Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

Manau ir materialinės atsakomybės sutarties jis nepasirašinėjo ? Na nustatytas ir patvirtintas darbo grafikas turi buti įmonėje . Atleidimas apiformintas, ir su vyru atsiskaityta ? Realiai Jums reikia eiti pas gera teisininką , kad surašytų kas ir kaip matant dokumentus ir nepraleisti terminų .
Su vyru neatiskaite ir nesiruosia,sako tu kura pavogei uz ta suma kuri uzdirbai.Gautas laiskas kad kovo 13 bus atleistas is darbo.Darbo sutarti 3 punktas;Darbdavis isipareigoja moketi darbuotojui si darbo uzmokesti .1050lt.ir nemaziau 50proc.dienpinigiu.Prisiimti visiska materialine atsakomybe uz patiketas darbo priemones.
Po d.inspekcijos kreipsimes i teisininkus,jau dabar riankam visus dokumentus.Nu zodziu padirbesim cia.
Atsakyti
Nieko gero.Ačiu. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Simbulis @ 2012 03 13, 21:01)
Pagal CK 6.579 nuomos sutartis gali buti sudaryta tiek rastu, tiek zodziu. Jei nuomotojas nuomininkui dave buto raktus ir leido gyventi, tai laikoma kad yra sudaryta zodine neterminuota sutartis. Siuo atveju, apie kuri kalbat jus nuomininke ispejote (geriausia butu ispeti ja rastu siunciant registruota laiska ir sau pasiliekant jo kopija), o jos pasiteisinimai, kad neranda buto, kad netinka tas ar anas neturi jokios reiksmes. Jei ji nesutinka issikraustyti geruoju, tada reikia kreiptis i teisma del iskeldinimo.

Dar gali buti toks variantas, kad gali nuomotoja grasinti VMI ir pan. instancijom, kad iduos ir pan. jog nemokate mokesciu uz nuoma ir pan. (kitaip tariant gaunate nelegalias pajamas uz nuoma), tai pagal GPM istatyma galima per metus gautus nuompinigius iki gegužės 1 d. deklaruoti mokesčių inspekcijai ir sumokėti 15% mokesčio. Taigi, laiko jus dar turite, jeigu ka.

Na is kitos puses yra ir kitu variantu - taip sakant nusiusti koki vyruka pasikalbeti geruoju, ikurdinti kitus nuomininkus, galite atsiskraustyti pati gyventi. jus esate buto seimininke ir galite juo disponuoti kaip norite. Net jei toji nuomininke butu ir prisiregistravusi tame bute, jus ja seniunijoje galetumete nuejusi isregistruoti ir ji nieko negaletu padaryti.

is kitos puses jei neorite ilgu teisminiu proceduru, galite su nuomininke tartis, akd atleisite ja nuo paskutinio menesio nuomos mokescio, arba kad leisite sumoketi tik dali, padesite persivezti daiktus ar net leisite juos kuri laika pasaugoti.

laba. visiškai pritariu, tam kas parašyta. galiu dar pasiūlyti pagal Jūsų, izabelec, gyvenamąją vietą nueiti pas inspektorių, papasakoti jam situaciją ir pasiteirauti pagalbos - gal jis padėtų...šiaip realiai, jei nuoma nėra užregistruota savivaldybėj, ji nėra legali, tad pasiruoškite ir blogajam variantui - iki gegužės susimokėti nuo nuomos, gautos kas mėnesį, numatytą procentą...na, bet gal Jum pavyks ir be to smile.gif
Atsakyti
Sveiki,ilga laika man rupi vienas dalykas.Istorija tokia:
Mire mano tevas pries 10m.JAV. Jis ten turejo normalu,legalu darba.Jis mire darbo vietoje.Ar jo palikuonis t.y.as galejau gauti kokia nors pinigine ismoka is darbdavio?Zinau,laikas pradejo labai didelis,bet tik dabar man yra tiek metu,kad galeciau si dalyka kazkiek kapstineti.Tevo sesers vyras mirus mano tevui iskart vyko i JAV 'KAZKOKIAIS' reikalais.Mano mama siame reikale buvo visiskai zalia ir pasimetus.Beje,tada kai mire tevas,mano tevai pries kelis menesius buvo issiskyre.Tad pasikartosiu,labai butu idomu suzinoti ar kam yra buvus panasi situacija ir kaip su ta ismoka/kompensacija is darbo ar is valstybes kaip netekus maitintojo butu buve.Tikrai butu idomu suzinoti viska,nes jeigu issiaiskinciau,kad turejau gauti ismoka,o mano mielas dede ir teta(kurie nekente mano mamos) ja pasieme,tai manau be teismu neapsieitume.Dekoju uz atsakymus
Atsakyti

