Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(aispra @ 2012 02 18, 23:58)
Taip ir bus, Cobre 4u.gif Kažkam vėjai smilgose, kažkam baltų rožių ratai.

Dešinėj pusės baltas erškėtis (150 cm)

drinks_cheers.gif wub.gif Laukiu as tavo smilgyno wub.gif

Mano svajone wub.gif Niekaip kol kas pas save tokio augalo neitalpinu verysad.gif Gal kada saus i galva protinga mintis, kur ji ikisti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 02 19, 10:57)
Ar tu dizainerė?  mastau.gif

Tikrai ne biggrin.gif Argi turėčiau tiek vargo, jei būčiau tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2012 02 19, 10:57)
Esu etatine gyreja, tai aispra, vel tave pagirsiu.smile.gif Tavo progresas yra stulbinantis. Tik kaireje gelyno puseje neprisodinciau tiek krumu- apsiribociau tik rozemis, erskeciu ir arba palikciau lanksva arba kartociau alyva.

Ačiū 4u.gif Man irgi dėl to kampo kyla abejonių, bet ar tada nepritruks užnugario visam vaizdui?
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2012 02 19, 12:55)
Mano svajone  wub.gif  Niekaip kol kas pas save tokio augalo neitalpinu  verysad.gif  Gal kada saus i galva protinga mintis, kur ji ikisti  biggrin.gif

Bet juk yra veislių, kurios yra gana aukštos ir siauros, apie metrą g.gif . Gal tikrai ką nors sugalvosi.
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 02 19, 12:12)
Bet juk yra veislių, kurios yra gana aukštos ir siauros, apie metrą g.gif . Gal tikrai ką nors sugalvosi.

Ir as taip tikiuosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 02 18, 18:17)
Va tiek formalumo man būtų kaip tik biggrin.gif
http://www.tomstuart...ltshire-garden/

sodas wub.gif, bet grynas modernas smile.gif
Atsakyti
leliumai, jūsų išpuoselėto sodelio nuotraukos puikios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2012 02 19, 13:12)

Papildyta:
Ačiū 4u.gif Man irgi dėl to kampo kyla abejonių, bet ar tada nepritruks užnugario visam vaizdui?

Tiesa pasakius, nezinau. Bet kuriuo atveju, uznugari matyciau vienarusi, fonini -ala Pinus mugo. Kita vertus, strukturai palaikyti paciame gelyne (kad uznugario nebereiketu), pasitarnautu gan griezta geometrine tvarka - sakykim rozes, alyvos viduryje gelyno, zoles ir foniniai augalai sonuose.
Is principo ka as noriu pasakyti - uznugaris butinas tam, kad gelynas, pats neturintis aiskios strukturos, nepasimestu erdveje. Taciau jei gelynas turi aisku ritma, jo nesuskaido daugybe geliu rusiu, arba/ir struktura (o lendrunai tinka ir ritmui, ir strukturai palaikyti), tai uznugario gali nebereiketi.
Atsakyti
QUOTE(pavilonyte @ 2012 02 19, 14:48)
leliumai, jūsų išpuoselėto sodelio nuotraukos puikios  wub.gif

