Įkraunama...
Įkraunama...

Reikalingas teisinis patarimas

QUOTE(nikitak @ 2013 01 16, 13:36)
Sveikos,

augau be tėvo tik su mama, su juo niekada nebendravau, esu nesantuokinė tėvo dukra, alimentų niekada nemokėjo, niekuo gyvenime nebuvo man padėjęs.
  Dabar esu suaugusi ir subrendau tam, kad pradėt su juo bendrauti, bet jis vengia manęs, turi kitą šeimą.
  Ar aš galiu jį priversti  atlikti DNR tyrimus tėvystei nustatyti (tarp kitko esu jau suaugusi, jis manęs vengia- gal nepripažįsta jos esu jo dukra?)
  Aš noriu 100 proc. įsitikinti, kad jis mano tėvas.

teismo keliu galite.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2013 01 07, 18:57)
labas vakaras,gal kas gali padeti man siuo klausimu.isidarbinau 2012.03.20 pernai metais,0.25 etatu,nuo spalio idarbino 05 etatu,atostogu dar nebuvau,iki kovo men tureciau isnaudoti atostogas,idomu kiek priklausytu?pagal viska uz metus priklauso 1 men atostogu,bet ar turi reismes etatas?pinigine prasme tai taip suprantu,bet kokia butu trukme atostogu jei dirbau 0.25 etatu?ar dabar galima atostogas kaupti?

atostogų trukmei etatas (krūvis) neturi reikšmės smile.gif
o pinigėliams turėtų tikrai
Papildyta:
QUOTE(renatuxaass @ 2013 01 11, 09:22)
sveiki, noreciau suzinoti kokie terminai administarciniam teises pazeidimui nagrineti kai byla apygardos sprendimu perduota nagrinejimui is naujo pirmos instancijos teismui, ar ir antra karta galioja tie 6 men., ar jau taikomi kiti terminai?

ATPK 282 str. 5 d. lyg tai tą ir tvirtina... ar advokatas to nesakė? be to terminai ilgesni, jei pratesiami 35 str.
Atsakyti
QUOTE(mamukas80 @ 2013 01 21, 17:38)
Papildyta:
ATPK 282 str. 5 d. lyg tai tą ir tvirtina... ar advokatas to nesakė? be to terminai ilgesni, jei pratesiami 35 str.

Na idomi situacija, tarkim terminas 6 men., galima pratesti, bet pratesimui kiek suprantu teisejas turi nutarti rasyti kad pratesiama tokiam ir tokiam laikui, dabar pratesimo nera, advokatas sako juk jau senatis, teisejas nereaguoja.
Atsakyti
Net nezinau kur klausti merginos. Stoviu darbo birzoj, gaunu socialine parama. Kaip zinot yra isejes istatymas, kad gaunantys soc parama turi uz ja atidirbti. Turiu bakalauro ir magistro laipsnius. Ar pagal istatymus gali mane siusti drbti viesuosius darbus? Kur galeciau apie tai pasiskaityt?

SOS
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2013 01 24, 19:22)
Net nezinau kur klausti merginos. Stoviu darbo birzoj, gaunu socialine parama. Kaip zinot yra isejes istatymas, kad gaunantys soc parama turi uz ja atidirbti. Turiu bakalauro ir magistro laipsnius. Ar pagal istatymus gali mane siusti drbti viesuosius darbus? Kur galeciau apie tai pasiskaityt?

SOS

Kur pasiskaityti nežinau, bet iašku, kad gali siųst, pati katik gavau bakalaurą, nebesiskaitau studente ieškančio darbo, jei siųs tai siųs, eisiu, bet tikiuos greičiau darbą susirast.... kaip soc pašalpos prašyti ir gauti buvo ne gėda, taip ir padirbti būtų negėda už ją... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ibi patria, ubi bene!: 25 sausio 2013 - 09:27
Pasiskaityti galima čia:
http://www.socmin.lt...php?-1170306460 yra apačioje nuorodos tai rinkitės Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2012 m. gegužės 24 d. įsakymas Nr. A1-255 „Dėl telkimo visuomenei naudingai veiklai atlikti tvarkos aprašo patvirtinimo“ (Žin., 2012, Nr. 60-3042).