QUOTE(lotuxe @ 2012 03 19, 08:59)
Sveiki,ilga laika man rupi vienas dalykas.Istorija tokia:
Mire mano tevas pries 10m.JAV. Jis ten turejo normalu,legalu darba.Jis mire darbo vietoje.Ar jo palikuonis t.y.as galejau gauti kokia nors pinigine ismoka is darbdavio?Zinau,laikas pradejo labai didelis,bet tik dabar man yra tiek metu,kad galeciau si dalyka kazkiek kapstineti.Tevo sesers vyras mirus mano tevui iskart vyko i JAV 'KAZKOKIAIS' reikalais.Mano mama siame reikale buvo visiskai zalia ir pasimetus.Beje,tada kai mire tevas,mano tevai pries kelis menesius buvo issiskyre.Tad pasikartosiu,labai butu idomu suzinoti ar kam yra buvus panasi situacija ir kaip su ta ismoka/kompensacija is darbo ar is valstybes kaip netekus maitintojo butu buve.Tikrai butu idomu suzinoti viska,nes jeigu issiaiskinciau,kad turejau gauti ismoka,o mano mielas dede ir teta(kurie nekente mano mamos) ja pasieme,tai manau be teismu neapsieitume.Dekoju uz atsakymus

Viskas būtų gal ir taip kaip sakote, bet jie abejoju, kad ką pasiėmė, nes jis nebuvo jų šeimos maitintojas. Nebent jie ir reikalavo už saugumo pažeidimus, kad jis mirė. O dėl jūsų, na 10 metų manau bet kokiu atveju jau yra senatis, ir kaži ką ir su tais teismas pakeisite ir prisiteisite iš dėdės ar tos tetos, jei jie kažką gavo, nes vėlgi tame jau būtų taip pat senatis.

Gal atsakys kas tiksliau žinantis.
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2012 03 19, 10:29)
Viskas būtų gal ir taip kaip sakote, bet jie abejoju, kad ką pasiėmė, nes jis nebuvo jų šeimos maitintojas. Nebent jie ir reikalavo už saugumo pažeidimus, kad jis mirė. O dėl jūsų, na 10 metų manau bet kokiu atveju jau yra senatis, ir kaži ką ir su tais teismas pakeisite ir prisiteisite iš dėdės ar tos tetos, jei jie kažką gavo, nes vėlgi tame jau būtų taip pat senatis.

Gal atsakys kas tiksliau žinantis.

Reikia išmanyti ir vietos įstatymus ,nes pas juos gali būti kitaip viskas . Lietuvoje būtų senatis , o ten jau reikia specialiai domėtis . Nemanau, kad ims kas ir pasakys yžač JAV kai vos ne kiekviena valstija su savom specifikom .
Atsakyti
Sakykite, o jeigu mes, nusipirkdami nekilnojamą turtą iš žmogaus, leidome jam pačiam likti gyventi tame name, nes jis neturejo kur eiti (tvarkesi seną savo namiuką vienkiemyje) - tačiau tas "remontas " jo užtruko apie 5 metus. O dabar, šiuo metu, jis geruoju nebeišeina, sako išeis kada panorės. cool.gif O mes padarėm labai didelę klaidą pasitikedami juo, nes atrode padorus žmogus, ir dar vienas niuansas- mūsų nenaudai, jis ten yra priregistruotas, nes pirkdami jo neišregistravome doh.gif . Pagavome žioplį... Gal žinote išeitį?
Ai, dar naujiena, pasikeitė spynas visas.
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2012 03 20, 15:19)
Sakykite, o jeigu mes, nusipirkdami nekilnojamą turtą iš žmogaus, leidome jam pačiam likti gyventi tame name, nes jis neturejo kur eiti (tvarkesi seną savo namiuką vienkiemyje) - tačiau tas "remontas " jo užtruko apie 5 metus. O dabar, šiuo metu, jis geruoju nebeišeina, sako išeis kada panorės. cool.gif  O mes padarėm labai didelę klaidą pasitikedami juo, nes atrode padorus žmogus, ir dar vienas niuansas- mūsų nenaudai, jis ten yra priregistruotas, nes pirkdami jo neišregistravome doh.gif . Pagavome žioplį... Gal žinote išeitį?

