus gabaritai, kai visas ju efektas matomas is auksciau. vis pamastau, kad vos ne taip pat sekmingai atrodytu isdazytos ryskiais ornamentais plyteles.

user posted image

Na, kureju meistriskuma tik ivertinti gali. O man tai bendravimo norisi, norisi kazkaip paciai dalyvauti tame sode; prieiti, paliesti, pauostyti, pasedeti tarp viso to grozio.
...siaip, pasamprotavau tik blush2.gif biggrin.gif tiems, kam tai kurta, visai kitko matyt is sodu norejosi smile.gif

Atsakyti
http://jardin-maison...ardin-classique
Papildyta:
Gal kazkam patiks

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Ledum........taigis ir rašiau, kad aliuzija į senų dvarų sodus smile.gif
Man cottage labai prie širdies ir modernas prie širdies. vat sunkiau su kiču, bet tai dažnai priklauso ne nuo manęs, nors kartais labai stengiesi pakrepti į kokią savo širdžiai miela pusę

Cobre, kaip tau ačiū, kad pridedi nuorodų (veidelis su balionu) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2012 02 20, 16:43)
Ledum........taigis ir rašiau, kad aliuzija į senų dvarų sodus smile.gif
Man cottage labai prie širdies ir modernas prie širdies. vat sunkiau su kiču, bet tai dažnai priklauso ne nuo manęs, nors kartais labai stengiesi pakrepti į kokią savo širdžiai miela pusę

Cobre, kaip tau ačiū, kad pridedi nuorodų (veidelis su balionu) smile.gif

O kur čia kičas ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 20 vasario 2012 - 16:21
Cia ko gero tureta omenyje, kad dirbant klientai paspaudzia ir gaunasi ne normalus rezultatas, o kicas (jos pacios uzsakymuose).
Tik as net nesuprantu tokiu dalyku. Man rodos, kad jei profesionala praso daryti neprofesionaliai, jis zino, kad rezultatas bus blogas, tai manau savaime aisku, kad atsisakai dirbti. Juk paskui tas klientas kazkam pasakys, kad tai kokio profesionalo AD darbas, tai juk reklamos sau taip nepasidarysi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 20 vasario 2012 - 16:47
QUOTE(Cobre @ 2012 02 20, 16:47)
Tik as net nesuprantu tokiu dalyku. Man rodos, kad jei profesionala praso daryti neprofesionaliai, jis zino, kad rezultatas bus blogas, tai manau savaime aisku, kad atsisakai dirbti.

tie, kurie gali leisti sau atsisakyti, tie ir atsisako, o visiems likusiems belieka taikytis ... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 vasario 2012 - 16:52