Kadangi yra punktas, kad viešeiejiesm darbams atlikti atsišvelgiama į išsilavinimą, tai nebūtinai gi gatvių šluot isųs wink.gif nereikia čia taip bijoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2013 01 25, 10:02)
Pasiskaityti galima čia:
http://www.socmin.lt...php?-1170306460 yra apačioje nuorodos tai rinkitės Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2012 m. gegužės 24 d. įsakymas Nr. A1-255 „Dėl telkimo visuomenei naudingai veiklai atlikti tvarkos aprašo patvirtinimo“ (Žin., 2012, Nr. 60-3042).

Kadangi yra punktas, kad viešeiejiesm darbams atlikti atsišvelgiama į išsilavinimą, tai nebūtinai gi gatvių šluot isųs wink.gif nereikia čia taip bijoti mirksiukas.gif

Labai dekoju uz atsakyma 4u.gif
Darbo nebijau, bet manau, kad su savo ziniomis galeciau buti visuomenei zymiai naudingesne, nei plaunant darzelio grindis smile.gif Teiraujuosi,nes jau buvau pas juos nuvykusi ir apart aplinkos tvarkymo darbu nelabai ka turejo pasiulyti, paskyre atvykti kita diena. Kai zmogus zino savo teises ir pareigas, tai jie kitaip ir ziuri, nesiuntineja betkur ir nezemina.
Atsakyti
Sveiki, gal žinote, ar dirbant valstybinėj įstaigoj, ir vykstant į seminarą, kuris vyksta nuo 10,00 iki 17,00 privaloma išį ryto nuo 8,00 dar ateit į darbą? Įsakyma komandiruotei vadovas išrašė, tačiau vistiek reikalauja ateiti į darbą g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2013 01 25, 11:15)
Labai dekoju uz atsakyma 4u.gif
Darbo nebijau, bet manau, kad su savo ziniomis galeciau buti visuomenei zymiai naudingesne, nei plaunant darzelio grindis smile.gif Teiraujuosi,nes jau buvau pas juos nuvykusi ir apart aplinkos tvarkymo darbu nelabai ka turejo pasiulyti, paskyre atvykti kita diena. Kai zmogus zino savo teises ir pareigas, tai jie kitaip ir ziuri, nesiuntineja betkur ir nezemina.

Taip suprantu 4u.gif

Vat čia dar staipsnis ta tema, gal kils kokių minčių.
http://www.balsas.lt...cialine-pasalpa
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ibi patria, ubi bene!: 25 sausio 2013 - 16:23
Sveiki
Gal cia rasiu,kas zinos atsakyma 4u.gif Situacija tokia,kad dirbame sumini grafika-nuo 8 iki 17val,bet tenka dirbti ir sestadieniais.Turejau nedarbingumo pazymejima ir nedirbau savaite,tame tarpe ir sestadieni.Uz nedarbinguma sestadieni is sodros pinigeliu negavau.Darboviete sako,kad reikia atidirbti uz ta sestadieni.Gal kas zinot tiksliai,ar reikia atidirbti,juk ta diena kaip ir pateisinta,o darbadavys sako,kad jam truksta atidirbtu valandu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ogiene @ 2013 01 25, 20:11)
Sveiki
Gal cia rasiu,kas zinos atsakyma  4u.gif Situacija tokia,kad dirbame sumini grafika-nuo 8 iki 17val,bet tenka dirbti ir sestadieniais.Turejau nedarbingumo pazymejima ir nedirbau savaite,tame tarpe ir sestadieni.Uz nedarbinguma sestadieni is sodros pinigeliu negavau.Darboviete sako,kad reikia atidirbti uz ta sestadieni.Gal kas zinot tiksliai,ar reikia atidirbti,juk ta diena kaip ir pateisinta,o darbadavys  sako,kad jam truksta atidirbtu valandu  g.gif

Sodra moka uz darbo dienas lygos pasalpa,o del sestadienio jus turejot dar nedarbinguma,todel neturi jis jusu versti atidirbineti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 01 25, 20:28)
Sodra moka uz darbo dienas lygos pasalpa,o del sestadienio jus turejot dar nedarbinguma,todel neturi jis jusu versti atidirbineti.

Tai vat ,kad cia nesueina galai.Sestadienis mums skaitosi buvo darbo diena,bet tikriausiai sodra nezino apie tai,todel neapmokejo tos dienos.O darbdaviui,kadangi nedirbau ta diena,tai truksta darbo valandu.Prasaiu darbdavio paasikinti,bet aiskini,kad cia tipo suminis grafikas ir reik atidirbti,bet man nesuvokiama.Reiktu su teisininku kokiu pasiaiskinti ax.gif
Atsakyti