Kreiptis į teismą, kadangi nuosavybė jūsų, jus jį turite teisę iškeldinti. O išregistruoti buto savininkai kiek žinau gali bet kada, tai įtakos neturi jokios.
Atsakyti
QUOTE(japoniuke1 @ 2012 03 20, 16:19)
Sakykite, o jeigu mes, nusipirkdami nekilnojamą turtą iš žmogaus, leidome jam pačiam likti gyventi tame name, nes jis neturejo kur eiti (tvarkesi seną savo namiuką vienkiemyje) - tačiau tas "remontas " jo užtruko apie 5 metus. O dabar, šiuo metu, jis geruoju nebeišeina, sako išeis kada panorės. cool.gif  O mes padarėm labai didelę klaidą pasitikedami juo, nes atrode padorus žmogus, ir dar vienas niuansas- mūsų nenaudai, jis ten yra priregistruotas, nes pirkdami jo neišregistravome doh.gif . Pagavome žioplį... Gal žinote išeitį?

Jus turedami dokumentus namo pasikvieciat meistrus kurie islups spyna ir ides nauja,tada isnesat jo visus daiktus lauk ir tegu keliauja kur tinkamas,kaip suprantu nuomos sutarties sudare nesat?o jei sakojasi kvieciat policija ir ji isveza,jusu namas jusu valia daryti ka norite.Pries tai padarant geriau pirma ji isregistruokit,tam irgi tereikia namo savininko ir namo dokumentu,kad tai jusu namas.
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2012 03 20, 17:18)
Jus turedami dokumentus namo pasikvieciat meistrus kurie islups spyna ir ides nauja,tada isnesat jo visus daiktus lauk ir tegu keliauja kur tinkamas,kaip suprantu nuomos sutarties sudare nesat?o jei sakojasi kvieciat policija ir ji isveza,jusu namas jusu valia daryti ka norite.Pries tai padarant geriau pirma ji isregistruokit,tam irgi tereikia namo savininko ir namo dokumentu,kad tai jusu namas.

bigsmile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2012 03 20, 18:18)

Jis suraso pareiskimą kad turėjo pasidėjęs 30 000 ir jie dingo ištačius daiktus lauke , ir dar , dingo aibė daiktų . Ir policija niekur jo neveš . Neprisidarykit bėdos , yra iškeldinimo procedūra, ir net kaip norėtūsi reikia jos laikytis.
Nes kitu atveju galima prisivirti sau košės .Ne viskas kas atrodo teisinga yra teisėta, ir ne viskas teisėta yra teisinga smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2012 03 20, 22:12)
Jis suraso pareiskimą kad turėjo pasidėjęs 30 000 ir  jie dingo ištačius daiktus lauke , ir dar , dingo aibė daiktų . Ir policija niekur jo neveš . Neprisidarykit bėdos , yra iškeldinimo procedūra, ir net kaip norėtūsi reikia jos laikytis.
Nes kitu atveju galima prisivirti sau košės .Ne viskas kas atrodo teisinga yra teisėta, ir ne viskas teisėta yra teisinga smile.gif.

tiesa drinks_cheers.gif
Atsakyti