Ačiū 4u.gif ,
bet pasistengsiu neužsimiršt, kad savo parašo nereik dėt šioje temoje blush2.gif - nepretenduoju į klasiką
Atsakyti
Apie stilius, tiksliau, romantiškąjų sodą.
Skaitytoje Diarmuid Gavin knygoje skyrelyje apie sodų stilius yra išskiriamas romantiškasis sodas, kuris nusakomas kaip "cottage style", būdingas Anglijai. Tai neformalus sodo stilius, kuriam būdingos lenktos linijos, vejos plotai, žydintys augalai (krūmai, rožės, daugiametės gėlės), naudojamos natūralios medžiagos (takeliams, mažajai architektūrai), gali būti naudojamos gyvatvorės, kurios sudaro foną žydintiems augalams. Pvz. galėtų būti Gertrude Jekyll kurti sodai. Be to, rašoma, kad šio stiliaus sodai nors ir atrodo paprastai, tokį efektą labai sunku išgauti. Šio stiliaus sodai grožio piką pasiekia vasarą.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 02 19, 19:58)
Apie stilius, tiksliau, romantiškąjų sodą.
Skaitytoje Diarmuid Gavin knygoje skyrelyje apie sodų stilius yra išskiriamas romantiškasis sodas, kuris nusakomas kaip "cottage style", būdingas Anglijai. Tai neformalus sodo stilius, kuriam būdingos lenktos linijos, vejos plotai, žydintys augalai (krūmai, rožės, daugiametės gėlės), naudojamos natūralios medžiagos (takeliams, mažajai architektūrai), gali būti naudojamos gyvatvorės, kurios sudaro foną žydintiems augalams. Pvz. galėtų būti Gertrude Jekyll kurti sodai. Be to, rašoma, kad šio stiliaus sodai nors ir atrodo paprastai, tokį efektą labai sunku išgauti. Šio stiliaus sodai grožio piką pasiekia vasarą.

Leliumai, o kokioj cia jo knygoj? Viena jo turiu, o kitos laukiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2012 02 19, 21:01)
Leliumai, o kokioj cia jo knygoj? Viena jo turiu, o kitos laukiu.  smile.gif

"Design your garden" - sodo dizaino kūrimas suskaidytas į 10 žingsnių. Praverstų kiekvienam, nutarusiam pačiam planuoti savo sodą. Išgryninti sodo kūrimo etapai, vadovaujantis tais žingsniais nebūtų jokio blaškymosi planuojant - būtų einama nuo esminių dalykų prie detalių. Profesionalams gal ir nieko naujo, bet "žaliems" entuziastams labai gerai į "stalčiukus" visą procesą sudėlioja.

O kokios pas Jus, Ledum, yra/bus?

Gal ir kitos merginos pasisakytų, kokias knygas skaitė/skaito. Trumpi komentarai būtų thumbup.gif . Knygų pasiūla apie sodo dizainą didelė, paskaityt kažką norisi, o parsisiųsdinti "katę maiše"- ne itin...

Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 02 19, 21:16)
"Design your garden" - sodo dizaino kūrimas suskaidytas į 10 žingsnių. Praverstų kiekvienam, nutarusiam pačiam planuoti savo sodą. Išgryninti sodo kūrimo etapai, vadovaujantis tais žingsniais nebūtų jokio blaškymosi planuojant - būtų einama nuo esminių dalykų prie detalių. Profesionalams gal ir nieko naujo, bet "žaliems" entuziastams labai gerai į "stalčiukus" visą procesą sudėlioja.

O kokios pas Jus, Ledum,  yra/bus?

Gal ir kitos merginos pasisakytų, kokias knygas skaitė/skaito. Trumpi komentarai būtų  thumbup.gif . Knygų pasiūla apie sodo dizainą didelė, paskaityt kažką norisi, o parsisiųsdinti "katę maiše"- ne itin...

Mano irgi ta pati. drinks_cheers.gif Bet apsiziurejau , kad laukiu lygiai tokios pacios blink.gif , tik kito leidimo. cool.gif Bus kolegei dovanu. irnesakyk.gif

Papildyta:
Raskit 10skirtumu

Gertrude Jekyll (1843-1932)
user posted image

Tom Stuart Smith
user posted image
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2012 02 19, 21:16)
Gal ir kitos merginos pasisakytų, kokias knygas skaitė/skaito. Trumpi komentarai būtų  thumbup.gif . Knygų pasiūla apie sodo dizainą didelė, paskaityt kažką norisi, o parsisiųsdinti "katę maiše"- ne itin...

Super idėja thumbup.gif Aš šiuo metu užsiiminėju internetiniu pažindinimusi su šiuo sodų kūrėjų sąrašu:

http://landscapeofme.....unded design)
Atsakyti